11 bästa Wireframe-verktyg för UX-designers

Spread the love

Är du en UX-designer? Kolla in listan över bästa trådframingverktyg för din produktdesign.

Att börja din produktdesignprocess utan wireframing innebär hög risk; du kan gå vilse med ingenting som hjälper dig ur den situationen.

Eftersom wireframes låter dig skapa en grundläggande kontur av layouten och strukturen för din produkt, blir det lättare att införliva feedbacken och finjustera produkten därefter.

Tack vare de olika avancerade wireframing-verktygen behöver designers inte längre göra wireframing manuellt. Läs vidare för att ta reda på mer om wireframing-verktygen, deras måste-ha-funktioner och de bästa verktygen för wireframing.

Vad är ett Wireframe-verktyg?

Redan innan trådramen satte sin prägel i webbdesignvärlden hade den funnits i många år. Dess ursprungliga användning kan lokaliseras i CAD-programvara, där människor använde den för att illustrera designen av ett objekt i korthet.

I digital produktdesign hänvisar wireframing till den visuella guiden eller sidschemat som representerar designprocessen. Den visar layoutkoncept på sidnivå som förklarar beteende, funktionalitet och innehållsprioritet.

Det inkluderar dock inte färger, grafik, stilar och interaktiva element. Ett wireframe-verktyg är ett program som låter dig wireframe utan att behöva rita det manuellt på papper.

Vad är syftet med ett Wireframe-verktyg

Visuell representation av webbplatskarta

Eftersom stora webbplatskartor kan verka abstrakta, kan skapa en wireframe för den göra dem till något påtagligt. Det säkerställer också att alla intressenter är på samma sida när de kan se den första konkreta visuella processen.

Förtydligande av funktioner

Funktioner du lägger till på en webbplats eller app kanske är bekant för dig som designer men inte för dina kunder från olika bakgrunder. Med wireframing kan du kommunicera till dem hur vissa funktioner fungerar på en webbplats.

Prioritera användbarhet

Det är ett av de väsentliga syftena med hela wireframing-processen. Wireframe driver användbarheten till framkanten av sidlayouter så att alla kan fokusera på användarvänligheten för en app eller webbplats.

Fokuserar på skalbarhet

Medan man designar projekt för kunder som ser tillväxt och skalbarhet, är wireframing ett måste. Med wireframing kan du snabbt identifiera hur webbplatsen eller appen kan hantera uppskalningen av innehåll. Det låter dig också anpassa tillväxten utan att försvåra produktens användbarhet.

Sparar tid för att slutföra projekt

Även om många människor kan säga något annat, sparar wireframe din tid genom att hjälpa dig att skapa beräknade mönster. Eftersom teamet tydligt förstår vad de skapar, blir utvecklingsprojektet enklare. Dessutom räddar det dig från missförstånd under projektets senare skeden.

De bästa funktionerna i Wireframe Tools

Även om du kanske tror att ett flödesschemaverktyg räcker för wireframing, kommer ett bra wireframe-verktyg med flera värdefulla attribut som i första hand gynnar en webbdesigner. Innan du väljer något trådramsverktyg, se till att överväga dessa aspekter:

#1. Intuitivt användargränssnitt: Du bör kunna navigera i verktyget sömlöst och bekvämt.

#2. Stöd för integrationer: När du väljer ett wireframe-verktyg, se till att du kan integrera det med andra applikationer, såsom samarbets- och testverktyg.

  Välj Google Workspace för e-post och samarbete

#3. Skalbar Mockup Fidelity: En bra wireframe-app låter dig skala från en grundläggande low-fidelity-mockup till mer grafiskt komplexa mockups.

#4. Feedback och samarbete: Med den här applikationen ska du kunna samla in feedback från andra och arbeta i samarbete med dem.

#5. Exportfunktion: Verktyget måste låta dig exportera din mockup i ditt föredragna filformat för smidigt samarbete.

#6. Pris: Programvaran måste vara överkomlig för ditt team eller din organisation. Du kan också välja wireframing-verktyg med öppen källkod som du kan använda gratis.

Nu är det dags att ta reda på de bästa trådramsverktygen som designers bör använda:

Adobe XD

Letar du efter ett allt-i-ett-designverktyg som låter dig skapa en wireframe och samarbeta kring den? Adobe XD är det bästa verktyget för att visualisera wireframing. Dess intuitiva wireframing-verktyg låter dig designa snabbare än någonsin tidigare.

Oavsett om du arbetar med mobilappar, webbplatser eller e-postmallar, låter plattformen dig skala från low-fidelity till high-fidelity tillsammans med utvecklingen av dina projekt. Du kan glömma duplicerad knuff och storleksändring samtidigt som du skapar en trådram som fokuserar på innehåll med responsiva kontroller.

