Hur man installerar Dropbox i Linux och förbättrar Linux-arbetsflödet

Linux-användare har övertygande skäl att använda Dropbox som sin molnlagrings- och fildelningslösning.

Dropbox erbjuder några unika fördelar – även om Linux har ett rikt ekosystem av alternativ med öppen källkod och alternativ för egen värd.

Hej där, Linux-fans! vi har goda nyheter och ännu bättre nyheter.

Den goda nyheten är att du håller på att upptäcka hur du installerar Dropbox på ditt Linux-system.

Desto bättre nyheter?

Du kommer att boosta ditt Linux-spel samtidigt som du har kul när du gör det!😅

Så låt oss göra ditt Linux-liv enklare och mer fantastiskt med Dropbox!

Introduktion till Dropbox

Dropbox är en populär molnlagrings- och filsynkroniseringstjänst som tillåter användare att lagra och dela filer över flera enheter. Det grundades 2007 och har vunnit popularitet för sin plattformsoberoende funktionalitet. Den har både gratis och betalda planer som är lämpliga för alla typer av användare.

Dropbox tillhandahåller verktyg för användare att hantera de enheter som har åtkomst till deras konton. Detta kan inkludera att återkalla åtkomst från förlorade eller komprometterade enheter och att kontrollera vilka enheter som har behörighet att få åtkomst till kontot.

Här är några viktiga funktioner i Dropbox.

Fillagring

Dropbox ger användare en säker och centraliserad plats för att lagra sina filer, inklusive dokument, foton, videor och mer.

Filsynkronisering

Synkroniserar filer över flera enheter – så att ändringar som görs på en enhet återspeglas på alla länkade enheter. Detta gör det enkelt att komma åt dina filer från vilken enhet som helst.

Fildelning

Användare kan dela filer med andra genom att skicka dem en länk eller bjuda in dem att samarbeta med specifika filer. Detta är användbart för teamsamarbete.

Versionshistorik

Dropbox behåller en historik över ändringar som gjorts i filer, vilket gör att användare kan komma åt tidigare versioner och återställa raderade filer. Den här funktionen är användbar för att återställa oavsiktligt raderat eller överskrivet innehåll.

Offlineåtkomst

Tillåter användare att komma åt sina filer även när de är offline, så länge som dessa filer tidigare har synkroniserats med enheten.

Mobilappar

Dropbox erbjuder mobilappar för olika plattformar, inklusive iOS och Android, som låter användare komma åt och hantera sina filer när de är på språng.

Det bästa är att Dropbox använder en lösenordshanterare med noll kunskap.

I ett system med noll kunskap – inte ens tjänsteleverantören (i det här fallet Dropbox) har tillgång till dina faktiska lösenord.

Detta lägger till ett extra lager av säkerhet eftersom även om Dropbox servrar äventyrades, skulle själva lösenorden förbli krypterade och otillgängliga.

Installera Dropbox på Linux

Metod 1: Kommandoradsinstallation

Att använda kommandoraden är ofta det snabbaste sättet att installera ett mjukvaruverktyg på Linux. Här är stegen för att installera Dropbox.

Steg 1: Öppna en terminal och uppdatera paketlistor. Det är alltid bra att se till att dina paketlistor är uppdaterade innan du installerar något verktyg.

sudo apt update

Ersätt apt med din pakethanterare (Exempel – dnf för Fedora) om du använder en annan distribution.

Steg 2: Installera dropboxen med följande kommando.

sudo apt install nautilus-dropbox

Detta kommando kommer att installera Dropbox-klienten för din skrivbordsmiljö. Det finns inget behov av att ladda ner några ytterligare tredjepartsförråd här.

Steg 3: När paketnedladdningen är klar, sök efter Dropbox i systemmenyn och klicka på den.

Steg 4: Det visar två popup-fönster vid den första lanseringen. Installationen börjar när båda fönstren har dykt upp. klicka på knappen ”Starta Dropbox”.

Du måste ladda ner den proprietära demonen också för att använda Dropbox. klicka på ”ok”.

Steg 5: Vänta tills installationsprocessen är klar.

Steg 6: Efter att ha installerat Dropbox-klienten på din dator kan du starta den från din applikationsmeny som visats tidigare.

När du öppnar Dropbox bör du se alternativ för att antingen logga in om du redan har ett Dropbox-konto eller skapa ett nytt konto.

Fyll i nödvändig information för att skapa ditt Dropbox-konto. Se till att använda ett starkt och säkert lösenord.

Efter att du har skickat in din information – Dropbox kan be dig att verifiera din e-postadress genom att skicka ett bekräftelsemail till dig. När din e-post har verifierats kan du slutföra installationsprocessen.

Du kommer att bli ombedd att välja en plan (som en gratis grundplan eller en betalplan med mer lagringsutrymme).

Metod 2: Grafisk installation

Steg 1: Öppna din webbläsare och gå till https://www.dropbox.com/install-linux.

Steg 2: Klicka på lämplig Linux-distribution och version (t.ex. Ubuntu, Fedora, Debian) för att ladda ner installationspaketet.

Steg 3: Du kan kontrollera installationspaketet i nedladdningsmappen.

Steg 4: När nedladdningen är klar – öppna filen med din filhanterare genom att högerklicka på Debian-paketet.

Steg 5: Nästa steg är att klicka på ”Installera” för att installera DropBox från Debian-paketet.

