10 bästa S3-klienter för Windows och Mac

Med den ökande efterfrågan på att lagra filer och data i molnet har behovet av användarvänliga och pålitliga S3-klienter för Windows- och Mac-system ökat mer än någonsin.

Oavsett om du vill komma åt dina AWS S3-resurser från din Mac eller Windows, gör en S3-klient processen enklare.

Det låter dig enkelt ladda ner eller ladda upp all viktig data och hantera dina lagringskrav utan problem.

Men med så många S3-klienter tillgängliga i branschen och alla som påstår sig erbjuda den bästa S3-klienten, kan det vara förvirrande för dig att välja en.

Här är en snabb sammanfattning av de bästa S3-klienterna för Windows och Mac jag kommer att diskutera nedan.

S3-klienter

Anmärkningsvärda funktioner

Läs mer

Befälhavare ett

Robust Amazon S3-webbläsare för Mac med sömlös dataåtkomst.

S3 Pro

Erbjuder Fire Provider, djup S3-integration och höghastighetsöverföringar.

Gaffeltruck 4

Filhantering med dubbla fönster, framstegsövervakning i realtid

Sänd 5

Kraftfullt användargränssnitt, förbättrad multithreading, Panic Sync

WinSCP

Minimalistiskt gränssnitt, fjärrkatalogsynkronisering

S3Express

Kommandorad, flertrådad, automatiska återförsök

S3 webbläsare

Gratisprogram för Windows, hinkhantering

Cyberand

Effektiv hantering av stora filer, samtidig överföringskontroll

CloudMounter

Säker åtkomst till AWS S3, automatisk regiondetektering

CrossFTP

Flerdelad överföring, glaciärbackup, S3-loggningshantering

I den här artikeln kommer jag att diskutera vad S3-klienter är, varför du behöver dem och de bästa S3-klienterna för Windows och Mac.

Vad är en S3-klient?

En S3-klient fungerar som ett mjukvaruverktyg, bibliotek eller REST API som låter dig interagera med din AWS S3 (en molnlagringstjänst som erbjuds av Amazon). Den kan utföra en rad uppgifter på S3-hinkar och objekt som inkluderar att skapa, ladda ner, läsa, uppdatera, ta bort och hantera lagrade filer och data.

Huvudsyftet med en S3-klient är att ge tillgång till resurser som du inte har några äganderätter till. Från utvecklare och administratörer till företagsägare, många använder S3-klienter för att integrera proprietära applikationer eller arbetsflöde med Amazon S3.

Idag har S3-klienter blivit ett go-to-verktyg för många användare för att hantera sina Amazon-resurser och komma åt lagrad data i AWS-molnet från olika konton. Dessa klienter ger dig också ett lättanvänt gränssnitt, så att du kan lagra dina viktiga data eller filer.

Dessutom kan S3-klienter göras tillgängliga i AWS kommandoradsgränssnitt och hanteringskonsol. Således kan du använda den för att hantera åtkomstkontroller för S3-hinkar och objekt. S3-klienter finns också tillgängliga som AWS SDK för programmeringsspråk som Python, Ruby, Java, etc.

Många tredjepartsleverantörer erbjuder S3-klienter som verktyg och bibliotek för att underlätta sömlös S3-integration.

Vad är AWS S3?

AWS S3, eller Amazon S3, är en mycket populär molnlagringstjänst som erbjuds av teknikjätten Amazon. Här,

AWS står för Amazon Web Service

S3 står för Simple Storage Service

Källa: AWS

Organisationer och individer från hela världen använder denna ledande lagringstjänst för dess imponerande skalbarhet och minst 99,9 % datatillgänglighet genom servicenivåavtal.

Oavsett om du vill lagra data för en webbplats, webbapplikation, mobilapplikation, datasjöar, arkivering, säkerhetskopiering, IoT-enheter eller big data-analys kan AWS S3 hjälpa dig i olika fall. Det låter dig också automatiskt överföra data mellan lagringsklasser och ta bort dem när de blir föråldrade.

När jag använde AWS S3 för första gången kunde jag se ökad prestanda när det gällde att lagra och hantera data i AWS-molnet. Den är också designad för att ge hållbarhet. Dessutom förser Amazon dig med ett hanteringsprogram för att konfigurera, optimera och organisera åtkomst till dina lagrade data för olika organisations- och efterlevnadsbehov.

