10 bästa schackappar för Android att spela med vänner

Vi är alla bekanta med spelet schack eftersom det är ett av de äldsta brädspelen som fortfarande används idag. Låt oss återuppliva spelet genom att spela det på några av de bästa schackapparna på dina Android-telefoner.

Du kan spela avkopplande spel med vänner eller gå med i en konkurrenskraftig schackgemenskap. Schack är tilltalande eftersom det är både enkelt och svårt att bemästra. År efter start kan du fortfarande lära dig nya saker om det här spelet. Vanligtvis spelas schack av två motståndare på schackbrädet.

Men en smartphones bekvämlighet är svår att matcha. Smartphones har gjort schackspelet lättare och tillåter användare att spela utan motståndare. Här i den här artikeln kommer vi att se hur schackspel kan vara en källa till underhållning och fördelar. Dessutom kommer vi också att gå igenom några värdiga onlineplattformar för att njuta av problemfritt schackspel.

Brädspel är väldigt roligt, eller hur?

Att spela brädspel är riktigt spännande. Brädspel är en inkörsport till en värld av väldefinierad social interaktion med regler och seder som vägleder och förklaras fullt ut. För många av oss lindrar detta bördan av social interaktion genom att tillåta oss att vara med andra samtidigt som vi ägnar oss åt vardagliga aktiviteter.

Dessutom förändras navigeringen i den sociala dynamiken av de roller vi spelar vid bordet, som alla är objektorienterade. Dessutom utlöser brädspel frisättning av lyckliga hormoner. Dessa glada hormoner gör en person glad och medkännande.

Den nya nivån att ta itu med pussel kommer att hålla spelarna engagerade under hela spelet. Många människor ser att spela brädspel som ett progressivt sätt att fördriva tiden. Slutligen pressar brädspel våra sinnen att tänka mer och får oss att fokusera på vårt dagliga liv också.

Ett av de äldsta brädspelen: Schack

Människor har spelat schack i över 1 400 år. Schack är bland de mest populära spelen, med kulturell och intellektuell betydelse som få andra aktiviteter kan matcha.

Men har du någonsin undrat var schacket kom ifrån? Ursprunget till det som nu är känt som schack kan spåras tillbaka till Indien på 500-talet. Dess föregångare, kallad ’Chaturanga’, spelades på ett 8×8-rutnät och innehöll pjäser som liknade modernt schack.

Spelets mål kan också ha varit något annorlunda: enligt vissa konton från Chaturanga kan en spelare vinna genom att ta bort alla motståndarens pjäser utom kungen. På 900- eller 1000-talet hade reglerna för Chaturanga spridit sig till Persien, där det var känt som ”Chatrang”, och det är här som de tidigast registrerade schackspelen finns.

Spelet spreds från Persien till arabvärlden. Det tog sig också till Kina, Japan och vissa delar av Sydostasien, där det utvecklades till de relaterade spelen ’Xiangqi och Shogi’, även känt som kinesiskt och japanskt schack.

Fördelar med att spela schack

Vi är alla överens om att detta schackspel har djup tillgivenhet över hela världen. Utan tvekan innebär spelet en intensiv intellektuell utmaning för att höja ditt sinnes hälsa. Däremot räknar vi schack till de spel som förknippas med intelligens och hjärnskärpning.

Oavsett om du redan älskar schack eller är nybörjare, kommer att spela schack alltid slå dig med sina nya fördelar. Här lyfter vi fram några fördelar som kan motivera dig att hålla dig konsekvent i din schackresa.

  • Rise IQ – Att spela schack fokuserar på att tänka med sinnet. Dessutom engagerar schackspel både logiska och kreativa delar av sinnet. Ett schackspel pressar sinneträning, vilket sofistikerar det mänskliga sinnets IQ-nivå.
  • Förbättrar problemlösningsförmågan – Att spela schack är mycket likt att lösa pussel. En schackmatch är som ett stort brädpussel du måste ta itu med för att vinna.
  • Förbättrar kognitiva färdigheter – Detta inkluderar förbättrad koncentration, beslutsfattande, logiskt och kreativt tänkande och många fler.
  • Ökat självförtroende – Det hjälper en att inse sitt självvärde genom att stärka självförtroendet.
  • Förbättra idrottsmannaskapskvaliteten – Tillsammans med ökad mental styrka, förbättrar schackspel också idrottsmannaskapskvaliteten, vilket ökar rättvisan när du spelar.
  • Förbättra koncentrationsförmågan – Koncentration och rätt fokus är de två aspekterna av att vinna schackspelet. Att vara uppmärksam på varje liten detalj i detta spel är ett måste. Ett fokuserat parti schack kan förbättra din koncentrationsförmåga i stor utsträckning.