Dessutom tar det några sekunder att skapa en trådram från en tom duk med Adobe XD. Du kan också dela trådramen med hjälp av en anpassad länk och samla in nödvändig feedback för att gå vidare med projektet.

Den integreras också med populära applikationer, inklusive UserTesting, Confluence, Zoom, Miro, Slack, Microsoft Teams, Overflow och Stark.

MockFlow

De som letar efter ett verktyg för att skapa snabb wireframe och UI-planering bör välja Mockflow. Denna applikation har en platt inlärningskurva, så nybörjare och icke-tekniska användare kan lära sig det snabbt.

Den tillhandahåller funktioner som SSO, SSL och säker delning för säkerhetsändamål. Därför, om du arbetar med ett uppdragskritiskt projekt, kan inget vara bättre än det här verktyget.

Med det här verktyget kan ditt team samarbeta på ett organiserat sätt. Det låter dig sortera och lagra projekt i lättillgängliga flera mappar och undersidor. Dessutom kan du tillåta individuella användarbehörigheter (admin, granska, redigera) till dina kollegor.

Designers kan också konvertera wireframes till engagerande presentationer med samma plattform som erbjuder funktioner som att lägga till effekter och skapa bildlayouter. Dess revisionshistorikattribut är idealiskt för att spåra alla ändringar som gjorts i trådramsdesignen.

Moqups

Moqups är ett idealiskt webbaserat UX-verktyg för fjärrteam som låter dem snabbt skapa trådramar och samarbeta online. Dess användarvänliga GUI är det perfekta valet för att designa gränssnitt för webbsidor och mobilappar.

Man kan välja från dess omfattande samling av UI-mallar för att kickstarta wireframing och sedan anpassa den för sina projekt, såsom e-handel. Designers kan också använda förgjorda UI-element genom dra-och-släpp-funktionen för att enkelt skapa en trådram.

Den stöder också integration med Jira, Google Drive, Confluence, Dropbox, Slack och Trello för ett helt integrerat arbetsflöde. Du kan sömlöst förvandla från low-fidelity till high-fidelity och slutföra designen med en förenklad process av denna programvara.

Förutom engelska finns Moqups på tyska, italienska, koreanska och spanska. Därför kan du enkelt använda det här verktyget även om du inte talar engelska.

  Hur man anpassar skräppost och säkra avsändare i Outlook

Figma

Figma är ett gratis molnbaserat wireframe-verktyg som du kan använda för att visuellt kommunicera designidéer med intressenterna och få feedback från dem. Med hjälp av dra-och-släpp-funktionen kan du snabbt designa applikationer på dess intuitiva och expansiva gränssnitt.

Speciellt om du har ett helt team som arbetar med ett enda projekt, kommer den här plattformen att vara användbar eftersom den låter dig skapa flera mönster i ett projekt. Du kan öppna den här webbaserade appen på vilken plattform som helst, inklusive Windows, Mac och Linux.

Designers kan arbeta på FIGJAMs online-whiteboard för att utveckla diagram och webbplatskartor.

Verktyget har också autolayoutelementet som du kan sträcka vertikalt eller horisontellt för att skapa en responsiv design. Dess kontextuella feed-funktion låter dina kollegor släppa kommentarer direkt på dina wireframes för omedelbar feedback.

Balsamiq

Balsamiq erbjuder ett wireframing-verktyg som gör ditt webbdesignarbete roligt. Här kan du visualisera dina idéer om användargränssnitt och se till att alla intressenter är på samma sida.

Det är en low-fidelity UI wireframing-applikation där du kan uppleva att rita på en whiteboard eller anteckningsblock men med en dator. Några av dess toppfunktioner inkluderar dra-och-släpp-redigering, skapande av mallar, återanvändbart komponentbibliotek, etc.

Designers behöver inte ägna sig åt färger och grafik i tidiga skeden, eftersom wireframing låter dig fokusera på struktur och innehåll på appen och webbsidan. Med Balsamiq kan man snabbt bli av med de dåliga idéerna eftersom de genererar fler nya idéer.

Wireframe.cc

Wireframe.cc är ett idealiskt verktyg för designers som letar efter ett enkelt och effektivt verktyg för wireframing för webbplatser eller mobilappar. Dess röriga gränssnitt är lätt att använda, och du kan komma åt det här verktyget var som helst på grund av dess webbaserade funktion.

Att rita på Wireframe.cc är sömlöst eftersom du kan börja arbeta med muspekaren eller en stencil från en popup-meny. När du redigerar en trådram kan du låsa och låsa upp element för din bekvämlighet. Eftersom den fokuserar på low-fidelity wireframing är prototypfunktionen inte tillgänglig.