Amazon S3 har spelat en betydande roll för att hjälpa organisationer att lagra data säkert genom flera säkerhetsmekanismer.

Varför behöver du en S3-klient för Windows eller Mac?

S3-klienter på Windows och Mac tillgodoser ett brett utbud av användningsfall och användare genom att fungera som en webbläsare. Här är de främsta anledningarna till att du behöver S3-klienter:

  • Synkroniseringsfri dataåtkomst: S3-klienter låter dig komma åt och bläddra i din S3-lagring från dina Windows- och Mac-system, och det också, utan att synkronisera data.
  • Enkel surfning: S3-klienter kommer att förvandla ditt system till en webbläsare, från att överföra enorma data i vilken applikation som helst och att se S3-buckets till att hantera filer.
  • Förenklad filhantering: S3-klienter erbjuder sömlös integration med filhanteringen för Windows och MAC. Således kan du enkelt komma åt och hantera S3-hinkar och objekt tillsammans med lokala filer.
  • Automatisk synkronisering: Du kan hålla S3-hinkarna och lokala filer i ditt system synkroniserade. När du gör någon ändring på en plats kommer ändringen att återspeglas på en annan plats.
  • Datahantering: Med S3-klienter på ditt Windows- eller Mac-system kan du även utföra datakomprimering, metadatahantering och datakryptering för att underlätta S3-lagringsarbetsflödet.
  • Enkel konfiguration: Jag tyckte att processen att konfigurera anslutningen för Amazon S3-lagring på både Windows och Mac var relativt enkel med hjälp av en S3-klient.

Med hjälp av verktyget måste du göra s3.amazonaws.com till din värd, och med ditt åtkomstnyckel-ID och hemliga åtkomstnyckel kommer du att kunna hantera din molnlagring.

Låt oss nu prata om några av de bästa S3-klienterna, som börjar med Mac och sedan Windows.

Befälhavare ett

Befälhavare ett är en robust Amazon S3-webbläsare för ditt Mac-system som låter dig komma åt och hantera data över din S3-hink och lokal lagring.

Verktyget erbjuder ett enkelt gränssnitt som förvånade mig eftersom jag kunde bläddra i molnlagring utan att behöva synkronisera eller kopiera innehållet till mitt Mac-system. Oavsett om jag laddar upp eller laddar ner data, fungerar den här S3-klienten som en enkel S3-uppladdare genom vilken jag helt enkelt kan dra och släppa filer.

Dessutom låter den här S3-klienten dig länka hela den S3-kompatibla lagringen som Wasabi, Minio, DreamObjects och GCS eller någon specifik hink. Detta gör att ditt team enkelt kan arbeta med dem. Du behöver dock inte länka alla dina S3-skopor om du vill arbeta med en viss skopa.

Commander One stöder även Amazon IAM-teknik. Det betyder att du kan upprätta åtkomstkontroller över alla kundtjänster och få insikter om vem som använder vilka resurser och när. Detta förbättrar din organisations säkerhetsställning.

S3 Pro

S3 Pro från ExpandDrive erbjuder sömlös anslutning till alla dina S3-kompatibla lagringssystem genom enkla klick. Enligt mig är det en av de bästa S3-klienterna för Mac-system som har mycket potential.

Verktyget är faktiskt bland de första S3-klienterna som erbjuder Fire Provider till alla Mac-användare. På så sätt kan du bläddra i din molnlagring utan att behöva något diskutrymme.

En annan bra sak med S3 Pro är att den låter dig etablera djup integration i avancerade S3-funktioner som versionshantering och bucket policy. Detta låter dig hantera ditt arbetsflöde på ett bättre sätt.

Dessutom tyckte jag att det var ganska enkelt att söka efter filer eller tidigare sökta innehållsdelar. Detta beror på att S3 Pro erbjuder Spotlight-sökning som låter dig hitta filer med höghastighetssökning på serversidan.

Dessutom använder S3 Pro en höghastighetsöverföringsmotor. Därför kunde jag behålla hög prestanda i mitt system samtidigt som jag laddade ner och laddade upp stora filer parallellt. Den här klienten använder också Apples filsystem för att säkerställa att ditt lokala utrymme inte blir lågt när du kommer åt olika filer.

