Vad händer när du inaktiverar Instagram?

Spread the love

Även om Instagram kan tyckas vara den bästa plattformen för att tillbringa din fritid med att titta på underhållande innehåll, kan det också ha negativa effekter på människors hälsa. Det är fördelaktigt att komma bort från sociala medier för att träna känslomässigt välbefinnande, och att skära ner på sociala medier kan hjälpa till att upprätthålla en god mental hälsa. Eftersom det är lika viktigt att ta en paus från appar för sociala medier, som Instagram, kanske du vill lära dig hur du inaktiverar ditt konto eller vet vad som händer när du inaktiverar Instagram. Om du är någon som letar efter tips om samma sak, ger vi dig en användbar guide som lär dig hur du inaktiverar Instagram-kontot tillfälligt och även hur du inaktiverar Instagram och får tillbaka det.

Vad händer när du inaktiverar Instagram?

Du kommer att få veta vad som händer när du inaktiverar Instagram vidare i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det i detalj.

  Vad händer när du blockerar någon på Instagram (FULLSTÄNDIG GUIDE)

Hur kan du dölja ditt Instagram-konto?

Du kan dölja ditt Instagram-konto från allmänhetens ögon genom att göra det till ett privat konto. För att göra det måste du följa stegen nedan:

Obs: För båda Android och iOS Instagram-användare.

1. Starta Instagram-appen på din iOS- eller Android-smarttelefon.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Sekretess.

4. Aktivera alternativet Privat konto.

Ska du inaktivera din Instagram?

Om du behöver en paus från sociala medier är det en bra idé att avaktivera ditt konto istället för att ta bort hela kontot. Instagram har lyckligtvis också inaktiveringsfunktionen. Om du vill arbeta utan distraktioner i sociala medier eller avbryta skärmtiden, låter det som ett idealiskt alternativ att inaktivera ditt IG-konto. Fortsätt läsa vidare för att lära dig vad som händer när du inaktiverar Instagram.

Kan någon se att du har sett deras berättelse på Instagram om du inaktiverar ditt konto?

När du inaktiverar ditt Insta-konto tas ditt namn automatiskt bort från berättelsens tittarlista. Men om personen ser att du har sett det innan du inaktiverar kontot kommer de att veta att du har gjort det. Din profil kommer inte längre att visas på listan över läsare när kontot har inaktiverats.

Hur avaktiverar jag Instagram-kontot tillfälligt?

För att tillfälligt inaktivera ditt Instagram-konto kan du göra det genom att följa stegen nedan:

1. Besök Instagram webbplats och logga in på ditt konto.

2. Klicka på din profilikon och välj alternativet Inställningar från rullgardinsmenyn.

  Kan du se vem som såg dina Instagram-rullar? Nej!

3. I avsnittet Redigera profil, scrolla ned och klicka på alternativet Inaktivera mitt konto tillfälligt.

4. Välj önskad anledning till att inaktivera ditt konto och ange ditt lösenord igen.

5. Klicka sedan på alternativet Inaktivera konto tillfälligt.

Vad händer om du tillfälligt inaktiverar Instagram?

När du inaktiverar ditt IG-konto försvinner ditt konto ett tag tills du återaktiverar ditt konto. Du kommer att döljas från följarlistan och andra användare kommer inte att kunna se din profil.

Hur länge kan du tillfälligt inaktivera din Instagram?

Det är helt upp till dig hur länge du vill hålla ditt Instagram-konto tillfälligt inaktiverat. Om du loggar in igen kan du återaktivera den när du vill.

Vad händer när du inaktiverar ditt Instagram-konto?

När du inaktiverar ditt Instagram-konto kommer andra användare inte att kunna se din profil, och de kommer inte att kunna skicka några meddelanden till dig.

Kan du inaktivera din Instagram i ett år?

Ja, du kan avaktivera ditt Insta-konto så länge du vill. Även om det är för ett år kan du fortfarande snabbt logga in på ditt konto och använda det precis som du lämnade det.

Kan du inaktivera ditt Instagram-konto i 3 månader?

Ja. Det finns ingen gräns för hur länge du kan hålla din Instagram inaktiverad. Så även om du loggar in på ditt konto igen efter en dag, en månad eller till och med ett år, kan du fortfarande komma åt ditt Instagram-konto precis som du lämnade det innan du inaktiverade det.

Kommer inaktivering av Instagram att radera allt?

Nej, om du inaktiverar ditt IG-konto raderas inga foton eller videor du har lagt upp eller meddelanden, gilla-markeringar och kommentarer på något av inläggen. Din data kommer bara att döljas för andra användare när du har inaktiverat ditt konto. Du kommer dock inte att förlora någon Instagram-data under inaktiveringsperioden.

  Ljudet fungerar inte på Instagram – Vad du ska göra

Hur många gånger kan du inaktivera Instagram?

Du kan inaktivera ditt Instagram-konto bara en gång i veckan antingen genom Instagram webbplats på din PC eller mobil eller via Instagram-appen om du äger en iPhone.

Kan du inaktivera Instagram och få tillbaka det?

Ja, du kan inaktivera ditt IG-konto och komma tillbaka genom att logga in på det igen med ditt användarnamn/telefonnummer, e-postadress och lösenord. Det finns ingen angiven tidsgräns för när du kan hålla ditt konto avaktiverat. Därför kan du avaktivera ditt konto när du vill.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde lära dig vad som händer när du inaktiverar Instagram. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vilket ämne du vill lära dig om i vår nästa artikel.