12 bästa TikTok-analysverktyg för att transformera din innehållsstrategi

På det sociala medieområdet har TikTok vuxit fram som en social mediajätte som vann hjärtan hos miljontals användare över hela världen. Plattformen har överträffat några stora sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, WhatsApp och mer när det gäller användarengagemang. Dessutom säger den senaste statistiken att det är häpnadsväckande 1,02 miljarder människor faller inom den potentiella kommersiella TikTok-publiken.

TikTok är välkänt för att skapa och sprida kortformat videoinnehåll som går utöver bara underhållning. Det har utvecklats till en idealisk miljö för både kreatörer och företag att uttrycka sitt varumärkes värde på okonventionella sätt.

Däremot kan företag bedöma innehållets prestanda med proaktiv strategi och frekventa övervakningssystem. Det är här TikTok-analysverktyget kliver in och erbjuder ovärderliga insikter för att finjustera marknadsföringsinsatser. I den här artikeln kommer vi att beskriva vikten av TikTok-analysverktyget och presentera ett urval av förstklassiga analysverktyg där ute.

Vikten av TikTok-analysverktyget

För att kurera din nästa marknadsföringsstrategi kan TikTok-analysverktyg ge flera fördelar via värdefull datadriven vägledning. Här är några av skälen till varför TikTok-analyser är avgörande för att utveckla en effektiv marknadsföringsstrategi:

Detaljerad publikanalys

Analysverktyget ger kreatörer och företag en detaljerad översikt över deras TikTok-innehåll. Genom att utvärdera avgörande mätvärden, inklusive visningar, gilla-markeringar, delningar och kommentarer, kan de samla in information och avgöra vad publiken vill ha. Således kan de noggrant fokusera sin ansträngning på att skapa innehåll som faktiskt kommer att engagera fler publik.

Låsa upp konkurrenttaktik

Företag kan använda kapaciteten hos analytiska verktyg för att undersöka effektiviteten av innehållet som produceras av deras konkurrenter. Denna insiktsfulla information ger ett fönster till framgångsrika nischmarknadsföringsmetoder. Som ett resultat kan företag förbättra sina planer och hitta tidigare outnyttjade marknader.

Övervakning av tillväxt och framsteg

Analysverktyg ger användarna en blick bakåt i tiden på hur ett TikTok-konto har utvecklats över tiden. Så företag kan utvärdera dessa data för att bestämma effektiviteten av deras nuvarande strategi. Dessutom kan de identifiera nya områden för förbättring, vilket sporrar framtida utveckling.

Analysera annonsens effektivitet

Företag som driver TikTok-annonskampanjer har tillgång till viktiga resultatdata tack vare analysverktyg. Genom att utvärdera effekterna av sponsrade kampanjer kan kreatörer göra datadrivna val som förbättrar effektiviteten i deras reklamkampanjer.

Förbättra publikinteraktion

TikToks analysverktyg spårar publikens engagemang genom att räkna både visningar och visningstid. Därför kan kreatörer utvärdera längden på tittarens engagemang i sin video.

Dessutom kan de identifiera de mest populära avsnitten och de punkter där tittarna tappade intresset. Detta hjälper till att förbättra innehållet för att hålla tittarna intresserade genom hela videon.

Implementera en iterativ innehållsstrategi

Att anta en iterativ innehållsstrategi möjliggörs genom att regelbundet omfatta de insikter som förvärvats från TikTok-analyser av företag och artister. De kan bevara äktheten och ständigt tilltala sin målgrupp genom att ständigt justera sin strategi med hjälp av realtidsinformation.

För att utveckla din nästa marknadsföringsplan är TikTok-analysverktyget självklart avgörande. För med all sin insamlade data kan företag göra kloka val. Därför bör du kolla in följande verktyg för att göra din TikTok-innehållsmarknadsföringsresa lönsam:

Mavekite

MaveKite är ett av de bästa verktygen om du letar efter en enkel TikTok-analyslösning som erbjuder insiktsfulla publikdata. Det ger dig möjligheten att lära dig mer om prestandan för alla TikTok-användarnamn. Med realtidsanalys och en förfinad influencer-databas med över 250 000 influencers, litar detta verktyg på av 100+ byråer över hela världen.

Nyckelfunktioner:

 • Få fullständiga insikter om profiler, videor, låtar och hashtags med hjälp av realtidsdata.
 • Övervaka viktiga mätvärden som media, gilla-markeringar, följare och antal följare på daglig basis.
 • Flexibel export av kompletta insikter i CSV-format för djupare analys och rapportering.
 • Mät din engagemangsgrad snabbt med den kostnadsfria engagemangskalkylatorn.
 • Bedöm snabbt engagemangsnivåerna för de bästa låtarna i ditt TikTok-flöde.
 • Utnyttja verktygets API:er för att integrera TikTok-analyser sömlöst i dina befintliga system.