Gaffeltruck 4

Om du letar efter en filhanterings- och filöverföringsklient med dubbla fönster S3 för ditt Mac-system kan du aldrig gå fel med Gaffeltruck 4.

Genom dess välintegrerade gränssnitt kan du enkelt ansluta till din Amazon S3-hink och hantera filerna med lätthet. Kopiera och ladda upp filer är ganska enkelt med den här klienten genom en dra-och-släpp-funktion.

Med Forklift 4 kan du hålla reda på de vägar eller filer du använder ofta och snabbt komma åt dem när det behövs. Den erbjuder en Activity View-funktion som låter dig övervaka upp- och nedladdningens framsteg i realtid.

Du kan också titta på och få värdefull insikt om vem som kommer åt dina filer och vad de gör med dem. När du överför data kan du genomdriva konflikthanteringsregler och begränsa bandbredden för att säkerställa det optimala arbetsflödet för ditt system.

Sänd 5

Ladda upp, ladda ner och hantera filer på din Amazon S3 med Sänd 5, som fungerar som en premium S3-klient för Mac-system. Den har ett kraftfullt användargränssnitt genom vilket du enkelt kan bläddra igenom alla dina filer i molnlagringen.

Den nya motorn erbjuder förbättrad multithreading och komplex filhantering. Detta gav mig en snabbare upp- och nedladdningsprocess. Dessutom innehåller Transmit 5 även Panic Sync-funktioner som synkroniseras med Amazon S3 snabbt och säkert.

Förutom prestanda är jag imponerad av dess säkerhetsfunktioner. Du kan hantera och generera säkra nycklar för alla filer och byta namn på batcher genom inbyggda funktioner. Genom aktivitetsvyn kan du hålla koll på uppgifter som pågår i bakgrunden. Detta hjälper dig att påbörja din nästa uppgift i enlighet därmed.

När du bläddrar i vilken fil som helst i din Amazon S3 får du ett sidofält för information som låter dig inspektera varje fil eller data. En annan anledning till att jag skulle rekommendera den här klienten är på grund av dess senaste Amazon S3 API V4-stöd.

Låt oss sedan kolla in några S3-klienter för Windows-system.

WinSCP

WinSCP är en mycket använd S3-klient för Windows-system som har betjänat miljontals användare och organisationer för användare.

Oavsett om du vill ladda upp eller ladda ner filer från Amazon S3 eller kopiera filer mellan lokala datorer, hjälper WinSCP dig att åstadkomma det. Jag tyckte att den här S3-klientens användargränssnitt var minimalistiskt men ändå användbart för att hantera alla dina filer på molnlagringen.

En annan lovvärd funktionalitet hos WinSCP är dess stöd för många språk. Detta innebär att du och ditt team enkelt kan komma åt alla filer utan någon språkbarriär. Den erbjuder också olika sätt att synkronisera dina fjärrkataloger, så att du kan låta WinSCP utföra synkroniseringen åt dig.

All filöverföring sker i bakgrunden, och ingenting kommer att avbryta din surfning. Du kommer också att ha fullständig kontroll över filkön och friheten att bestämma vilken som ska laddas ner först.

S3Express

S3Express är en kommandorads S3-klient som är utformad för att hjälpa dig ladda upp, ladda ner och säkerhetskopiera filer på din Amazon S3-lagring med lätthet. Denna S3-klient kräver inte att något extra bibliotek eller programvara installeras för att upprätta en anslutning till Amazon S3.

S3Express säkerställer optimal prestanda genom att fungera som en flertrådad och automatiskt försöksbar plattform, vilket innebär att den är snabb och motståndskraftig mot nätverksfel. Denna S3-klient gör det enkelt för dig att skapa anpassade batchskript och lista alla dina Amazon S3-filer eller mappar.

En bra sak med S3Express är att du kan ändra objektmetadata och ACL:er utan problem. Det som gör det till ett populärt val bland administratörer är dess förmåga att automatisera uppladdning och säkerhetskopiering av filer till Amazon S3-lagring.

Oavsett om du vill överföra en filstorlek på 1 GB eller 100 GB kan den här klienten enkelt hantera i flerdelat läge. Du behöver inte oroa dig för versionen eftersom den fungerar på alla Windows.

Låt oss nu ta en titt på några S3-klienter som fungerar på både Windows och Mac.