Steg 6: Du måste ange ditt lösenord för att starta installationsprocessen.

Steg 7: Klicka på ”OK”-knappen och installera den proprietära demonen.

Steg 8: Installationsprocessen börjar.

Steg 9: När du kör Dropbox för första gången kommer det att uppmana dig att logga in på ditt Dropbox-konto eller skapa ett nytt.

När du väl har loggat in kan du konfigurera Dropbox-inställningar, som att välja en Dropbox-mappplats och selektiva synkroniseringsalternativ. Dropbox bör börja synkronisera dina filer efter att du har slutfört installationen. Du kan se en Dropbox-ikon i menyraden för enkel åtkomst.

Hur man integrerar Dropbox med Linux-filhanterare?

Nautilus, Dolphin eller någon annan filhanterare kommer automatiskt att upptäcka och integrera med Dropbox efter att du har installerat och konfigurerat den.

Den behöver ingen manuell integration med filhanterare.

När du har loggat in skapas en Dropbox-mapp i din hemkatalog automatiskt.

Den här mappen fungerar som huvudgränssnittet för att hantera dina filer/mappar som är lagrade i ditt Dropbox-konto.

Allt du placerar i den här mappen kommer att synkroniseras med ditt Dropbox-konto i molnet.

Dropbox låter dig välja vilka filer du vill synkronisera till din dator.

Detta är särskilt användbart om du har begränsat lagringsutrymme på din enhet. Du kan komma åt det här alternativet genom att högerklicka på Dropbox-ikonen i din systemmeny.

Du kan också justera bandbredd och synkroniseringsinställningar för att styra hur Dropbox använder din internetanslutning för synkronisering.

Detta kan hjälpa dig att hantera påverkan på din nätverkshastighet – särskilt när du laddar upp eller laddar ner stora filer.

Felsökning av installationsproblem

Här är några vanligare installationsproblem som du kan stöta på när du installerar Dropbox på Linux.

Inkompatibel arkitektur

Om du laddar ner fel Dropbox-paket för ditt systems arkitektur (t.ex. försöker installera ett 64-bitars paket på ett 32-bitarssystem), kommer installationen att misslyckas.

Se till att ladda ner rätt paket som matchar din systemarkitektur för att lösa detta.

Linux-distribution stöds inte

Dropbox stöder officiellt ett begränsat antal Linux-distributioner (t.ex. Ubuntu, Fedora, Debian). Om du använder en mindre vanlig distribution kan du stöta på kompatibilitetsproblem.

Du kan prova att använda det generiska installationsprogrammet som finns på Dropbox-webbplatsen – men det kanske inte fungerar på alla distributioner.

Glibc-versionen matchar inte

Ibland kan Dropbox kräva en specifik version av GNU C Library (glibc) som inte är tillgänglig på ditt system. Om detta inträffar kan du behöva överväga att använda en äldre Dropbox-version som är kompatibel med ditt systems glibc-version.

Brandväggs- eller proxyproblem

Om du befinner dig bakom en brandvägg eller använder en proxyserver kan den blockera Dropbox från att ansluta till dess servrar. Se bara till att din brandvägg eller proxyinställningar tillåter Dropbox-trafik.

Du måste konfigurera dina proxyinställningar i Dropbox-inställningarna om det här felet uppstår.

SELinux eller AppArmor

Vissa Linux-distributioner använder SELinux/AppArmor säkerhetsmoduler som kan begränsa driften av Dropbox. Du kan behöva konfigurera SELinux-policyer för att tillåta Dropbox att fungera korrekt.

Utförande av installationsskript

Om du använder kommandoradsmetoden – se till att du kör installationsskriptet korrekt. Var uppmärksam på eventuella felmeddelanden som indikerar problem med installationsprocessen, till exempel felaktiga sökvägar eller behörigheter.

Föråldrad Dropbox-klient

Om du har en föråldrad Dropbox-klient installerad kanske den inte fungerar korrekt med de senaste Dropbox-servrarna. Uppdatera din Dropbox-klient regelbundet till den senaste tillgängliga versionen.

Viktig anmärkning: felmeddelanden kan variera beroende på din Linux-distribution och systemkonfiguration.

Kontrollera alltid de officiella Dropbox-supportresurserna/-forumen för specifika felsökningssteg om du stöter på installationsproblem som inte täcks här.

Avinstallera Dropbox från Linux

För att avinstallera Dropbox från ditt Linux-system kan du använda följande kommando.

sudo apt-get remove dropbox

Byt ut apt-get med din pakethanterare (t.ex. yum, pacman) efter behov.

Kom ihåg att ta bort din Dropbox-mapp och dina filer manuellt om du inte längre vill ha dem på ditt system.

Det är allt! Du bör nu ha Dropbox installerat och konfigurerat på ditt Linux-system.

Slutsats ✍️

Dropbox fungerar inte förrän du har loggat in.

Det finns begränsningar för hur många enheter du kan länka till ditt konto med gratisutgåvan.

Den kostnadsfria planen stöder upp till 3 enheter. Du måste ta bort några av de äldre enheterna som du inte längre använder för att lägga till nya.

Jag hoppas att du tyckte att den här artikeln var mycket användbar för att lära dig hur du installerar Dropbox i Linux.

Du kanske också är intresserad av att lära dig om de bästa Dropbox-alternativen för säker och smartare lagring.