Mina katter har en snyggare toalett än jag

Viktiga takeaways

 • Casa Leo’s Leo’s Loo Too är en automatisk kattlåda som förenklar processen att städa upp efter din katt och minskar röran och lukt.
 • Leo’s Loo Too kommer med ett startpaket som inkluderar en specialanpassad matta och plyschleksaker för katter, till ett pris av $700.
 • Även om Leo’s Loo Too har vissa fördelar, som tyst drift och smarta detekteringsfunktioner, kommer den till kort när det gäller spårningshantering.

Om du har katter vet du kampen mellan hur mycket du älskar dem och hur mycket du hatar att rengöra deras kattlådor. Under de senaste åren har många produkter släppts med löftet att förenkla rengöringsprocessen efter dina kattkompisar och hjälpa till att minska röran och lukten från deras badrumsvanor. Jag har tydligen prövat en ny lösning varje år i hopp om att hålla mitt hem snyggare och mina katter gladare.

Paul Antill / MakeUseOf Casa Leo Leo’s Loo Too

Casa Leo’s Loo Too finns i många färger för att matcha ditt hem (eller din katt). Monteringen är enkel och det finns gott om tillbehör, såsom de medföljande fodren eller en matta, för att minska eventuell röra när din katt lämnar kattlådan. Potentiellt mindre skrämmande än konkurrenter, små och medelstora katter kommer inte att ha problem med att komma in i kattlådan, men större katter kan kämpa.

När avfallslådan är full får du ett meddelande från den medföljande appen. Dra bara ut lådan och släng avfallet. Men det som verkligen skiljer Leo’s Loo Too åt är dess säkerhetsfunktioner. Inuti finns ett radarsystem, viktsensorer och en anti-klämsensor. Dessa hjälper till att skydda din katt inuti trumman och säkerställer att ingen rengöringscykel påbörjas medan den är där inne. Den går också på mindre än 30dB, vilket är tyst med tanke på vad den gör, och det finns också ett UV-steriliseringssystem som desinficerar insidan av kattlådan och tar bort 99 procent av bakterierna.

Märke Smarty Pear

Anslutningsmöjligheter Wi-Fi

Färg Vit, Rosa, Grön

Material Plast

Mått 24 x 22 x 27,5 tum

Fördelar

 • Förenklar processen med att samla in kattavfall
 • Mycket enkel installation och drift
 • Nästan tyst vid rengöring
 • Appen erbjuder informativa meddelanden

Nackdelar

 • Minimal hantering av skräpspårning
 • Kräver stort utrymme för placering
 • Vissa designegenheter som lätt fångar upp skräp
 • Kattsteget blir helt enkelt överhoppat av mina katter

Casa Leo (formellt Smarty Pear) har avslöjat det senaste i deras Leo’s Loo-linje av automatiska kattlådor, Leo’s Loo Too. De hävdar att det kommer att ”förbättra livet för dig och ditt pälsbarn”. Jag satte detta påstående på prov med hjälp av några kattkollegor (betalde rejält för sina ansträngningar med massor av godsaker).

Mitt första intryck var positivt, och jag och mina kattvänner tyckte att det var enkelt och bekvämt att använda. Trots sin höga prislapp är den jämförbar med de flesta andra avancerade elektroniska kattlådor på marknaden, även om det finns några områden där Leo’s Loo Too skulle kunna förbättras.

Paul Antill / MakeUseOf

Prissättning och andra alternativ

Vi fick Leo’s Loo Too Starter Bundle som kostar 700 USD före skatt, frakt eller eventuella kuponger eller rabatter. Jämfört med liknande automatiska lådor på marknaden ligger den i den högre prisklassen, men inkluderar extrafunktioner som en skräddarsydd strömatta som är formad för att passa perfekt vid basen, anpassade avfallslådor och tre bedårande kattleksaker i plysch.

Loo Too ensam utan dessa tillägg kostar $650, och erbjuds också med en 3-års utökad garanti för $750, vilket för extra sinnesro kan vara värt det för vissa användare. Skyddshem, veterinärkliniker eller kattkaféer kan också vara intresserade av deras rabatt på flera produkter, som sparar $100 för varje ytterligare köp av Loo Too.

Paul Antill / MakeUseOf

Andra konkurrerande automatiska kattlådor, som Litter Robot 4, kan köpas för $700, kräver ingen montering och är plug-and-play. Den innehåller dock inga tillbehör som finns i Loo Toos startpaket för det priset och finns bara i svart och vitt. The Loo Too, som jämförelse, kan köpas i Leo Grey, Avocado Green, Baby Blue eller Pretty Pink utan extra kostnad.

Ett annat alternativ, ScoopFree Self-Cleaning kattlådan, kostar $140 dollar, men kräver ett ganska dyrt proprietärt kristallsystem och kommer inte med medföljande smarta funktioner eller app.

