11 digitala marknadsföringsverktyg för att öka engagemanget och intäkterna

Spread the love

Vi lever i en digital era och att ha en stark onlinenärvaro för ditt varumärke är avgörande.

Digitala marknadsföringsverktyg är utformade för att hjälpa dig skapa varumärkesmedvetenhet och boosta ditt företag.

Om du driver ett onlineföretag vet du förmodligen att det inte är så lätt att nå din målgrupp, antingen regionalt eller globalt. Däremot har olika marknadsföringsverktyg på nätet designats för att ge dig de rätta lösningarna.

Men hur väljer du rätt digitala marknadsföringsverktyg? Det är en fråga vi planerar att besvara här i dag.

Hotjar

Hotjar är traditionellt verktyg för analys av värmekartor och sessionsinspelning som hjälper dig att analysera trafikdata på din webbplats. Genom Hotjar kan du se vad besökare gör på din webbplats och till och med göra anteckningar.

Det har utvecklats på sistone. Hotjar kommer med utmärkta funktioner som värmekartor, besöksinspelningar, omvandlingskanaler, formuläranalys, feedbackundersökningar, inkommande feedback och undersökningar. Funktionerna samverkar för att hjälpa dig att skapa en bättre kundupplevelse på din webbplats för att öka engagemanget och intäkterna.

Värmekartor hjälper dig att se dina användares beteenden och förstå vad de vill ha. De representerar visuellt besökarnas klick, tryck och rullningsbeteenden. Du kan ladda ner och dela värmekartornas information med dina teammedlemmar eller anställda.

Inspelningsfunktionen på Hotjar lindrar alla gissningar eftersom den registrerar alla dina besökares beteenden för visning och anteckningar. Du kan också dela den informationen med vem du vill. Konverteringskanalen hjälper dig att se var dina besökare hamnar för att hitta möjligheter till förbättringar.

Formuläranalysfunktionen visar dig all information om formulären på din webbplats. Du kan se fälten som dina kunder tycker är för svåra att fylla och hur man kan förbättra dem. Feedbackundersökningarna gör att du förstår varför dina kunder beter sig på ett visst sätt.

Du kan inkludera riktade frågor för besökarna för att få deras feedback. Du kan också få omedelbar feedback från kunder genom funktionen för inkommande feedback, och undersökningsfunktionen gör att du kan lära dig mer om din publik.

Den goda nyheten är att Hotjar har ett gratis testerbjudande för nya medlemmar.

Adzooma

Adzooma hjälper dig att hantera och optimera Facebook, Google och Microsoft Ads effektivt och snabbare för att få bästa möjliga fördel. Huvudsyftet med Adzooma är att göra det lättare för dig att marknadsföra ditt varumärke online.

Byggd med kunden i åtanke hjälper Adzooma dig att spara tid och energi för att maximera vinsten. Den kommer med funktioner som intelligent programvara, kraftfulla förslag, en intuitiv UX, kampanjautomatisering, ett kontohanteringssystem, anpassade rapporter och en feedbackportal.

Den intelligenta programvaran är designad för att ge dig unika möjligheter. Du får expertförslag om ditt företag och alla ändringar du gör synkroniseras automatiskt med ditt Ads-konto.

De kraftfulla förslagen hjälper till att öka din ROI eftersom data analyseras 24/7. Adzooma låter dig också anpassa dina marknadsföringsstrategier, lösa problem och upptäcka nya möjligheter.

Den intuitiva användarupplevelsen använder tidsbesparande funktioner för att göra ditt arbete enklare. Det betyder att du behåller kontrollen och väljer att utföra de förslag som du tycker är idealiska för dina affärskampanjer.

Du kan pausa eller minska dina kampanjbud automatiskt och till och med få meddelanden om automatiseringen ändras.

Kontohanteringsfunktionen i Adzooma gör att du kan hantera flera Ads-konton och effektivt koppla ihop dem för att optimera prestanda. Du får också en överblick över allt för att se viktiga konton som du behöver fokusera på. Den anpassade rapporteringsfunktionen, å andra sidan, hjälper dig att förstå data genom att filtrera, sortera och exportera rapporter. Du kan också anpassa rapporterna med din logotyp och layout.

Adzooma är säkert, uppdaterat, flexibelt, prisvärt och anpassningsbart. De erbjuder en 30-dagars gratis provperiod och 50 procent rabatt under de första tre månaderna.

SEMrush

För att hålla ditt innehåll och dina marknadsföringskampanjer kreativa bör du överväga att använda SEMrush.

SEMrush är en allt-i-ett digital marknadsföringsplattform med över 30 marknadsföringsverktyg. Det är en av de bästa SEO-sviterna och har vunnit många utmärkelser.

