Windows Security Protection History visas inte eller saknas i Windows 11

Windows-skydd i säkerhetshistorik visas inte eller saknas i Windows 11

Inledning

Windows 11 är det senaste operativsystemet från Microsoft, och det kommer med ett antal nya funktioner och förbättringar, inklusive förstärkt säkerhet. En av de mest märkbara ändringarna är tillägget av Windows Security, en ny centraliserad säkerhetshub som ger en översikt över din dators säkerhetsstatus och låter dig hantera dina säkerhetsinställningar.

En av funktionerna i Windows Security är skyddshistoriken, som ger en logg över säkerhetsåtgärder som har vidtagits av Windows Defender och andra säkerhetsappar. Denna historik kan vara användbar för felsökning av säkerhetsproblem eller för att se vilka åtgärder som vidtagits för att skydda din dator.

Men vissa användare har rapporterat att de inte kan se skyddshistoriken i Windows Security. Detta kan vara ett frustrerande problem, särskilt om du försöker felsöka ett säkerhetsproblem.

Orsaker till att skyddshistoriken inte visas

Det finns ett antal anledningar till att skyddshistoriken kanske inte visas i Windows Security. Några av de vanligaste orsakerna inkluderar:

* Windows Security-tjänsten körs inte. Windows Security-tjänsten måste köras för att skyddshistoriken ska loggas. Om tjänsten inte körs visas inte historiken.
* Registret är skadat. Registret är en databas som lagrar inställningar för Windows och andra program. Om registret är skadat kan det förhindra att Windows Security-tjänsten körs eller att skyddshistoriken visas.
* Din dator är infekterad med skadlig kod. Skadlig kod kan inaktivera Windows Security-tjänsten eller skada registret, vilket förhindrar att skyddshistoriken visas.

Felsöka problem med skyddshistorik

Om du inte kan se skyddshistorik i Windows Security finns det ett antal saker du kan göra för att felsöka problemet:

1. Starta om Windows Security-tjänsten. Du kan starta om Windows Security-tjänsten med hjälp av Services-appen. För att göra detta, tryck på Windows-tangenten + R, skriv ”services.msc” och tryck på Enter. Bläddra ner till Windows Security-tjänsten, högerklicka på den och välj ”Starta”.
2. Reparera registret. Du kan reparera registret med hjälp av systemfilsgranskaren (SFC). För att göra detta, öppna ett kommandotolkfönster som administratör. Skriv ”sfc /scannow” och tryck på Enter.
3. Kör en skanning efter skadlig kod. Du kan köra en skanning efter skadlig kod med hjälp av Windows Defender eller ett annat antivirusprogram. För att göra detta, öppna Windows Defender och klicka på ”Skanna nu”.
4. Kontakta Microsoft Support. Om du har provat alla ovanstående steg och du fortfarande inte kan se skyddshistorik i Windows Security bör du kontakta Microsoft Support.

Slutsats

Det kan vara frustrerande när skyddshistoriken inte visas i Windows Security. Men genom att följa felsökningsstegen ovan bör du kunna lösa problemet och få tillgång till säkerhetsloggen igen.

Vanliga frågor och svar

1. Vad är skyddshistoriken i Windows Security?

Skyddshistoriken i Windows Security är en logg över säkerhetsåtgärder som har vidtagits av Windows Defender och andra säkerhetsappar. Denna historik kan vara användbar för felsökning av säkerhetsproblem eller för att se vilka åtgärder som vidtagits för att skydda din dator.

2. Varför visas inte skyddshistoriken i Windows Security?

Det finns ett antal anledningar till att skyddshistoriken kanske inte visas i Windows Security. Några av de vanligaste orsakerna inkluderar:

* Windows Security-tjänsten körs inte.
* Registret är skadat.
* Din dator är infekterad med skadlig kod.

3. Hur felsöker jag problem med skyddshistorik?

Det finns ett antal saker du kan göra för att felsöka problem med skyddshistorik:

* Starta om Windows Security-tjänsten.
* Reparera registret.
* Kör en skanning efter skadlig kod.
* Kontakta Microsoft Support.

4. Vad ska jag göra om skyddshistoriken fortfarande inte visas efter att jag har felsökt problemet?

Om du har provat alla felsökningsstegen ovan och du fortfarande inte kan se skyddshistoriken i Windows Security bör du kontakta Microsoft Support.

5. Hur aktiverar jag Windows Security-tjänsten?

Du kan aktivera Windows Security-tjänsten med hjälp av Services-appen. För att göra detta, tryck på Windows-tangenten + R, skriv ”services.msc” och tryck på Enter. Bläddra ner till Windows Security-tjänsten, högerklicka på den och välj ”Egenskaper”. Ställ in ”Starttyp” till ”Automatisk” och klicka sedan på ”OK”.

6. Hur reparerar jag registret?

Du kan reparera registret med hjälp av systemfilsgranskaren (SFC). För att göra detta, öppna ett kommandotolkfönster som administratör. Skriv ”sfc /scannow” och tryck på Enter.

7. Hur kör jag en skanning efter skadlig kod?

Du kan köra en skanning efter skadlig kod med hjälp av Windows Defender eller ett annat antivirusprogram. För att göra detta, öppna Windows Defender och klicka på ”Skanna nu”.

8. Var kan jag få hjälp från Microsoft Support?

Du kan få hjälp från Microsoft Support via deras webbplats eller via telefon.