10 bästa verktygen för att överföra filer från Android till Mac

Spread the love

Apple är en drömtelefon för många människor där ute. Den främsta anledningen till att människor föredrar Apple-produkter är att de fungerar sömlöst med varandra.

Apples produkter har kameror med hög byggkvalitet och bättre upplösning och är ganska praktiska när det gäller komfort. Alla dessa saker gör äppelprodukter mer populära än något annat märke. Du skulle aldrig ha sett en iPhone släpa eller hänga medan du spelar tunga spel eller överför en stor fil från en enhet till en annan.

Produkter från Apples ekosystem fungerar sömlöst med varandra men har vissa problem när Apple-användare vill bygga ett ekosystem med ett annat operativsystem i mixen som en Android. Sådana användare möter många problem när de delar filer mellan Android- och Apple-enheter. Du behöver alltid ett tredjepartsprogram för att dela foton eller filer.

Vi har sett att många har olika varumärkespreferenser för att köpa en PC eller telefon. Du skulle ha sett många människor använda MacBook för sina officiella ändamål på grund av dess kraft och prestanda, men när det kommer till mobiltelefoner föredrar de Android framför iOS. Detta kan bero på olika anledningar som:

  • Android-telefoner är lätta att ha råd med
  • Anpassade teman och applikation
  • Bättre batteritid
  • Dubbla sim och minne ökar alternativen
  • Enkel anslutning

Och mycket mer.

Men från ovanstående punkt kan vi inte säga att Android är bättre än iOS. Medan du använder så mycket av en tredjepartsapplikation, står säkerheten för dina personliga tillhörigheter på spel varje gång. Men ändå föredrar folk olika märken när det kommer till PC och telefoner.

Låt oss nu titta igenom en lista över verktyg med vilka du kan överföra dina filer från en Android-enhet till ett Mac OS utan problem.

Anydroid

Anydroid är en Android-hanterare som du kan använda för att hantera din data för överföring över flera enheter. Du kan använda den här applikationen för att säkerhetskopiera dina minnen med ett enda klick för att skapa mer utrymme på din Android-enhet.

Den största fördelen med Anydroid är att du inte behöver installera någon programvara på din MacBook. Bortsett från det är hela filöverföringsprocessen trådlös, så du är nu fri från att bära en datakabel eller någon dongel med dina prylar.

  Timehop ​​tar med sin Social Media & Photo Time Machine-app till Android

Dessutom är det största besväret för alla Apple-användare att säkerhetskopiera sina WhatsApp-data, och Android hjälper dig sömlöst i denna process. Denna programvara är gratis tillgänglig på deras officiella hemsida. Du kan också köpa den här programvaran för planer från €29,99 för ett år.

Dr.Fone

Dr.Fone är ett program från Wondershare som hjälper dig att överföra dina meddelanden, foton och samtalshistorik när som helst och var som helst från dina iOS/Android-enheter till Mac OS. Det hjälper dig också att reparera ditt system, och du kan också spåra dina förlorade telefondata medan du använder den här applikationen. Den är tillgänglig gratis på deras officiella webbplats för både Android- och iOS-enheter. Du kan köpa Dr. Fone-applikation för olika tjänster individuellt och i koagulerad form enligt dina behov.

Macdroid

Macdroid hjälper dig att sömlöst överföra Android-filer på en pålitlig och smidig anslutning. Du kan ladda ner applikationen gratis. Du kan också prova proversionen gratis i 7 dagar. Du kan också prenumerera på dess Pro-medlemskap för bara $1,67 per månad.

Utöver det kan du hitta alla din mobils foton i Finder-appen på din Mac. Du kan enkelt dra dessa foton till din önskade mapp på MacBook på bara en sekund. Det framträdande med Macdroid är att du kan redigera dina filer i din MacBook, som är sparad på din telefon, utan att spara och ladda ner dem på din MacBook.

ÖppnaMTP

Många klagar på att de inte kommer att kunna överföra sin data från sin Android-mobil till en Mac. ÖppnaMTP programvaran har övervunnit detta mycket efterlängtade problem med en fem gånger snabbare filkopieringshastighet. Det är tillgängligt fritt, och du kan också välja mörkt läge. Verktyget låter dig visa filerna i både rutnäts- och listform.

OpenMTP är ett projekt med öppen källkod så att ingen kan objektifiera sina avsikter om datasäkerhet och datastöld. I de tidigare versionerna stödde inte OpenMTP Samsung-telefoner för överföring av filer och foton, men nu i sin senaste version stöder de även alla Samsung-smartphones. Dess fördel gentemot andra är att den samtidigt stöder flera filöverföringar även om storleken är större än 4 GB, vilket är vansinnigt.

