Topp 8 videoanteckningsverktyg för att förbättra dina visuella data

Oavsett om du arbetar med datorseendeprojekt eller arbetar med maskininlärningssystem är AI-videokommentarsverktyg en del av standardpraxis.

Videoannoteringsverktyg, som namnet antyder, är specialiserade verktyg som hjälper användare att lägga till ytterligare information till en video. Detta tillägg av information kallas ”kommentarer”, och användare kan kommentera en video antingen under inspelningssessionen eller före/efter att de har spelat in videon.

Rätt verktyg för videokommentarer kan ge dig möjlighet att kommentera din video på några minuter. De bidrar mycket till att förbättra algoritmen genom att ge den mer sammanhang. Förutom det ökar de effektiviteten i visuell inlärning.

Om det görs på rätt sätt kan anteckning av en video öka engagemanget genom att göra dina videor mer interaktiva och smart segmentera dem så att man kan hämta dem utan att slösa någon tid.

Dessutom kan du berika din publiks tittarupplevelse genom att kommentera dina videor, dvs. lägga till visuella ledtrådar som bildtexter, anteckningar, etc., till dina videor. Även om det finns många verktyg för videokommentarer på marknaden idag, är inte alla så kapabla som de påstår sig vara.

I den här artikeln har vi sammanställt några av de bästa videoannoteringsverktygen för att förbättra dina visuella data och eliminera all förvirring. Läs vidare för att ta reda på det.

Vad är ett videoanteckningsverktyg?

Videokommentarer är den process där en användare märker eller taggar videoklipp för att göra det möjligt att träna datorseendemodeller eller upptäcka objekt. Som nämnts tidigare är videoanteckningsverktyg verktyg som hjälper kommentatorer att enkelt kommentera en video.

Korrekt anteckning på videor kan ge upphov till en korrekt referensdatabas. Med en sådan databas till sitt förfogande kommer AI-drivna system att kunna identifiera objekt som bilar, människor, djur, etc., mycket snabbare och mer exakt.

Nyckelfunktioner att hålla utkik efter en stund när du väljer ett videoanteckningsverktyg

Innan du väljer ett videoannoteringsverktyg bör du se till att det finns dessa nödvändiga funktioner:

#1. Flera anteckningstyper

Ditt videoannoteringsverktyg bör stödja olika annoteringstyper, som begränsningsrutor, semantisk segmentering, snabbkommentar, polygonkommentar, nyckelpunktskommentar, etc.

#2. Användarvänligt gränssnitt och enkel åtkomst

Verktyget ska ha ett förenklat, intuitivt användargränssnitt som är lätt att navigera. Om användare måste ägna tid åt att bekanta sig med ett verktyg, är det inte det.

#3. Enkel delning

Ett bra videoannoteringsverktyg måste tillåta användare att dela sina videor med sitt team och göra tidsstämplade anteckningar om dem i realtid. Detta säkerställer att varje teammedlem stannar på samma sida och ger bästa möjliga resultat.

#4. Integration

Verktyget ska enkelt integreras med andra plattformar och verktyg. Detta låter programvaran gå över sina gränser och öka dess effektivitet.

#5. Dynamiska klassificeringar

Ett idealiskt verktyg för videokommentarer bör låta dig kategorisera ramar och händelser. Sådana åtgärdsbaserade eller händelsebaserade klassificeringar hjälper annotatorer att beskriva vad ett objekt gör över ett visst antal bildrutor.

Nu när du är medveten om några saker om videoanteckningsverktyg och vad du ska leta efter när du väljer ett, låt oss se några av de bästa alternativen bland dem:

VEED

VEEDs onlinevideoredigerare kan vara ditt idealiska val om du letar efter ett enkelt sätt att kommentera dina videor, och det också online, utan att skapa något konto.

Dess lättanvända videoredigerare låter annotatorer rita och lägga till text, cirklar, förloppsindikatorer, pilar och mer inom några minuter.

