Vilka är dina alternativ för internet för campare

För alla som har råd med en husbil men inte vet vad det är, är det den perfekta blandningen mellan att bo hemma och att vara på väg, det perfekta valet för alla som inte kan bestämma sig om de älskar att resa eller bosätta sig.

Medan vid första anblicken att juni låter som ingenting annat än en lång lista med fördelar, listan över varningar är lika lång, och den mest angelägna frågan är internetuppkoppling.

Med tanke på uppkomsten av distansarbete som en trend, migrerade de flesta husbilanvändare förmodligen mot att göra detta för att leva av komfort eller nödvändighet, men som vi alla vet finns det nästan inget sätt man kan arbeta hemifrån utan att vara ansluten till Internet.

Enligt a undersökning gjord av SatelliteInternet.com, har användningen av husbilar av den genomsnittliga amerikanen ökat på senare tid, en av nyckelfaktorerna är COVID-19-pandemin.

På grund av detta har vi bestämt oss för att gå igenom en lista över metoder genom vilka du kan hålla dig ansluten till Internet när du är på en husbil, vad du kan göra för att dra nytta av din bandbredd och mer.

Vilka alternativ har jag för att hålla kontakten i min husbil?

Före allt annat måste man förstå hur det egentligen är att försöka vara ansluten till Internet från en husbil, och från den punkten och framåt är listan med alternativ ganska uppenbar.

Du är ständigt på resande fot, men kan också bosätta dig under långa tidsperioder på samma plats, så det är naturligtvis enkelt att lista hur många sätt man kan ansluta till Internet: Alla!

När du nöjer dig under en lång tid

Det finns husbilsägare som gillar att resa, och det finns de som faktiskt bor i sina husbilar och väljer att stanna på samma plats i månader eller till och med år i taget.

På grund av detta kan de dra fördel av och använda vissa Internetanslutningsmetoder som en vanlig husägare också kan använda.

Här är de två internetkällorna som dessa typer av husbilsägare kan dra nytta av:

Satellit

Dedikerade Internetanslutningar via satellit erbjuder några av de bästa anslutningshastigheterna på marknaden, men tjänsten och hårdvaruinstallationen är ganska dyr.

Ett annat problem med hårdvaran är att även den lätta utrustningen som för närvarande är tillgänglig fortfarande kommer att tillföra många extra pund till din rigg, så om du funderar på att vara gaseffektiv, eller om du är orolig för ditt fordons integritet, är det helt berättigad.

Den ljusa sidan med satellitanslutningar är att även om de är mycket skrymmande, kommer du att ha några av de starkaste signalerna som finns tillgängliga, särskilt om du är under en klar himmel, bara så länge du kommer ihåg att välja de mer mobilvänliga satellitalternativen .

Å andra sidan, om du befinner dig i ett område med många hinder ovanför dig, som träd, kan du juni uppleva höga mängder latens.

Det här alternativet är bara verkligt genomförbart när du har bosatt dig i ett mycket avlägset område och alla andra alternativ för Internetanslutning blir omöjliga.

DSL eller kabel

Det finns ingen anledning att påminna någon om att DSL- och kabelanslutning verkligen är det snabbaste och mest stabila alternativet som finns, men eftersom detta innebär att du måste vara fysiskt ansluten till ett nätverk är det bara lönsamt när du är i en trailerpark.

Faktum är att om du inte planerar att bosätta dig någonstans på minst en månad, bry dig inte ens om att prova DSL eller kabelinternet, eftersom du inte på något sätt kommer att få ut det värda pengarna.

När du ständigt reser

På andra sidan av spektrumet finns det husbilsägare som verkligen vet hur de ska dra fördel av det faktum att de har en hus på hjul, och de flyttar alltid från plats till plats.

Det enda problemet är att även om de får resa konstant, har de svårare att leta efter alternativ för Internetanslutning än sina stabila motsvarigheter.

Här är de två internetkällorna som dessa typer av husbilsägare kan dra nytta av:

Mobildata

Mobildata har kommit långt de senaste åren, och även om det fortfarande inte kan konkurrera med fullhastighetssatellitinternet, är det mycket billigare att använda, kräver ingen tung hårdvaruinstallation och signalstyrkan är faktiskt bra om du håller dig fri. av riktigt avlägsna områden.

