Vad är hyperautomation och varför är det viktigt?

Modern teknik som Hyperautomation, som kombinerar maskininlärning (ML), artificiell intelligens (AI) och Robotic Process Automation (RPA), ger betydande genombrott inom automatisering som hjälper företag att förbli konkurrenskraftiga.

Hur avancerade teknologier som AI, ML och RPA används för att automatisera uppgifter?

Teknik är en av de ledande krafterna bakom framgång och produktivitet i den moderna världen. Företag använder banbrytande teknologier som maskininlärning (ML), artificiell intelligens (AI) och robotprocessautomatisering (RPA) för att automatisera processer och förbättra operativ effektivitet i en tid av digital transformation.

Även om tre olika tekniker samverkar för att driva innovation i den uppkopplade digitala världen och hjälpa till med den fullständiga digitala övergången.

AI, ML och RPA är exempel på avancerade tekniska framsteg som blir utbredda inom automationssektorn, från små och medelstora företag till stora företag.

Företag kan hantera komplicerade aktiviteter med AI-baserad automationsteknik och använda den data de genererar för att förbättra affärsbeslut.

Företag kan upptäcka trender i data snabbare och mer exakt med hjälp av ML-baserade automationslösningar, vilket gör det möjligt för dem att agera snabbt och strategiskt. RPA gör det möjligt för företag att snabbt och enkelt utföra operationer som annars skulle kräva mycket manuell tid och arbete.

När marknadsdynamiken förändras på grund av ökad konkurrenskraft har automatisering framstått som en av de mest avgörande faktorerna för organisationer av alla storlekar. Men på grund av utvecklingen av AI, ML och RPA kan processer som tidigare krävde manuell intervention nu utföras omedelbart, automatiskt och felfritt.

Alla företag som vill öka kundnöjdheten, förbli konkurrenskraftig och växa på resultatet måste använda automatisering. Organisationer som använder dessa framväxande teknologier säkerställer precision och konsekvens i affärsverksamheten samtidigt som de sparar tid och pengar.

Via artificiell intelligens (AI) kan en dator tänka som en människa och göra bedömningar baserat på förutbestämda regler och information utan mänsklig input. AI-aktiverade datorer kan förutsäga resultat, identifiera mönster och analysera komplexa data.

Maskininlärning (ML) använder algoritmer för att bearbeta och utvärdera data så att robotar kan lära sig utan mänsklig input. Robotic process automation (RPA) automatiserar monotona aktiviteter med hjälp av intelligenta robotar eller mjukvarubots.

Inom flera områden kan effektiviteten och noggrannheten ökas genom att tillämpa AI, ML och RPA på olika sätt. Många uppgifter, inklusive objektidentifiering, naturlig språkbehandling och ansiktsigenkänning, kan automatiseras med AI.

För att utföra jobb som bedrägeriupptäckt, medicinsk diagnos och ekonomiska prognoser använder ML algoritmer för att lära av data. RPA är en typ av automatisering där mjukvarurobotar kan utföra regelbaserade uppgifter automatiskt.

Hyperautomation är en affärsdriven och metodisk teknik som organisationer använder för att snabbt identifiera, utvärdera och automatisera så många processer och uppgifter som möjligt med hjälp av dessa tre och andra teknologier såsom Intelligent Business Process Management Suite (iBPMS), Business Process Management (BPM), och Integrationsplattform som en tjänst (iPaaS) etc.

Det här inlägget kommer att fokusera på AI, ML, RPA och andra aspekter av Hyperautomation, inklusive dess fördelar, framtidsutsikter och effekter på olika branscher. Det ska bli intressant att läsa detta inlägg.

Vad är hyperautomation?

Automatisering kom in i bilden när industrialiseringen började. Hyperautomation är en annan form av automation än konventionell automation eftersom den handlar om end-to-end-automatisering av affärsprocesser och cykler.

Hyperautomation använder olika tekniker som Business Process Management (BPM), Robotic Process Automation (RPA), Artificiell Intelligens (AL) och Machine Learning (ML) för snabb automatisering.

Processen ser in i företaget som helhet, till skillnad från ett typiskt automatiseringsförfarande. Istället för att fokusera på bara en komponent i en organisation, transformerar den samtidigt många processer, aktiviteter och ansvarsområden över flera divisioner.

Den framväxande tekniken, Hyperautomation, har blivit mycket populär de senaste åren. Enligt studier kan den användas i olika branscher för att förbättra kostnader och effektivitet, minska manuella misstag, ge bättre affärsinsikter etc.