Till sist, tillsammans med dessa enorma fördelar, kan spelande av schack slappna av ditt sinne ytterligare. Kom igång idag för att skörda alla dessa fördelar. Men smartphones är en mer tillgänglig källa för att spela schack när som helst och var som helst. Du kan lära dig hur man spelar schack genom att ladda ner en schackapplikation.

Schack är fortfarande ett av de mest grundläggande och spännande smartphonespelen. Spelet kräver ingen avancerad smartphone eftersom det kan köras på nästan vilken smartphone som helst utan att ta upp för mycket utrymme.

Dessutom, om du fortfarande behöver förtydliganden om att välja schackapplikationer att ladda ner, här är en lista med alternativ bland de många versionerna som finns tillgängliga i Play Butik. Vi har listat dessa applikationer med dina krav i åtanke.

Schack – lek och lär

Schack – Spela och lär dig kan du spela schack gratis med dina vänner. Med denna applikation kan användare kommunicera med nya vänner medan de spelar. Däremot kan du delta i onlineturneringar med tusentals andra spelare. Du kan spela spel i realtid i 1 minut eller upp till 30 minuter. Spela daglig korrespondensschack på ditt schema för lågtrycksspel.

Dessutom lär schackapplikationen omogna spelare reglerna för schack. Schacklektioner finns i appen, där nybörjare kan börja sin schackresa. Hundratals mästerskapade schacklektioner, videor och interaktiva handledningar med tips och rekommendationer finns i appen. Du kan lära dig alla schackregler och strategier i en steg-för-steg lektionsplan.

Schack – AI Factory

Chess by AI Factory är ett av Androids bästa gratis schackspel. I flera år har den rankats först bland de 600+ schackappar som finns tillgängliga online. Vägledning finns tillgänglig, vilket gör den idealisk för att utveckla schackstrategi och förbättra schackfärdigheter. Det är helt gratis!

Dessutom låter denna schackapplikation dig spela mot olika AI-drivna schackrobotar, var och en med sina styrkor och svagheter. Dessutom kan du växla mellan casual och pro-lägen beroende på din nivå. Spelare kan se sina framsteg i sina separata topplistor. Schackapplikationen låter dig spela antingen med dina vänner eller främlingar.

lichess – Gratis schack

lichess Chess-appen är designad för schackälskare; det är öppen källkod och gratis att använda. Över 150 000 unika användare spelar per dag, och detta antal ökar snabbt och slår tidigare rekord. Du kan hitta, följa och utmana spelare och se din spelstatistik. Du kan träna på att vara mer flytande genom att lösa de tillgängliga schackpussel.

Du kan skapa ett konto, men om du inte vill spåra dina spel och hitta andra spelare på din nivå, behöver du inte logga in.

Bara starta ett nytt spel, prova några pussel, eller se en schackstreamer spela medan du lyssnar på techno och chattar med spelarna i kommentarsfältet. Viktigast av allt, det bästa med schack är dess tillgänglighet på 80 språk.

Schack online

Chess Online tillåter användare att tävla och interagera med schackspelare över hela världen. Inklusive amatörer, proffsspelare och barn är Chess Online bäst lämpat för alla. Det finns dock fler än 1 600 000 registrerade spelare att tävla med. Tillsammans med att spela kan du också spåra ditt framträdande.

Du kan komma åt ditt konto från olika plattformar, inklusive webbläsare och Android-mobiler. Chess Online stöder flera språk för att underlätta för sina spelare.

Det viktigaste är att man kan spela schack med en stark dator offline i upp till 20 nivåer. Spelets felförebyggande funktion hjälper dig att undvika att upprepa samma misstag genom att markera dem för dig.

Chess Clash

Chess Clash är ett av de bästa Miniclip.com schackspelen. Detta spel kommer att sätta dina logiska färdigheter på prov. Det primära målet för att vinna är att fånga din motståndares pjäser och schackmatt deras kung. Men Chess Clash tillåter användare att interagera och tävla med riktiga spelare över hela världen.

Chess Clash låter användare bjuda in sina vänner till en match. Du kan chatta och byta presenter med andra spelare. Dessutom finns två schackspelslägen tillgängliga, ”Classic Chess”-läget och ”Quick Chess”-läget. Vem som helst kan spela spelet och lära sig nya taktiker live med riktiga motståndare över hela världen.

Tillsammans med ett stort antal spännande funktioner kan du också njuta av att delta i spännande evenemang. Den stöder även offlinespel med datorer. Medan de går upp i nivå kommer spelare att möta mer äventyrliga möjligheter och belöningar.

