10 saker du kan göra med Google Slides

När det gäller design- och presentationsverktyg är PowerPoint, Canva och Keynote de mest kända. Men det finns ett mångsidigt verktyg som får väldigt lite tryck – Google Slides.

Google Slides är inte bara gratis att använda, utan det är också extremt bekvämt. Dess samarbetsförmåga i realtid, designfunktioner och användarvänliga gränssnitt gör den till ett utmärkt val för professionellt och kreativt bruk. Om du inte är så bekant med Google Slides, här är en snabb sammanfattning av några saker du kan göra med verktyget.

1. Skapa en presentation för arbete eller skola

Google Slides är ett utmärkt verktyg för att skapa visuellt tilltalande presentationer som är informativa och engagerande. Du kan välja bland många professionellt designade mallar eller skapa din egen presentation från grunden.

Plattformen stöder också olika multimedia, inklusive foton, videor och GIF, och du kan enkelt integrera din presentation i Dokument eller Kalkylark.

Det bästa är att du alltid har tillgång till alla dina redigeringar med hjälp av versionshistorikfunktionen, vilket innebär att du kan vara lugn och veta att du alltid kan återgå till en tidigare version av din presentation eller se alla ändringar du har gjort sedan dess. du började arbeta med ditt projekt.

2. Dekorera om ditt hem

Om du funderar på att renovera ditt utrymme eller till och med bara ett rum i ditt hus, kan användningen av onlinedesign- och inredningsplattformar hjälpa dig att undvika att lita på bara din fantasi innan du gör en dyr investering. Google Slides, i det här fallet, kan vara det perfekta verktyget för att leka med olika designval, möbellayouter och färgval.

Du kan till exempel arbeta med Shapes på Google Slides för att skapa provisoriska möbler. På samma sätt, om du vill experimentera med accentfärger för dina väggar, prova att använda olika hex-färgkoder på bilder tills du hittar något du gillar och som du är säker på kommer att fungera i ditt hem.

3. Planera en semester

Google Slides kan avsevärt förenkla processen för att skapa en resplan. Allt du behöver göra är att hitta en resplanmall som innehåller fördefinierade avsnitt där du kan ange viktiga detaljer, som dina resdatum, platser, potentiella evenemang och foton. Om du föredrar det kan du dock också designa din egen anpassade mall.

När du är klar med att skapa din presentation kan du antingen ladda ner den eller dela den online med dina vänner och familj om du vill ha deras input. Tack vare Google Slides onlinesamarbetsmöjlighet kan personerna du delar det med lägga till sina anteckningar och feedback eller till och med göra ändringar.

4. Undervisa en klass

Google Slides är ett av de bästa verktygen där ute för att skapa interaktiva presentationer som engagerar dina elever. Med ett urval av gratis mallar, livetextning, talaranteckningar och en lättanvänd presentatörsvy, kommer du att kunna förbättra ditt presentationsspel tack vare Google Slides.

En unik egenskap hos Google Slides är att du inte är begränsad till att använda dem för presentationer i klassen. Istället kan du också dela dem med dina elever, tilldela dem läxor eller samarbeta på interaktiva bilder med dina lärarassistenter.

5. Samarbeta i gruppprojekt

Som i fallet med många Google Workspace-verktyg tillåter Google Slides flera användare att arbeta med samma projekt samtidigt. Detta gör det till ett idealiskt presentationsverktyg för gruppprojekt eller teamsamarbeten.

Till skillnad från vissa presentationsverktyg har du tillgång till flera delningsinställningar när du använder Google Presentationer. Så, till exempel, kan du välja att hålla ditt projekt privat, låta andra se ditt projekt men inte redigera det, eller tillåta andra att se och redigera ditt arbete.

6. Gör ett minnesvärt fotoalbum

En utmärkt digital ersättning för fysiska fotoalbum, du kan använda Google Slides för att skapa och dela dina favoritbilder med dina nära och kära. Allt du behöver göra är att lägga till bilder på din Drive och infoga dem i din presentationer. Du kan också lägga till bildtexter eller beskrivningar till varje foto, så att personer som tittar på det vid ett senare tillfälle kommer att ha ett visst sammanhang.

Det bästa med att använda Google Slides som ett digitalt fotoalbum är att det möjliggör enkel redigering och anpassning. Detta ger dig möjlighet att lägga till, ta bort eller ordna om foton, så att du kan uppdatera ditt album efter behov.

7. Bygg en portfölj

Oavsett om du behöver lista dina utbildningsprestationer eller ha ett digitalt utrymme för att visa upp alla arbetsprojekt du har samarbetat om, är Google Slides den perfekta plattformen.

Allt du behöver göra för att komma igång är att använda portföljmallen som du kommer att se i förväg i din malllista för Google Presentationer. Alternativt kan du också skapa din mall från grunden; men det förra alternativet är utan tvekan lättare.

8. Skapa ett iögonfallande CV

Medan de flesta använder verktyg som Google Docs och Canva för att skapa CV, kan du också skapa ett interaktivt CV med dynamiska element med hjälp av Google Slides.

Tack vare alla inbyggda designfunktioner i Google Slides kan du enkelt formatera ditt CV och skapa något som sticker ut. Dessutom, eftersom Google Slides är redigerbara, kan du anpassa den nuvarande designen när som helst i framtiden för att passa dina professionella kapacitet och krav vid tillfället.

9. Skapa Flashcards

Flashcards är bra för minneslagring. Som sagt, att skapa dem med penna och papper kan vara tidskrävande och slöseri med resurser. Den goda nyheten är att du kan använda Google Slides för att snabbt skapa digitala flashcards.

Du kan skriva ut dina flashcards om du vill eller använda dem online. Dessutom kan du också gå tillbaka till din Google Slides-presentation och redigera flashkorten om du behöver. Detta är särskilt användbart om du studerar något utmanande eller undervisar någon.

10. Skriv en dagbok

Journalföring har ett antal terapeutiska fördelar. En offline-dagbok innebär dock massor av integritetsproblem. Dessutom kanske det inte alltid är tillgängligt för dig. Google Slides kan lyckligtvis vara ett utmärkt digitalt substitut.

Med tanke på att du kan använda den när som helst och var som helst så länge du har en stabil internetanslutning, kan du använda Google Slides för att säkert spela in dina tankar, upplevelser och reflektioner.

Utnyttja Google Slides inbyggda funktioner

Google Slides är utan tvekan ett av de mest användbara och mångsidiga Google Workspace-verktygen. Även om det ofta förbises av populärare alternativ, gör plattformens integrationsförmåga med andra Workspace-verktyg och en rad kraftfulla funktioner den till ett utmärkt alternativ för både professionella och personliga projekt.

I slutändan, oavsett om det är för att skapa vinnande företagspresentationer eller designa planer för ditt sovrum, visar sig Google Slides vara ett oumbärligt verktyg.