HypeAuditor

Introducerar HypeAuditor, det ultimata verktyget som ger djupgående analyser direkt till dina fingertoppar. Det låter dig komma åt en ansenlig databas med 10,1 miljoner TikTok-influencers. Således kommer du att få all viktig information som hjälper dig att öka dina marknadsföringsinsatser.

Dessutom kommer du att få insiktsfull information om din publiks demografi, engagemangsnivå och effektiviteten av ditt innehåll och hashtagg-utmaningar.

Nyckelfunktioner:

 • Betygsätt influencers framgång på en skala från 1-100 baserat på anhängarförhållande, innehållsvisningar, engagemangsförhållande och mer.
 • Övervaka publiktillväxt och jämför priser med identiska influencers.
 • Avancerad videoprestandaanalys till en kreatörs mest sedda och virala videor.
 • Mät dagliga gilla-markeringar, kommentarer, delningar och visningar för att utvärdera publikens engagemang.
 • Tillförlitlig information om publikens land, ålder, kön och språk.
 • Utforska engagerande hashtag-utmaningar som påverkare deltar i.

Exolyt

Med Exolyt, kommer du att få alla viktiga och praktiska insikter om TikTok. Genom att spendera din tid med det här verktyget kan du låsa upp de senaste trenderna utan ansträngning. Det hjälper dig att automatisera övervakningen av hela dina TikTok-marknadsföringskampanjer. Otaliga välrenommerade varumärken förlitar sig på detta verktyg för att få framgång på sin TikTok-resa.

Nyckelfunktioner:

 • Spåra obegränsade TikTok-konton, inklusive influencers, konkurrenter och mer. Håll koll på deras inlägg, historik och omnämnanden och använd datadriven analys.
 • Få fullständig information och tillväxthistorik för enskilda TikTok-videor.
 • Realtidsspårning och analys av influencer-kampanjer.
 • Live feedback på dina varumärken och sentimentanalys.
 • Analysera och spåra hashtags, innehåll och tillväxt över tid.
 • Spionera på konkurrenters annonser för att identifiera framgångsrika annonsstrategier.
 • Gruppera konton, videor och hashtags i mappar.
 • Automatisk datasynkronisering med Google Sheets och Airtable för uppdaterade BI-rapporter.
 • Exportera omfattande TikTok-data i en CSV-fil.

Storyclash

Storyclash låter dig ladda ditt TikTok influencer-marknadsföringsspel till nästa nivå. Det låter dig ligga före konkurrenterna genom att analysera resultatet av din marknadsföringskampanj. Du kan hålla ett närmare öga på din position gentemot dina konkurrenter genom benchmarking. Dessutom kan du upptäcka de senaste innehållstrenderna genom djupgående insikter och mätvärden.

Nyckelfunktioner:

 • Upptäck nya influencers, spåra befintliga och utvärdera viktiga mätvärden utan ansträngning.
 • Lär dig mer om påverkanssamarbeten och marknadsföringstekniker som används av konkurrenter.
 • Analysera KPI:erna för företag och kreatörer på TikTok och utforska influencerns åsikt om dina rivaler.
 • Håll koll på marknadsföring genom att få tillgång till trendigt innehåll, idéer och engagemang.
 • Erbjuder skräddarsydda kampanjrapporter med etiketter för byråer.
 • Komplett TikTok-övervakning och -rapportering, som inkluderar varumärkesomnämnanden, sökord och rapporter.

Socialinsider

Socialinsider är en användarvänlig plattform som går utöver traditionella TikTok-analysverktyg. Den erbjuder robusta funktioner för att ge varumärken möjlighet att få en konkurrensfördel i TikTok-landskapet.

Med djupgående innehållsanalys, profil- och efternivåanalys, såväl som konkurrentdata, kan du effektivt mäta ditt TikTok-kontos prestanda. Så börja med den 14-dagars gratis provperioden idag och upplev skillnaden det kan göra för ditt varumärkes TikTok-framgång.

Nyckelfunktioner:

 • Ger exakt prestandainformation såsom engagemang, videovisningar, anhängartillväxt och mer.
 • Genomför en fullständig TikTok-revision för att komma åt gamla inläggsdata, ändringar i ditt kontoresultat, fluktuationer i visningar och orsaken bakom det.
 • Få insiktsfull information via diagram och data enligt KPI:er och bäst presterande innehåll på TIkTok.
 • Utvärdera effektiviteten av dina TikTok-kampanjer genom att organisera videor baserade på innehållspelarna.
 • Gör det möjligt för användare att enkelt manipulera och gräva djupare i den insamlade informationen via en instrumentpanel.
 • Övervakar och utvärderar effektiviteten av sponsrade reklamkampanjer
 • Alternativ tillgängligt för att exportera produktrapporter som xsl-, csv- eller pdf-filer.
 • Använder AI baserat på nyckelord och fraser för att exakt bestämma stämningen i sociala medier.

