5 bästa Slack-alternativen med öppen källkod [2022]

Spread the love

Att hålla kontakten är den första tumregeln för team på distans.

På grund av avbrottet i coronaviruset tvingas vi leva ett avlägset liv, vare sig det handlar om att handla, arbeta eller interagera med vänner och kollegor. Under dessa osäkra tider kan en liten avvikelse från fokus tillfälligt minska produktiviteten, särskilt för teamsamarbeten.

Därför är det viktigt att använda ett bra verktyg för bättre kommunikation. Även om det finns många tillgängliga kanaler som främjar en samarbetsmiljö som e-post, telefonsamtal, delade uppgifter och virtuella möten, är snabbmeddelanden oumbärlig.

Varför?

Meddelanden i realtid

Det bästa med meddelandeplattformar är förmodligen att de underlättar meddelanden i realtid. Som ett resultat accelererar det svarstiden för att hålla dina teammedlemmar ”nära” och leder till bättre beslutsfattande.

Dessutom, när du sätter människor på plats genom samtal eller videokonferenser, kan beslutsfattandet äventyras eftersom det kan utsätta mottagaren för press.

Men meddelandeplattformar lyfter detta tryck genom att ge dem några värdefulla sekunder när de kan bearbeta sina tankar, formulera sina svar och komma fram till ett bäst beslut för hela din diskussion.

Genomskinlighet

Transparens är avgörande för att främja produktivt lagarbete. Meddelandeplattformar täcker denna aspekt genom att främja felfri kommunikation där alla är tillgängliga, bara ett meddelande bort. Det skapar ingen grund för förvirring eller tveksamhet.

Dessa plattformar är fantastiska eftersom människor kan vara tydligare med sin feedback, beröm, stöd och råd som hjälper till att förstärka målen och riktningarna för din organisation. Det jämnar ut alla och stödjer ett teams hierarkiska karaktär.

Journalföring

Chatthistorier, jag säger er, kan ibland vara räddare. Du kan granska all kommunikation du haft med ditt team, vilket hjälper på många sätt.

Föreställ dig att du precis hade en diskussion med din senior om ett projekt. Om du missade ett slag kan du fortfarande gå tillbaka till samma chatt och använda informationen för bättre tydlighet.

Detta i sin tur ökar prestandan och minskar sannolikheten för fel.

Kostnadseffektiv

Istället för att investera i överprissatta telefonsamtalsplaner, dyr programvara, resplaner och annat, kan du helt enkelt välja meddelandeplattformar. Du kan hitta både betalda och gratis beroende på dina krav.

Slak är en sådan meddelandeplattform som människor använder i stor utsträckning idag. Hypen beror på dess flexibilitet, funktioner och lättanvända gränssnitt. Och det blir större med tiden, särskilt efter att ha förvärvat HipChat och Stride.

Vissa aspekter kan dock landa dig i en båt där du kanske vill hitta en alternativ lösning till Slack.

 • För det första erbjuder Slack för många funktioner som du kanske inte tycker är nödvändiga för din organisation. Så, vad har poängen för funktioner som du inte skulle använda?
 • För det andra, kostnaden. Alternativ som Slack, Zoom och Microsoft Teams finns tillgängliga där ute men är dyra och kanske inte passar bäst för ditt företag ekonomiskt.

Så, vad är lösningen för dina krav på snabbmeddelanden?

Meddelandeplattformar med öppen källkod!

Men här är en hake. Öppen källkod kan vara avgörande för dina affärsbehov, särskilt när känslig information är inblandad.

  Remo MORE är ett briljant optimeringsverktyg för datorer och mobiler för noobs

I det här fallet är det bästa alternativet att välja en värdlösning för din meddelandeplattform med öppen källkod. På så sätt kan du skydda din kommunikation och data bakom en säker brandvägg.

För den delen, låt oss titta på några av de bästa Slack-alternativen, tillsammans med motsvarande värdförslag.

