8 bästa Music Smart Link-tjänster att använda idag

Spread the love

Att vara en bra musiker räcker inte för att bli en framgångsrik artist längre.

Du måste fokusera på marknadsföringsstrategi också, och inget är bättre än musiksmarta länkar för att hantera dina marknadsförings- och marknadsföringsinsatser.

Nuförtiden är första intryck avgörande för att marknadsföra din musik. Förutom varumärkesbyggande och konstant närvaro online måste artister vara försiktiga med hur och var de presenterar sina länkar.

Smarta musiklänkar kan hjälpa dig med musikmarknadsföring genom att erbjuda flera alternativ för lyssnarna att lyssna på ditt spår samtidigt som du får analyser och andra marknadsföringsattribut.

En mängd streamingplattformar finns där ute – YouTube, Spotify och Apple Music, för att nämna några. Dagens lyssnare är slumpmässigt fördelade över dessa plattformar. Nu kanske du undrar hur du kan erbjuda din publik länkar till alla dessa webbplatser. Det är där den smarta musiklänken kommer in i bilden.

Smart Link är en delbar URL som fans kan använda för att automatiskt omdirigera fans till sin föredragna streamingtjänst. Vanligtvis erbjuder smarta länktjänster för musik dig en webbsida som innehåller alla dina smarta länkar. Därmed kan publiken välja var de vill lyssna på eller ladda ner din musik från.

Den här målsidan, som innehåller alla smarta sidlänkar, fungerar också som en reklamsida eller visitkort för en musiker. Du kan dela sidan och hålla koll på besökarna.

I motsats till vanliga webbadresser är smarta länkar korta. Den använder också relevanta ord i länken, och därför kan publiken lätt komma ihåg det. Dessutom säkerställer den varumärkesbaserade webbadressen besökarna att ett klick på den här länken tar dem till en pålitlig webbplats.

Ett exempel på en smart musiklänk är https://lnk.to/albummirrorme. Genom att klicka på denna länk kan publiken gå till en sida som tar upp länkar till alla plattformar där albumet är tillgängligt för avlyssning.

Smarta länkar är responsiva och du kan inkludera dem i alla enhetsformat. Förutom att ha länkar till streamingplattformarna där dina låtar är tillgängliga, kan den också visa länkar till skivköp, kommande evenemang, spellistor och dina profillänkar på sociala medier.

Detta kraftfulla digitala verktyg för marknadsföring gör att du kan ge människor enkel tillgång till musiken och därmed öka antalet musikströmmar och försäljningar. Genom att placera alla dina sociala nätverksprofillänkar på ett ställe hjälper smart link dig också att utveckla en fanbas.

Genom att använda sådana länkar kommer musiker inte bara att ha en ren bio, utan de kan också erbjuda en trevlig upplevelse för sina lyssnare. När du skapar en smart länk med hjälp av en tjänsteleverantör får du också olika analysdata, såsom totala besök på varje länk, publikdemografi, klickfrekvenser, etc.

Du kan bättre förstå din publik med dessa data, till exempel vilka tjänster de föredrar mer. Som ett resultat kan du skapa anpassade kampanjer för publiken i framtiden.

  Hur man ändrar standard crontab Editor

#1. Dessa länkar erbjuder korrekt och pålitlig analysdata om dina följares aktiviteter som hjälper dig att skapa marknadsföringsstrategier.

#2. Med dessa länkar kan du skapa en artist- eller etikettsida för att visa alla dina låtar, turnédatum och sociala konton.

#3. Du kan också anpassa dessa länkar för att möta dina varumärkes- och användarupplevelsebehov.

#4. Intelligenta sidlänkar är också idealiska för geografiskt riktad evenemangskampanj genom att importera dina kommande evenemang.

#5. Du kan göra dessa länkar tillgängliga via QR-kod. Genom att skanna koden kommer publiken direkt till din artistsida.

Som du kan förvänta dig har den globala musikindustrin sett exponentiell tillväxt de senaste åren. Därför måste artister komma med innovativa och kreativa tillvägagångssätt för att fånga uppmärksamheten hos den maximala publiken.

Även om det finns många plattformar för att visa upp din talang och komma i kontakt med dina fans, kan du ha svårt att bestämma vilken webbplats eller länk du ska dela med din publik. Samtidigt är det ingen bra idé att belasta dina följare med massor av länkar.

Smarta länkar har blivit omåttligt populära bland musiker genom att erbjuda en smart lösning på detta pussel. De kan skapa en enda målsida med länkar till alla musikstreamingtjänster, konton för sociala medier och webbsidor.

Slutligen kan de dela den här länken där fansen kan komma åt allt deras musikinnehåll. Den smarta länken på denna sida kan delas på sociala medier bio, YouTube-videobeskrivningar, forum, grupper, nyhetsbrev via e-post, visitkort och någon annanstans.

