11 bästa SEO-verktyg för ranking och sökordshanterare

Spread the love

Att säkra topprankningar i sökmotorer som Google är inte lätt. Men om du har rätt blandning av SEO-verktyg och strategi är det inte så svårt heller.

Som sagt, nyckelord är en viktig del av sökmotoroptimering (SEO), och därför måste du veta hur de presterar på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

För detta är det viktigt att spåra sökordsrankningar och analysera och hantera sökord för att ett onlineföretag ska växa. Det hjälper dig att mäta din webbplats ranking på sökmotorer, effektiviteten av din SEO-strategi, vilka sökord som är viktiga för dig, vad som behöver förbättras och så vidare.

Den här artikeln kommer att täcka dessa aspekter i detalj och introducera dig till topprankningsspårning och verktyg för nyckelordshantering som hjälper dig att forma din SEO-strategi och ge dig bättre resultat.

Vad är behovet av dessa verktyg?

Verktyg för rankningsspårning hjälper dig att spåra rankningen för flera sökord över tid på flera sökmotorer och webbadresser. Vissa av dessa verktyg kommer också med funktioner som geografisk inriktning, sökordsförslag, spårning för stationära och mobila sökrankningar separat och mer.

Nyckelordshanteringsverktyg hjälper dig att utföra sökordsforskning och dataanalys, sortera dessa sökord efter grupper och hantera dem med lätthet för att höja ditt SEO-spel.

Dessa verktyg hjälper dig att mäta prestandan för din SEO-strategi och optimeringsinsatser. Det finns många fler anledningar till varför du behöver dessa verktyg.

För att öka synligheten

Med hjälp av ett sökordsspårningsverktyg kan du avgöra hur väl dina sökord rankas för närvarande i SERP:erna. Det hjälper dig att identifiera sökord som ger bäst resultat som ökar din synlighet.

Övervaka rangpositioner

Genom att övervaka rankpositionen kan du avgöra vilka sökord som fungerar bra för dig. Om rankningen sjunker kan du också kontrollera orsaken bakom nedgången, såsom konkurrenter som överträffar din webbplats, tekniska fel, etc. Använd denna information för att åtgärda problemet och förbättra din ranking.

Bedöm dina konkurrenter

Använd verktygen för att hitta de nyckelord som fungerar för dina konkurrenter för att uppnå höga rankningar. Du kan också hitta vilka sökord de saknar och hur de presterar för dina målsökord. Dessutom kan du hitta deras bäst presterande innehåll, bakåtlänkar, onlinenärvaro, socialt engagemang, etc.

Verktygen låter dig välja rätt sökord för din webbplats smart att rangordna efter och fatta välgrundade beslut.

Hitta sökordsmöjligheter

När du spårar viktiga sökord för din webbplats kontinuerligt, blir det lättare att hitta bättre sökordsmöjligheter enligt sökvolym, rankning av sidor, sökavsikt och konkurrens, vilket hjälper dig att prioritera sökord effektivt.

Så låt oss titta på topprankningsspårningen och sökordshanteringsverktygen för din webbplats.

Semrush

Sökordsforskning, analys och rankningsspårning görs enkelt med Semrush, en plattform som många digitala marknadsförare älskar över hela världen. Av 40+ verktyg inom olika digitala marknadsföringsdomäner är 13 verktyg relaterade till sökordsforskning och rankningsspårning.

Semrush erbjuder 6 verktyg för sökordsforskning för SEO för att hjälpa dig att sticka ut från mängden och förbättra SEO-rankingen. Dessa är:

  • Sökordsöversikt: Med det här verktyget kan du hitta värdet av alla sökord, bedöma dess uppskattade värde tillsammans med konkurrensen och ta reda på hur det kan passa dina marknadsföringsmål
  • Organisk forskning: Du kan analysera din konkurrents fullständiga lista över organiska sökordsrankningar med det här verktyget. Det hjälper dig att upptäcka de organiska sökorden som presterar bäst i din nisch och vinna SERPs.
  • Keyword Magic Tool: Denna enorma databas med 20+ miljarder sökord är din guldgruva för att göra sökordsforskning och kommer med ett användarvänligt och enkelt gränssnitt
  • Sökordsgap: Lansera effektiva SEO-strategier genom att jämföra konkurrentens sökordsprofil med din
  • Sökordshanteraren: Analysera maximalt 1 000 sökord på en gång och se ändringar inom toppkonkurrenter eller SERP-funktioner i realtid för ett specifikt sökord
  • Organisk trafikinsikter: Korsreferensdata för att bedöma sökresultatet på din webbplats och ta reda på sökordet ”inte tillhandahållet” från Google Analytics