Du skulle dock inte vara den enda som skulle tänka på det här alternativet, för om du slår läger på landsbygden nära folkmassor eller på hektiska helger, blir lokala mobiltorn snabbt överbelastade och anslutningarna går långsamt.

Mer så, hastigheten på din internetanslutning minskar avsevärt när du har överskridit din månadsplan.

Faktum är att många användare till och med tar till att äga flera mobildataplaner och byter till nästa så snart den föregående har nått sin månatliga gräns.

Att rotera med flera mobildataabonnemang kan vara besvärligt, och om du inte lyckas göra ett fynd på dina prenumerationer juni till och med betala mer än för en satellitanslutning.

Offentligt Wi-Fi

Föreställ dig att du går till ett kafé eller din lokala snabbmatsrestaurang, och medan du dricker ditt kaffe eller äter din måltid ansluter du till det lokala Wi-Fi och kollar vad som händer online.

Det är precis så det är när du sitter i en husbil och du hoppar från Wi-Fi-hotspot till Wi-Fi-hotspot, och även om det kan vara gratis (beroende på vilket Wi-Fi du använder), är de av er som behöver konstant internetuppkoppling juni inte finner det genomförbart i längden.

Detta beror på att inga två Wi-Fi-hotspots är den andra lik, och vissa platser juni har till och med ett och annat Wi-Fi-problem när du besöker dem, vilket tvingar dig att snabbt leta efter en annan plats.

Vilken typ av Internetanslutning är bäst för mig?

Vilken typ av RVer är du?

Nu när vi har lagt ner grunderna för vad en genomsnittlig RVer kan använda för att vara online, är det dags att bestämma vilket alternativ som är bäst för dig beroende på dina behov.

Uppenbarligen, om du är den typen av RVer som gillar att bo i RV-parker som erbjuder sin egen Wi-Fi-tjänst, kommer den bästa avkastningen på investeringen att vara att helt enkelt ansluta till det lokala offentliga Wi-Fi.

Tänk dock på att du inte kommer att vara den enda som gör det, eftersom alla i husbilsparken älskar en freebie och kommer att hålla kontakten med största sannolikhet 24/7.

På grund av detta kommer det att räcka långt att ha en Wi-Fi-signalförstärkare eller en Wi-Fi-repeater.

Om du är mer av den resande typen, är en satellit eller en solid mobildataplan vad du behöver.

Varför behöver du en Internetanslutning?

Medan huvudfokus hittills har legat på hastigheten på internetanslutningen, är att hålla kontakten ytterligare en viktig faktor, förmodligen den viktigaste om du arbetar på distans.

Således, om du behöver vara uppkopplad varje dag i ett par timmar och inte har råd att vara offline under långa perioder, då är en satellit eller en mobildataplan definitivt vad du behöver, även om de kommer att vara används som backup.

Å andra sidan, om ditt arbete inte kräver att du är online, och du bara behöver vara på Facebook då och då, är anslutning till ett offentligt Wi-Fi troligen allt du behöver göra.

Vad gör du när du är online?

Den sista aspekten som man måste tänka på efter hastighet och anslutningsstabilitet är anslutningssäkerhet, eftersom var och en av de ovan nämnda Internetanslutningskällorna har sina egna för- och nackdelar.

Till exempel, medan ditt lokala kafé Wi-Fi kan vara 100 % gratis, är säkerhetsnivån inom det nätverket allvarligt tveksam.

Så om ditt jobb innebär att arbeta med känsliga uppgifter, eller om du själv behöver tillgång till känsliga uppgifter eller databaser, är det bäst att inte använda någon av de offentliga gratistjänsterna som finns tillgängliga, eftersom risken helt enkelt inte är värd det.

Om säkerhet är det du är mest oroad över, ger mobildataplaner dig ofta den bästa säkerheten för den här typen av mobil Internetaktivitet.

Vanliga RV-användararketyper

Om de ovan nämnda kriterierna inte räcker för att hjälpa dig att avgöra vilken typ av Internetanslutning som är bäst för dig, har vi skapat en lista över de mest grundläggande husbilanvändararketyperna som finns.

