YouTube testar nu minispel (och så här spelar du dem)

Viktiga takeaways

  • YouTube Playables erbjuder en samling av 40 minispel som är tillgängliga via YouTube-appen eller webbläsaren.
  • Endast YouTube Premium-prenumeranter har åtkomst till Playables, och det är inte tillgängligt på YouTube Kids-konton.
  • För att aktivera Playables, gå till inställningarna i din YouTube-app och aktivera alternativet ”Testa experimentella nya funktioner”. Funktionen kommer endast att vara tillgänglig fram till den 28 mars 2024.

YouTube har lanserat en samling minispel som en experimentell funktion för utvalda användare, dubbade Playables. Om du är intresserad av att spela, så här aktiverar du den här funktionen och deltar i det roliga.

Vad är YouTube Playables?

Playables är en samling YouTube-minispel som kan nås på din smartphone via YouTube-appen eller via din dators webbläsare.

I skrivande stund har Playables 40 minispel, som alla inte kräver någon nedladdning eller installation för att börja spela. Spelen är uppdelade i åtta spelgenrer, mestadels fokuserade på Brain & Puzzle och Arcade-spel.

Här är alla spel som är tillgängliga i avsnittet YouTube Playables:

sporter

8 Ball Biljard Classic, Basket FRVR, Carrom Clash, Super Goal

Hjärna & pussel

Angry Birds Showdown, Brain Out, Collect Em All!, Color Pixel Art, Daily Crossword, Element Blocks, Gold Mahjong FRVR, Onet Connect Classic, Tile Master

Arkad

Cannon Balls 3D, Color Burst 3D, Crazy Caves, Merge Master, Merge Pirates, Moving Co., Northern Heights, Om Nom Run, Pirate Pop, Slice It All!, Stack Bounce

RPG och strategi

Kubtorn, Endless Siege, Merge Heroes

Tävlings

Draw Climber, Scooter Extreme

Bräda & Kort

Daily Solitaire, FreeCell Solitaire, Gin Rummy

Simulering

Farm Land, My Space Pet, Rainy Boba Cafe

Handling

Magic Cat Academy, State.io

Trivia & Word

Dagens hinder, Words of Wonders, Words of Wonders: Guru

Många av dessa spel har utvecklats av välkända spelutvecklare, som FRVR, Nitro Games, Vodoo, Aim Lab, Famobi och Arkadium. Och eftersom några av dessa utvecklare är populära för sina gratis HMTL5-spel, kan du faktiskt spela några av spelen som anges ovan utanför YouTube Playables via spelutvecklarens officiella webbplats eller via tredjepartswebbplatser som HTML5-spel.

Vem kan spela spelbara på YouTube?

Playables är en experimentell funktion inom YouTube. Eftersom endast YouTube Premium-medlemmar kan testa experimentella funktioner är minispelen endast tillgängliga för YouTube Premium-prenumeranter. Detta innebär också att de med YouTube Kids-konton inte kan komma åt det här avsnittet trots att alla minispel i samlingen är barnvänliga.

Om du bestämmer dig för om YouTube Premium är värt det för att få tillgång till Playables och alla andra premiumfunktioner, föreslår vi att du hoppar över årsprenumerationen och skaffar månadsprenumerationen istället. Detta beror på att funktionen Playables endast kommer att vara tillgänglig fram till den 28 mars 2024. Om den inte blir en funktion efter det datumet kan den avbrytas helt.

Hur kan du aktivera spelbara spel?

Om du inte har blivit meddelad om funktionen men är en Premium-prenumerant kan du försöka få åtkomst till Playables bara genom att aktivera experimentella funktioner i din YouTube-app.

För att aktivera Playables öppnar du YouTube-appen och går till avsnittet Du längst ner till höger på skärmen. Öppna sedan inställningsmenyn genom att trycka på kugghjulsikonen och välj Prova nya experimentella funktioner. Du kommer att se alla tillgängliga experimentfunktioner. Leta efter Spela spel på YouTube och välj Prova.

När du har aktiverat YouTube Playables kan du komma åt spelen via fliken Utforska på YouTube. Avsnittet Utforska bör vara lättillgängligt om du använder en webbläsare. För de som använder sina smartphones, trycker du på kompassikonen längst upp till höger på skärmen kommer att avslöja sektionen Utforska där Spelbara är listade.

Alternativt kan du helt enkelt fortsätta bläddra igenom YouTubes startsida förbi Shorts och Breaking news tills du ser avsnittet Spelbara på YouTube. Du kan sedan klicka på något av de 40 tillgängliga minispelen för att börja spela.

Testar YouTube Playables

Precis som YouTube har Netflix och TikTok också lagt till minispel som en del av sina plattformar. Vad YouTube gör annorlunda är att det inte krävs någon nedladdning eller installation för att spela sina minispel. Den här bekvämlighetsnivån kan locka fler avslappnade spelare till YouTube, vilket kan öka användarnas engagemang och tid på plattformen.

Beroende på hur Playables presterar kan vi se fler plattformar som implementerar minispel i sina tjänster. Eller så kan experimentet misslyckas totalt.