Semrush erbjuder 3 verktyg för rankingspårning så att du kan övervaka din webbplats SEO-prestanda och förbättra din digitala närvaro.

  • Positionsspårning: Spåra sökord, konkurrenter och domäner på Google. Det hjälper dig också att övervaka din kampanjs framsteg, hitta och lösa kannibalisering, plus optimera inriktningsinsatser med korrekta, dagligen uppdaterade data.
  • Sensor: Spåra Google och Baidu SERP-volatiliteter baserat på rangändringar. Övervaka skyltarna som indikerar Googles algoritmuppdateringar och mer.
  • Rank: Undersök domäner som har den högsta organiska synligheten, betald trafik, betalda sökord, etc., på olika globala marknader och dra data.

Förutom dessa erbjuder Semrush verktyg för PPC-sökordsforskning för att hjälpa dig att få kontakt med din målgrupp och förse dem med innehåll, produkter/tjänster som de förväntar sig av dig. De hjälper dig att optimera PPC-kampanjer, organisera sökord, ställa in negativa och söka CPC-data och lokal volym.

Seobase

Förbättra din sökmotorrankning, analysera sökord och överträffa konkurrenterna i din nisch med hjälp av de kraftfulla och kostnadsfria SEO-verktygen av Seobasesom är betrodd av 15 000+ kunder över hela världen.

Ta bättre kontroll över din onlinenärvaro genom korrekt rankningsspårning, sökordshantering och analysera rapporter månadsvis, veckovis eller dagligen med deras intuitiva användargränssnitt. Mätvärdena kommer att visa spårad webbplatsdata baserat på sökordspositionerna för närvarande och sökvolymer.

  Så här sätter du på och stänger av din Mac

Seobase hjälper dig att se nyckelordsstatistik genom att välja olika datum. Du kan också enkelt skapa spårning på några sekunder och få rankningsuppdateringar dagligen för att se hur din webbplats presterar på mobila och stationära plattformar.

För att hålla dig organiserad kan du använda färgade taggar för specifika sökord. Använd avancerad sökordsfiltrering förutom att visa all relaterad information i instrumentpanelen på en gång.

Sitechecker

Positionsövervakning är ett bekvämt verktyg för att automatiskt spåra förändringar i positioner för sökord, få data om indexeringens framsteg, samt råd om att förbättra positioner i sökresultaten. Tjänsten är en del av Sitechecker ekosystem – en plattform för företagsägare, marknadsförare och SEO-analytiker.

Rank Tracker fungerar med de fyra största sökmotorerna (Google, Yahoo, Bing och Yandex). För att få relevant data finns individuella övervakningsinställningar tillgängliga (efter typ av enhet, geografi, etc.).

En bekväm algoritm för att arbeta med nyckelord har implementerats: du kan använda ett eller flera filter för att snabbt hitta de nödvändiga frågorna, samt filtrera ord efter målsidor, antalet frågor i sökresultaten, positioner, sidgrupper etc. Dessutom kan du sortera listan med sökord efter antalet positionsändringar: från 1 till 90 dagar, vilket gör det möjligt att bestämma de mest framgångsrika förfrågningarna. Alternativet för massarbete med nyckelord är tillgängligt: ​​radering, kopiering till urklipp, gruppering och tilldelning av målsidor.

Övervakningsdata visas i ett bekvämt tabellformat. Samtidigt är flexibla displayinställningar tillgängliga för användaren. Det är möjligt att anpassa vilka kolumner som ska visas, fixa de mest relevanta, byta ut dem.