Enligt Gartner kommer efterfrågan på hyperautomation att nå nästan 1,04 biljoner dollar år 2026, med kompetensbrist, eskalerande ekonomiskt tryck och konkurrenshinder som är de viktigaste drivkrafterna för detta behov.

Hyperautomation är en heltäckande metod för att automatisera manuella operationer, produktionsarbetsflöden och andra affärsprocesser till nästa nivå av utveckling med hjälp av tekniker som AL, ML och RPA,

Den kombinerar flera banbrytande teknologier för att hjälpa företag att lokalisera komplexa affärsverksamheter och exakt och snabbt automatisera dem. Det förbättrar den operativa effektiviteten, vilket minskar bearbetnings- och produktionstiderna, sänker kostnaderna och ökar kundnöjdheten.

Genom att identifiera jobb som kan automatiseras använder Hyperautomation AL och ML för att förbättra arbetsflöden, produktivitet och procedurer innan hela processen orkestreras med RPA. Processen främjar innovation genom att påskynda utvecklingscykler och göra det möjligt för företag att reagera snabbt på förändrade affärsmiljöer.

Om den implementeras strategiskt resulterar Hyperautomation också i bättre beslutsfattande som driver affärsexcellens.

Hyperautomation hjälper företag att fylla luckan genom att öka personalomsättningen, sänka anställningskostnaderna, förhindra mänskliga fel och förbättra den totala produktiviteten och operativa excellens genom att automatisera manuella och repetitiva operationer och minimera behovet av mänsklig arbetskraft.

Sammanfattningsvis är Hyperautomation en omfattande strategi som stora företag eller små och medelstora företag kan använda för att identifiera och automatisera end-to-end affärsprocesser. Det hjälper till att bygga tjänstebaserade modeller, producerar datainsikter, ökar kundnöjdheten och maximerar genomströmningen.

Hyperautomation hjälper till att uppnå detta mål genom att hjälpa organisationer av alla storlekar att ligga steget före den eskalerande konkurrensen när det gäller kostnadseffektivitet, tidsbesparing, arbetskraftens produktivitet, innovation, etc.

Nyckelkomponenter i hyperautomation

Hyperautomation är en framväxande teknisk process som består av olika komponenter som Robotic Process Automation (RPA), Artificiell intelligens (AI), Machine learning (ML), Advanced Analytics och Business Process Management (BPM).

Bildkredit: comidor

Alla dessa komponenter syftar till att skapa en heltäckande automationslösning för alla företagstyper oavsett plattform, affärskaraktär, datakälla, aktivitetens karaktär etc.

AI är en maskindriven teknik som löser komplexa analyser och ger resultat utan manuella instruktioner. ML är ett underområde av AI som använder algoritmer för att identifiera mönster och fatta beslut, medan Advanced Analytics ger datadrivna insikter. RPA är en typ av automatisering som gör att maskiner kan efterlikna mänskliga handlingar och automatisera repetitiva uppgifter.

Genom att utnyttja alla dessa komponenter kan företag av alla storlekar automatisera komplexa processer och uppgifter. Denna heltäckande lösning gör att de kan bli mer effektiva, öka produktiviteten och minska avfall och driftskostnader.

Dessutom hjälper denna kollaborativa automatisering företag att effektivisera verksamheten, öka processnoggrannheten och smidigheten och minska mänskliga fel. Dessa komponenter hjälper organisationer att låsa upp deras datas potential och få insikter som hjälper dem att fatta bättre affärsbeslut.

Hyperautomation syftar till att skapa en mer effektiv, kostnadseffektiv och automatiserad process för affärsverksamhet för alla branscher och företag.

Hur fungerar hyperautomation för digital transformation?

Hyperautomation har dykt upp som nyckeln till digital transformation eftersom den integrerar automatiseringen i affärscykeln.

Bildkredit: quokkalabs

För att åstadkomma digital transformation automatiserar den de grundläggande procedurerna, hittar repetitiva cykler och tar bort mänsklig intervention.

Att använda digital teknik för att öka operativ effektivitet och effektivitet i företag kallas ”digital transformation”. För att automatisera manuella processer, öka produktiviteten, leverera pålitliga och konsekventa kundupplevelser och öka vinsten, vänder sig företagen alltmer till Hyperautomation.

