Vad är Slack Channel Analytics?

Spread the love

Det första du behöver veta är exakt vad Slack är. Tja, Slack är en meddelandeapp som används för företag och vanligtvis används av organisationer. Det kopplar samman människor på en arbetsplats för att få den information de behöver, och Slack förändrar hur organisationer kommunicerar. Slack har dedikerade utrymmen som kallas kanaler, och när arbetet organiseras i dessa kanaler är det lättare att komma åt information från dessa kanaler och det hjälper också till att dela information inom organisationen på ett disciplinerat sätt. Så om du är ny på Slack och vill veta mer om dess funktioner, som Slack channel analytics eller vad som är slack analytics dashboard och dess användningsområden, då är du på rätt plats. Den här guiden hjälper dig att förstå Slack.

Vad är Slack Channel Analytics?

Du vet nu att Slack är en meddelandeapplikation, men du kanske undrar vad som är Slack-kanalanalys. Så låt oss inte slösa mer tid och gå rakt in på Slack och dess kanalanalyser och hur det är användbart. Slack-appen är tillgänglig på plattformar som Windows, MacOS, Android och iOS.

Analytics är en systematisk analys som använder olika information för att fastställa mönstret och dess betydelse i datan. Och Slack har ett analysverktyg som hjälper dig att förstå insikterna i en organisation. Det finns tre analyssektioner som är:

  • Översiktsavsnittet innehåller analyser av den tid användare spenderar på Slack-servern, antalet meddelanden som skickas baserat på det valda dataintervallet, antalet installerade appar och även mängden fillagring som används. Den aktiva medlemssektionen kommer att berätta när användare aktiverade sina konton. Det här fönstret hjälper dig att se alla dina grundläggande analyser och du kan kontrollera om du har slut på fillagringskapacitet så att du kan uppgradera din prenumeration om det behövs.
  • Kanalsektionen visar analyser av varje kanal du har skapat på din server. I det här avsnittet kan du identifiera oanvända kanaler och ta bort dem. Du kan kontrollera det totala medlemskapet i kanalen, det senaste aktiva datumet och när kanalen skapades. Med denna information kommer du att veta vilken kanal som aktivt arbetar och har ett stort antal medlemskap. Baserat på all data kan du radera eller ändra kanalerna.
  • Medlemssektionen erbjuder en lista över användare som lagts till i Slack. Här kan du inte redigera, ta bort eller lägga till användarkonton i det här avsnittet. Detta analysverktyg är enbart för att se antalet användare med åtkomst till din server.
  Finns det någon Grön Punkt Obegränsad Övertrassering Limit?

Så det här är funktionerna och alternativen du kommer att få på Slack-kanalanalysverktyget som är mycket användbart för att få rätt insikter i din organisation.

Vad är Slack Analytics Dashboard?

Slacks analysinstrumentpanel ger information och insikter i hur din organisation använder Slack. Från Slack-analysinstrumentpanelen hittar du tre typer av analyser: en arbetsytaöversikt, kanalanalys och medlemsanalys. Alla dessa analysverktygssektioner och deras grundläggande användningsområden diskuteras redan i avsnittet ovan. Slack analysinstrumentpanelen hjälper till att övervaka och analysera data i nyckelområden i din organisation.

Arbetsytans ägare kan begränsa en användares åtkomst till analysinstrumentpanelen till endast ägare och administratörer. Vilka analyser och insikter som är tillgängliga för dig beror på din prenumerationsplan. Eftersom det finns tre abonnemangsplaner tillgängliga för dig och de är gratisplanen, Pro- och Business+-planen och Enterprise Grid-planen. Du kommer att få all information om varje offentlig kanal i din arbetsyta, grundläggande mätvärden, insikter om antalet medlemmar och mer beroende på din prenumeration med hjälp av Slack analytics instrumentpanel.

Vad är Slack Private Channel Analytics?

Som att det finns prenumerationsplaner som erbjuder olika funktioner och insikter. Det finns ett verktyg som heter Channel Management-verktyget som hjälper till att hantera behörigheter för kanaler, men den här funktionen är endast tillgänglig för betalda användare som har en prenumeration på planer som Pro och Business+ och Enterprise Grid.

  Hur man laddar ner appar som inte längre finns i telefonens App Store

Slack privat kanalanalys är där organisationsägaren genom att använda verktyget Channel Management kan hantera tillgängligheten för varje kanal som offentlig eller privat. Så om kanalen är privat kan inte en normal användare få tillgång till en kanals insikter och analyser. För att ställa in behörigheter för kanalhantering kan du följa stegen nedan:

1. Öppna Slack-appen.

2. Klicka på organisationens namn längst upp till vänster på skärmen.

3. Välj Inställningar och organisation från menyn och klicka sedan på Organisationsinställningar.

4. Klicka på Inställningar i det vänstra sidofältet.

5. Välj Kanalhantering.

6. Klicka på Redigera bredvid kanalen för att hantera dess behörighet.

7. Välj dina önskemål och välj Spara inställning.

Hur ser man Channel Analytics Slack?

Slack Channel Analytics Dashboard erbjuder tre uppsättningar analyser, en organisationsöversikt, kanalanalys och medlemsanalys. Kanalanalysen ger insikter i varje offentlig och privat kanal på din server, medan vissa kanalers tillgänglighet kan begränsas till vissa användare av arbetsytans ägare. Alla kanaler kommer att innehålla en del grundläggande analyser. För att se kanalanalys Slack, är följande steg:

1. Klicka på organisationens namn uppe till vänster.

2. Klicka på Verktyg och välj sedan Analytics.

3. Analytics-sidan öppnas och innehåller de tre analyserna.

Växla till kanalfliken för att se kanalanalysen. Du kommer att kunna se när en kanal skapades, datumet för den senaste aktiviteten på en kanal, det totala antalet postade meddelanden och det totala antalet medlemmar i en kanal.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Kan du se vem som tittade på en Slack-kanal?

  14 bästa journalappar för att sammanfatta din dag

Ans. Genom att se meddelandeaktiviteten kan organisationens ägare, administratörer och även medlemmar med behörighet se hur många personer som har skickat ett meddelande i Slack.

Q2. Hur ser jag användaraktivitet i Slack?

Ans. För att se alla användaraktiviteter och hantera deras inloggningssessioner

1. Klicka på arbetsytans namn.

2. Välj Inställningar och administration.

3. Välj Workspace-inställningar.

4. Klicka på Åtkomstloggar till höger.

3. Vad är en kanal?

Ans. Slack organiserar meddelanden och konversationer i dedikerade utrymmen som kallas kanaler. Det finns två typer av kanaler, offentliga och privata beroende på deras tillgänglighet. Kanaler kan vara till hjälp för att skapa ordning och tydlighet i arbetet, där team eller personer kan dela idéer och information.

4. Hur ställer du in din Slack-status och tillgänglighet?

Ans. Så här ställer du in din Slack-status:

1. Från ditt skrivbord, klicka på din profilbild uppe till höger.

2. Klicka på fältet Uppdatera din status.

3. Ange en status och välj en emoji eller välj ett föreslaget statusalternativ.

4. Klicka på Rensa efter för att välja när din status ska rensas. Om du vill, markera rutan bredvid Pausa aviseringar till Stäng av notifikationer tills din status rensas.

5. Klicka på Spara.

***

Vi hoppas att detta dokument kan vägleda dig om Vad är Slack Channel Analytics. Om du har några frågor eller förslag, skriv dem gärna i kommentarsfältet nedan.