Att marknadsföra musik är lätt eftersom människor har lyssnat på låtar i tusentals år. Men poddar är relativt nytt ljudinnehåll och behöver extra uppmärksamhet eftersom det råder en bristande medvetenhet bland konsumenterna. Därför bör din podcasts målsida vara informativ och spännande; och måste innehålla lättåtkomliga länkar till appar som distribuerar innehåll.

Wavve länk är ett specialverktyg för marknadsföring som hjälper podcasters att växa sina fans, publik och slutligen intäkter. Det låter dig skapa en responsiv smart länk för kommande eller befintliga poddar.

Du kan inkludera följande tillgångar på målsidan:

 • En varumärkeslogotyp eller innehållsspecifik utdragsbild.
 • Podcastens titel och innehållsskaparens namn.
 • En sammanfattning av podden.
 • Dina sociala medier hanterar.
 • Ikoner med länkar för Spotify, YouTube, Slack, etc.

Andra viktiga funktioner i podcastens målsidelänkar från Wavve Link är e-postinsamling, lyssnaranalys, avsnittssynkronisering och en gratis anpassad länk för Wavve Link-profilen.

Feature.fm

Feature.fm erbjuder ett gäng musikmarknadsföringstjänster tillsammans med smarta länkar. Dess tjänster är skalbara. Därför, oavsett om du är ett stort musikproducerande företag, musikmarknadsföringsbyrå eller soloartist, är webbappen lämplig för alla aspekter.

Förutom att tillhandahålla smarta länktjänster ger det dig också tillgång till alla marknadsföringsverktyg du behöver, som en svit för annonsering, publikdata och åtgärdssidor.

På tal om musiklänkar kan du placera dem på en dynamisk målsida för att engagera sig med fansen, utföra analys av publikens beteende och datainsamling. Bortsett från det kommer den smarta länken att hjälpa dig att omdirigera din publik till olika musikdistributionsplattformar online där dina låtar är tillgängliga.

  Vad är ett internettroll? (och hur man hanterar troll)

På artistnivå kan du prova ett kostnadsfritt abonnemang med begränsade tjänster som 7-dagars dataanalys, förhandssparningar på ingångsnivå och obegränsade smarta länkar.

Linkfire

Linkfire är ännu en pålitlig tjänsteleverantör när du behöver sprida dina musikalbum till massorna genom intelligenta sidlänkar. Linkfires molnbaserade app låter dig marknadsföra varor, nya releaser, evenemangsbiljetter och så vidare. Samtidigt som den når massorna samlar appen också in dataanalys om nedladdningar av låtar, uppspelningar och försäljningsinsamling.

Det finns fyra typer av smarta länkar som erbjuds artister och företag av Linkfire. Dessa är:

 • Förhandslänkar för att öka antalet streams på releasedatumet.
 • Marknadsföringslänkarna för release hjälper dig att göra din musik viral.
 • Det finns en Bio-länk som hjälper artister att visa upp allt innehåll på en intuitiv målsida med olika uppmaningsknappar.
 • Belöningslänken gör att du kan hedra fans och premiumpublik med hemligt innehåll, gratis varor, rabattkuponger och tävlingar.

Linkfire har olika abonnemangsplaner för privatpersoner, företag och företag. Om du är ny på musikmarknadsföring kan du prova den kostnadsfria provperioden för Starter- eller Pro-planer och testa verktyget.

Linktree

Till skillnad från sina konkurrenter, Linktree är en storslagen marknadsplats för kreativa människor som musikartister, kompositörer, sångare, etc. Om du har en Linktree-profil behöver du inte oroa dig för flera smarta länktillgångar, verktyg eller tjänster.

Linktree genererar en enda Bio-länk för ditt kreativa innehåll, varor, profil, etc. Du kan placera länken på sociala mediesidor, e-postsignaturer och webbplatser för att låta publiken enkelt få tillgång till innehåll, evenemangsbiljetter, tävlingar och så vidare.

Om du planerar för bred marknadsföringstaktik och sprider ordet i offlinevärlden kan du göra det med hjälp av utskrivbara QR-koder för Linktree Bio-länken. Placera de tryckta broschyrerna strategiskt så att människor kan skanna QR-koderna och komma åt ditt innehåll med en smartphone.

Linktree låter dig också tjäna pengar på din kreativitet genom att sälja produkter eller tjänster. Du kan samla in intäkter från affiliate-marknadsföringslänkar, tips, försäljning av varor, kreativa tjänster och mer.

ToneDen

Med ToneDen, kan du automatisera marknadsföringsuppgifter i sociala medier och fokusera mer på kreativ innehållsproduktion. Förutom olika kampanjer, kostymer och verktyg för att skapa medvetenhet om sociala medier för ditt varumärke, kan du dra nytta av dess automatiska smarta länkskapande verktyg.