En sofistikerad typ av automation känd som Hyperautomation integrerar flera automationstekniker, inklusive RPA, Ml och AI. Genom att använda dessa tekniker kan företag optimera tjänsteleveransen, automatisera komplexa operationer och förbättra kundupplevelsen.

Hyperautomation kan i huvudsak expandera över olika avdelningar och sektioner, inklusive lager, ekonomi, löner, teknik, logistik, drift och marknadsföring, och känna igen och automatisera manuella och repetitiva jobb och affärsprocesser för att digitalisera affärscykler.

Med teknologier som plattformar med låg kod/ingen kod har flera företag börjat identifiera, ta bort och automatisera sin affärsverksamhet. Ett av de senaste exemplen är den AI-drivna chatboten som är inbäddad på en webbplats och interagerar med kunder.

Låt oss titta på ett ganska typiskt exempel som händer i alla branscher – formuläret som används för att lämna in kostnadsanspråk – och hur Hyperautomation hjälper till att konvertera det till digitalisering från början till slut:

Låt oss titta på ett exempel på hur du lämnar in ett kostnadskrav.

  • En anställd anger alla nödvändiga uppgifter i formuläret för att kräva utgiften.
  • Begäran flyttas till den berörda avdelningen för verifiering.
  • När den har verifierats flyttas den till respektive godkännandemyndighet.
  • Ett godkännande kommer att verifiera detaljerna.
  • Sedan flyttar den till ekonomiavdelningen för att reglera avgifter.
  • Efter godkännande från ekonomiavdelningen hamnar det i en betalningskö för att få betalt kontant eller sättas in på respektive bankkonto.

Alla ovanstående steg sker manuellt och baserat på arbetsflödesbelastning. Alla dessa manuella uppgifter och arbetsflöden kan digitaliseras med hjälp av Hyperautomation.

Hyperautomation skapar end-to-end-automatisering av denna process. Till exempel, när en anställd skickar in en kostnadsanspråk, känner en bot omedelbart igen den lämpliga utgiftskategorin, erbjuder kravet, kommunicerar med rätt arbetsflödesmotor och skickar begäran till lämpliga godkännare med proaktiva insikter.

Boten kommer att använda en konversationsplattform för att överföra denna begäran till ekonomiteamet för slutgiltigt godkännande och be godkännaren att avslå anspråket om de ser några oegentligheter; annars kommer den automatiskt att godkänna anspråket och behandla betalningen.

Sammanfattningsvis kan Hyperautomation automatisera och digitalisera alla processer eller aktiviteter som kräver manuellt arbete eller tidskrävande uppgifter.

Ur en teknisk synvinkel genomgår IT-verksamheten en snabb omvandling, och Hyperautomation kan avsevärt minska de tekniska ansträngningarna samtidigt som produktiviteten, kostnadseffektiviteten, arbetskraftsbesparingarna, kundnöjden och, i slutändan, lönsamheten ökar.

Fördelar med Hyperautomation

Eftersom vi har sett hur Hyperautmation hjälper företag av alla storlekar att digitalisera och minska manuella ansträngningar, låt oss se några exakta fördelar som organisationer kan få om de använder Hyperautomation.