Android filöverföring

Applikationens namn antyder att den endast är gjord för att överföra filer mellan Mac-datorer och Android-enheter. Du kan ladda ner Android filöverföring och installera den på din Mac-dator/laptop. Den stöder Mac 10.7 och högre operativsystem. Du behöver inte oroa dig för datasäkerhet och överföringshastighet mellan enheter eftersom det kommer från själva Android.

  Hur man ändrar IMEI-nummer på Android utan rot

Och ja, det är gratis för varje användare. En USB-kabel är ett måste för att överföra filer eftersom den för närvarande inte stöder trådlös överföring.

Befälhavare ett

Befälhavare ett är en pålitlig klient för att dela filer mellan Mac OS och Android-enheter. Dess mångsidighet med dubbla paneler gör den unik när du överför filen eftersom du kan titta på biblioteket och överföringsplatsen för filen på en gång. Du kan ladda ner gratisversionen från den officiella webbplatsen eller gå med proffspaketet för planer som börjar på $29,99.

AirDroid

AirDroid är en professionell filhanterare och överföringsapplikation som hjälper dig att överföra filen mellan olika operativsystem som Windows, Mac, Linux, Android, iOS, etc. Du kan dela filen utan att använda någon tråd över alla nätverk med flera filformat. Du kan använda den här fantastiska programvaran för att njuta av den otroligt snabba filöverföringshastigheten på 20MB/s under både lokala och fjärranslutna anslutningar.

AirDroid Personal är inte begränsad till det lokala nätverket. Den kan också användas under olika Wi-Fi- eller hotspot-nätverk. Du kan ladda ner och använda gratisversionen av programvaran, och om du tycker att den är värdig kan du uppgradera till proffspaketet.

SyncMate

SyncMate är en annan premiummjukvara för överföring av filer mellan bärbara Mac-datorer och Android-mobiltelefoner. Det är bäst att upprätta en anslutning, sedan välja de data som ska skickas och starta synkroniseringsprocessen genom att klicka på synkroniseringsknappen. Den stöder alla iOS-versioner utom den senaste iOS14. När du synkroniserar med iOS begränsar SyncMate inte antalet iOS-enheter du kan ansluta och synkronisera med din Mac.

Det betyder att du kan ansluta och överföra filer mellan valfritt antal enheter som iPhone, MacBook, iPod, etc. Du kan använda DropBox och iCloud för samma tjänst. SyncMate förvandlar din macOS PC till ett synkcenter. Var och en av dina poster kommer att säkerhetskopieras med Mac i ett enda program. På så sätt behöver du inte växla mellan olika distribuerade lagringstjänster för att flytta dokument.

Pushbullet

Pushbullet är programvara som hjälper dig att skicka textmeddelanden, kontrollera dina telefonaviseringar, följa och skicka länkar, chatta med vänner och dela filer mellan Android-telefoner och Mac-operativsystemet. Du kan logga in på appen på båda enheterna. Bortsett från det, genom att använda det, kommer du aldrig att missa något samtal eller meddelande från dina nära och kära på grund av dess elitfunktion för telefonavisering.

  Fix Det går inte att montera Storage TWRP på Android

Delite Studio

Delite Studio Programvaran har två funktioner: fillagringskompanjon och filöverföring. Medan du har en fillagringskompanjon kan du bara utbyta filer med smartphones och surfplattor. Men filöverföringar kommer med både kärnfunktioner och avancerade funktioner som:

  • Utbyte av filer med PC
  • Dra och släpp anläggning
  • Progress bar faciliteter
  • Aviseringscenter

Du kan köpa programvaran Delight Studio för bara $3,99.

Alternativa alternativ för filöverföring

Om du har nått denna punkt kommer du nu att sömlöst kunna överföra din fil mellan Android-mobil och Mac-operativsystem. Men om du inte vill använda applikationerna som nämns ovan kan du också använda molnlagringsplattformar som Dropbox eller Google Drive. Här kan du lagra dina olika datafiler, bilder och videor. Detta kommer att vara ett virtuellt utrymme på servern som lätt kan nås genom att bara logga in med ditt konto på Android-enheter och Mac OS-plattformar.

Om du behöver överföra dina data från en enhet till en annan bör du använda molnlagringsmekanismen. Det hjälper dig också att komma åt filen från var som helst i världen och tar bort hela processen med att överföra data från en enhet till en annan varje gång utrymmet fylls upp.

Slutsats

Med de ökande valmöjligheterna i teknikvärlden kan man ha olika företags prylar i sin vardag. Men för att öka försäljningen av hela produktsortimentet gör företag som Apple det nästan omöjligt att överföra och ansluta sin enhet till andra företags enheter, inklusive alla Android-telefoner. Efter att ha läst den här artikeln kommer du att tycka att det är ganska enkelt att överföra filer mellan dina Android-telefoner och Mac-system. Du kan också titta på hur du överför kontakter från Android till iPhone.