10 bästa Dungeon Crawler-spel att ge dig ut på ett actionfyllt uppdrag

Dungeon Crawler Games är kända bland RPG-entusiaster, eller hur? Så varför inte utforska några av de bästa för dig att prova?

När jag märkte min kusins ​​växande besatthet av videospel, särskilt fängelsehålssökare, blev jag fascinerad och ville lära mig mer om dem. Även om jag hade tvekat till att testa dungeon-crawler-spel, inspirerade min kusins ​​missbruk mig att prova dem.

Som ett resultat har jag utforskat flera dungeon-crawler-spel och har handplockat några av de bästa som är ett måste-testa för alla RPG-spelfans. Är du nyfiken på varför jag rekommenderar dessa spel specifikt för RPG-entusiaster? Fortsätt läsa till slutet!

Vad är Dungeon Crawlers?

Dungeon-crawlers är typiska fantasyspel som gör spelaren till hjälten i spelet och upplever äventyr av att utforska en fängelsehåla, slåss med fiender, uppdatera karaktärer och slutföra det definierade uppdraget – utan tvekan varför dungeon-crawlers betecknas som en undergenre av RPG.

Publiken älskar i stort sett dungeon-crawler-spel på grund av deras perfekta blandning av berättelse och spänning. Spelen i denna genre får spelarna att hålla sig till skärmen på grund av dess inbäddade kraftpaket.

Vikten av strategi och taktik i Dungeon Crawlers

Dungeon crawler-spel är ofullständiga utan strategiska och taktiska färdigheter. Dessa spel har gnistrande element som håller spelarnas sinnen aktiva och snabba. De kritiska delarna av spelet för dungeon crawlers inkluderar:

  • Äventyr – Dungeon crawlers är ett annat namn för ett actionäventyrsspel. Dessa spel har unika handlingslinjer med teman som trollkarlar, zombies, alver, dvärgar, etc. Dungeon-crawlers har oförutsägbara spelplaner, vilket gör dem mer äventyrliga.
  • Huvudpersonen – Spel är ofullständiga utan huvudkaraktären. Dungeon-crawlers låter spelarna välja äventyrskaraktärer i början med olika kvaliteter. Att välja en exemplarisk karaktär med rätt förmågor är inte lätt, eftersom spelet är oförutsägbart.
  • Fiendevarelser – Om ett spel har ett annat tema kommer det också att ha olika fiender. Dungeon crawlers-spel har konstiga fiendevarelser. Dessa varelser är läskiga till utseendet och till och med utmanande att kämpa med för framsteg.
  • Byte och utrustning – Om du möter så många faror genom hela spelet är det ett måste att få belöningar för det. Som ett resultat inkluderar även dungeon crawlers-spel detta. Du kan plundra och tjäna utrustning genom att besegra fiender, lösa pussel och mer.
  • Pussel och tester – Dungeon crawlers-spel är fyllda med pussel och tester. Spelaren löser dessa pussel och testar snabbt för att komma vidare i spelet och får byte eller utrustning.

Dungeon-crawlers innehåller flera andra element. Men att introducera dessa spelelement kan antyda hur viktiga strategiska och taktiska färdigheter är i dungeon-crawlers. Oavsett om det handlar om att välja karaktärer, lösa pussel eller fatta beslut är det viktigt att ha taktiska och strategiska färdigheter i fängelsehålespel. När beslut fattas påverkar spelaren de kommande utmaningarna i dessa spel.

Dungeon crawlers är spel som kan få människor i alla åldrar att bli galna. Speciellt de barn och vuxna som gillar fantasy-teman. Så här är de bästa dungeon-crawler-spelen du behöver för din spelupplevelse.

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition

Baldur’s Gate II är alltid förvirrad mellan Shadow of Amm och den förbättrade utgåvan. Jag pratar om Baldur’s Gate II: Enhanced Edition, en remastrad version av Shadows Amm och en expansion av Baldur’s Gate II: Throne of Bhaal.

Den förbättrade utgåvan har samma gameplay som Shadows of Amm, med bättre upplösning, kompatibilitet med olika plattformar och några förändringar i karaktärer och handling. Därför är detta ett avancerat rollspel för fängelsehålor och drakar.

Spelets huvuduppdrag erbjuder 50 till 60 timmars speltid samtidigt som alla sidouppdrag ingår, och det kan gå till 300 timmar. Spelet låter spelaren kontrollera upp till 6 karaktärer, inklusive en huvudperson.

