12 Arbeta-hemifrån-transkriptionsjobbplattform

Fjärrtransskriptionsjobb har blivit oerhört populära på senare tid. Här är några jobbplattformar för att arbeta hemifrån för att komma igång som frilansare.

Covid-19-pandemin har förändrat många saker över en natt för alla, inklusive hur människor arbetar. En av de viktigaste utvecklingarna kring detta var övergången till ”jobba hemifrån” eller distansjobb.

Innan pandemin var det tvekan om distansarbete, men nu har saker förändrats. Händelserna som utspelade sig har hjälpt oss att inse deras betydelse, och det har skett en massiv tillströmning av anställda som valt avlägset jobb över hela världen.

Eftersom pandemin långsamt minskar och verksamheten tar fart, har distansarbete, som till en början tvingades på anställda, blivit en ”ny normal”.

Enligt Talent Tech Outlook 2022-studien föredrar 82 % av människor att arbeta hemifrån snarare än på kontoret.

”Remote-first-modellen” är inte bara fördelaktigt för anställda utan är också fördelaktigt för arbetsgivare.

Ett kritiskt område som såg en snabb ökning under denna period var transkriptioner. Enkelt uttryckt är det att konvertera ett tal eller ljud till skriven text. Men återigen, det kräver inte kreativitet, och du kan använda lyssnande och observationsförmåga för att fånga den beskrivna informationen.

Du kan komma igång med det om du har en bärbar dator och ordbehandlingsprogram (Anteckningar, Google Docs eller till och med MS Word). Dessutom erbjuder många appar och webbplatser en chans att göra transkriptionsjobb hemifrån utan att behöva leta efter kunder utanför.

Men innan vi dyker djupt in i dessa plattformar måste du förstå fördelarna med en möjlighet att arbeta på distans.

Så vad väntar du på? Låt oss ta reda på.

Vilka är fördelarna med att arbeta hemifrån?

Ökad produktivitet

Jämfört med kontorsmiljön erbjuder arbete hemifrån en lugnare miljö, vilket gör att de anställda kan fokusera mer på jobbet.

Dessutom är det vanligtvis färre avbrott och färre kontorspolitik, vilket gör att de anställda kan fokusera på det som är viktigt.

Förbättrad personalhälsa

Att arbeta på distans eliminerar kravet på pendling, vilket kan vara stressande för de anställda. Det sparar tid och erbjuder de anställda hälsofördelar genom att sova mer, träna, spendera mer tid med sin familj eller laga hälsosam mat.

Kostnadsbesparing

Både anställda och arbetsgivare sparar pengar på distansarbete. Anställda sparar på bränsle, transport, parkering och underhåll, vilket i slutändan lägger till mer pengar i fickorna.

Arbetsgivare sparar på utgifter som kontorsutrymme, elräkningar, kontorsmaterial, säkerhet, omkostnader, etc.

Flexibilitet

Arbeta hemifrån erbjuder mer flexibilitet och smidighet. Dessutom kan anställda som inte längre är begränsade till ett kontor vara mer lämpade att arbeta flexibla timmar när det passar dem, när som helst under dagen eller till och med på helgerna.

Balans i arbetslivet

Arbete på distans sparar mycket restid. Dessutom kan anställda använda detsamma för att förbättra balansen mellan arbete och privatliv. Oavsett om du släpper barn i skolan, gör hushållssysslor, springer ärenden eller jobbar hemifrån gör det lättare att balansera privatliv och yrkesliv.

Vad är ett transkriptionsjobb?

Ett transkriptionsjobb innebär att lyssna på ljud eller video och konvertera dem till ett textformat. Personen som transkriberar inspelningarna är känd som transkriptionist.

Att arbeta som transcriptionist är idealiskt för personer som vill arbeta hemifrån. En mängd olika ljud eller videor transkriberas dagligen, inklusive telefonsamtal, möten, seminarier, föreläsningar, etc., vilket innebär att denna karriär har oändliga möjligheter om du arbetar exakt och effektivt.

Det finns flera områden inom transkription – allmän, juridisk, medicinsk och marknadsundersökning. I de flesta fall kräver allmänna transkriptionsjobb inga förkunskaper. Men viss erfarenhet eller utbildning krävs för specialiserade jobb som medicinsk och juridisk.

Olika plattformar tillgängliga idag ger enkla fjärrjobb för transkriptionsarbete.

Innan vi diskuterar plattformarna och deras funktioner, låt oss förstå de tekniska kraven för det här jobbet.

Vilka är kraven innan du ansöker om transkriptionsjobb?