Ett mellanklassalternativ finns i CatGenie’s AI Self-Washing Cat Box, med deras standardpaket som erbjuds för cirka $480, vilket erbjuder ett mer hands-off, automatiskt spolnings- och rengöringssystem, som liknar en faktisk toalett. Det kräver dock lite tidskrävande och rörigt rörarbete, liksom deras SaniSolution-patroner och tvättbara granulat istället för typiskt strö. Jag har personligen köpt och använt lösningarna ScoopFree och CatGenie, och jämfört med Leo Loo Too, fann jag att Leo har några viktiga fördelar, men samtidigt också några förbiser, som jag kommer att dela med mig av i den här recensionen .

Montering och installation

The Loo Too kom i en stor, otymplig men förvånansvärt lätt låda.

Paul Antill / MakeUseOf

Inuti hittar du basen, trumman och de övre delarna av kattlådan; en nätadapter med en tuggsäker sladd, kolluftfilter och tio avfallslådor samt användarmanualer och guider.

Paul Antill / MakeUseOf

Installationen var enkel och okomplicerad. När jag var säker på att trumman satt korrekt kunde jag sätta in toppen av enheten på plats, lägga till strö, foder och koppla in den.

Paul Antill / MakeUseOf

Sladden är ganska kort, så det kommer att begränsa var du kan placera Loo Too i ditt hem utan att använda förlängningssladdar, men uppmärksamheten på detaljer hos en anti-tuggsladd var ett bra val från Casa Leo-teamet.

Paul Antill / MakeUseOf

En av de viktigaste fördelarna med detta system jämfört med de flesta andra avancerade alternativ, är möjligheten att använda valfritt märke av klumpande lerströ, även om Casa Leo rekommenderar Dr. Elsey’s. Vi provade Purina Tidy Cats Light Weight och senare Dr. Elseys, men vi märkte ingen skillnad när det gällde hur väl kattlådan rengjordes – eller dess effektivitet när det gäller att minska spårningsskräp, vilket vi snabbt märkte att Loo Too inte gör mycket för adress, även med sin specialanpassade matta och sitt kattsteg.

Paul Antill / MakeUseOf

Det är viktigt att notera att användningen av någon annan typ av strö än lerströ kommer att skada enheten och ogiltigförklara garantin. Till vår förvåning kan det vara lite svårt att få ner ströet i lådan, särskilt när du använder Dr. Elsey’s, som till skillnad från många andra strömärken inte hade en lätt öppen perforerad sida för att hjälpa dig att hälla ut den. På grund av trumöppningens storlek och orientering var det i princip omöjligt att vända lådan med strö upp och ner tillräckligt mycket för att vi skulle kunna fylla på trumman. Som sådan tog vi till att använda en liten burk för att ösa ut skräpet. Det är inte ett stort besvär, men med tanke på att detta var det rekommenderade märket, trodde vi åtminstone att det skulle finnas några fördelar med att välja detta dyrare alternativ.

Upplevelsen förbättras något om du använder en produkt som har en hällbar pip, men återigen, på lägre nivåer, blir processen knepig när du försöker skaka ut de sista granulerna i lådan. I det här fallet skulle införandet av en skräpskopa ha varit ett välkommet tillägg till startpaketet (istället för de söta plyschleksakerna, kanske!)

Paul Antill / MakeUseOf

När du går vidare, när din strö har lagts till den maximala nivålinjen inuti trumman, bör du installera avfallslådans liners och filter. Lådan är placerad direkt under ingången till kattlådan och glider lätt ut med handtaget. Ett genomskinligt plastlock täcker fodret, håller det på plats och har en bred öppning för att fånga upp allt avfall som siktats från trumman.

Paul Antill / MakeUseOf

Locket är säkrat med två gångjärn på baksidan som jag snabbt upptäckte inte var så starka som jag skulle ha önskat, och att lyfta locket resulterade i att det togs bort hela tiden. Dessa gångjärn förhindrade också att linersen helt passade runt alla kanter på avfallslådan, och gjorde det lite svårare för påsen att sitta jämnt och öppet.

Paul Antill / MakeUseOf

Samtidigt som jag försöker se till att fodret sitter ordentligt och är så öppet och tydligt vid öppningen som möjligt, ser jag potentialen för fodret att vikas över sig själv där gångjärnen är och låta lite avfall falla utanför påse om en användare inte är försiktig, vilket hände mig första gången jag var tvungen att tömma den. Instruktionerna anger att kanterna på fodret är släta, så det verkar vara en viktig funktion att tänka på.

Paul Antill / MakeUseOf

Positivt är att lådan är ett extra fack som kan användas för att förvara oanvända påsar, kol, filter eller andra tillbehör så att de är redo att användas när det är dags att tömma lådan och byta fodret. Med enheten monterad, fylld med strö och fodrad på lämpligt sätt är den redo att kopplas in och slås på.