  • Adaptiv: Hyperautomation är inte begränsad till någon speciell process utan är anpassningsbar till dynamiska omständigheter.
  • Förbättrad effektivitet: Infrastruktur som körs på många manuella cykler kan öka flaskhalsarna, och om du vänder dem till automatisering elimineras denna flaskhals.
  • Snabbare slutförande av uppgifter: Normal automatisering sparar tid. Fortfarande kan aktiviteterna från olika sektioner vara spridda, men Hyperautomation etablerar konsekventa kopplingar och effektiviserar hela arbetsflöden och processer under ett arbetsparaply.
  • Medarbetartillfredsställelse: Att utföra dagliga manuella och tråkiga aktiviteter kan sänka de anställdas moral, och det kan leda till högre avgångsfrekvens. Hyperautomatisering av alla sådana åtgärder skulle få medarbetarna att arbeta mot fler värdeökningsaktiviteter, vilket ökar deras arbetstillfredsställelse.
  • Produktivitet: Anställda kommer att bli mer produktiva genom att automatisera manuella och repetitiva uppgifter och processer.
  • Enkel övervakning: På grund av Hyperautomation kan alla aktiviteter samlas under en enda plattform, vilket gör det enkelt för administratörer att hålla koll, administration av uppgiftssammanhållning, felsökning etc.
  • Kostnadsbesparing: Manuella uppgifter och att utföra manuella processer kräver betydande humankapital. Enligt McKinseys rapport som publicerades 2017 kan 45 % av för närvarande betalda aktiviteter i USA automatiseras. Dessa aktiviteter kostar cirka 2 biljoner dollar i årslöner.
  • Digitalisering: Förflyttning till och för godkännande och begäran i de flesta branscher kan elimineras genom att implementera Hyperautomation. På sätt och vis kan de många cyklerna automatiseras.
  • Transparens: Hyperautomation kan sammanföra cykler och uppgradera öppenhet över hela linjen. Det hjälper till att sätta upp säkerhetsåtgärder och detekterbarheten av data. Det hjälper till att leverera produkter och tjänster med organisationens riktlinjer konsekvent.
  • Revisionsberedskap: Standardiseringen av uppgifter och operationer som hjälper till att registrera alla affärsinteraktioner och därigenom skapa revisionsspår konsekvent.
  • Beslutsfattande: Att analysera data och ha bättre insikter hjälper till att känna igen och fokusera konsekvent på konjunkturcykler, vilket hjälper intressenter för snabbare beslutsfattande.
  • Skalbarhet: När kundbasen och portföljen expanderar kan normal automatisering bli oorganiserad och inkompetent. Hyperautomation kan skalas enligt organisationernas tillväxt. Dess skalbarhet är obegränsad. Hyperautomation ger möjlighet att jämna ut alla affärsprocesser, vilket gör att verksamheten kan växa.
  • Eliminering av mänskliga fel: Programvarubotarna som introduceras av Hyperautomation gör inga mänskliga misstag. När de väl har installerats fungerar de som förväntat och definieras av standarder.
  • Ökad ROI: Automatisering av komplexa processer, analys av data och prediktiva insikter som gör det möjligt för organisationer att gå över till end-to-end digitalisering med effektivitet och effektivitet, vilket i slutändan ökar ROI exponentiellt.

Hyperautomation vs. Intelligent Process Automation (IPA)

Intelligent Process Automation (IPA) och Hyperautomation är teknologier skapade för att effektivisera och förbättra processer. Även om specifika procedurer kan automatiseras med båda metoderna.

Även om IPA och Hyperautomation har vissa likheter, skiljer de sig åt i de aktiviteter de automatiserar, hur AI och ML används och hur mycket användarinput de kräver. Medan IPA syftar till att automatisera enklare, mer repetitiva jobb, är Hyperautomation mer grundlig och omfattar mer komplicerade procedurer.

Jämfört med IPA är Hyperautomation en mer sofistikerad form av automation eftersom den använder automatiserade procedurer som väsentligen täcker end-to-end arbetsflöden och processer.

Dessutom, eftersom det innebär att automatisera en komplett pipeline av funktioner snarare än bara en, kräver Hyperautomation mer avancerad teknik och färdigheter än IPA.

En svit av automationsverktyg, inklusive robotprocessautomation, AI och maskininlärning, distribueras i en organisation med hjälp av den plattformsneutrala metoden från hela världen som kallas Hyperautomation.

Å andra sidan är IPA en mer fokuserad strategi som automatiserar specifika operationer med tekniker som Machine Learning (ML) och Natural Language Processing (NLP).

Även om IPA kan betraktas som ett verktyg i Hyperautomation, hänvisar termen Hyperautomation till en mer allmän idé som innehåller många tekniker.

Branscher där hyperautomation kan påverka

Hyperautomation kan användas i sektorer eller branscher där företag vill minska manuella och repetitiva aktiviteter för att öka produktiviteten och resultatet. Det hjälper företag, från små och medelstora företag till stora företag, att automatisera enkla till komplicerade processer och arbetsflöden.

För företag av alla storlekar har Hyperautomation öppnat många möjligheter och förändrat hur procedurer utförs i många branscher. Flera sektorer, inklusive hälsovård, bank, tillverkning, detaljhandel och logistik, kan dra nytta av Hyperautomation.

Organisationer kan nå oöverträffad effektivitet genom att använda robotprocessautomation (RPA), maskininlärning och artificiell intelligens (AI), vilket minskar mänskliga fel och påskyndar utförandet av uppgifter.

Denna framväxande teknik använder processautomation och artificiell intelligens för att påskynda och automatisera varje affärsprocesssteg. Det kan implementeras och integreras med sektorer som vill ha automatisering, effektivisera sin verksamhet, minska fel, förbättra produktiviteten, öka ROI, etc.