Läs dem, fundera över vilken arketyp du är och fatta det bästa beslutet utifrån det.

1. Casual användare

Du använder bara Internet då och då för att skicka ett e-postmeddelande, göra en onlinebetalning eller surfa på inlägg på sociala medier då och då.

Dessutom engagerar du dig sällan någonsin i bandbreddskrävande aktiviteter som att titta på videor eller spel, och du laddar nästan aldrig ner något.

Du är den perfekta kandidaten för ett mobildataabonnemang eftersom du kommer att ha anslutning nästan varje gång du behöver det, och du kommer med största sannolikhet aldrig att nå den månatliga kvoten, än mindre ta på dig för höga avgifter.

Detta betyder dock inte att du inte bör vara uppmärksam på de enstaka paketerbjudanden som leverantörer erbjuder, eftersom varje krona räknas.

När det gäller vilka enheter du behöver, allt som kan ansluta till mobildata eller fungera som en Wi-Fi-hotspot kommer att göra susen.

Detta inkluderar smartphones, surfplattor eller bärbara datorer, samt en Wi-Fi-booster för när du kommer inom räckhåll för gratis Wi-Fi-nätverk.

2. Social Media Fan

Du är en fullvärdig socialite och du har ett konto på varje enskild social medieplattform som är tillgänglig, så du bläddrar alltid i ditt flöde, lägger upp nya saker och tittar på videor online.

På grund av dina internetvanor är du fortfarande en idealisk kandidat för mobildataplaner, även om du behöver en mycket större plan än en vanlig användare, eftersom bara titta på videor kan äta upp alla dina GB inom några dagar.

När det gäller enheter kan du använda samma hårdvara som en tillfällig användare.

3. Du arbetar på distans

Du lever på att arbeta online, så du behöver en internetuppkoppling som är både snabb och konsekvent, särskilt inom dina vanliga 8-timmarsskift.

Du redigerar dokument online, har videosamtal, laddar ner och laddar upp stora mängder data och i stort sett all annan dataintensiv aktivitet du kan tänka dig.

Som med de två föregående kategorierna är en mobildataplan fortfarande lönsam, men du måste välja de riktigt dyra (+40 GB rekommenderas).

Dessutom måste du vara extra uppmärksam när du ansluter till gratis offentliga Wi-Fi-nätverk, eftersom du arbetar med företagsdata som inte är värt att kompromissa.

När det gäller hårdvara kommer enheter som kan fungera som Wi-Fi-hotspots och mycket kraftfulla Wi-Fi-boosters och förlängare att göra susen. Dessutom kan du dra stor nytta av att använda MiFi-enheter också.

Men eftersom Internet i grunden är din inkomstkälla, är du bland de få som verkligen skulle kunna dra nytta av att investera i satellitinternet, eftersom den initiala investeringen är mer än värd det i det långa loppet.

Se självklart till att du väljer din leverantör noggrant.

4. Du är ständigt online

Av någon anledning, oavsett om det är streaming, spel eller sociala medier, är du alltid online och du behöver snabb och konstant internetuppkoppling.

På grund av detta bör du först överväga om det är värt det för dig att skaffa en husbil, eftersom du kommer att ha internetavbrott, oavsett vilka alternativ du väljer.

Om du däremot ägnar dig åt husbilslivsstilen, överväg att bosätta dig i månader i taget på en kabelklar plats och skaffa en DSL- eller kabelanslutning, men överväg också att skaffa en mycket seriös mobildataplan för när du flyttar in mellan platser.

När det gäller hårdvarukraven är du den mest begränsade kategorin av dem alla, eftersom det inte handlar om vilken utrustning du kan köpa, utan snarare platsen där du är bosatt i, nämligen en husbilspark med en höghastighetsanslutning till internet.

Hur mycket kostar Internet och Wi-Fi på en husbil?

Det här är en fråga som knappast har ett definitivt svar eftersom den påverkas av för många variabler för att göra det värt besväret att beräkna en budget:

Var bor du
Vilka är dina surfvanor
Vad är din budget
Vilken typ av RVer är du (mer stationär eller mobilorienterad) osv.

Men om du inte kan hitta något sätt att hoppa från gratis Wi-Fi till gratis Wi-Fi regelbundet, kommer det att kosta dig att vara ansluten till Internet medan du är i en husbil.