Appens funktioner och funktioner

Efter att ha laddat ner Casa Leo-appen och skapat ett konto, uppmanas du att länge trycka på strömknappen på framsidan av deras Loo Too i tre sekunder tills du hör tre pip och ser ett snabbt blinkande vitt ljus.

Paul Antill / MakeUseOf

Enheten kan bara ansluta till ett 2,4 GHz-nätverk, så tänk på det. När enheten har hittats läggs den till i ditt Wi-Fi-nätverk och ansluts till ditt konto.

Paul Antill / MakeUseOf

Detta var min första introduktion till en riktigt smart kattlåda, eftersom jag aldrig kände ett behov av att använda appen som är associerad med SmartGenie. Jag var imponerad av utbudet av funktioner som erbjuds av Casa Leo. Appen visar enhetens aktuella status och låter dig justera inställningar eller initiera en manuell UV-sterilisering eller rengöringsprocess.

Du kan också se ett register över dess användning, inklusive datum, tid och information som vikten av det specifika husdjuret som använde det då. Aktivitetsregistreringen kan också varna dig om blockeringar som upptäcks av anti-klämsensorn. Detta är en otrolig tillgång för ägare som vill hålla ett öga på sin katts hälsa, eftersom användningen av kattlådan och viktförändringar är indikatorer på hälsoproblem.

Paul Antill / MakeUseOf

Inställningar i appen kan justeras för att kontrollera antalet trumrotationer per rengöringscykel, tidsfördröjningen för rengöringar efter att en katt lämnar toaletten och för att schemalägga dagliga rengöringar eller steriliseringar. Nedräkningen av filter- och ströbyte kan övervakas eller återställas, och du får en varning när det är dags att göra en förändring. Appen innehåller också ett viloläge för när enheten behöver stängas av under en längre tid.

Paul Antill / MakeUseOf

Loo Too kan också styras av mer än bara appen, med röststyrning aktiverad. Detta tillåter användare att slå på och stänga av enheten och justera lägen mellan manuellt och automatiskt med Amazons Alexa eller Google Assistant. Även om jag inte kan föreställa mig att alltför många användare drar nytta av detta.

Paul Antill / MakeUseOf

Drift

När Loo Too ansluts och slås på för första gången, kommer den automatiskt att rotera i en hel cirkel medan dess strömknapp blinkar. Under denna tid rekommenderas du att titta på och observera eventuella onormala funktioner i dess siktning eller rotation om den skulle skadas under transporten. En av de första sakerna jag märkte när jag observerade den var dess nästan tysta drift. Loo Too har en ”visskande tyst” siktning på cirka 30 dB som till och med mina katter knappt märkte. Denna funktion innebär att användare kan ha den praktiskt taget var som helst i sina hem utan rädsla för att den ska störa vardagen eller sömnen.

Paul Antill / MakeUseOf

Loo Too har några nyckelfunktioner under daglig användning, med automatisk sållning efter varje besök från din kattvän, säkerhetsskydd i tre lager och ett luktreducerande UV-ljus som påstår sig döda upp till 99,9 % av bakterierna. Smarta säkerhetsfunktioner inkluderar ett radarsystem och fyra viktsensorer som känner av när kattungen är inne i trumman, samt en anti-klämsensor överst i avfallslådan för att skydda tassar och husdjursföräldrars fingrar.

Paul Antill / MakeUseOf

Loo Too erbjuder ett programmerbart UV-ljus, som kan utlösas i appen eller ställas in att fungera automatiskt, som löser luktproblem väl. Genom att sterilisera avfallslådan och eliminera bakterier, parasiter och virus eliminerar den också mycket av orsaken till obehagliga lukter. Det gör mig bekvämare att hantera avfallspåsarna så att vi alla utsätts för mindre skadliga patogener. Detta, tillsammans med den större avfallslådan, innebar att Loo Too hade den minsta lukten av någon kattlåda jag har använt – när jag såg till att tömma lådan i tid, vilket vanligtvis var en gång i veckan för mina två katter. Detta är lätt att göra med aviseringarna från appen, som låter mig veta när det var dags att byta foder.

Paul Antill / MakeUseOf

Som med alla kattlådebrytare finns det alltid en oro för att dina katter kanske inte anpassar sig lika snabbt, eller ännu värre … hatar det fullständigt. Jag har turen att ha de mest lättsamma och avslappnade katterna och har aldrig haft problem med oro eller vägran att använda en ny kattlåda eller enhet, trots att jag bytt dem nästan en gång om året. Jag tror att de vid det här laget är vana vid detta och känner igen om det finns skräp i en behållare av något slag, det betyder att det är ok att göra affärer.