Rank Tracker ger en jämförelse av positioner över ett anpassat datumintervall. Det räcker att välja det i den inbyggda kalendern för att analysera rankningsresultaten, kontrollera positionsändringarna efter nästa algoritmändring eller efter en större revidering av webbplatsen.

Ett praktiskt verktyg för sökordsspårning visar dig exakt vilka frågor som rankas bland relevanta webbadresser. Dessa nyckelord i tabellen är lätta att upptäcka tack vare de röda markörerna.

Ett annat användbart alternativ är analys av sökmotorresultat för varje begäran (sökord). Användaren har möjlighet att kontrollera effektiviteten av att marknadsföra sidorna på sin egen webbplats och jämföra dem med rankningsresultaten för konkurrenters webbplatser.

Det är bekvämt att arbeta med att övervaka resultat: det är till exempel möjligt att lämna anteckningar och dela dem med teamet (eller kunderna). Rapporter kan exporteras i PDF-format (utöver detta finns varumärken för sådana dokument) eller CSV.

En rapport om övervakningsresultaten skickas till den angivna e-posten dagligen (detta är data om dynamiken i förändringar för de valda sökorden) och varje vecka (data om positioner för ord som har störst vikt för tillväxt i organiska sökresultat).

Du kan välja från vilken som helst av de tillgängliga tariffplanerna: Basic från $29, Startup från $49 och Växande från $99. Skillnaderna är antalet webbplatser och sökord som är tillgängliga för övervakning.

Serpstat

Serpstat är ett praktiskt verktyg för PPC- eller SEO-proffs, stora digitala byråer och marknadsföringsexperter. Det låter dem genomföra analyser på en hel webbplats, samla in semantik, analysera konkurrenter, utföra klustring, utföra daglig rankningsspårning och kontrollera bakåtlänkar.

Sök efter din konkurrents webbplats för samma nisch och samla in semantik med indikatorer, såsom konkurrens, sökordssvårighet, popularitet och volym. Du kan också hitta alla sökordsalternativ och förslag för att skapa en innehållsplan för bloggen.

Analysera dessutom sökordens säsongsvariationer och trender och hitta nischledare genom deras annonsexempel och sökord. Du kan använda 18 mätvärden för att kontrollera listan över domäner för att analysera SEO och söka efter auktoritativa webbplatser för att placera länkar. Dessutom kan du förbättra din trafik med sökord av hög kvalitet.

Använd Serpstat för att spåra din webbplatsrankning över hela världen tillsammans med dina närmaste konkurrenter. Det låter dig schemalägga rankningsspårning för dagliga, veckovisa och månatliga rapporter. Dessutom kan du få hjälp av analyserade sökord för att spåra marknadsandelar. Serpstat ger tillgång till API för de verktyg du vill ha i alla planer och tillåter integration med andra plattformar för att göra ditt arbete bättre och enklare. Med tillägget Serpstat Website SEO Checker kan du också analysera vilken webbplats som helst.

Dess prissättning är $48/månad, och du får tillgång till mer än 20 verktyg.

Ahrefs

En annan plattform som marknadsförare absolut älskar är Ahrefs. Det är en komplett SEO-verktygsuppsättning som kan driva ditt SEO-spel även om du inte är ett SEO-proffs och hjälpa dig att ranka högre och få mer webbplatstrafik.

Det kommer också med GRATIS lärresurser tillsammans med passionerat stöd och community för att hjälpa dig att förbättra din SEO-kunskap. Ahrefs erbjuder också många gratis SEO-verktyg, inklusive sökordsgenerator, SERP-kontroll, sökordsrankningskontroll och sökordssvårighetskontroll. Bortsett från detta erbjuder de sökordsverktyg för YouTube, Amazon och Bing.

Deras sökordsutforskare hjälper dig att upptäcka sökordsidéer från tusentals alternativ och analysera rankningssvårigheter och trafikpotential. Den körs på en enorm databas som består av 7 miljarder+ sökord som uppdateras varje månad och stödjer marknadsförare från 171 länder.

Ahrefs använder klickströmsdata för att förfina sina sökvolymer varje månad för att säkerställa att de alltid är uppdaterade. Det ger sökordssvårighetspoäng, visar uppskattat antal webbplatsklick, visar överordnade ämnen för målsökord och avancerad SEO-statistik som avkastningsgrad, procentandel av klick och betalda klick, klick/sökning och mer.