För att börja med ett transkriptionsjobb behöver du en del viktig utrustning, som är följande:

  • Dator: Den första utrustningen du behöver för att komma igång är en dator. Baserat på dina önskemål kan du bestämma om du vill behålla en stationär, bärbar dator eller båda.
  • Stabil Internetanslutning: En stabil Internetanslutning är avgörande för att hantera ditt arbete effektivt. Eftersom de flesta av dessa företag arbetar via ett webbaserat system måste du ha en anständig WiFi-anslutning.
  • Microsoft Word: Även om det inte är obligatoriskt att använda MS Word för dina uppgifter, är det bra att ha eftersom de flesta företag accepterar uppdrag i formatet ”.docx” eller ”.txt”. Om du inte har MS Word kan du även be din arbetsgivare om alternativ.
  • Hörlurar: Genom att använda hörlurar kan du höra ljudfilerna tydligare. Även om detta inte är obligatoriskt, kan investeringar i bra hörlurar göra ditt arbete enklare.
  • Programvara: Programvaruverktyg som Fathom och Descript låter dig skapa avskrifter av ljud- och videofiler. De kan också hjälpa dig att använda tiden produktivt och omedelbart skapa avskrifter från mediefiler.

Utöver alla dessa krav är det viktigt att ha goda skriv- och lyssnarförmåga. Till exempel, som frilanstranskriberare, innebär det mesta av ditt jobb att lyssna på ljud- och videofiler. I ett sådant scenario blir det viktigt att ha ovanstående färdigheter.

Här är de bästa jobbplattformarna för att arbeta hemifrån för att hjälpa dig hitta transkriptionsjobb.

Varv

Rev är bland de största och mest kända jobbplattformarna för transkription. Du kan registrera dig för plattformen genom att göra en frågesport och skicka in ett provutskrift för din ansökan.

När du har godkänts kan du hitta högbetalda transkriptionsjobb online och arbeta för kunder över hela världen.

Som transkriptionist får du betalt varje måndag via PayPal för varje transkriptionsjobb som slutförts under den senaste veckan.

Plattformen låter frilansare bestämma sin arbetsfrekvens, vilket hjälper dem att välja ett schema som fokuserar på flexibilitet.

Rev är ett bra alternativ för dem som vill arbeta med transkriptionsjobb som frilans, och det kräver bara en dator och en stabil internetanslutning.

TranscribeMe

En specialiserad plattform dedikerad till att hitta transkriptionsjobb hemifrån, TranscribeMe betjänar industrier som bland annat juridik, medicinsk forskning och utbildning.

Frilansare på portalen får tillgång till högsta lön, resurser för att lära sig och växa tillsammans med större flexibilitet att arbeta enligt deras schema. Intäkter på plattformen börjar från $15 till $22 per ljudtimme, och frilansare kan enkelt tjäna minst $2 200 per månad här.

Plattformen ger personlig vägledning, vilket är mycket fördelaktigt om du vill utveckla din kompetens och få bättre möjligheter. Dessutom kan du till och med ansöka om dataanteckningsjobb på distans.

TalaSkriv

SpeakWrite är en av de främsta portalerna för att hitta jobb för fjärrtranskription online. Frilansare kan arbeta över branscher (juridiska tjänster, skyddstjänster, medicinsk forskning, etc.) medan de ställer upp sina scheman. De kan till och med välja jobb, vilket gör det enkelt att tjäna extra pengar med sina kunskaper.

Du behöver bara ordbehandlingsprogram, en internetanslutning och minst 4 timmar för att arbeta per vecka. Företaget har vissa policyer kring kvalitet och professionalism, varför de bara tar emot 1% av de sökande.

De har också en app för frilansare att ansöka och hantera sitt arbete. Dessutom kan transcriptionists med spanska kunskaper också ansöka till plattformen.

Speechpad

Speechpad är en plattform för fjärrtranskriptionsjobb som betalar dig per minut (var som helst mellan $2-$5).

Teamet på Speechpad är helt avlägset och skapar verktyg som gör det enkelt för transkriberare att arbeta med uppdrag, vilket hjälper dem att vara produktiva och tjäna mer pengar. Du kan till och med få möjligheter att växa i dina roller, vilket leder till bättre utbetalningar och ansvar.

Plattformen är inte bara begränsad till transkriptioner; den har också projekt för översättningar, recensioner och bildtexter.

GoTranscript

Med en dedikerad plattform för frilansande transkriptionsjobb har GoTranscript ett robust nätverk av frilansande transkriptionister över hela världen. Allt du behöver för att komma igång är en internetanslutning och en dator.

Frilansare arbetar flexibla timmar och kan välja sina projekt. Projekten spänner oftast över olika branscher och du kan få feedback som förbättrar din kompetens.

Supportteamet är ganska pålitligt och vänligt, och de språk som stöds här inkluderar bland annat danska, arabiska, indiska, grekiska, koreanska, finska och hebreiska.

