12 bästa sociala havskattalternativ för omvänd sökning

Att stöta på havskatt är något av det värsta man kan hoppas på när man roamar online.

Catfishing – anspråk på att vara någon annan – är en utbredd form av knep i internetvärlden. Det är därför att verifiera någons onlineidentitet är ett måste för alla som letar efter säkra och säkra onlineinteraktioner.

Social Catfish rankas bland de ledande apparna som tillåter användare att hålla havskatter i schack genom enkel online-ID-verifiering. Jag har testat den omvända söktjänsten utförligt, och även om den är bra har Social Catfish några brister. Av den anledningen har jag också nämnt några av de bästa alternativen till Social Catfish-tjänsten.

Vad är en social havskatt?

Social Catfish är ett verktyg för att leta upp den verkliga personen bakom ett online-ID med hjälp av deras namn, e-postadress, telefonnummer, användarnamn, adress eller bild.

Appen verifierar en persons virtuella identitet genom att skanna igenom många dokument. Dessa inkluderar utbildningswebbplatser, statliga arkiv, offentliga register och mer.

Social Catfish är idealisk för alla som är oroliga för havskatt, vill dubbelkolla lite information eller ser fram emot att återuppta förlorade anslutningar.

Nyckelfunktioner hos Social Catfish

Social Catfish förser sina användare med en uppsjö av användbara funktioner, inklusive:

#1. Omvänd namnsökning

Social Catfish låter användare hitta information om en person som bara använder deras namn. Genom att skriva ett namn i det angivna fältet och trycka på ”Sök” aktiverar användare appens avancerade algoritm för att gå igenom en hög med miljarder poster för att hitta personen.

Efter sökning ger appen dig deras sociala profiler, fysiska adresser, kontaktnummer och ibland listan över deras släktingar.

#2. Omvänd e-postsökning

Med hjälp av Social Catfish kan människor enkelt hitta detaljerad information om en person via deras e-post-ID. Från bara en e-postadress kan användare upptäcka en persons fullständiga namn, adress, telefonnummer, sociala kontakter och så vidare.

I vissa fall kan man också hitta deras IP-adress och platsspecifikationer.

Läs också: Social Catfish Omvänd e-postsökning hjälper dig att ligga före bedragare

#3. Omvänd telefonsökning

Reverse Phone Lookup låter en Social Catfish-användare se vem som ligger bakom ett telefonnummer genom att ge information om en person som endast använder deras telefonnummer.

När någon får ett nytt nummer måste de registrera det hos en tjänsteleverantör under deras riktiga namn. Social Catfish använder detta och hittar det fullständiga namnet, den fysiska adressen, släktingar, sociala profiler, etc., och skiljer ett VoIP-nummer från ett riktigt.

#4. Omvänd användarnamnsökning

Social Catfish’s Omvänd användarnamnsökning funktionen gör det problemfritt att hitta någons riktiga namn, sociala konton, e-postadress, fysiska adress, mobilnummer, etc., med hjälp av deras användarnamn.

Genom att tillåta användare att dubbelkolla informationen i någons onlineprofil med sitt riktiga jag, hjälper Social Catfish användare att upptäcka bedragare tidigt och upprätthålla deras säkerhet.

#5. Omvänd adresssökning

Social Catfish’s Reverse Address Lookup är ett kraftfullt verktyg som hjälper användare att snabbt avslöja offentlig information om en adress. Detta inkluderar köphistorik, handlingsinformation, ägareinformation etc.

De kan också lära känna andra detaljer, som ytan och priset på den nämnda fastigheten. Detta är praktiskt för människor som funderar på att hyra eller köpa en fastighet för att säkerställa dess legitimitet.

Det kan hjälpa en individ att hitta om någon bor på en adress som de påstår sig bo på.

#6. Omvänd bildsökning

Social Catfish har också en Reverse Image Lookup-funktion som låter individer hitta viktiga detaljer om en specifik bild. Dessa inkluderar onlinekonton som är kopplade till fotot, upphovsrättsinformation, äkthetskontroller, sökning efter en produkt och till och med letar efter identiskt innehåll.

Begränsningar för social havskatt

Även om Social Catfish innehåller många coola funktioner, har den några nackdelar som kan tvinga människor att söka efter alternativa plattformar. Här är några av dessa begränsningar:

#1. Felaktiga och föråldrade resultat

En av de stora problemen med Social Catfish är att även om den påstår sig vara otroligt korrekt, är verkligheten annorlunda. Webbplatsen ber dig bokstavligen att förbereda dig för påverkan eftersom resultaten kan chockera, men ibland är det felaktigheter som blir en chockerande.

Ofta kan verktyget inte hitta några resultat för ens de mest välkända telefonnummer, användarnamn, e-post-ID, etc.

Vid andra tillfällen ger det irriterande nog detaljer om en person som antingen är långt ifrån korrekta eller som har blivit föråldrade för länge sedan. Jag körde en omvänd sökning på mig själv, och den visade att min plats var ”Fjärr” bland andra resultat. Vad betyder fjärrkontroll egentligen? Är det en avlägsen by nära Afrika eller en TV-fjärrkontroll? Bara Social Catfish vet!