S3 webbläsare

En annan S3-klient som du kan ta hänsyn till för att komma åt dina AWS S3-resurser är S3 webbläsare, som är gratisprogram för Windows. Denna populära och lättanvända S3-klient kan hjälpa dig att hämta och lagra vilken mängd data du vill på din S3-lagring.

En intressant sak med det här verktyget är att du kan säkerhetskopiera alla filer på AWS S3 i krypterad form och även ställa in åtkomstkontroller på alla filer såväl som hinkar. Du kan till och med skapa, bläddra i och ta bort alla AWS S3-hinkar med S3 Browser genom enkla kommandon.

Dessutom låter verktyget dig dela dina hinkar med alla dina teammedlemmar som också har tillgång till AWS S3. Dessutom kan du använda hinkar som delas av andra teammedlemmar genom denna S3-klient.

Cyberand

Med Cyberand vid din sida kan du enkelt ansluta till din Amazon S3-lagring och arbeta med stora filer utan att försämra systemets prestanda.

Oavsett om du vill bläddra eller flytta filer kan du enkelt göra det med den här klienten medan cachningen är aktiverad. Det här verktyget har en fantastisk funktion, Quick Look, som ger dig möjlighet att förhandsgranska filer innan du flyttar dem.

Med Cyberduck tyckte jag att det var ganska enkelt att bläddra i stora mappstrukturer och organisera dem genom dra och släpp-funktionen. Till skillnad från andra S3-klienter kan du begränsa de samtidiga överföringarna och återuppta en avbruten upp- eller nedladdningsprocess på AWS S3.

Dessutom ger Cyberduck dig en historik över besökta filer och hinkar tillsammans med tidsstämplar så att du kan övervaka vem som har fått tillgång till dina data tidigare.

CloudMounter

Överväga CloudMounter som din S3-klient och få tillgång till alla dina filer i AWS S3 med säkerhet och enkelhet.

Oavsett om du har ett Mac- eller Windows-system kan du enkelt hantera all data i din Amazon S3-lagring och andra S3-kompatibla lagringslösningar.

Jag upptäckte att det är enkelt att upprätta en anslutning med AWS S3-resurser. Jag kunde göra det genom att bara ange mitt namn, åtkomstnyckel och hemliga nyckel för att komma in. Dessutom kommer det inte att behövas specificera regionen varje gång att använda S3-lagringen via den här klienten från en annan region, eftersom den automatiskt kan upptäcka och presentera data i enlighet med detta.

Du kan välja denna klient som ett års prenumeration eller livstidsköp. Du har också friheten att köpa den för 1 eller 5 användare.

CrossFTP

CrossFTP har etablerat sig som en robust och okomplicerad S3-klient, så att du kan komma åt dina filer på AWS S3 utan komplexitet.

Från uppladdning, nedladdning och säkerhetskopiering till modifiering av metadata, oavsett dina krav, kommer CrossFTP att hjälpa dig att uppnå det. Du kan till och med utföra synkronisering och schemaläggning med denna S3-klient ganska enkelt.

När du använder den här klienten var funktionen för nedladdning och uppladdning i flera delar verkligen användbar för att underlätta snabb och pålitlig filöverföring. Den erbjuder till och med en kostnadseffektiv glaciärbackuplösning som du vanligtvis inte hittar i andra S3-klienter.

När du använder CrossFTP kommer du att ha möjlighet att hålla reda på all loggning genom dess S3-loggning, vilket låter dig hantera loggningskonfigurationer. Drivs av en turbomotor säkerställer CrossFTP supersnabb prestanda medan du bläddrar eller laddar ner filer på din AWS S3.

Slutsats

Att välja den bästa S3-klienten för Windows och Mac beror på dina behov och preferenser. Så satsa på S3-klienten som är lätt att använda, erbjuder en bra uppsättning säkerhets- och prestandafunktioner och kan tillgodose dina krav.

För att göra processen enklare har jag lagt fram några av de bästa S3-klienterna för Windows- och Mac-system samt de som fungerar på båda operativsystemen, så att du inte blir begränsad av valmöjligheter.

Enligt min erfarenhet kommer alla ovanstående plattformar med utmärkta funktioner. Så du kan välja vilken som helst av dem. Och om du är orolig för prissättningen, vet att alla av dem har olika prenumerationsplaner som är lämpliga för att möta olika behov.