Så här löser du in digitala direkterbjudanden på din Xbox Series X|S

När någon ny konsol släpps är det oundvikligt att massor av olika paketerbjudanden för varje version av konsolen släpps, var och en med sin egen samling spel eller tillbehör för att locka in dig.

Traditionella spel eller belöningar paketerade med din konsol skulle komma fysiskt i kartongen, eller åtminstone via en digital kod, men Xbox Series X|S-spel är istället kopplade till din konsol. Men om så är fallet, hur går du tillväga för att lösa in ditt spel? Låt oss ta reda på.

Vad är ett Digital Direct Xbox-erbjudande?

Kort sagt, fysiska eller digitala spelkoder för dina medföljande spel eller prenumerationer har ersatts av Digital Direct-erbjudanden kopplade till din Xbox-konsol. Istället för att validera en digital kod bör du kunna lösa in ditt unika spel direkt från din konsol.

Så Digital Direct-erbjudanden representerar en digital gratisbit som är unik för din Xbox vid köp. Men även om denna förändring kan verka intuitiv och tar bort alla behov av att mata in en kod, är systemet inte problemfritt.

Bildkredit: Xbox

På så sätt kan Digital Direct-erbjudanden på Xbox Series X|S vara svåra att spåra och lösa in, så det finns några aspekter av funktionen som du måste vara medveten om:

  • Digital Direct-erbjudanden kan vara kopplade till din konsol, men när de väl har gjorts anspråk på dem är de kontospecifika och kan bara spelas på det konto de löstes in av.
  • Digital Direct-erbjudanden kan dock lösas in av vilket Xbox-konto som helst, så du kan dela spelet med andra personer om du inte är intresserad själv.
  • Digital Direct-erbjudanden behöver inte heller göras anspråk på omedelbart och kommer att finnas kvar på din Xbox tills du gör anspråk på erbjudandet för ett specifikt Xbox-konto.

Även om ovanstående punkter kan verka triviala, kan processen för att lösa in ditt Digital Direct-erbjudande bli ganska förvirrande, särskilt om du vill spara ditt erbjudande till senare. Lyckligtvis, om du bara vill göra anspråk på erbjudandet omedelbart, är processen enkel.

Hur du aktiverar dina digitala direkterbjudanden från din Xbox

Nu du vet vilken form ditt gratisspel eller erbjudande kommer med efter att du köpt ett nytt Xbox Series X|S-paket, är du redo att aktivera och lösa in det. Och så länge du inte redan har installerat din nya konsol är processen enkel.

När du först sätter på din nya Xbox, följ installationsguiden, och du bör så småningom se en Denna Xbox kommer med ett meddelande som visar ditt Digital Direct-erbjudande. Härifrån kan du välja Gör anspråk på det, Beslut senare eller Lös in för ett annat konto. För att lösa in ditt erbjudande omedelbart för Xbox-kontot du är inloggad på, välj Hämta det.

Bildkredit: Xbox

Om du istället vill spara ditt erbjudande till senare väljer du Beslut senare. Men om du behöver överföra äganderätten till ditt erbjudande till ett annat Xbox-konto bör du välja Lös in för ett annat konto och följa anvisningarna på skärmen för att lägga till ett nytt Xbox-konto till din konsol.

Men med Claim it valt kommer ditt Digital Direct-erbjudande att vara upplåst och tillgängligt i Mina spel och appar på din konsol. Tyvärr, om du vill ändra ditt erbjudande eller om du valde Bestäm senare eller Lös in för ett annat konto, är processen mer komplex och mer lik att hantera dina Xbox-prenumerationer från din konsol.

Vad du ska göra om du tackade nej till ditt digitala direkterbjudande

Om du inte omedelbart gjorde anspråk på ditt Digital Direct-erbjudande kan du vara lite förvirrad över vart erbjudandet har tagit vägen och hur du löser in det. Ännu värre, det finns ingen avisering som informerar dig om var du ska lösa in ditt erbjudande vid ett senare tillfälle.

Lyckligtvis finns det en dedikerad plats för dig att lösa in Digital Direct-erbjudanden på din Xbox, så att du inte behöver oroa dig för att någonsin förlora ditt erbjudande. Om du har misslyckats med att lösa in eller avböjt att lösa in ditt Direct Digital-erbjudande för din nya Xbox, följ dessa steg:

  • Tryck på Xbox-knappen på din handkontroll för att öppna guidemenyn på din Xbox Series X|S.
  • Markera fliken Profil och system och välj Inställningar.

  • Under alternativen för Konto väljer du Inkluderad med denna Xbox.

Bildkredit: Xbox

  • När meddelandet Denna Xbox kommer med dyker upp igen, se till att du är på Xbox-kontot som du vill lösa in ditt erbjudande för och välj Gör anspråk på det.

Ditt Digital Direct-erbjudande kommer sedan att lösas in och tillgängligt, som tidigare nämnts, i ditt Mina spel & appar-bibliotek på din konsol.

Även om att lösa in ditt Digital Direct-erbjudande borde vara en av de första sakerna du behöver göra med din Xbox Series X|S, finns det många anledningar till att du kanske vill vänta med att lösa in ditt erbjudande, inklusive att flytta det till ett annat konto. Och trots att det är dold garanterar alternativet Inkluderat med denna Xbox att du kan komma åt ditt erbjudande.

Missa aldrig några Xbox-spel eller erbjudanden med Xbox Series X|S

Även om processen kan bli ett större problem än nödvändigt, har Digital Direct-systemet för att ta emot gratis spelpaket med Xbox-konsoler åtminstone sätt att garantera att du alltid kan komma åt dina erbjudanden – även om de är undangömt i inställningarna.

Och med spelpriserna som stiger allt högre under varje generation, kan garanterad inlösen av paketerade spel hjälpa till att underlätta några av prishöjningarna för Xbox-plattformen som helhet.

FAQ

F: Hur löser du in en digital kod på Xbox Series X|S?

För att lösa in en kod och låsa upp innehåll på din Xbox Series X|S, ladda butiken från din konsol. När butiken har laddats, använd flikarna till vänster för att rulla ner och hitta Lös in. Om du väljer Lös in kommer du att bli ombedd att ange din 25-teckens digitala kod. När du har angett koden väljer du Kontrollera kod för att lösa in ditt innehåll.

F: Hur gör du anspråk på dina belöningspoäng på Xbox Series X|S?

För att lösa in Microsoft Reward Points på din Xbox Series X|S, öppna Microsoft Rewards on Xbox-appen från Mina spel och appar. Med appen laddad, öppna fliken Lös in och välj den belöning du vill byta ut dina Microsoft Reward-poäng. Välj Lös in belöning för att göra anspråk på din valda förmån.

F: Upphör Xbox Digital Direct-erbjudanden och koder?

Alla Digital Direct-erbjudanden kopplade till din Xbox-konsol kommer att finnas kvar på din konsol tills de löses in för ett Xbox-konto. Xbox digitala koder som används för att lösa in innehåll till ditt Xbox-konto online kan dock upphöra att gälla, så du bör alltid försöka lösa in vanliga digitala Xbox-koder så snart som möjligt.