Det låter dig till och med lägga till bilder till dina videor. Förutom annoteringar ger VEEDs videoredigerare online användarna möjlighet att lägga till undertexter, BGM, översättningar etc. till sina videor också.

Eftersom du är ett webbaserat verktyg behöver du inte ladda ner VEED på din enhet. Gå bara till VEED från din föredragna webbläsare och börja kommentera. Verktyget stöder många videoplattformar, som .mp4, .avi, .mpeg, etc.

Dessutom är denna videoredigerare kompatibel med PC (Windows, Linux, macOS, etc.) och mobila plattformar. Allt du behöver är en stabil internetanslutning, och du är redo att rulla när som helst, var som helst.

VEEDs onlinevideoredigerare har en gratis plan för korta, snabba och engångsprojekt. För fler funktioner kan du köpa deras betalda planer från 18 USD/användare/månad.

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro är ett utmärkt verktyg för att automatiskt lägga till bildtexter till dina videor. Det hjälper användare att nå en bredare publik genom att förbättra tillgängligheten och öka engagemanget.

Adobe Premiere Pro använder röstigenkänning för att generera bildtexter. Dessa bildtexter är helt anpassningsbara. Därför kan du ändra dem efter behag.

Genom att använda sin röst-till-text-teknik för att känna igen tal, transkriberar Premiere Pro ljud i dina videofiler på ett ögonblick. Dess AI-stödda taligenkänningsalgoritm kan exakt transkribera 14 olika språk.

Efter nödvändiga ändringar (om det behövs) kan du skapa bildtexter från den transkriptionen med ett enda klick. Dessutom kan du stilisera dina bildtexter genom att justera teckensnitt, välja färger och mer.

För närvarande erbjuder Adobe Premiere Pro premiumplaner från 20,99 USD/månad. Men för osäkra kunder erbjuder de en 7-dagars gratis provperiod innan köp.

Flixier

Flixier låter kommentatorer enkelt skriva på videor direkt från sina webbläsare. De kan rita på sina videor och lägga till text, rörliga titlar, bilder, former och annat med Flixiers videoanteckningsverktyg.

Eftersom Flixier är otroligt intuitivt och minimalt kan även individer med ingen erfarenhet av videoredigering få kläm på det webbaserade verktyget efter ett tag. Den exakta annoteringen på videor ser till att användarnas engagemang ökar och du kan förmedla information till dina tittare på ett mer effektivt sätt.

Intressant nog ger Flixier användarna friheten att välja från en uppsjö av penslar, typsnitt och anpassningsbara former. Användare kan också lägga till sina egna typsnitt. Om videon du vill kommentera redan har laddats upp på YouTube kan du importera den till Flixier genom att helt enkelt kopiera och klistra in länken.

Dessutom stöder den alla större videoformat, inklusive .mp4, .avi, .mkv, etc. För närvarande är Flixier tillgängligt för alla användare gratis.

Etikettlåda

Labelbox är ett enkelt sätt att kommentera en video för maskininlärningssystem. Labelbox videoredigerare låter dig märka hela videor eller särskilda bildrutor. Annoteringsverktyget har allt som behövs – polylinjer, begränsningsrutor, segmenteringsmasker och mer.

Dess videosegmenteringsverktyg är idealiskt för att exakt kommentera objekt i en video. Dessutom kan du kopiera och klistra in masker över bildrutor för ett exakt, problemfritt AI-utvecklingsarbetsflöde som sparar tid.

Dessutom gör Labelbox automationsfunktioner märkning till en enkel process. Dessutom kan du lägga till texter, bilder, överlägg, anpassade HTML-widgets, etc.

Vid tidpunkten för publiceringen erbjuder Labelbox en gratis plan med begränsade funktioner. För avancerade behov erbjuder de olika betalda planer baserat på din uppladdning och användning.

VGG Image Annotator (VIA)

VGG Image Annotator är ett manuellt annoteringsverktyg med öppen källkod som kan hjälpa dig med dina videokommentarer. Eftersom det är ett webbverktyg behöver användare inte installera eller konfigurera någon programvara.