Det viktigaste

Din önskan att ha en säker och flexibel meddelandeplattform med öppen källkod kan gå i uppfyllelse Det viktigaste för att främja smidigt teamsamarbete.

Mattermost är skrivet i React och Golang. Det körs på Linux med PostgreSQL och MySQL. Du har möjlighet att dela filer, chatta med människor och samarbeta inom en organisation. Det ger avancerad behörighet, vilket gör att du kan begränsa aktiviteter och klustrad infrastruktur för hög tillgänglighet på webbplatsen.

Bygg insiktsfulla arbetsflöden och bjud in ditt team att samarbeta utan att oroa dig för datasekretess eller säkerhet. Du kan dra nytta av befintliga integrationer eller skapa anpassade arbetsflöden för att skala din kundbas.

Mattermost erbjuder snabbare implementeringar genom att koppla system, människor och filer med arbetsflöden. Det ger en privat arbetsyta där du kan lösa frågor och genomföra meningsfulla diskussioner. Plattformen integreras säkert med populära DevOps-verktyg som Git, CI/CD, bots, etc. Du kan styra och anpassa gränssnittet för en bättre användarupplevelse.

Mattermost erbjuder lokalt och privat moln så att du kan kontrollera din data fullt ut samtidigt som du utnyttjar säkerhet, skalbarhet och tillgänglighet på företagsnivå.

Du kan välja att själv hosta Mattermost på en moln-VM eller välja en säker värdlösning som nämns nedan.

Kamatera

Distribuera Mattermost med Kamatera och njut av snabbmeddelanden på dina Windows, Linux och smartphones.

Det ger dig möjlighet att välja version av Mattermost tillsammans med ditt föredragna datacenter. Det finns totalt 13 datacenter på fyra kontinenter.

Priset för virtuella datorer börjar på $6/månad för 1 GB RAM, 20 GB SSD och 5 TB besök. Det inkluderar också en 30-dagars gratis provperiod.

A2 Hosting

Förbättra ditt arbetsflöde med snabbare kommunikation genom att vara värd för Mattermost A2 Hosting. Det är strömningssnabba SwiftServers driver värdlösningen för att göra den 20 gånger snabbare.

A2 Hosting ger dig flexibiliteten att anpassa din server med endast de nödvändiga resurserna du vill betala för. Styr ditt värdkonto helt genom root-åtkomst för redigering av serverfiler. Dessutom kan du välja önskat Linux OS och ladda om servern med ett on-demand operativsystem.

A2 Hosting åtar sig 99,90 % drifttid, tillsammans med de bästa säkerhetsrutinerna för att skydda ditt konto. Priset börjar på $5/månad för 20 GB lagring, 512 MB RAM och 2 TB överföring. Om du inte är nöjd, gör anspråk på det när som helst pengarna-tillbaka-garanti.

Om du behöver hjälp med att konfigurera Mattermost på din server så kan du anlita en frilansare.

Nextcloud

Med den helt lokala värdlösningen för Nextcloudkan du skörda frukterna av digitalt samarbete utan några säkerhets- och efterlevnadsrisker.

Samarbeta effektivt med ditt team och dela dokument, e-posta dem, fortsätt med videochattar och hantera kalendrar utan dataläckor. Njut av integration på nästa nivå med Nextcloud-filer, Nextcloud talk och Nextcloud Groupware. Med hjälp av Nextcloud-filer kan du använda en universell filåtkomst på plats och synkronisera meddelandeplattformen med samarbetsmöjligheter.

  Hur man speglar en telefon, Mac eller PC till en Fire TV Stick

Nextcloud Talk erbjuder textchatt och ljud/videokonferenser via mobil- och webbläsargränssnitt och inkluderar SIP-integration och skärmdelning. Du kan använda Nextcloud Groupware för att integrera dina kontakter, kalender, e-post, etc., vilket hjälper till att organisera arbetsflödet sömlöst.

