TotalAV Review 2021: Är TotalAV något bra?

Behovet av att hålla din dators säkerhet på optimala nivåer är av största vikt, med tanke på ökningen av antalet cyberattacker, såväl som deras kreativitet, som inte verkar känna någon gräns.

En av de farligaste vektorerna som kan destabilisera välfungerande datorsystem över hela världen är viruset. Termen har använts i stor utsträckning för att beskriva alla skadliga koder som när de körs kan skada den genom att göra några strukturella förändringar i systemet den infekterade.

Om du brukade spela spratt med dina vänner kanske du kommer ihåg de enkla ”virus” du kunde skriva i anteckningsblocket som skulle radera allt innehåll från målsystemets C:-enhet, radera dess System32-mapp, poppa dess CD-enhet eller skapa en obegränsat antal mappar på måldatorn.

Även om dessa ofta inte var så ofarliga spratt, har moderna virus ett mer smygande tillvägagångssätt och kan till och med användas för att infiltrera system, ge angriparen några oförtjänta rättigheter på det infekterade systemet eller till och med stjäla värdefull data.

Det är just därför antivirusprogramlösningar är ett absolut måste om du vill behålla ditt systems integritet så nära intakt som du bara kan. Även om Windows har ett inbyggt antivirusprogram som gör ett bra jobb enligt vår mening, föredrar många användare att investera i mer komplexa lösningar.

Vad är TotalAV?

TotalAV är, som du förmodligen kan räkna ut med sitt inte så subtila namn, ett antivirus som kan hjälpa dig att skydda din dator från skadliga agenter som virus, skadlig programvara, annonser och många andra liknande intrång.

Användare förlitar sig ofta på antiviruslösningar från tredje part för att ersätta Windows Defender på grund av de extra verktyg de förser dem med. Nuförtiden hjälper antiviruslösningar som TotalAV dig inte bara att söka efter skadliga filer på din PC och ta bort dem, utan de kan också blockera annonser, skanna e-postmeddelanden, blockera skumma webbplatser, filtrera misstänkta förfrågningar på din anslutning, och så vidare och så vidare fram och vad har du.

TotalAV recension

Enligt produktens officiella webbplats, förutom dess grundläggande virusskyddsprogramlösning, inkluderar TotalAV en webbläsartillägg som kan skanna webbplatser i ett nafs och informera dig om de är säkra för dig att komma åt.

Dessutom är det möjligt att du kan installera den på ett brett utbud av enheter, så din Windows-dator kommer inte att vara den enda som är skyddad mot olika typer av cyberattacker. Men vi kommer till det snart nog och berättar mer om det.

TotalAV-priserna varierar från €29 till €59 per år, beroende på hur många enheter du vill skydda och antalet ytterligare alternativ du vill ha. Prisplanerna är följande:

Antivirus Pro: 29 € per år – kan skydda upp till 3 enheter; saknar VPN, Ad Blocker, Secure Password Vault
Internetsäkerhet: 39 € per år – kan skydda upp till 5 enheter; saknar Ad Blocker, Secure Password Vault
Total säkerhet: €59 per år – kan skydda upp till 6 enheter, har alla funktioner

TotalAV gratis provperiod

Även om användare som är oroliga över sin dators säkerhet inte kommer att tveka att kasta stora summor pengar till antivirusutvecklare för sina produkter, finns det fortfarande många som är skeptiska och föredrar att använda gratistjänster för den absoluta miniminivån av skydd eller förlitar sig på Windows-byggda -in antivirus (som vi redan etablerat fungerar utmärkt).

Det är just därför gratis provperioder är av största vikt för att bevisa effektiviteten av din produkt (ur en antivirusutvecklares synvinkel) och låta användare testa kapaciteten hos din produkt innan de förbinder sig att köpa en prenumerationsplan (eftersom engångsbetalningar är allvarligt daterade).

Lyckligtvis förstår TotalAV vikten av att låta slutanvändare testa produkten och avgöra om den passar deras behov, så här och häpna, det finns en gratis provperiod du kan använda för att ta antiviruset på en runda.

Som du kanske vet finns det huvudsakligen två former av programvaruprövningar:

Tidsbegränsade testversioner, där du kan testa alla produktens funktioner under en begränsad tid innan den löper ut
Funktionsbegränsade testversioner som låter dig använda produkten så länge du vill, men många viktiga funktioner är inte tillgängliga

Det är värt att nämna att TotalAV faller under den andra kategorin, eftersom du kan installera den och använda den på din enhet på obestämd tid, men den har bara ett par funktioner. Du kan nämligen endast utföra manuella skanningar på din enhet och ta bort eventuell skadlig programvara som produkten identifierar.

Resten av funktionerna är undangömt, vilket lockar dig att köpa en premiumplan, så att du kan utforska dem.

TotalAV Systemkrav

Poängen med antivirussystem är att förse dig med ett generöst (metaforiskt, uppenbarligen) paraply där du kan skydda så många enheter som möjligt från de skadliga effekterna av cyberattacker.

