10+ bästa mapplåsprogramvara för Windows PC 2023 – [Top Edition]

Windows är ett vanligt operativsystem utvecklat av Microsoft Corporation. Windows OS används av 80 procent av användarna över hela världen. Datorn används inom alla områden för att spara tid och öka arbetseffektiviteten.

Datorvärlden förändrade den mänskliga livsstilen. Människor gillar att använda datorer för att spela spel, surfa på internet, ringa videosamtal, titta på videor och mycket mer. Om du också har hittat att titta på videor och leta efter de bästa videospelarna. Då måste du läsa vårt tidigare inlägg, Bästa mediaspelare för Windows.

En anledning till att använda Windows OS är att Windows tillhandahåller programvara inom olika områden eftersom vi vet att datorer kan lagra en stor mängd data.

Det kan vara vår data, som vi inte vill dela med någon. I vissa situationer delas en enda dator av flera användare. Så vi måste skydda vår data. Ett sätt att skydda vår data är att skapa en lösenordsskyddad mapp och spara vår data i den. För externa enheter kan du också använda programvara för datakryptering.

Så vi behöver mapplåsprogramvara för Windows. Om du är en Windows-användare och vill skydda dina data, oroa dig inte. Idag kommer vi att diskutera den bästa Windows-mapplåsmjukvaran. Varje programvara i listan granskas innan den presenteras för dig.

 • Mapplås.
 • Skyddad mapp.
 • Enkelt filskåp.
 • WinMend Folder Locker.
 • Privat mapp.
 • Lås & dölj mapp.
 • Hemlig mapp.
 • HiddenDIR.
 • Lås en mapp.
 • Gratis Göm mapp.
 • Bästa mapplåsprogramvaran för Windows.

  1. Mapplås.

  Mapplås är en av de fantastiska filer och mapplåsprogram för Windows som skyddar våra data från obehörig åtkomst. Denna programvara är tillgänglig för Windows 8, 7, 10, XP, Vista, etc.

  Det är lättanvänd programvara med ett attraktivt GUI. Vi kan även kryptera filer och mappar. Det ger också möjligheten att låsa vår pennenhet, hårddisk, etc. En av dess betydande fördelar är att dess testversion är fritt tillgänglig.

  Mapplås: Ladda ner.

  2. Skyddad mapp.

  Den skyddade mappen är en annan populär mapplåsprogramvara för Windows. Det är en lätt mjukvara som minskar kapaciteten. Användaren måste dra och släppa filen eller mappen och placera den i säkerhetsområdet.

  Det döljer mappen från att vara synlig och skyddar den från att visa eller ändra data. Den är kompatibel med Windows 7/8.

  Skyddad mapp: Ladda ner.

  3. Enkelt filskåp.

  Easy File Locker är en annan populär mapplåsprogramvara för Windows-användare. En av dess majsfördelar är att den är fritt tillgänglig för alla. Den är kompatibel med Windows 7, 8, XP, Vista. Det är en lätt applikation med ett lättanvänt GUI.

  Det ger ett dra-släpp-alternativ och erbjuder även ett fil-/mappsökningsalternativ för att dölja filen. Det förhindrar obehöriga användare från att komma åt, se och ändra vår data.

  Easy File Locker: Ladda ner.

  4. Winmend mappskåp.

  Winmend folder Locker är ett annat gratisprogram för att dölja och låsa mappar för Windows-användare. Det fungerar genom att dölja filer och mappar som är helt osynliga för andra program och operativsystem.

  Vi kan visa filerna och mappen från programmet un-hide alternativet. För att öppna programvaran måste vi använda lösenordet som vi tillhandahåller vid installationen av programvaran. Det säkerställer att ingen kan se din data. Den är helt kompatibel med Windows 7, 8, VISTA.

  Winmend Folder Locker: Ladda ner.

  5. Privat mapp.

  En privat mapp är en annan fritt tillgänglig fildöljare för Windows. Vi kan dölja eller låsa flera filer i denna applikation. Det är möjligt för både 32- och 64-bitarsversioner.

  Det ger en unik funktion om namnet på behållarmappen ändras. Efter det kommer de dolda filerna i mappen också att förbli dolda. Det är den bästa applikationen för hemanvändare utan kostnad. Den är helt kompatibel med Windows 7, 8, Vista.

  Privat mapp: Ladda ner.

  Kontrollera också: – Hur man skyddar Pendrive med lösenord

  6. Lås & dölj mapp.

  Lås och dölj mapp är en annan mapplåsprogramvara för Windows gratis. Det kan bara låsa mappen men kan inte stänga filen. Det ger 256-bitars kryptering för att dölja mappar.

  Du kan dölja eller ta bort mappen med bara ett klick. Den är kompatibel med Windows 11. Den är lämplig för hemanvändare. Det här verktyget har färre funktioner, men det är ett användbart verktyg för att skydda listorna om du bara vill dölja katalogerna.

  Lås och dölj mapp: Ladda ner.

  7. Hemlig mapp.

  SecretFolder är ett lättanvänt verktygsprogram som låter dig dölja dina mappar och deras innehåll mycket enkelt. Det bästa detta enkla verktyg erbjuder är att det inte kan avinstalleras utan att ange lösenordet.

  Den har maximal säkerhet. Och gränssnittet är så intuitivt och användbart att alla kan använda denna programvara.

  Secret Folder: Ladda ner.

  8. HiddenDIR.

  HiddenDIR är ännu ett verktyg som kan hjälpa dig att dölja dina mappar på ett Windows OS-skrivbord. Den använder också ett lösenordsskyddat säkerhetssystem, vilket är mycket bekvämt att använda.

  Det bästa med detta lilla verktyg är att det har ett mycket polerat och välbyggt gränssnitt som bidrar till en utmärkt användarupplevelse.

  HiddenDIR: Ladda ner.

  9. Lås en mapp.

  Lock a Folder är en gratis programvara för att låsa mappar för Windows OS. Och användarna kan använda programvaran för att dölja dessa hemliga filer. Det här verktyget ger dig ett huvudlösenord så att det inte kan ske några obehöriga avinstallationer.

  Tyvärr har det här projektet övergetts, vilket innebär att det inte kommer att finnas några ytterligare uppdateringar från utvecklaren.

  Lås en mapp: Ladda ner.

  10. Gratis Hide Folder.

  Gratis Hide Folder är ett grundläggande och minimalt verktyg för att dölja filer och mappar i Windows. Du kan prova det och ladda ner det från länken nedan.

  Gratis göm mapp: Ladda ner.

  Sammanfattningsvis hoppas vi att du hittar den ovan givna bästa mapplåsprogramvaran för Windows-användare. Du kan dela dina erfarenheter och tankar i kommentarsfältet nedan.