Paul Antill / MakeUseOf

När de väl introducerades till Loo Too och placerats inuti för en snabb sensorisk justering, visste båda exakt vad den var till för. Faktum är att inom några minuter efter installationen använde en av dem den för första gången. Förståeligt nog kommer allas katter att reagera olika, men till dess fördel bör Loo Toos smarta detekteringsfunktioner och tysta drift hjälpa dem att bli bekväma och bekanta med den i första hand.

Spårning

Medan mina katter är proffs på att vänja sig vid nya badrumsinställningar, är det en underdrift att säga att de är lite oberäkneliga i hur de använder det. Detta är anledningen till att förmågan att hålla området runt kattlådan och golvet rent är ett centralt fokus för mig när jag bestämmer hur bra ett strösystem fungerar. Medan den medföljande strömattan hjälper till att innehålla en del av de lösa granulerna när våra katter hoppade ur lådan, hade de omgivande områdena massor av spårning.

Paul Antill / MakeUseOf

För att ytterligare minimera detta, skulle inklusive en flexibel lucka eller kattlucka som den som erbjuds av CatGenie ha gått långt när det gäller att skära ner avvikande ströspray medan de sparkar runt. Från våra veckors testning fann vi att spårning var i nivå med din traditionella ”dumma” täckta kattlåda. Vilket vill säga: inte särskilt bra. Faktum är att innan de bytte till Loo Too använde våra katter tallströ i en av dessa enkla täckta kattlådor, och vi hade praktiskt taget ingen spårning tack vare de större tallströbitarna.

Paul Antill / MakeUseOf

Ett tillägg för Casa Leo som är avsett att lindra vissa spårningsproblem är ett litet gummisteg vid ingången. Jag skulle inte kalla det ett steg, precis, eftersom det inte sticker ut så mycket och helt undveks av våra katter till förmån för att bara hoppa in och ut på deras fritid. Det är här Loo Too förlorar i design jämfört med Litter Robot, som har ett mer robust steg inkluderat men som också erbjuder en valfri fästbar ramp som kan uppmuntra katter att gå ut mer graciöst.

Paul Antill / MakeUseOf

Rengöring

Det rekommenderas att du djuprengör din Loo Too-enhet en gång i månaden. Detta görs genom att ta av huven och ta bort trumman från dess bas; rengör sedan var och en noggrant. Gammalt strö töms och trumman ska tvättas med tvål och vatten. När det är färdigt ska alla dess delar byggas om och ny strö installeras. Medan vissa automatiska skräpenheter som Litter Robot 4 är mer robusta och kan sprutas ner med en slang för rengöring, råder Casa Leo användare att försiktigt torka av varje bit med en trasa och rengöringslösning och undvika att använda vatten på basen eftersom det kommer att göra det. skada elektroniken inuti.

Paul Antill / MakeUseOf

Fantastiska smarta funktioner och enkel rengöring, men spårningen kan förbättras

Från 650 $, kommer denna smarta kattlåda sannolikt att bli en dyrare toalett än den du använder. Med tanke på hur mycket det erbjuder och den potentiella tid det kan spara dig, kan det vara en värdig investering.

Leo’s Loo Too ger dina katter ett rent, bekvämt utrymme som ger dig sinnesfrid när det kommer till deras hälsa och gör ditt liv som husdjursförälder enklare. Trots dess betydande kostnad, för dem som vill ha längre intervall mellan när de behöver tömma eller rengöra en kattlåda och värdesätter de ytterligare insikter den kan erbjuda, kompenseras dess användbara funktionalitet och smarta funktioner endast av dess relativt ineffektiva spårningshantering.

Kommer detta att få din katt att ignorera dig mindre? Förmodligen inte… men nu kan du åtminstone ignorera deras toalett lite mer och ge tillbaka tjänsten.

Paul Antill / MakeUseOf Casa Leo Leo’s Loo Too

Casa Leo’s Loo Too finns i många färger för att matcha ditt hem (eller din katt). Monteringen är enkel och det finns gott om tillbehör, såsom de medföljande fodren eller en matta, för att minska eventuell röra när din katt lämnar kattlådan. Potentiellt mindre skrämmande än konkurrenter, små och medelstora katter kommer inte att ha problem med att komma in i kattlådan, men större katter kan kämpa.

När avfallslådan är full får du ett meddelande från den medföljande appen. Dra bara ut lådan och släng avfallet. Men det som verkligen skiljer Leo’s Loo Too åt är dess säkerhetsfunktioner. Inuti finns ett radarsystem, viktsensorer och en anti-klämsensor. Dessa hjälper till att skydda din katt inuti trumman och säkerställer att ingen rengöringscykel påbörjas medan den är där inne. Den går också på mindre än 30dB, vilket är tyst med tanke på vad den gör, och det finns också ett UV-steriliseringssystem som desinficerar insidan av kattlådan och tar bort 99 procent av bakterierna.