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition låter spelaren anpassa karaktären eller välja den befintliga karaktären. Baldur’s Gate II utspelar sig i år 1369 DR, där spelaren måste slåss med förklädda trollkarlar, skuggtjuvarna.

Release – november 2013

Genre – Action rollspel

Utvecklare/utgivare – Atari, Beamdog

Plattformar – PC, PS 4, Nintendo Switch, Xbox One

Mortas barn

Dungeon-spel med roguelike element är körsbäret på kakan, och Children of Morta är ett perfekt exempel på detta. Children of Morta är ett actionrollspel. Spelet följer familjen Bergsons historia, som är Mount Mortas vårdnadshavare.

Spelet har totalt sju spelbara karaktärer som är familjemedlemmar i familjen Bergson. Spelaren får kontroll över en av dessa karaktärer, och andra karaktärer låses upp så småningom med prestationer.

Spelarens primära mål är att korsa flera fängelsehålor i bergshålorna på Mount Morta, vilket som ett resultat kommer att hjälpa spelaren att rensa bort olika fiender och bossar. Children of Morta är ett modernt spel med en touch av klassiska teman.

Release – september 2019

Genre – Roguelike, Action rollspel

Utvecklare/utgivare – 11Bit Studios

Plattformar – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

Krypten av NecroDancer

Har du någonsin testat några roguelike rytmspel? Om inte, så kan Crypt of the NecroDancer ge dig den bästa upplevelsen i denna genre. Crypt of the NecroDancer är en blandning av rogueliknande fängelsehålsutforskning och beatmatchande rytmspel med ett original soundtrack.

Crypt of the NecroDancer håller spelaren superaktiv. Eftersom spelaren behöver flytta karaktärsuppsättningen till låtens takt, blir de försämrade om de missar något slag. Därför måste spelaren lära sig rytmiska mönster som olika varelser följer.

Spelaren får kontroll över en utvald karaktär för att utforska flera nivåer i fängelsehålan. Spelaren måste röra sig och utföra handlingen i takt med musiken samtidigt som han räddar sig själv och attackerar fiendens varelser.

Fiender tappar mynt när de dödas, som multipliceras om du inte missar något slag. Kryptan av NecroDancer är fylld med flera belöningar och utrustning, vilket håller spelet spännande och utmanande.

Release – april 2015

Genre – Roguelike, Rhythm

Utvecklare/utgivare – Brace Yourself Games

Plattformar – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Darkest Dungeon

Darkest Dungeon är ett annat populärt rogueliknande rollspel med en fanbas över hela världen. Spelaren i spelet måste hantera en lista med hjältar och utforska fängelsehålor under en gotisk herrgård.

Den primära egenskapen hos Darkest Dungeon är stressnivån för varje hjälte, som ökar ytterligare med utforskning och strid. Därför måste spelaren ta hand om karaktärernas stressnivå lika mycket som de tar hand om sig själva.

Förutom det unika spelkonceptet erbjuder den mörka fängelsehålan en unik handling. I det här spelet upplever spelaren förfäders berättelse och gärningar, slåss med andar och mer. Darkest Dungeon är ett typiskt realtidsstrategispel som måste uppmärksammas och njutas som en galning.

Release – januari 2016

Genre – Rollspel

Utvecklare/utgivare – Red Hook Studios

Plattformar – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Darksiders Genesis

Prova Darksiders Genesis med din vän eller partner om du föredrar spel för flera spelare. Bland många roguelike-spel kan Darksiders göra dig beroende av det med lätthet genom sin hack-and-slash-genre.

Detta spel spelas i ett top-down-perspektiv, där spelaren får kontroll över två karaktärer som heter Strife and War. Spelarens primära mål är att slåss mot fyra ryttare som skadar mänskligheten och sprider ondska.

Spelaren kan rädda världen med hjälp av dessa två karaktärer, där båda karaktärerna har olika förmågor och vapen att slåss. Dessutom kan spelaren styra karaktärerna och växla mellan dem när som helst, eller så kan de spela spelet med sin vän i co-op-läge. Darksiders Genesis har en mörk historia och handling för spelare. Om du älskar fantasier måste du prova den här.

Release – december 2019

Genre – Actionrollspel, hack-and-slash

Utvecklare/utgivare – Airship Syndicate

Plattformar – Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC

Diablo III

Den här listan innehåller flera roguelike- och rogue-lite-spel, men Diablo III sticker ut. Diablo III är den tredje delen av den berömda spelserien Diablo. Jag betecknade det ur lådan på grund av dess mörka handling och spel.