Mät.studio

Uppmätt.studio är ett tillförlitligt verktyg när det gäller att skapa en TikTok-strategi baserad på informerad data. Utgivare av digitalt innehåll, byråer och företag kan analysera sina TikTok-data med hjälp av denna plattforms motor.

Som ett resultat kan du ta ditt TikTok-innehåll till en ny höjd med hjälp av timdata, inläggsjämförelser, prestandabenchmarking och kontorapporteringsinsikter.

Nyckelfunktioner:

 • Utvärdera snabbt inläggets prestanda och få insiktsfulla data med automatiska TikTok-prestandariktmärken och kontoanalyser för de senaste inläggen.
 • AI-baserad analys för att förbättra innehållsstrategin. Till exempel datorseendeanalys för att utforska människor, platser, husdjur och mönster för varje inlägg för att hjälpa dig hitta vad som fungerar bäst.
 • Effektiviserar processen genom att kombinera all din TikTok-data till en enda allomfattande analysplattform.
 • Statistiska mått för kampanjer, varumärken och varor inkluderar diskussionsvolym, konversationstiming och ditt varumärkes röst.
 • Bestämmer vem som nämner ditt företag och dess inverkan på sociala gemenskaper.
 • Upptäcker och utvärderar publik-, hashtag- och aktuella trender för att hjälpa marknadsförare att förutsäga förändringar i kundernas attityder.
 • Reflekterar över frekvensen och kvaliteten på diskussioner om ett varumärke eller en produkt samtidigt som man övervakar varumärkesomnämnanden.
 • Sentimentanalys tar reda på om omnämnanden av ditt varumärke är gynnsamma, negativa eller neutrala.

Sociality.io

Sociality.io är ett kraftpaket som lyfter din TikTok-hantering via analys. Det är ett idealiskt verktyg för byråer och varumärken för att minimera sina aktiviteter, inklusive övervakning, schemaläggning, rapportering och mer. För närvarande har det ett globalt team som hanterar över 12 000 konton på sociala medier.

Nyckelfunktioner:

 • Omfattande instrumentpanel för att avslöja möjligheter som din TikTok-statistik har gömt.
 • Spåra, jämför och övervaka din TikTok-statistik för att förbättra din TikTok-administration.
 • Använd distributionstabeller för att hitta de mest effektiva tiderna för att lägga upp ditt TikTok-innehåll och uppfylla ditt mål.
 • Skapa en innehållsstrategi baserad på tabeller som visar fördelningen av visningar och interaktion för inlägg.
 • Hittar de mest effektiva hashtaggarna för att bredda publiken för och interagera med ditt TikTok-innehåll.

Analisa.io

Analisa.io är ett socialt analysverktyg för TikTok, som drivs av AI. Den tillhandahåller analyser för olika typer av företagsstorlekar.

Det här verktyget är en pionjär när det kommer till AI-drivna sociala analysverktyg som kan granska alla offentliga profiler såväl som hashtags. Dessutom är det betrodd av influencers, medieutgivare och olika företag i 57+ länder.

Nyckelfunktioner:

 • Dyk djupt in i social aktivitet och prestation med en omfattande analys av din egen och konkurrents profiler och hashtags.
 • Ger värdefull insikt om din TikTok-profils följare, inklusive ålder, kön och plats.
 • Minimerar risken för bedrägeri genom att mäta följarkvalitet och autenticitet.
 • Sparar tid genom att snabbt exportera profil- och hashtagginformation från TikTok till PDF eller CSV
 • Utnyttja tidigare inläggsdata från specificerade periodintervall för att få sociala insikter.
 • Ta reda på relevant innehåll och influencers i realtid och reda ut de mest populära inläggen, bildtexterna, hashtags och inläggsscheman.

Nyckelhål

Nyckelhål är en liveanalys- och rapporteringslösning för sociala medier som gör det möjligt för företag att få värdefulla insikter. Så företag kan få sin nödvändiga TIkTok-analys utan att spendera timmar på att manuellt skrapa data från olika plattformar. Du kan snabbt analysera många profiler, varumärkesomnämnanden, kampanjer och influencers från ett centraliserat utrymme.