Hyperautomation har potential att förändra affärsprocesser och resulterar i bättre kundservice, ökad effektivitet och kostnadsbesparingar i en mängd olika branscher.

Dessutom gör denna tekniks anpassningsförmåga och flexibilitet det möjligt att samverka med befintliga system och procedurer som hjälper organisationer att automatisera rutinoperationer eller kombinera många funktioner till ett enda integrerat system.

Nästan alla sektorer kommer att påverka avsevärt om implementerad Hyperautomation-teknik används för att automatisera rutinaktiviteter, sänka arbetskostnaderna och producera mer innovativa och smidiga arbetsflöden.

Utmaningar för att implementera hyperautomation

Med den ökade efterfrågan på automation, ser organisationer nu mot Hyperautomation som lösningen på sina digitala transformationsinitiativ.

Men trots dess fördelar finns det vissa utmaningar som företag måste hantera när de implementerar Hyperautomation.

Låt oss se några betydande utmaningar på vägen för implementering av Hyperautomation:

  • Att integrera Hyperautomation i infrastrukturen kräver mycket kvalificerad expertis, och det finns en stor sannolikhet att organisationen kan behöva skaffa sig dessa färdigheter.
  • Att förstå de befintliga processerna, arbetsflödena och andra uppgifter och konvertera dem till automatisering är en komplex procedur och kan involvera planering och strategiskt tänkande utan att bryta mot efterlevnad och andra dataregler.
  • Dess olika element, som RPA, AI och ML, kan vara kostsamma, särskilt för små och medelstora företag.
  • Kostnads-nyttoanalyser för att implementera Hyperautomation måste övervägas noggrant, särskilt icke-teknologiska och företag som kör med begränsade budgetar.
  • Samarbete och samordning mellan olika sektioner, avdelningar och intressenter är väsentligt, och eventuella luckor skulle leda till förseningar i implementeringen.
  • Eftersom implementeringen är komplex skulle alla felaktiga åtgärder leda till kaos i nätverket eller lägga till fler processer i datasegmenten vilket leder till långsam affärsverksamhet.

Så att implementera Hyperautomation är dock en komplex uppgift. Dess kärnutmaningar är att förstå hur alla dess kärnelement fungerar, strategisk och operativ kunskap om nuvarande infrastruktur och källor för olika affärsdata, och slutligen, hur man integrerar Hyperautomation för att designa de automatiserade processerna för att möta organisationens behov.

Hyperautomations framtid

Hyperautomation spelar en avgörande roll i framtidens affärsverksamhet, vilket gör att företag kan bli mer effektiva, ekonomiska och innovativa. Hyperautomation har nyligen fått beröm som den bästa lösningen för att hjälpa moderna organisationer att förbli konkurrenskraftiga.

Enligt en analys av Morgan Stanley kommer en åldrande befolkning och en begränsad pool av kvalificerad arbetskraft att påverka världsekonomin avsevärt under de kommande decennierna, vilket kommer att få företag att förlita sig mer på automatisering.

Hyperautomation syftar till att automatisera manuella och repetitiva operationer som nu utförs av människor, vilket ökar produktiviteten och effektiviteten för små och medelstora företag och stora företag.

Hyperautomation, som omfattar en mängd olika applikationer inom många branscher för att öka sin operativa effektivitet och maximera sina digitala transformationer, förväntas bli en av de mest potenta teknikerna inom kort.

Dessutom hjälper Hyperautomation företag att kanske få insyn i deras data och värdefulla insikter för att öka produktiviteten samtidigt som de minskar kostnaderna.

Enligt en rapport från PricewaterhouseCoopers International Limited (PwCIL) kommer AI år 2030 att ha en ekonomisk inverkan på cirka 15,7 biljoner dollar på världen.

Sammanfattningsvis visar de olika forskningsrapporterna att företags framtid, oavsett storlek och sektor, kommer att förlita sig på Hyperautomation och relaterade teknologier.

Slutord

Hyperautomation är en omfattande teknisk kostym som består av BPM, RPA, ML och AI. Det är användbart i digital transformation och end-to-end-automatisering. Framtida affärsverksamhet kommer att bli lättare att hantera, och det hjälper företag att hålla sig organiserade och öka avkastningen på investeringen.

Det kan förenkla all affärsverksamhet och bli av med mödosamma manuella processer. Dess effektiva strategier bidrar till att leverera överlägsna varor och tjänster, vilket gynnar att attrahera nya kunder.

Kolla sedan in populära Robotic Process Automation (RPA)-verktyg.