Nextcloud är helt kompatibel för att tillhandahålla omfattande tillämpning av datapolicy, revisionsmöjligheter, användarhantering och kryptering. För den delen har den HIPAA och GDPR efterlevnad. Du kan vara värd för Nextcloud på lösningar som Kamatera och RoseHosting.

Kamatera

Hostar Nextcloud på Kamatera och utnyttja sina överkomliga planer. För att komma igång, välj bara din Nextcloud-version, en plan beroende på ditt företags behov.

Dess datacenter finns på:

 • New York, USA
 • Texas, USA
 • Kalifornien, USA
 • Toronto, Kanada
 • Amsterdam, Nederländerna
 • Frankfurt, Tyskland
 • London, Storbritannien
 • Petach Tikva, Israel
 • Rosh Haayin, Israel
 • Rosh Haayin (2), Israel
 • Tel Aviv, Israel
 • Jerusalem, Israel
 • Hong Kong, Kina

Priset för Nextcloud-hosting börjar på bara $4/månad för 1 GB RAM, 20 GB SSD och 5 GB besök.

RoseHosting

RoseHosting har kontinuerligt tillhandahållit kvalitets VPS-lösningar sedan starten 2001. Den optimerar din Nextcloud-serverkonfiguration manuellt för ökad effektivitet och hastighet. Alla dess värdplaner inkluderar gratis SSL-certifikat.

De går en extra mil för sina kunder genom att tillhandahålla fullständigt hanterad support från serverkonfiguration till mjukvaruinstallation.

RoseHosting erbjuder SSD:er av företagsklass för bättre prestanda. Den backar upp dina servrar varje vecka tillsammans med snabb dataåterställning, för säkerhets skull. Men du kan också välja dagliga säkerhetskopior som ett tillägg. Dessutom erbjuder den root-åtkomst och brandväggssäkerhet.

Om din webbplats finns någon annanstans erbjuder den gratis migrering med sina experter på Linux-administratörer. RoseHosting påstår sig erbjuda snabbare svarstider – 5 minuter för e-postsupport. Priset börjar på $24,95/månad för 1 VPS, 1 GB RAM, 2 TB dataöverföring och 30 GB SSD.

Behöver du hjälp med att vara värd för Nextcloud? Hyr från Fiverr.

Rocket.Chat

Förbättra ditt teams produktivitet genom att använda den lättanvända men effektiva plattformen Rocket.Chat att interagera med dina teammedlemmar. Du kan ersätta vanliga e-postmeddelanden, som tar längre svarstider, med denna snabbmeddelandeplattform.

Du kan inkludera deltagare genom att nämna dem med @användarnamn för omedelbar avisering. Dessutom kan du lägga till användning @all för att göra viktiga meddelanden till dina gruppmedlemmar.

Rocket Chat visar hela chatthistoriken, så att medlemmar kan gå med eller lämna när de vill. Det ger alternativ för ljud- och videosamtal utöver skärmdelning för att underblåsa din diskussion. Du kan dela filer, projekt och idéer med asynkron eller realtidschatt.

Genom att komma åt källkoden kan du anpassa, lägga till eller utöka nya funktioner när och när du behöver det. Det ger administratörstransparens och användarnamnsbegränsningar för att underlätta en säker arbetsyta. Dessutom upprätthåller den säkerheten med tvåfaktorsautentisering, SSO, end-to-end-kryptering och OAuth-leverantörer.

Några av de andra funktionerna inkluderar obegränsat tillägg och borttagning av användare, kanaler, meddelanden, sökningar, dokumentuppladdningar och gäster. Med LiveChat-alternativet inkluderat är det möjligt att lägga till chattwidgets till en mobilapplikation eller webbplats för att få ut det mesta av teamchattar.

Den använder avancerad maskininlärningsteknik för realtid och automatisk översättning av meddelanden under kommunikation. Hittills har den översatts till 50+ språk. Med hjälp av enkla dataimportörer kan du också importera data från annan programvara som Slack.

Du kan vara värd för Rocket Chat på DigitalOcean.