Du behöver alltså inte anställa en kampanjansvarig för sociala medier och dela dina intäkter. Bli istället din egen marknadschef med olika webbappar från ToneDen. Dess smarta länkverktyg för självbetjäning låter dig skapa marknadsföringslänkar för:

 • Livestreams
 • Podcast
 • musik
 • Turné
 • Händelse
 • Välgörenhetsgala

Marknadsföringslänkarna kommer att innehålla viktiga innehållsfrämjande komponenter som musikströmningstjänster, anpassade video-/bildutdrag, korta länkar med affiliate-spårningstaggar, etc. När du lanserar ett nytt album eller en ny låt låter TonDen dig lägga till försparningar på Apple Music, Spotify , YouTube Premium och andra appar för distribution av musikinnehåll.

Lyssna.Det

Att omdirigera fans, publik eller kunder till rätt målsidor kan vara en utmaning om du använder manuella metoder för länkdistribution. Registrera dig istället för Lyssna.lt och utnyttja automatiserad och smart omdirigering av innehållskonsumenter. Denna plattform erbjuder olika skräddarsydda intelligenta länkningstjänster för följande affärer:

  Hur man tar bort "Fortsätt titta" på Netflix

 • Skivbolag
 • Band
 • Musikdistributörer
 • Majors
 • Musiker

Denna musikmarknadsföringsplattform stöder ledande appar för leverans av musikinnehåll som Google Play, YouTube, SoundCloud, Deezer, Spotify, iTunes och Apple Music.

På Listen.It kan du skapa en smart länk för befintligt musikinnehåll, album eller pre-releases. Länken tar publiken till en smart målsida där du kan samla in trafikanalys, geolokalisera ditt innehåll, erbjuda support för fans och visa plattformar för musikstreaming.

Listen.It producerar ansvarsfulla länkar. Därför är en länk lämplig för smartphones, surfplattor, bärbara datorer, TV-apparater och alla andra typer av skärmar.

Förstärka

Medan olika plattformar erbjuder musiksmart länkning genom konventionell Web 2.0-teknik, Förstärka går ett steg före att involvera Web 3.0. För musikskapare som vill maximera sina intäkter genom NFT och kryptovalutor samt konventionell marknadsföring är Amplify ett måste-testa.

Det är en gemenskapsägd plattform. Communitymedlemmarna samverkar för utveckling av projektplan, verktygsbyggande och handledning för nykomlingar. Amplify ger musikartister en chans att öka omfattningen av intäkter genom decentraliserade ekonomiappar (DeFi) och NFT.

Eftersom verktyget är community-baserat tillkommer inga prenumerationsavgifter för att använda dess tjänster. Du kan använda obegränsade länksidor, biolänkar, länkmallar, avancerad analys, donationslänkar på sidan, anpassade underdomäner och många fler.

De mest använda musikmarknadsföringstjänsterna på denna plattform är Bio Links och Release Smart Links. Bio-länken låter dig lägga till en artists profil, inbäddningar från Youtube/Soundcloud/Audiomack, popup-fönster för e-postfångst, sociala ikoner, etc. Releaselänkar tillåter liknande funktioner plus förbokning av innehåll, albuminfo, etc.

MusicJet

Musikmarknadsföring handlar om kreativitet i ditt innehåll, din målsida och enkel tillgång till sociala medier. MusicJet är ett annat populärt verktyg som låter dig göra allt detta effektivt och kostnadseffektivt.

Först kan du prova det här verktyget för att distribuera en intelligent länk till en målsida för innehåll. Den smarta sidan kan innehålla olika komponenter som musikinformation, evenemangsbiljetter, prenumeration på ditt album via Spotify eller Apple Music, märkesvaror och så vidare.

Du får också en marknadsanalysinstrumentpanel där du kan hantera dina marknadsföringskampanjer. Byråer eller företag som producerar musik kan använda den här instrumentpanelen för att hantera många artister och deras kampanjer.

Det bästa är att du kan använda många funktioner gratis under en livstid eller prenumerera på livstidspaketet för att hantera upp till 25 artister från ett konto.

Avslutar

Vår detaljerade diskussion om den smarta musiklänken hjälper dig att förstå grunderna för smarta länkar. Det finns dussintals alternativ, och bara de bästa namnen har diskuterats här.

Eftersom de flesta plattformar erbjuder gratis provperioder bör du använda det innan du fattar det slutliga beslutet. Nu när du vet vad du kan förvänta dig av smarta länktjänster kan du enkelt välja rätt tjänst enligt dina krav.

Du kanske vill kolla in några av de bästa programmen för musikproduktion.