Intressant nog kommer hela VGG Image Annotator-verktyget som en HTML-sida som inte ens är 400 KB. Dessutom fungerar det offline i nästan alla större webbläsare.

Med VIA kan du enkelt kommentera dina videor på några minuter. För din information släppte Visual Geometry Group (VGG) – utvecklarna av VIA-verktyget – det under BSD-2-klausulens licens. Således kan du använda dess annoteringsverktyg för akademiska och kommersiella projekt.

För närvarande kan du komma åt VGG Image Annotator utan att spendera ett öre.

MarkUp.io

MarkUp.io låter dig kommentera dina videor som om det vore en cakewalk. Det låter dig släppa kommentarer på ditt videoinnehåll och dela det för granskning. Den omedelbara visuella feedbacken är perfekt för att undvika brus och spara tid.

MarkUp.ios feedbackverktyg minskar sannolikheten för recensionsslingor med 80 %. Detta ger ditt lag möjlighet att fokusera mer och ta med sitt A-spel varje gång.

Oavsett om du precis har börjat och lägger till sista handen till en konstruktion, gör MarkUp.io feedback och samarbete till en enkel och okomplicerad process. Den har också en Chrome-tillägg som låter användare starta MarkUp.io direkt från sina Chrome-webbläsare.

För närvarande har MarkUp.io en gratis plan med begränsade funktioner. Om du vill ha fler funktioner kan du köpa deras betalda planer från 59 USD/månad.

Fördjupa AI

Deepen AI:s videoannoteringsverktyg är ett smart sätt att kommentera en video för att producera förstklassig träningsdata. Från begränsningsrutor till polylinjer till semantisk segmentering till scenariomärkning – Deepen AI stöder alla unika fall du kan tänka dig.

Det här videoannoteringsverktyget säkerställer högsta standard genom att verifiera den märkta datakvaliteten.

Dessutom låter det användare tilldela och hantera flera teammedlemmar på en enda plattform. Dessutom kan man enkelt spåra och övervaka hur anteckningsarbetet pågår och hur din arbetsstyrka presterar i realtid.

Om du vill få en offert, kontakta dem gärna via mail eller telefonsamtal. Du kan också använda kontaktformuläret som finns på deras hemsida, och de kommer att svara inom två arbetsdagar.

Filestage

Filestage är ett multifunktionellt videogransknings- och samarbetsverktyg som låter användare dela sina videor och samla feedback med automatiska tidsstämplar. Den automatiska tidskodsfångningen gör det lättare att hoppa till en specifik bildruta genom att helt enkelt klicka på en kommentar.

Genom att kommentera direkt ovanpå videor kan du göra feedback tydligare och mer exakt. Granskare kan spåra varje godkännande och ändra begäran i realtid med bara ett klick.

Det behöver inte sägas att detta sparar mycket tid och krångel och gör hela processen enkel. Fortsätt dela nya versioner tills du får godkännande för att få bästa möjliga resultat.

Filestage erbjuder en gratis provperiod, varefter du kan välja deras premiumplaner från 24 USD/plats/månad.

Slutord

Sammanfattningsvis finns det många videoannoteringsverktyg där ute nuförtiden. Här har vi noggrant utvärderat och kurerat de bästa videoannoteringsverktygen för att förbättra din visuella data. Dessa verktyg inkluderar både gratis och betalda alternativ.

Se till att du läser vår artikel innan du väljer ditt idealiska verktyg. Tänk på funktionerna, effektiviteten och allt annat, och välj först då ett visst verktyg. Att välja rätt videoanteckningsverktyg är viktigt, eftersom det kan göra eller förstöra din video. Och som du redan vet är korrekt anteckning ett säkert sätt att öka engagemanget och ge din publik en bättre tittarupplevelse. Så lycka till!

Nu kan du läsa om de bästa verktygen för webbplatskommentarer för att göra våra liv enklare.