Till exempel är mobildata det smidigaste alternativet när det gäller anslutning, men kostnaderna kan öka med mycket när du överskrider din månadsplan.

Medan tillfälliga Internetanvändare juni hitta månadsplanen mer än tillräckligt, de som jobbar hemifrån eller älskar streaming och spel kommer säkert att bränna igenom sin månadsplan inom en dag.

Å andra sidan är satellitinternet verkligen det snabbaste och är utan tvekan lite billigare, men kostnaderna för installation i förväg för utrustningen och de månatliga hyresavgifterna gör det lönsamt endast om du har mycket pengar att spendera i förskott.

När du drar gränsen är det bästa alternativet för internetanslutning när det gäller att bo i en husbil när det gäller hastighet och anslutningskonsistens utan tvekan via mobildata.

Medan det juni inte vara det billigaste alternativet, erbjudanden och rabatter kommer och går hela tiden.

Dessutom kan vilken smart enhet som helst förvandlas till en Wi-Fi-hotspot med bara några klick, och fördelen är att du kan lösenordsskydda nätverket så att bara du kan använda det.

Tips och tricks för att få internet för husbilar

1. Känna till täckningen av ditt område

Många appar för både Android och iOS kan användas för att visa täckningsområden för din mobiltelefon, och det här är bra för er som valde mobildata som ett alternativ för internetanslutning.

2. Var beredd

Om du är en husbilsägare gillar du att resa, och om du gillar att resa har du sannolikt en tävling för att planera dina resor i förväg.

När det är så, nästa gång du bestämmer dig för att byta plats, leta inte bara efter stopp för att äta, sova eller besöka, utan också leta efter lokala Wi-fi-hotspots.

3. Öka signalen du redan har

Som tidigare nämnts lever vi i en tid där internetuppkoppling kan hittas var som helst, men om du behöver en snabb och konstant uppkoppling behöver du lite hjälp med att förstärka signalen.

Till exempel kommer gratis Wi-Fi från trailerparker säkert att vara trångt, så en bra Wi-Fi-förlängare kommer till hands.

4. Övervaka din Internetanvändning

Om du går för mobildataplaner har du med största sannolikhet överskridit din månatliga kvot några gånger, och kanske till och med behövt betala några överdebiterade avgifter när du överskred dem med stor marginal.

Det är därför en bra idé skulle vara att ta mängden GB du har i ditt mobilabonnemang och dividera det med antalet dagar i en månad.

Genom att göra detta blir det lättare att hålla koll på vad du har använt under en dag, och att se till att du inte bränner ut all din GB innan nästa månad börjar.

5. Leta alltid efter gratisbitar

Det är roligt att streama filmer eller spela spel, men vi vet alla hur effektfulla de kan ha på din bandbredd, och det är ingen skam att använda alternativa metoder som kan hjälpa dig att spara mobildata.

Använd till exempel RedBox eller Netflix i DVD- eller Blu-ray-format när du är ansluten till en fast telefon för att titta på dina favoritfilmer.

Mer så, övervaka när du går in i ett område med gratis Wi-Fi och anslut till det så snart du kommer inom räckhåll.

6. Ha alltid en säkerhetskopia

Eftersom det finns så många variabler när det gäller hur du kan ansluta till Internet medan du är i en husbil, betyder det också att det kommer att visa sig svårt att hålla sig till ett alternativ.

Det är därför att alltid ha två betalalternativ lätt tillgängliga kommer att ge dig de snabbaste hastigheterna och de mest konstanta anslutningarna.

Naturligtvis är det alltid ett alternativ att ansluta till ett gratis Wi-Fi när du får chansen, särskilt när satellit- och mobildataräkningarna börjar hopa sig.

Internet i en husbil: SLUTSATS

Även om det är sant att det inte finns något definitivt svar på frågan Vad är det bästa internetalternativet för en husbilsanvändare?, hoppas vi att du genom att läsa vår artikel har fått en bättre uppfattning om var du ska börja leta efter alternativ.

Berätta för oss vilka metoder du använder för att hålla dig ansluten till internet när du är på din husbil genom att lämna ett meddelande till oss i kommentarsfältet nedan.