#2. Dyra prenumerationer

För att använda Social Catfishs verktyg måste du först välja deras betalda prenumerationer, vilket är bra, men priserna är det inte! När jag ville se min fullständiga rapport blev jag ombedd att betala $5,73 för de första tre dagarna och $27,48 för hela månaden.

Som referens, det är tre gånger mer än min Spotify-prenumeration jag använder hela tiden. Jag tvivlar starkt på att någon skulle använda Social Catfish så ofta som de skulle betala 30 spänn i månaden om de inte är antingen privatdetektiver eller mycket skeptiska till alla.

Jag skulle vilja påpeka en annan av deras exploaterande taktik att köra en timer på prenumerationssidan, och nämna att rapporten kan ändras inom 5 minuter. Ärligt talat, ingen CIA eller FBI arbetar på att radera din vanliga Jane Does register inom dessa 5 minuter. Det är bara ett smart eller manipulativt sätt att få fler prenumeranter.

#3. Komplex återbetalningsprocess

Det finns inget enkelt sätt att få en återbetalning från Social Catfish. Företaget gör det klart att användare måste kontakta dem för eventuella återbetalningsrelaterade förfrågningar via telefonsamtal eller e-post.

Efter att ha bedömt din begäran om återbetalning kan Social Catfish acceptera eller avvisa den baserat på att uppfylla dess återbetalningskriterier. Lustigt nog har webbplatsen bara en platshållare som nämner antalet dagar för att behandla återbetalningarna, vilket ingjuter förtroende för deras transparenta återbetalningsprocess.

Toppalternativ till social havskatt

Låt oss nu vända vår uppmärksamhet mot några av de finaste premium Social Catfish-alternativen som finns:

PimEyes

PimEyes är ett verktyg som fungerar som en ansiktssökmotor online genom att ta ett foto med ett ansikte som input och söka efter det ansiktet på hela internet.

Dess avancerade ansiktsigenkänningsalgoritm hjälper PimEyes att ge resultat som innehåller det givna ansiktet. Detta gör det möjligt för dess användare att vara skyddade mot bedragare, identitetstjuvar eller någon som använder dina foton i sneda syften.

Dessutom, genom att leta upp en viss bild online ger användarna möjlighet att ta bort sina bilder från internet för alltid om de vill och även att dölja sina befintliga bilder från att visas på PimEyes offentliga sökresultatsida.

Verktyget erbjuder flera prissättningsalternativ som tillgodoser användare med olika behov och preferenser. Engångsanvändning kostar 7,99 USD/sökning, medan månads- och årsprenumerationer startar från 14,99 USD respektive 143,90 USD, vilket är riktigt överkomligt med tanke på Social Catfishs höga priser.

BeenVerified

Med BeenVerified, att verifiera människors onlineidentitet blir en cakewalk. Från People Search till Reverse Phone Search till Email Lookup – BeenVerified kan göra allt utan ansträngning. Det kan också söka efter en person med deras användarnamn, adress, etc.

Detta är dock inte allt. BeenVerified har andra unika funktioner som Unclaimed Money Search och Vehicle Lookup.

Funktionen Sök efter pengar som inte har hämtats kan hjälpa dig att ta reda på om du har några outtagna pengar från statliga eller privata myndigheter. Outtagna pengar kan komma från oindrivna skatteåterbäringar, uteblivna depositioner etc.

Å andra sidan låter Vehicle Lookup dig hitta information om din bil eller en bil du vill köpa med hjälp av dess VIN-nummer.

BeenVerified har två planer – ett 1-månadersmedlemskap för 29,99 USD/månad och ett 3-månadersmedlemskap för 19,49 USD/månad.

Sök efter personer GRATIS

Sök efter personer GRATIS låter individer söka efter över 700 miljoner människor utan kostnad och hitta information om dem.

Genom att bara använda ett telefonnummer, adress, e-post, och så vidare, kan man effektivt upptäcka personen bakom en virtuell identitet.

Dessutom låter det sina användare leta efter personer vars namn börjar med en specifik bokstav i alfabetet, till exempel A, B, C, etc.

Dessutom är Search People FREE utrustad med en GPS-platssökningsfunktion som möjliggör GPS-baserade adresssökningar i närheten. Allt du behöver göra är att ange en GPS-plats, så visar verktyget dig närliggande adresser och deras invånare.

Spokeo

Spokeo är ett utmärkt sätt att upptäcka människors verkliga identiteter med hjälp av deras namn, e-postadresser, fysiska adresser eller kontaktnummer.

Verktyget ger information om någons fullständiga namn, plats, profiler på sociala medier, förmögenhetsdata, associerings-/släktingslista, kriminalregister och annat.

Sökningar på Spokeo är gratis. Men du måste betala 0,95 USD för att få din rapport, som inkluderar en 7-dagars gratis provperiod. Observera att Spokeo erbjuder kriminalregister i utbyte mot kontanter, även om du inte väljer dess grund- eller medlemsavgifter.