När det gäller spelandet fortsätter Diablo III traditionen eller delarna av Diablo och Diablo II. Diablo III är dock ett fartfyllt rollspel med realtidsstrider och en isometrisk grafikmotor.

Spelet består av klassiska dark fantasy-element. Spelarrollen spelar huvudkaraktären i spelet, vars mål är att rädda Sanctuarys värld från helvetets onda krafter. Diablo III är ett på topp fiktionaliserat spel fyllt med magi och konspirationer.

Release – maj 2012

Genre – Actionrollspel, hack-and-slash

Utvecklare/utgivare – Blizzard Entertainment

Plattformar – PC, PS3, PS 4, Xbox One, Nintendo Switch

Noita

Notia är ett populärt rogue-lite-spel i en värld där varje pixel simuleras fysiskt. Spelaren kontrollerar en trollkarl som förtrollar och skapar sig själv för att besegra fiender. Detta spel tar spelaren till en plats i en 2D-värld där spelaren behöver slåss mot mytologiska varelser.

Noita är ett videospel för en spelare med ett unikt koncept. Spelet utspelar sig i en magisk värld där du upptäcker nya miljöer när du utforskar mer. Noita är ett annat namn för ett mystiskt spel med en nypa action.

Release – oktober 2020

Genre – Rogue-lite

Utvecklare/utgivare – Nolla Games

Plattformar – Steam

Exilens väg

Path of Exile är ett rollspelande actionspel i den mörka fantasivärlden. Spelaren styr en exil genom att välja mellan sju karaktärsklasser: Marauder, Duelist, Ranger, Shadow, etc.

Med hjälp av den primära karaktären utforskar spelaren stora utomhusområden och fängelsehålor. Spelaren måste initialt slåss med monster och utföra uppdrag från icke-spelare för att få erfarenhetspoäng och utrustning.

Path of Exile erbjuder flera spellägen eller ligor som standard, hard-core, solo self-found, etc. Spelet har ett aldrig sinande äventyr som kan avnjutas även med dina vänner genom flerspelarläget.

Release – oktober 2013

Genre – Action rollspel

Utvecklare/utgivare – Grinding Gear Games

Plattformar – PS4, Xbox One och Steam

Dräpa spiran

Det här spelet är en perfekt blandning av däckbyggnad och ett rogueliknande spel. Jag pratar här om Slay the Spire. Detta spel släpptes ursprungligen i januari 2019 och ansågs snart vara ett av de bästa roguelike däckbyggande spelen.

I början av spelet väljer spelaren en av fyra karaktärer. Varje karaktär har en startmängd av hälsa, guld, en unik förmåga och en kortlek med grundläggande attack- och försvarskort. Spelarens primära mål är att korsa flera nivåer av en spira för att besegra chefen på slutnivån.

Att nå den slutliga chefen är mer komplicerat. Spelaren måste slåss mot olika fiender och varelser för att tjäna belöningar, uppgradera kort och mer. I detta enspelarkortlek kan spelaren spela vilken kombination av kort som helst så länge de har energi att betala. Slay the Spire är ett strategispel som samtidigt kan göra dig nyfiken och upprymd.

Release – januari 2019

Genre – Roguelike däckbyggnad

Utvecklare/utgivare – MegaCrit

Plattformar – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

Wizard of Legend

Vem gillar inte ett spel med en rak historia med flera utmaningar? Wizard of Legend är densamma. Detta indie-roguelike-spel blev snabbt populärt bland spelare på grund av dess spännande grafik och story.

Wizard of Legend är ett top-down 2D roguelike-spel. Spelaren i spelet styr en trollkarl och försöker korsa en 10-vånings procedurgenererad fängelsehåla. Det primära målet för spelaren är dock att vinna samma titel som namnet.

Är det lätt? Tja, nej. Spelaren måste använda olika trollformler för att besegra mobs. Dessutom, för att få titeln ”Wizard of Legend” måste spelaren besegra tre stora bossar och en sista boss. Wizard of Legend är ett annat interaktivt spel med flera interaktiva element och funktioner.

Release – maj 2018

Genre – Roguelike, dungeon crawler

Utvecklare/utgivare – Humble Bundle

Plattformar – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

Avslutar

Dungeon-spel är roliga att spela. Jag är glad att min kusin gjorde mig bekant med den här genren och hjälpte mig att få en bättre spelupplevelse. Oavsett vilken genre du gillar kommer du att älska att utforska dessa dungeon-spel. Börja nu för att hitta den bästa som passar din smak!

Därefter kan du också prova några av de bästa stadsbyggnadsspelen.