CastingWords

Med över 10 000 kunder är CastingWords en premiumjobbportal för jobb hemifrån med minutpriser och anställer frilansare via deras Workshop-portal & Upwork.

Du blir vanligtvis ombedd att arbeta med projekt som konverterar ljudavskrifter till vanlig text, HTML och MS Word-format.

För att vara kvalificerad för arbete måste du ansöka genom att göra en provbedömning på Workshop-portalen. När du är godkänd kan du enkelt få nya uppdrag regelbundet.

GMR-transkription

GMR Transcription är ett av de mest kända företagen inom transkriptionsområdet. Företaget annonserar regelbundet jobb för distanstranskribering och anställer personer med utmärkta skriv-, observations- och lyssnarförmåga.

De har ett robust feedbacksystem som hjälper dig att bli mer produktiv, uppgradera och arbeta med spännande projekt. Denna plattform har många krav på spanska transkriberare.

Du är den perfekta passformen för det här företaget om du har en stabil WiFi-anslutning tillsammans med en dator, MS Word och hörlurar.

Quicktate

Quicktate är en användarvänlig frilansjobbportal som låter dig tjäna pengar genom att transkribera ljud- eller videoinspelningar. Det erbjuder olika transkriptionsjobb, inklusive juridiska anteckningar, medicinska rapporter, brev, PM, etc.

Plattformen låter dig också arbeta på jobb som använder olika språk, vilket säkerställer ökat deltagande över hela världen. Det betalar dig för varje ord du transkriberar; det bästa är att du kan få ut dina inkomster varje vecka.

För att registrera dig för Quicktate måste du vara över 18 år och ha ett PayPal-konto.

Scribie

Scribie är bland de mest populära jobbplattformarna för transkription och är mycket betrodd av många kunder. Det låter dig arbeta när det passar dig och tjäna upp till $20 per ljudtimme.

Scribie gör jobbet som transcriptionist enklare genom att tillhandahålla automatiserade transkriptioner som hjälper till att spara mycket tid.

Allt du behöver göra är att rensa ett test för att börja din resa på Scribie. Efter certifieringen kommer du att bli en transkriberare och baserat på dina prestationer kan du befordras till granskare, korrekturläsare och QC.

Dito

Ditto Transcripts är en väl lämpad plattform för ett fjärrtranskriptionsjobb. Det syftar främst till transkription som rör brottsbekämpande, allmänt, medicinskt, ekonomiskt och juridiskt. Ditto har en stor kundkrets, inklusive kända advokatbyråer, tillsynsmyndigheter, sjukhus, Fortune 500-företag, etc.

Eftersom Ditto är rent USA-baserat, anställer det mestadels kvalificerade amerikanska transkriptionister som erbjuder kvalitetsavskrifter med 99 % noggrannhet. Det låter dig tjäna upp till 1,10 $ per minut genom att transkribera ljud- och videofiler.

CrowdSurf

Crowdsurf är en populär transkriptionsplattform för frilansare som erbjuder videotextning för döva tillsammans med andraspråksbeskådare.

Den erbjuder korta transkriptionsuppgifter tillgängliga hela dagen så att du kan arbeta efter din bekvämlighet.

Innan du går ombord måste du klara en bedömning för att gå med på plattformen som frilanstranskriberare.

AVERBACH

Averbach är ett utmärkt alternativ för personer som letar efter jobb för att arbeta hemifrån. Det erbjuder konkurrenskraftig lön, vanlig fil – 1 USD per ljudminut, samma dag och över natten filer – 1,50 USD per ljudminut, vilket resulterar i ungefär 20 till 30 USD per arbetstimme för skickliga transkriptionister.

Innan du påbörjar din resa som transkriberare på Averbach måste du klara ett färdighetstest och ha ett PayPal-konto.

Slutsats

Det är allt du behöver veta för att komma igång med jobbplattformar för transkriptionsjobb hemifrån. Tack vare den snabba ökningen av antalet företag har efterfrågan på transkriptionstjänster ökat exponentiellt.

Om du har exceptionell hörsel- och skrivförmåga finns det gott om möjligheter.

Även om du kan få kunder utanför dessa plattformar, tar processen vanligtvis längre tid och är mer utmanande. Genom att använda dessa jobbtavlor för fjärrtranskription får du tillgång till en färdig klientpool att arbeta med.

Med den typ av lön de flesta erbjuder kan du enkelt tjäna upp till 2500 $ per månad. Du måste dock förstå ditt ansvar som frilansare för att hantera deadlines ordentligt. Ditt framtida arbete beror på hur väl du gör en given uppgift.

Vi hoppas att den här artikeln var till hjälp för dig och kan hjälpa dig att komma igång som distansarbetare.

Du kan också utforska några bästa verktyg som transkriberar video till text.