  Hur man får en PHR-certifiering

Digital Ocean

Digital Oceandet är lätt att komma igång med den här plattformen och det kräver inte att du är expert.

Allt du behöver är att skapa en DNS-post med ditt domännamn, till exempel chat.myorganization.com. Du kan installera Rocket. Chatta med bara ett klick från DigitalOcean.

Zulip

Uttryck dina tankar och idéer med hjälp av chattplattformen i realtid Zulip. Den använder också modellen för e-posttrådning, där du kan ha meningsfulla konversationer. Det låter dig kommunicera tydligt med hjälp av punktlistor, kursiv stil, fetstil med mera. Du kan till och med diskutera matematik med dina lagkamrater med hjälp av LaTex.

Lagchattar behöver inte vara seriösa hela tiden; lätta upp ditt lags humör med roliga emoji-reaktioner.

Den använder en dra-och-släpp-funktion som du kan använda när du laddar upp filer. Den erbjuder Markdown-kodblock och syntaxmarkering för att diskutera koder med ditt team.

Den här meddelandeplattformen erbjuder @-omnämnanden, skrivbordsaviseringar, meddelanden, hörbara meddelanden, varningsord, e-postmeddelanden om saknade viktiga meddelanden och valfria sammanfattningsmeddelanden varje vecka.

Den erbjuder fler funktioner som sökning, chatthistorik genom att gå med i en stream, stjärnmärkta meddelanden, analysverktyg, en-mot-en-konversation eller gruppkonversation och onlinemedlemmar. Dessutom kan du redigera dina skickade meddelanden, spara utkast, tråda konversationer efter ämne, dussin översättningar, anpassningsbar registrering och inloggning och videosamtal med Zoom, Big Blue Button eller Jitsi Meet.

Dess autentiseringsleverantörer är Google, Apple, GitHub, GitLab, LDAP, SAML och mer. Du kan välja Digital Ocean som värd för Zulip för större säkerhet.

DigitalOcean

Installera Zulip på DigitalOcean genom att välja en plan med minst 2 GB RAM för att komma igång. Först måste du skapa din DNS-post tillsammans med en ny droppe från ett lättanvänt användargränssnitt för DigitalOcean. Du kan sedan konfigurera din server.

DO erbjuder 1-klicksinstallation för Zulip-applikationer via kontrollpanelen eller DigitalOcean API. Den erbjuder periodiska säkerhetskopieringar, uppgraderingar, hög säkerhetsnivå och regelbunden övervakning för att framtidssäkra din meddelandeplattform.

Ett annat alternativ är Kamatera som också erbjuder en Zulip-inställning med ett klick.

Låt oss snacka

Om du har ett litet team kan du använda chattapplikationen som är självvärd, Låt oss snacka.

Let’s Chat fungerar på BYOS-modellen, vilket betyder Bring Your Own Server. Det ger en ihållande meddelandeupplevelse, så att du inte missar någon information. Det erbjuder flera privata chattrum med lösenordsskydd för att upprätthålla större integritet och säkerhet.

Få nya meddelandevarningar eller aviseringar för att komma ikapp med alla diskussioner. Let’s Chat innehåller omnämnanden som @användarnamn och @allt för att tilltala specifika personer och göra meddelanden. Det inkluderar bildinbäddningar och Giphy-sökning, filuppladdningar från lokala enheter, Microsoft Azure eller Amazon S3.

Du kan alltid komma tillbaka till viktiga konversationer genom att använda sökfunktionen. Den tillhandahåller lokal, LDAP- eller Kerberos-autentisering, REST-liknande API, Hubot Adapter och i18n-basstöd, tillsammans med transkriptioner och fleranvändarchatt.

Slutsats

Det finns faktiskt en lösning på alla problem. Tider som dessa testar vårt tålamod och för att motverka dem måste du hitta relevanta alternativ. Men oroa dig inte; dessa Slack-alternativ hjälper dig att hålla dig nära ditt team och förbättra din produktivitet med fler diskussioner och utbyte av idéer i denna värld full av möjligheter!