Vad är poängen med torrenting?

Spread the love

Torrenting är processen att ladda ner och ladda upp filer via BitTorrent-nätverket. Torrenting laddar ner filer från en annan användares enhet på ett nätverk snarare än från en central server. Detta innebär att användare kan ladda upp filer från sina enheter så att andra kan ladda ner dem. Men vad är poängen med torrenting sedan? Finns det andra sätt att göra detta? Följande artikel kommer att dyka djupare in i syftet med torrenting samt lite annan information kring ämnet.

Vad är Torrenting?

Torrenting är en utbredd typ av peer-to-peer fildelning. En programvara för torrenthantering behövs för att ansluta till BitTorrent-nätverket och kan laddas ner gratis. Varje användare som laddar upp eller laddar ner en fil kallas en peer, och peers kan ladda ner filer från flera användare samtidigt.

  Hur man använder iTunes Music i PowerPoint-presentationer

Torrenting har fått en dålig rap eftersom den används för att dela skyddade upphovsrättsliga filer som filmer, musik, programvara och spel. Trots det har torrenting legitima användningsområden, som att minska belastningen på centraliserade servrar genom att vara värd bland flera användare.

Säkerhet och laglighet för torrenting

Torrenting i sig är helt lagligt. Detta går över gränsen till olagligt om du väljer att ladda ner osanktionerat upphovsrättsskyddat material. Det kan dock vara svårt att förstå vilket material som är lagligt för torrent och vad som inte är det.

Din internetleverantör kan försöka hindra dig från illegal torrenting om de blir medvetna om att du gör detta. De kan göra detta via ett varningsbrev eller genom att sakta ner din internetuppkopplingshastighet. I sällsynta fall kan de vidta rättsliga åtgärder.

Användare som är oroade över integritet kommer sannolikt att använda en VPN-tjänst för att dölja sin internetaktivitet från sin internetleverantör. VPN kommer med ett brett utbud av funktioner där vissa är mer lämpade för torrenting än andra. För att hålla din internetleverantör borta från din internetaktivitet bör du välja ett VPN som inte för en logg över din aktivitet, som inte är baserat i ett land vars rättssystem kan kräva register och som är tillräckligt snabbt för att behandla dessa Nedladdningar.

  Hur man ändrar meddelandeljudet i Kik

Hur man torrentar på ett säkert sätt

Att torrentera säkert är enkelt med en VPN-tjänst. Dessa VPN-tjänster kan hålla din aktivitet privat, men kom ihåg att de inte skyddar dig från skadlig programvara och virus.

För att torrentera säkert är det första du vill göra att ladda ner och installera ett VPN. Välj en som uppfyller kriterierna som beskrivs ovan för att få ut det mesta av alla fördelar. Därefter vill du aktivera kill-switchen om det finns en och ansluta till VPN-servern. Efter att ha upprättat en anslutning, ladda ner torrenten med din aktivitet nu krypterad.

Är uTorrent säkert?

Skaparna av BitTorrent tillhandahåller programvara känd som uTorrent. Denna programvara är helt laglig i sig. uTorrent har inte skadlig programvara och kan användas säkert tillsammans med ett VPN. Det kan vara säkert att använda, men uTorrent skyddar inte mot nedladdning av skadliga filer.

  Hur man justerar Motion Sense-inställningar på Google Pixel 4 och Pixel 4 XL

BitTorrent-protokollet är den vanligaste metoden för att dela filer på peer-to-peer-basis. Torrenting är decentraliserat och torrentfiler och magnetlänkar används för att upptäcka andra kamrater i nätverket som är värd för den önskade filen.

Poängen

Torrenting har flera användningsområden – både lagligt och på annat sätt. I juridiska termer ger det en alternativ metod för att hämta och hämta filer utan att använda ett centraliserat system. Peers kan dela filer med varandra i enskilda nätverk. Torrenting utnyttjas ibland som ett sätt att skaffa obehöriga filer, vilket, som nämnts ovan, är olagligt. VPN används ofta tillsammans med torrenting för att förhindra internetleverantörer från att övervaka din nedladdningsaktivitet.