  Smartsheet vs. Asana – En komplett jämförelse

Plattformen kan hjälpa dig med SEO, reklam, sociala mediekampanjer, innehåll, konkurrensutsatt forskning och rapportering och hantering. Pålitlig av över 5 miljoner marknadsförare är plattformen ganska populär.

SEO-funktionen gör att du kan utföra organisk forskning, få insikter om organisk trafik, göra sökordsundersökningar, bygga bakåtlänkar, få analyser, kontrollera SEO på sidan, granska din webbplats och kontrollera webbplatsens motor. Det betyder att om du är en utgivare och vill ta emot organisk trafik på din webbplats kan SEMrush hjälpa dig att uppnå det effektivt.

Annonsfunktionen låter dig göra annonsundersökningar. Det ger dig ett PPC-sökordsverktyg, visningsannonsering, annonsbyggare och produktannonser. Därför har det blivit mycket enklare att skapa annonser med SEMrush; du kommer inte behöva gå igenom mycket tråkigt arbete.

Funktionen för sociala medier kan hjälpa dig att skapa affischer och spåra dem. Innehållsfunktionen, å andra sidan, låter dig granska ditt innehåll och utföra ämnesforskning. Den har en SEO-innehållsmall, inläggsspårare, sökordsforskningsverktyg, hitta relaterade nyckelord, plus övervaka ditt varumärke bekvämt.

Den konkurrenskraftiga forskningsfunktionen är där all magi händer. Du kan hitta domänöversikt, diagram, bakåtlänksanalys och sökord, trafikanalys och rankningar.

Slutligen, funktionen Rapportering och hantering på SEMrush hjälper dig att hantera din marknadsföringskalender och rapporter och generera potentiella kunder.

SEMrush erbjuder en gratis provperiod för nya användare.

Canva

Canva är en designplattform online som förser användare med många designfunktioner och mallar för att göra det lättare för dem att skapa vackra affischer, banners och logotyper för sin verksamhet. Sektionen Mallar erbjuder designidéer för flygblad, CV, broschyrer, visitkort, inbjudningskort och presentationer, plus många fler.

Med Canva kan du snabbt designa en logotyp och en företagsbanner eller affisch när du är på språng, eftersom det finns färdiga mallar som inspirerar dig.

Inlärningssektionen ger användbar information om design, varumärke, marknadsföring, evenemang, kurser, fotografi och handledning. Det här är avsnittet som kan ta dina designkunskaper till nästa nivå.

Det som är bra med Canva är att det har en gratis medlemskapsplan med över 8 000 gratis mallar, mer än 100 mönster och massor av gratis grafik och foton. Men premiumplanerna erbjuder mycket mer än så.

Traackr

Om du föredrar att använda influencers för att marknadsföra din produkt eller tjänster är Traackr det rätta alternativet att överväga.

Traackr är en datadriven marknadsföringslösning speciellt designad för marknadsförare för att optimera sina kampanjer eller investeringar och skala dem effektivt. I grund och botten är det ett CRM för influencer management.

Mjukvaran är idealisk för varumärken och byråer. Du kan upptäcka influencers, kontrollera dem, hålla ditt varumärke säkert, hantera ditt program och dina kampanjer, optimera din budget, jämföra din marknadsföringsstrategi och hantera kundrelationer.

Med Traackr kan du enkelt komma åt en stor databas med globala influencers och leta efter deras bios, bildtexter eller innehåll på upp till 13 sociala kanaler. Du kommer att identifiera topppresterande influencers i 49 länder, filtrera dem efter målgrupp och kriterier och anlita den du tycker är idealisk för dina behov. Traackr har intelligenta och effektiva verktyg för att hantera dina marknadsföringskampanjer.

Du får också influencer-rapporter om dina kampanjer, ROI-spårning och prestanda. Fördelen med att använda denna programvara är att den är byggd för att hjälpa dig skala din verksamhet.

De erbjuder pålitlig kundsupport och tjänster för sina kunder, och programvaran är också enkel att använda. Du kan få alla dina kampanjer att räknas genom att välja rätt influencer.

Engagebay

Engagebay är en allt-i-ett marknadsförings- och försäljnings-CRM-mjukvara utformad för att göra det enklare för små och medelstora företag att skaffa, vårda, engagera och konvertera kunder.

Det är prisbelönt programvara som är betrodd av mer än 15 000 kunder globalt.

Engagebays marknadsföringsautomatiseringsfunktion hjälper dig att spara tid eftersom den kommer med ett formulär och målsidor, e-postsekvenser, automatiserad marknadsföring och webbanalysverktyg.

CRM- och försäljningsplatsen låter dig organisera alla e-postkontakter som ditt företag har och spåra eventuella pågående affärer och försäljningar. Det ger dig en 360-graders kundvy, schemaläggning av möten, automatiserad försäljning och hantering av affärer.

