Vilka äldre Samsung-telefoner får Galaxy AI?

Viktiga takeaways

 • Samsung har bekräftat stöd för Galaxy AI för alla sina avancerade telefoner och surfplattor från 2023.
 • Galaxy AI kommer att ta sig till kompatibla enheter tillsammans med One UI 6.1-programuppdateringen.

Samsung planerar att rulla ut Galaxy AI, den eftertraktade uppsättningen AI-funktioner som introduceras tillsammans med Galaxy S24-serien, till sina äldre modeller över en mjukvaruuppdatering 2024. Men inte alla Samsung-telefoner är kvalificerade. Ta reda på om din Galaxy-enhet finns med på listan.

Samsungs lista över Galaxy AI-kompatibla enheter

I en Samsung Newsroom-inlägg, tillkännagav den koreanska smartphonejätten officiellt listan över enheter som kommer att stödja Galaxy AI med One UI 6.1-programuppdateringen. Förutom äldre smartphones tar Samsung Galaxy AI till sin surfplatta. Här är listan över kompatibla telefoner och surfplattor:

 • Galaxy S23, S23+, S23 Ultra och S23 FE
 • Galaxy Z Flip 5 och Z Fold 5
 • Galaxy Tab S9, Tab S9+ och Tab S9 Ultra

Som du kan se är alla premiumtelefoner och surfplattor som Samsung släppte 2023 kvalificerade att ta emot några av de bästa Galaxy AI-funktionerna. Lägre modeller som Galaxy A54, Galaxy Tab S9 FE/FE+ och Galaxy A23 kommer inte att få Galaxy AI, troligen för att deras hårdvara helt enkelt inte är tillräckligt kapabel.

När kommer Samsung att släppa One UI 6.1 med Galaxy AI?

AngieYeoh/Shutterstock

Enligt tillkännagivandet kommer Samsung att börja rulla ut One UI 6.1 från slutet av mars. Vi har inget exakt datum än, men du bör se en prompt om programuppdatering på din kompatibla Galaxy-telefon eller surfplatta under den sista veckan i mars. Med One UI 6.1 planerar Samsung att ta Galaxy AI till 100 miljoner användare 2024:

”Detta är bara början på Galaxy AI, eftersom vi planerar att ge upplevelsen till över 100 miljoner Galaxy-användare inom 2024 och fortsätta att förnya sätt att utnyttja de obegränsade möjligheterna med mobil AI.”

9to5Google rapporterade att One UI 6.1 också kommer att ta sig till äldre flaggskepp som Galaxy S22 och S21-serien senare under 2024, men tyvärr kommer Galaxy AI inte att vara en del av det.

Vilka Galaxy AI-funktioner kommer till äldre telefoner?

Zarif Ali/MakeUseOf

Det finstilta på Samsungs nyhetsrumsinlägg bekräftar att några av S24:s Galaxy AI-funktioner inte kommer att vara tillgängliga på alla äldre enheter. Samsung lovar följande funktioner när du uppdaterar din Android-telefon till One UI 6.1:

 • Liveöversätt och tolk
 • Chat Assist
 • Obs Assist
 • Ring runt för att söka med Google
 • Generativt redigerings- och redigeringsförslag
 • Omedelbar Slow-mo
 • Browsing Assist
 • Transcript Assist

Instant Slow-mo kommer inte att vara tillgänglig för Galaxy S23 FE.

Utöver dessa funktioner låter kompatibla Galaxy-enheter som kör One UI 6.1 dig också generera AI-bakgrundsbilder med textmeddelanden.

Det är dock värt att notera att vissa Galaxy AI-funktioner som Live Translate, Note Assist, Chat Assist och Generative Edit kräver att du loggar in med ett Samsung-konto. Chat Assist kommer också att vara begränsad till Samsung Keyboard, medan Browsing Assist kräver att du använder Samsungs webbläsare.

Vi tror att Samsungs beslut att ta Galaxy AI till äldre modeller är ett steg i rätt riktning. Det visar företagets engagemang för att stödja äldre enheter på lång sikt. One UI 6.1-uppdateringen med Galaxy AI-funktioner kan dock avskräcka vissa användare från att uppgradera till S24 eller S24 Ultra.