Utöver alla dessa kan du se SERP-översikter och positionshistorik, spara och kategorisera sökord i olika listor med mera. Upptäck och prioritera sökord med hjälp av filter efter sökordssvårighet, sökvolym, SERP-funktioner, etc.

  Hur man beräknar procent fel [+3 Tools]

Deras Rank Tracker hjälper dig att övervaka Googles rankningar på mobil och dator från 170 länder. Bara importera eller ange nyckelord, lägg till länder/sökord och ange webbadresser till dina konkurrenter. Därefter kommer verktyget att spåra data och utföra regelbundna uppdateringar.

Med hjälp av de interaktiva graferna kan du visualisera SEO-framsteg genom att kontrollera andelen klick på din webbplats av organisk söktrafik. Det låter dig också spåra rankningspositioner i grupper som 1-3, 11-50 och så vidare, förutom att visa den genomsnittliga positionen och trafiken med ögonblicksbilder av SEO-prestanda över tid.

Få insikter med funktionen ”share of voice” för att se konkurrensen kring ett sökord. Få avancerad statistik som rankingframsteg, sökvolymer, CPC, avkastningsfrekvens etc. och få schemalagda rapporter via e-post.

SE-ranking

SE-ranking erbjuder exakt spårning av sökordsrankning över enheter, plats och sökmotorer som Google, YouTube, Yahoo, Bing, Yandex, etc. Tillsammans med rankningsspårning spårar de även Google Maps-resultat, SERP-funktioner som videor, utdrag, etc. och Google Annonsrankningar.

Du kan analysera SEO-prestanda för din webbplats och söka efter toppkonkurrenter – se synlighetsbetyg tillsammans med dina konkurrenter sorterade efter synlighetspoäng, som är baserad på nyckelord. Du kan lägga till maximalt 5 konkurrenter, analysera deras rankningar och få detaljerade rapporter som jämför dem med dina rankningar.

SE Ranking ger insikter i de bästa hundra sökresultaten och deras dynamik för att hjälpa dig hantera ditt rykte och din rankning online. Du kan tagga alla sökspelare för snabb identifiering, såsom recensioner, kataloger, konkurrenter, satelliter och så vidare.

Med hjälp av white label-funktionen kan du tillåta dina kunder att komma åt rankningsspårningsverktyget med ditt varumärkesetikett, och det kan delas via din domän. På så sätt kan du lyfta dina kundrelationer samtidigt som du vinner deras förtroende och respekt.

De erbjuder också ett API om du behöver mer än bara ett webbplatsrankningsverktyg med åtkomst till administratörsområdet. Du kan extrahera all SEO-data och använda den hur du vill. SE Ranking hjälper dig också att organisera SEO-arbetsytan med underkonton som har olika åtkomstnivåer till projekt och data.

De tar också hand om datasäkerheten, och informationen du tillhandahåller kommer inte att läckas till offentliga sökverktyg för sökord. Deras prissättning börjar på $35,1/månad.

SERPWatcher

Överglänsa dina konkurrenter med hjälp av SERPWatcher med hjälp av avancerad nyckelordshantering och spårningsverktyg tillsammans med imponerande funktioner.

För att hjälpa dig lära dig din webbplatss organiska trafikprestanda har de utformat sitt prestationsindex enligt den aktuella sökordsrankningen med deras sökvolymer. Du kan kontrollera din webbplatsrankning dagligen i SERP-förhandsgranskningarna och få viktiga förändringar i rankningen via e-post.

De erbjuder en balanserad blandning av både avancerad och enkel data som är användbar att arbeta med för både erfarna och nybörjare. Använd korrekt lokal data för rankningsspårning, som täcker över 50 000 platser över hela världen, och verktyget stöder sökresultat för mobila och stationära datorer.

Låt dina lagkamrater och kunder se webbplatsrankning med hjälp av en interaktiv rapportdelningsfunktion. Du kan till och med schemalägga händelsebaserade varningar och hålla dig uppdaterad om de senaste ändringarna.