Trådramarna du skapar på den här plattformen kan exporteras. Du kan överföra dem som en enda PDF-fil eller flera PNG-filer. Dessutom stöder plattformen export av selektiva filer eller alla sidor som ett ZIP-arkiv.

Framer

Framer är ett annat webbaserat wireframe-verktyg i den här listan, perfekt för prototypframställning. Dess omfattande uppsättning funktioner är fördelaktigt för alla designers som arbetar på Windows- och Mac-plattformar. Den har en friformsduk där du kan skapa trådramen utan krångel.

När du pratar om att dela och presentera trådramen kan du göra det med sömlös länkdelning. Du kan importera dina favoritteckensnitt och använda dem när du skapar trådramen. Designers kan också förfina utseendet på sina wireframes genom att använda olika interaktiva komponenter som finns tillgängliga på denna plattform.

Lucidchart

Lucidchart är en wireframe-programvara för designers och produktchefer som vill visualisera appens gränssnitt eller webbsidas struktur och layout. Dess dra-och-släpp-funktion låter dig enkelt ordna varje gränssnittssektion på mobil, surfplatta eller dator.

När du använder den här plattformen blir design av skelettramverket en promenad i parken. Du kan använda lager, länkar och hotspots för att visualisera olika aspekter av din design. Dess UI-formbibliotek erbjuder många textredigerare, sökrutor, dragspel, ikoner för webbplatskarta och brödsmulor för alla enheter.

  Fix Minecraft Server Kan inte hänga med

Dessutom kan intressenter ge feedback genom att kommentera direkt eller använda chatt i redaktören. Lucidchart tillåter också att presentera den polerade versionen av wireframes för kunderna med hjälp av presentationsläge eller Google Slides-integration. Du kan bläddra i dess mallgalleri för att hitta en mall som passar ditt projekt.

Skiss

Sketch är en lätt wireframe-plattform med en otrolig lista med funktioner. Detta molnbaserade verktyg är också lämpligt för kommunikation med intressenter. Dess intuitiva dra-och-släpp-funktion gör det enkelt att redigera.

Designers kan skapa återanvändbara komponenter med Sketch Symbols och justera elementen exakt med Smart Guides. Du kan också öka funktionaliteten för denna app-gren med hjälp av tredjeparts plugins och verktygsintegrationer.

Sketch tillåter också samarbete i realtid mellan lagkamrater på samma Sketch-fil för samredigering. Sketch Assistant-funktionen fungerar också för att göra din design felfri genom att upptäcka saknade lager och otillräcklig kontrast.

Justinmind

Justinmind är en praktisk wireframing-applikation för UX/UI-designers där du kan skapa kompletta wireframes gratis. Du kan också lägga till valfritt antal lagkamrater till denna plattform. Förutom grundläggande wireframes är denna plattform även lämplig för att utveckla interaktiva prototyper.

Designers kan prova de återanvändbara mallgrupperna för wireframing av webbplatsen och dekorera den med de självskapade UI-komponenterna. Det påskyndar wireframing-processen genom att erbjuda en omfattande samling av inbyggda UI-kit och designresurser.

Justinmind stöder integration med verktyg som Adobe XD och Sketch för utveckling och testning. Interaktiva wireframes skapade med detta verktyg kan också förhandsgranskas och testas.

UXPin

UXPin är mycket populärt bland designers som vill skapa interaktiva wireframes och designa flöden med minsta möjliga ansträngning. Denna plattform erbjuder kodbaserad design och förbyggda UI-komponenter för att påskynda utvecklingsprocessen.

Detta verktyg låter designers se om deras design rör sig i rätt riktning. Förutom att snabbt verifiera dina idéer, låter det dig upprepa designen och polera användarupplevelsen på din webbplats eller app genom att implementera feedbacken.

Användargränssnittskomponenterna i UXPin ger användarna möjlighet att hålla sig konsekventa över projekt. De kan skapa UX-mönster och detaljer, lagra dessa i bibliotek och dela dem med alla teammedlemmar. Det är också den perfekta passformen för teamsamarbete.

Summering

Oavsett om du är på väg att skapa en webbplats eller applikation hjälper wireframing-verktyg dig att mäta dess potentiella användarupplevelse i ett tidigt skede. Nu när du har listan över de bästa wireframing-verktygen framför dig, är det enkelt att välja ett baserat på dina behov.

Kom dock ihåg att dessa verktyg ensamma är otillräckliga för att skapa en effektiv produkt. Det skulle hjälpa om du övervägde andra viktiga aspekter som layout och designtrender.