Livechatt och helpdesk-funktionen, å andra sidan, hjälper dig att kommunicera i realtid med dina kunder, hantera kundförfrågningar och biljetter, automatisera olika tjänster och se alla e-postrapporter.

  Hur man ser vilken CPU som finns i din dator (och hur snabb den är)

Med Engagebay kan du öka engagemanget och intäkterna i din verksamhet och bygga solida kundrelationer på lång sikt. Tack vare programvarans många säljverktyg kommer du att kunna sälja som ett proffs. Andra funktioner som ingår i programvaran är push-meddelanden, videomarknadsföringsmallar och influencers.

Egagebay har en gratis medlemskapsplan som tillåter upp till 1000 kontakter. Premiumplaner börjar från $8,99/månad upp till $47,99/månad.

AdEspresso

AdEspresso är en annan plattform som gör digital reklam enkel, snabb och effektiv. Om du vill få snabbare resultat från sociala mediekanaler som Facebook, Instagram och Google bör du överväga att använda AdEspresso.

Det som är bra med AdEspresso är att det låter dig skapa, hantera, analysera, samarbeta och lära dig. Du kan skapa kampanjer på flera kanaler snabbare och hantera dem alla på ett ställe.

När du väl har skapat dina kampanjer hjälper det dig att hantera dem på ett ställe och spara tid. Analysfunktionen ger dig insikter om dina kampanjer endast när du behöver dem. Om du kör kampanjer för dina kunder gör samarbetsfunktionen det enklare för dig att komma åt deras konton och be dem att godkänna din uppsättning kampanjer innan de blir offentliga.

AdEspresso har också en inlärningssektion där du kan få all information du behöver för att ta dina marknadsföringsfärdigheter till nästa nivå. De erbjuder experttjänster för Facebook-annonser och har ett stort bibliotek med kurser, webbseminarier och experiment.

Det finns en annan tjänst som de erbjuder:

  • Kampanjgranskning – En kort 10-minuters video som ger tips om hur du kan förbättra resultatet av din kampanj.
  • En-mot-en-coaching – En livesession på 1 timme med expertrådgivning från professionella marknadsförare.
  • Concierge-tjänst – Det här alternativet är där du låter AdEspresso köra alla Facebook-annonskampanjer åt dig.

När det gäller prissättning erbjuder AdEspresso en 14-dagars gratis provperiod, och deras premiumplaner börjar från $49/månad upp till 259/månad.

Pitchbox

Pitchbox är en plattform för uppsökande påverkan, länkbyggande och innehållsmarknadsföring för utgivare, varumärken och byråer. Plattformen hjälper företag i dessa kategorier att marknadsföra sitt innehåll bekvämt, öka sin varumärkesmedvetenhet och öka engagemang och intäkter.

Pitchbox är betrodd och används av många varumärken som The Hoth, Skyscanner, Outspoken Media, CopyPress, Freshbooks och About.com, bland många andra.

Med Pitchbox kan du enkelt hitta bloggare, publicister och influencers snabbare, tack vare deras stora prospekteringsfiler och användarvänliga sökordssökningar. Du kan upptäcka influencers i din nisch på några sekunder; integrera med SEO-leverantörer på hög nivå som SEMRushMoz och Ahrefs, och arbeta med utgivare på högsta nivå.

Pitchbox låter dig också anpassa och anpassa uppföljning och uppföljning. Därför kan detta hjälpa dig att spara tid och pengar jämfört med att använda andra metoder eller plattformar. Du kan anpassa räckvidden för din målgrupp, följa upp potentiella kunder och öka kundsvarsfrekvensen.

Du kan spåra varje steg i uppsökandet genom white label-hanteringssystemet på Pitchbox, kontrollera kund- och teamrapporter och göra det möjligt för dina teammedlemmar att förfina din kampanjstrategi och optimera effektiviteten för att maximera resultaten.

Zapier

Zapier är en plattform vars huvudmål är att hjälpa dig att få saker gjorda. Om du driver ett onlineföretag men har mestadels ett fullspäckat schema kan Zapier hjälpa dig att automatisera det mesta av arbetet och spara tid. Du kan skapa arbetsflöden som kallas zaps och koppla ihop olika appar för att automatisera alla dina dagliga marknadsförings- och affärsuppgifter.

Du kan ställa in en utlösare för att få aviseringar när någon registrerar sig för en händelse som du har skapat. När du får triggern kan du följa upp personerna som har registrerat sig eller skicka ett välkomstmeddelande till nya e-postprenumeranter.