Nyckelfunktioner:

 • Övervaka hur bra din TikTok-profil presterar och hur människor reagerar på den.
 • Erbjuder inläggsrekommendationer för att öka engagemanget.
 • Spårar dina mest populära hashtags efter engagemang och det perfekta antalet att implementera i ditt nästa inlägg.
 • Tillhandahåller förslag för att öka inläggsvisningar, gilla-markeringar och kommentarer enligt dina populära inläggstider.
 • Avslöjar strategierna som används av rivaler genom en jämförelsegrupp för att markera din rankning mot dem.
 • Ta reda på dina publikpreferenser och ogillar och hur ofta du bör tillämpa dem på ditt innehåll.

Minter.io

Minter.io är en analysapp för sociala medier som erbjuder detaljerad analys för TikTok och andra plattformar. Det ger ett robust och lättanvänt gränssnitt, fantastisk rapportering och korrekta data.

Företag som använder flera sociala medieplattformar kommer att älska den här plattformens förmåga att hantera flera konton från en enda instrumentpanel. Dessutom kan du använda den för att övervaka flera rivaler från olika TikTok-konton.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder användbara mätvärden för att utvärdera framgången för ditt TikTok-innehåll. Samlar därför information om dina åsikter, engagemangsgrad, gilla-markeringar, kommentarer och delningar.
 • Grundlig innehållsprestandadata med frekventa datauppdateringar.
 • Hela engagemangsuppdelningar för ditt innehåll inom de första 24 timmarna efter publicering.
 • Öka effekten av dina TikTok-inlägg genom att lära dig de idealiska publiceringstiderna och populära hashtags.
 • Sorterar de inläggsvarianter som är mest fördelaktiga för din publik och ditt företag.
 • Sparar din tid med snabba val av dataexport som XLS, CSV eller rapporter i underbar formatering i PDF och PPTX. Tillåter också automatisk datadelning via e-post.

Quintly

Quintly låter dig ligga före konkurrenterna och håller dig igång i din följares takt. Den erbjuder kraftfulla analysfunktioner för att spåra, analysera och optimera flera TikTok-konton med automatiserade rapporter och tillförlitlig data. Således kan varumärken, byråer och influencers forma sina strategier med tillförsikt.

Nyckelfunktioner:

 • Förvandla dina TikTok-data till en fascinerande livevisualisering.
 • Håll reda på de avgörande indikatorerna för att helt förstå din publik, få insikter och identifiera nya trender.
 • Utvärderar profilinformation som följare, gilla-markeringar och videovisningar för att förbättra framgången för ditt innehåll.
 • Enkel att läsa instrumentpanel för att övervaka statusen för en kampanj, visa attribution eller tillhandahålla chefer, kunder eller potentiella kunder.
 • Skapa detaljerade rapporter eller ändra färdiga instrumentpaneler för att övervaka viktiga nyckeltal.
 • Förenkla datainsamlingen och koncentrera dig på att förstå din publik med enhetlig data från sociala medier.
 • Ett enda gränssnitt för att kontrollera flera konton, utvärdera prestanda och jämföra dem.
 • Skapa periodiska, automatiska rapporter med hjälp av TikTok-analys.

TikBuddy

TikBuddy är din allt-i-ett-lösning för datadriven marknadsföring och hantering i TikTok. Den levereras med ett gratis webbläsartillägg som perfekt integreras med TikTok. Därför kan du flexibelt köra ditt TikTok-konto och låsa upp den fulla potentialen hos detta verktyg för att höja ditt TikTok-spel.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder grundläggande data om trendiga videor, hashtags och musik för prestationsspårning med övervakning.
 • Varumärken och kreatörer får tillräckligt med data för att bygga sin TikTok-kanal och öka sin ROI.
 • Regelbunden datahantering och spårning på egen hand med rapportanalys.
 • Anpassa innehåll och genomförandeplan vid behov.
 • Granska hela innehållsskapslistan baserat på kategori.
 • Identifiera de mest lovande skaparna, populära kategorier och kontostatus.
 • Ta reda på de bästa kreatörerna genom att söka på alla kanaler för att få anknytning och anslutningar.
 • Spåra livedatauppdateringar på nyligen släppta videor och snabb input för att hjälpa marknadsföringsplanen

Slutsats

För att göra din TikTok-resa till en framgång måste du hålla dina konton övervakade och underhållna. TikTok-analysverktyg kan hjälpa dig att hålla ordning på trenden och optimera din innehållsleverans.

Ovannämnda lista över TikTok-analysverktyg är utrustad med funktioner som är avgörande för att få värdefulla insikter. Du kan helt enkelt gå igenom funktionerna för att välja en som matchar dina mål. Som ett resultat kan du börja fatta databaserade beslut och se dina TikTok-kampanjer sväva till nya höjder!

Du kan också utforska de bästa sökverktygen för TikTok Influencer för att öka ditt varumärkes räckvidd.