Deras grundplan startar från 29,90 USD/månad för 100 sökordssökningar/dag, 200 sökordsförslag/sökning, 100 SERP-sökningar/dag, 25 konkurrentsökord/sökning, 200 spårade sökord/dag, 20 webbplatssökningar/dag och 100 000 bakåtlänksrader/ månad.

Ranktracker

Undersök sökord, spåra rankning och analysera konkurrensen kring ett sökord med hjälp av en enda men kraftfull plattform Ranktracker. Det utnyttjar globala datakällor och hjälper dig att ligga steget före ditt spel inom SEO oavsett om du är en nystartad eller ett etablerat företag.

Se sökresultatrankningen av din webbplats för ett valt sökord, deras positioner utöver trafiken du får från sökningar. Lägg till filter för att förfina data och visualisera din rankning på olika enheter på olika platser.

Ranktrackers unika uppsättning verktyg som Keyword Finder och SERP Checker erbjuder exakta insikter som hjälper dig att optimera din SEO från planering, analys och spårning till problemlösning så att du kan fatta smarta affärsbeslut.

Använd bara Ranktracker genom att ange dina föredragna sökord och övervaka sedan webbplatsrankningens prestanda för dessa sökord. Keyword Finder låter dig enkelt söka nyckelord som kan locka fler besökare till din webbplats. Få mer trafik på kortare tid genom att hitta nyckelord med höga sökvolymer och låga svårigheter.

SERP-kontrollverktyget från Ranktracker hjälper dig att undersöka hur mycket konkurrens som finns om ett sökord. Det ger dig detaljerade resultat som lyfter fram de bästa möjligheterna att ranka din webbplats och stödjer 50+ länder. De kombinerar till och med data från Majestic och Moz för högre noggrannhet.

Du kan till och med ta upp webbrevisioner för att analysera problemen på hela din webbplats som kan sakta ner dina SEO-framsteg och minska effekten av din SEO-strategi. Du kan hitta dessa problem, få rekommendationer för att åtgärda dem för bättre SEO-prestanda, ladda ner rapporter eller e-posta dem till dina lagkamrater.

Nattvakt

Öka webbplatsens organiska trafik, analysera viktiga sökord i din nisch och visa upp dina SEO-insatser med Nightwatch. Det hjälper dig att öka din organiska räckvidd och öka försäljningen med dess kraftfulla verktyg för rankningsspårning, bakåtlänk, webbplatsrevision och rapportering.

Oavsett om du riktar in dig på lokala eller globala platser, ger de dig exakt rankningsspårning. Det sparar dyrbar tid för SEO-proffs genom att göra rankningsdata lättillgänglig efter att ha samlats in den från olika källor som Google Analytics, Keyword Planner, Search Console och andra SEO-källor.

  Hantera redovisning, löner och anställda i ditt företag med Patriot Software

Nightwatch förvandlar sedan denna data till rapporter som är lätta att importera och ser professionellt ut som du kan visa för dina kunder. En unik sak med Nightwatch är att den kan komma åt alla Googles datacenter, och när den upptäcker avvikelser som att nyckelord försvinner eller dyker upp, korsreferenser den snabbt för att säkerställa att du får den mest exakta informationen.

Utöver detta har Nightwatch utvecklat ett sådant sätt att skrapa platsdata som kan påverka sökresultaten. Därefter använder de denna data för att enkelt simulera en av dessa platser i sökförfrågningar. Det innebär att rankningsdata för Nightwatch har större noggrannhet för lokal sökordsspårning.

Dessutom ger det dig också flexibiliteten att experimentera med placeringens inverkan på sökordsrankningen för att hitta en bättre strategi för din webbplats. Bygg vackra vitmärkta rapporter som är lätta att tolka med hjälp av deras dra-och-släpp-gränssnitt snabbt.

Du kan också spara mer tid genom att automatisera när och hur rapporterna levereras till dig eller dina kunder. Förbättra din upptäckbarhet med deras sökordsupptäckningsfunktion genom att ange en specifik webbadress och sedan organisera dem för att skapa din kampanjstrategi.