Allt du behöver göra för att ställa in uppgifter är att tala om för Zapier vad den ska göra, så hämtar den data från dina andra applikationer för att slutföra arbetet för din räkning.

Zapier låter dig också anpassa dina Zaps, tack vare de inbyggda apparna som hjälper dig att skapa det du vill ha. Du kan lägga till flera åtgärder för att automatisera många uppgifter och skapa sökvägar som kallas förgreningslogik, som låter dig skapa många Zaps för att tillfredsställa ett enda arbetsflöde.

  Hur man tillämpar skuggning på alternativa rader i Excel

Hubspot

Hubspot är en plattform som ger dig marknadsföring, försäljning, kundsupport och CRM-mjukvara. Fördelen med att använda Hubspot är att det har verktyg för alla och allt du behöver som onlinemarknadsförare. Du kan växa ditt företag utan att kompromissa, tack vare Hubspot. Enkelt uttryckt är det full-stack programvara.

Hubspots funktioner inkluderar CMS-hubben, marknadsföringshubben, försäljningshubben och servicehubben. CMS-hubben är flexibel för marknadsförare, perfekt för utvecklare och erbjuder den bästa kundupplevelsen. CMS-hubben har en dra och släpp-redigerare, webbplatsteman och SEO-rekommendationer.

När det kommer till marknadsföringsnavet kan du snabbt öka din trafik och konvertera fler besökare. Du kan köra inkommande marknadsföringskampanjer och skala dem på lämpligt sätt. Funktioner i marknadsföringshubben inkluderar generering av potentiella kunder, analys och marknadsföringsautomatisering.

Varje företag vill öka sin försäljning. Försäljningsnavet på Hubspot kan göra det möjligt för ditt företag. Det är programvara som hjälper dig att spara tid, få djupare insikter om dina framtidsutsikter, automatisera dina uppgifter och avsluta affärer. Du kan spåra dina e-postmeddelanden, schemalägga möten och automatisera e-postmeddelanden.

Att betjäna kunderna på rätt sätt och i tid bygger förtroende och bidrar till ditt varumärkes framgång. Lyckligtvis gör Hubspots servicehub det enklare för ditt företag att få kontakt med kunder, överträffa deras förväntningar och förvandla dem till ambassadörer. Du kan spåra biljetter, få kundfeedback och ha den kunskapsbas som behövs för att förstå dina kunder.

Animoto

Videomarknadsföring är för närvarande en av de mest effektiva marknadsföringsmetoderna. Det finns många fördelar, och en av dem är att det hjälper dig att nå en bred publik och stänga fler försäljningar.

Animoto är en videoplattform för företag eller privatpersoner som vill skapa videor för att visa upp sig själva, sina produkter eller tjänster. Animoto kan hjälpa dig att skapa reklamfilmer, bildspelsvideor, videor på sociala medier, farsdagsvideor och födelsedags- och examensvideor.

Plattformen för att skapa video är idealisk för e-handelsföretag, fastigheter, ideella organisationer, utbildning och fotografi. Animoto kan hjälpa dig att öka försäljningen, driva trafik och engagera din publik. Den har utmärkta funktioner som ett lagerbibliotek, foton och videoklipp, skapa var som helst och ett musikbibliotek.

Med Stock-biblioteket kan du välja bland miljontals stockfoton och videor som erbjuds av Getty Images, som ingår när du prenumererar på plattformen. Du kan söka, dra och släppa bilderna och anpassa dem efter hur du vill redigera din video.

Du kan också lägga till dina egna foton och videoklipp utan ansträngning. Du kan skapa en fotovideo med musik och göra dem fängslande. Allt du behöver göra är att lägga till dina bilder i onlineprogramvaran och ordna dem ordentligt för att skapa en fantastisk fotovideo.

Musikbiblioteket är en annan fascinerande funktion som ingår i Animoto. Du kan välja en låt från Animotos stora katalog med tusentals musik, välja en mall och sedan lägga till media för att skapa din önskade video. Därför är det enkelt att skapa videokampanjer; tack vare Animoto kan du göra det när du är på språng.

Slutsats

Världen förändras, och ju tidigare vi anpassar oss, desto bättre blir det för alla som driver ett företag. Det bästa sättet att popularisera ditt varumärke, öka engagemanget och öka intäkterna är att se till att du har en stark onlinenärvaro för att nå en global publik.

Digitala marknadsföringsverktyg kan hjälpa dig att växa ditt företag effektivt och utan ansträngning om du lägger ner arbetet och visar kunderna de idealiska och högkvalitativa produkterna och tjänsterna du erbjuder. De verktyg, plattformar och mjukvara som vi har diskuterat i det här inlägget är av hög kvalitet och ger utmärkta lösningar för att hjälpa dig att driva och skala ditt företag på lämpligt sätt.