Schacktid

Chess Time är en global onlinegemenskap för korrespondensspelare. Som namnet avslöjar är schackspelsappen Chess Time ett onlinespel för flera spelare. Du kan hitta spelare från USA, Storbritannien och Tyskland, eller till och med bjuda in din vän att tävla.

Dessutom kan du chatta med dina motståndare i spelet och lägga till dem som vänner för att spela vidare med dem. Genom att bara lägga till spelare som vänner kan du enkelt bjuda in dem igen till en annan match. Och ett meddelandebaserat system kommer att meddela dig varje gång för att göra ett drag medan du spelar.

Schack 4 Casual

Chess 4 Casual schackspel är idealiskt för nybörjare som vill lära sig att spela schack på sin smartphone eller surfplatta. Det låter dig spela spel ensam, tävla mot algoritmen för artificiell intelligens eller med vänner och familj. Det finns dock flera svårighetsnivåer från lätt till knepigt, vilket gör schack äventyrligt och spännande.

Dessutom kommer algoritmen att ta tillräckligt med tid på högsta nivå för att göra det bästa möjliga draget. Nybörjare är fria att ställa in sin nivå efter sina styrkor. Du kan välja ditt favoritbräde från början av spelet.

Chess 4 Casual-funktioner inkluderar 1- och 2-spelares lägen, inspelade spårprestandarapporter och höjdpunkter från nästa möjliga drag du kan göra om du verkar ha fastnat i spelet. Detta gör att spelet sticker ut.

Schackstrid

Chess Battle chess är ett fantastiskt multiplayer-spel där du kan spela live och dagliga matcher för att bemästra dina drag. Men många otroliga utmaningar väntar i detta schackspel. Genom att samla uppgiftspoäng och genom att öva med de dagliga pusslen kan du få många belöningar. Chess Battle tillåter spelare att spela liveschack med spelare över hela världen.

Dessutom håller dagliga motsvarande matcher spelarna engagerade och gör tävlingen roligare. Chess Battle låter spelare spela mot den berömda Stockfish-motorn offline med flera svårigheter. Spelare kan välja iögonfallande visuella skinn för sina schackpjäser.

Nybörjare kan lära sig att spela schack, medan spelare på avancerad nivå kan förbättra sina tacklingsfärdigheter. Du kan få det här spelet gratis på dina Android-enheter.

Schack Minis

Här kommer du att stöta på ett annat gratis multiplayer online schackspel Chess Minis. Detta schackspel har ett användarvänligt gränssnitt med animerade 3D-bilder och många funktioner. Chess Minis, 3D är gratis utan annonser. Allt är tillgängligt på en enda applikation, från inlärningsöppningar, slutspelsstrategi och taktik till att lösa pussel.

Dessutom kommer Chess Minis att ge dig en plattform för att lösa 500+ handgjorda pussel. Gratis vägledning är tillgänglig för att höja din schackspelsnivå. Dessa handgjorda pussel kommer också att vässa din mentala förmåga att ta itu med alla problem i ditt dagliga liv.

Dessutom, genom att spela i alla tillgängliga lägen, kan du tjäna en belöningskista och låsa upp premium schackset och många fler tillgängliga föremål. Viktigast av allt, du kan bilda exklusiva klubbar med dina vänner och gå med i lag. Chess Minis nya uppdatering inkluderar julklappar till alla.

Spela schack på RedHotPawn

Spela schack på RedHotPawn är ett schackspelande program som vi har valt att rekommendera. Bäst att föredra för de spelare som vill ha tillräckligt med tid för att göra sitt nästa drag. Men folk anser att den här är en långsam applikation för att spela schack, men den är fortfarande utmärkt för schackspelare på avancerad nivå.

Dessutom kan du enkelt använda den här applikationen från Play Store. Alla dina rörelser spåras och registreras. Appens nya uppdatering möjliggör oändlig rullning för topplistor, stegar, turneringar och klaner med en öppen inbjudningsfunktion.

Slutsats

I ett nötskal har smartphones gjort allts tillgänglighet enklare. Människor kan lära sig nya saker när som helst. En uppsjö av tillgängliga applikationer kan hjälpa dig att starta din schackresa.

Vi har nämnt de bästa schackapplikationerna som finns tillgängliga för Android-användare. Du kan välja vilken app som helst som nämns ovan eller gå med i en offline-gemenskap. Att spela schack påverkar också vårt dagliga liv genom att höja vår förmåga att tänka och förstå mer. Slutligen, för att bli mer innovativ och vässa din mentala och fysiologiska förmåga, måste du lära dig och prova att spela detta fantastiska mind booster-spel.

Du kan också utforska några bästa spelinspelningsprogram för att fånga spelet.