Rank Tracker

Utför obegränsad rankningsspårning och sökordsforskning genom att använda ett annat användbart SEO-verktyg Rank Tracker. Förutom att spåra obegränsade sökord kan du kontrollera positioner i stora SERP:er, se rankning för olika platser och analysera sökordsrankningsprestanda med bara ett enda verktyg.

Deras Rank Tracker är ett mycket anpassat verktyg som har täckt dig oavsett om du vill undersöka topp 50 eller topp 1000 resultat, övervaka kart- och universella listor, spåra rankningar varje vecka eller dagligen och bedöma dina konkurrenters sökordsrankningar. Utöver alla dessa kan du till och med övervaka din webbplatss synlighetspoäng och genomsnittliga position.

Använd det här verktyget för att observera hur rankningspositionen förändras för din webbplats och analysera när dina specifika sökord rankas högst upp eller få det utvalda utdraget över Googles SERP. Oavsett om du vill ranka, oavsett om det är ett specifikt land, stat eller stad, erbjuder Rank Tracker geospecifika rankningar för obegränsade platser, även för en viss gatuadress.

De erbjuder totalt 23 sökordsverktyg i sin Rank Tracker, inklusive sökordsplanerare, domänsökning, tävlingssökning, verktyg för autoslutförande, Google Analytics, relaterade frågor, relaterade sökningar, Search Console och mer.

Alla dessa källor kan, när de används tillsammans, ge dig otaliga sökord som är användbara och viktiga i din nisch, och verktyget grupperar också sökorden automatiskt efter ämne, vilket hjälper dig att rikta in och analysera hela sökordsgrupperna åt gången.

Det här verktyget är exceptionellt för sökordsanalys och hjälper dig att välja de bästa för din strategi och sedan prioritera dem också. Förutom SEO-mått som konkurrens och datavolym, beräknar verktyget svårighetsnivåer för att bestämma SEO-svagheter och styrkor.

Rank Tracker låter dig bedöma din konkurrents sökordsstrategi, mäta deras rack, låter dig spela in rankningshistorik och hitta områden där du kan förbättra dig. Utnyttja kraften i automatisering för att kontrollera rankningar och schemalägga uppgifter. Den genererar 100 % anpassningsbara rapporter som kan vitmärkas, enkelt delas och visas på olika enheter.

Moz

Med över 500 miljoner trafikdrivande sökord, Moz’s Keyword Explorer är ett ganska användbart sökverktyg för sökord för SEO. Kom igång med det här verktyget genom att ange ett sökord eller en webbadress för att prioritera och upptäcka de bästa möjliga sökorden som du kan rikta in dig på.

Moz hjälper dig att utföra sökordsforskning av hög kvalitet på kortare tid. Du kommer också att tycka att det är enkelt att identifiera de sökord som din webbplats måste rankas för för närvarande med storslagna förslag.

Du kommer att få upp till 500 miljoner sökordsförslag, resultat från 170 sökmotorer och 180 miljoner sökord som rankas nyligen på SERP:erna. Dessutom blir det enkelt att utföra detaljerad SERP och sökordsanalys med detta verktyg.

Analysera sökord baserat på deras sökvolymer, prioritera dem efter ämne med omfattande poängsättning, generera sökordslistor och spara dem. Du kan till och med exportera dina sökordsförslag, listor och analyser till välformaterade och mätvärdesrika CSV:er.

Slå konkurrensen genom att använda långa sökord med högre relevans och relaterade sökord eller ämnen i frågeformat. Sortera sökord enkelt efter svårighetsgrad, organiska klickfrekvenser och volym och strategilägg dem för global platsbaserad inriktning. Förutom Keyword Explorer erbjuder Moz olika andra SEO-verktyg GRATIS.

Slutsats

Att övervaka hur din webbplats rankas på sökmotorer och analysera sökord som kan hjälpa dig att uppnå bättre SEO-prestanda är viktiga faktorer för att öka din webbplats onlinenärvaro, organiska räckvidd och öka konverteringsfrekvensen.

Kolla därför in de här verktygen för rankningsspårning och sökordshantering som jag har nämnt i den här artikeln och gå med någon du tycker är lämplig.