NumLookup

NumLookup är ett gediget Social Catfish-alternativ som kommer med några ganska praktiska funktioner. Dessa är Reverse Phone Lookup, People Search, Reverse Image Search, etc.

För din information är NumLookups mest pålitliga tjänst dess Reverse Phone Lookup, som ger en användare möjlighet att hitta information som någons fullständiga namn, telefondata, profiler på sociala medier, adress, foton och anhöriglista.

Men du måste komma ihåg att NumLookups tjänster inte verkar fungera utanför USA. Så om du inte är bosatt i USA är NumLookup inte något för dig.

Det är dom

Det är dom kommer med en gratis att använda People Search Engine som gör det möjligt för människor att söka efter en individs identitet med hjälp av deras namn, adress, telefonnummer, etc.

Dessutom har den två andra viktiga funktioner – IP-adresssökning och fordonssökning som berikar verktyget.

Rapporten innehåller data som fullständigt namn, kontaktinformation, fysisk adress, ålder, kön, ekonomiska detaljer och mer.

Förutom dessa tillhandahåller That’sThem livsstilsinformation (om personen älskar spel, äger ett husdjur, läser böcker etc.) och kvalitetsresultat också.

Intelius

Intelius hjälper sina användare att hitta detaljerad information om någon som använder deras namn, telefon eller adress.

Några av dess eftertraktade funktioner inkluderar Reverse Phone Lookup, People Search, Background Check, Public Records Search och Reverse Address Lookup.

Verktyget går igenom 20 miljarder+ offentliga register för att ge korrekta resultat. Dessa omfattar bland annat en individs fullständiga namn, adress, sociala nätverksprofiler, platshistorik och födelsedag.

Från och med nu har Intelius olika priser för olika tjänster. För 0,95 USD kan dock nybörjare få antingen Reverse Phone Lookup + People Search eller Adresssökning + People Search med 5-dagars respektive 7-dagars provperioder.

hur som helst

hur som helst är ett onlineverktyg som ger människor tillgång till en persons fullständiga namn, e-postadress, telefonnummer etc. gratis. Verktyget använder en enorm mängd tillgängliga offentliga register.

Användare kan söka efter personer med deras namn, kontaktnummer, fysiska adress och mer.

Om du inte visste det, använder Anywho sig av Intelius databas. Om du därför inte vill att dina uppgifter ska synas i Anywhos sökresultat är du fri att välja bort det genom att besöka Intelius hemsida.

Omedelbar schackmatt

Omedelbar schackmatt erbjuder fördelaktiga tjänster som Public Records Search, People Search, Reverse Phone Lookup och mer.

Det tillåter också användare att söka efter en individs brotts- och trafikregister, fångesstatus, etc.

Instant Checkmates rapporter inkluderar bland annat födelseinformation, kontaktnummer, tillgångar, sociala medieprofiler och företagsägande.

För närvarande har den två medlemskapsplaner – ett 1-månaders medlemskap för 35,12 USD/månad och ett 3-månadersmedlemskap för 28,09 USD/månad.

Bakgrundskontroller

Bakgrundskontroller är ett gratis onlineverktyg som söker i över 1 miljard offentliga register med hjälp av en persons för- och efternamn och region.

Tjänsten är idealisk för att leta upp någons bakgrundsinformation, konkursdata, brottsregister, adress, familjehistoria och mer.

Vita sidor

Vita sidor ta ett namn, telefonnummer eller adress och hitta en persons kontaktinformation, ålder, släktingar, ekonomiska och trafikuppgifter, operatörsdata, bedrägeri-/bedrägeribetyg, etc.

Det erbjuder också en fullständig bakgrundskontroll, känd som Whitepages SmartCheck, som användare kan använda för ett allomfattande brottsregister/annat register från alla 50 amerikanska delstater.

Och den bästa delen? Verktyget är helt gratis.

SearchUSAPeople.com

SearchUSAPeople.com hjälper dig att upptäcka en persons kontaktinformation, husägande, brottsregister, sociala medier-profiler, etc., genom deras namn, adress eller telefonnummer.

Verktyget har också en Plate Lookup-funktion som låter dig söka efter ett visst registreringsskyltnummer och känna till dess detaljer.

För 2,95 USD kan du få obegränsade sökningar och rapporter under en hel vecka.

Men kom ihåg att SearchUSAPeople.com är en endast USA-tjänst. Så användare från andra länder kan inte använda denna webbplats.

Slutsats

Som du kan se är Social Catfish en ganska effektiv havskattdetektor, men den är inte den enda. Dess nackdelar inkluderar felaktiga/föråldrade rapporter, höga priser och en knepig återbetalningsprocess. Det finns många solida alternativ tillgängliga på marknaden som kan gå tå till tå med Social Catfish vilken dag som helst.

I den här artikeln har jag nämnt några av de bästa verktygen för att ge en Social Catfish-liknande upplevelse. Ändå är de underbara människors sökmotorer i sin egen rätt, med några som till och med överträffar Social Catfish i vissa aspekter. Med dessa fantastiska verktyg till ditt förfogande kan du säga adjö för bedragare och bedragare för gott.

Kolla sedan in vår artikel om Social Catfish omvänd bildsökning.