Så det är vettigt att säga att en antiviruslösning ska kunna köras på så många system som möjligt, vad gäller prestanda, arkitektur, operativsystem och enhetstyp.

Med det sagt, låt oss ta en titt på TotalAVs systemkrav och se vilka villkor din enhet måste uppfylla för att vara berättigad att köra TotalAV. Först och främst är det värt att nämna att du kan installera TotalAV på Windows, Android, macOS, iOS och Fire HD-enheter. Låt oss därför kontrollera kraven för systemen som nämns ovan:

Windows systemkrav:

Operativ system:
Åtminstone Microsoft Windows 7 SP1 med alla uppdateringar, snabbkorrigeringar och service pack installerade

Minne:

Plats:
Minst 1,5 GB ledigt HDD/SSD-utrymme för installation och körning
Ytterligare utrymme som behövs för att lagra temporära filer och karantänfiler

Processor:
Minst Intel Pentium 4 eller AMD Athlon 64 processorer krävs

Webbläsare:
Internet Explorer 11 eller senare

Diverse:
Kräver administratörsrättigheter och en aktiv Internetanslutning för att installeras och för automatiska uppdateringar

macOS systemkrav:

Operativ system:
macOS X 10.9 Mavericks eller senare

Minne:

Plats:
Minst 1,5 GB HDD/SSD-utrymme för installation och körning;
Ytterligare utrymme krävs för karantän och temporära filer

Processor:
Åtminstone Intel Core 2 Duo CPU eller bättre

Webbläsare:
Safari 6 eller nyare versioner

Diverse:
Administratörsrättigheter krävs för körning och installation
Internetanslutning krävs för körning och automatiska uppdateringar

Systemkrav för Android:

Android version:

Behörigheter:
Ta bort all appcachedata
Enhets- och apphistorik
Uppdatera komponentanvändningsstatistik
Kontrollera vibrationer
Wi-Fi-anslutningsinformation
Läs batteristatistik
Stäng andra appar
Ta bort andra appars cacheminne
Foton/media/filer
Lagring
Bind till en tillgänglighetstjänst
Para ihop med Bluetooth-enheter
Installera genvägar
Enhets-ID och samtalsinformation
Ta emot data från Internet
Full nätverksåtkomst
Visa nätverksanslutningar
Körs vid uppstart
Förhindra enheten från att sova

iOS systemkrav:

iOS-version:

Enheter som stöds:
iPad, iPhone och iPod Touch

Plats:
Minst 131 MB krävs

Installerar TotalAV

Nu när vi har fått systemkraven ur vägen bör du veta om ditt system kan hantera TotalAV eller inte och vara redo att installera det om det gör det. Installationsprocessen är inte alls komplicerad, oavsett vilken enhet du använder den på.

Vi går igenom installationsprocessen på Windows och erbjuder dig även korta beskrivningar av installationsprocedurerna för Android, Mac och iOS.

(Valfritt) Köp en premium TotalAV-prenumerationsplan
Ladda ner installationsprogrammet på din dator
Högerklicka på TotalAVs körbara installationsprogram
Välj Kör som administratör
Bekräfta din åtgärd genom att klicka på knappen Ja
Klicka på knappen Installera
Vänta tills installationsprocessen tar slut

Som du kan se finns det ingen ytterligare konfiguration du behöver utföra, eftersom TotalAV redan distribuerar hela paketet till din PC och använder någon av följande två destinationer som standarddestinationssökväg:

C: Program FilesTotalAV
C:Program Files (x86)TotalAV

När installationen är klar startar TotalAV automatiskt på din PC och försöker utföra en skanning. Om du har köpt en premiumplan kan du använda dina referenser för att logga in på appen och ta bort testbegränsningar.

Att installera appen på Android och iOS är ännu enklare eftersom du inte behöver ladda ner ett installationspaket. Du besöker bara TotalAVs produktsida på Googles Play Store eller Apples App Store, beroende på vilken enhet du ställer in den på, och trycker på installationsknappen.

Efter en kort stund bör TotalAV-appen vara redo att användas på din enhet, och du kan komma åt den antingen via Play/App Store-knappen eller genom att trycka på appens ikon i din applåda/hemskärm.

För Mac-datorer måste du besöka TotalAVs nedladdningssida för Mac för att initiera installationsprocessen. Länken kommer att försöka ladda ner ett installationspaket på din Mac, som du måste hitta och öppna för att påbörja TotalAVs installation.

Mac-inställningen är ganska lik den Windows, eftersom den är ganska intuitiv. Den enda anmärkningsvärda skillnaden är att du vid något tillfälle kommer att bli ombedd att skriva in ditt administratörslösenord så att TotalAV kan fortsätta med installationen (kom ihåg att administratörsrättigheter var ett av systemkraven för Mac).

Sist men inte minst, om du planerar att installera TotalAV på din Fire HD-surfplatta, måste du utföra ett gäng ytterligare steg, eftersom TotalAV inte ingår som en officiell app i Amazon App Store. Därför måste du ladda ner den genom att ladda ner en APK-fil och fortsätta därifrån.

Gå till snabbåtgärdspanelen genom att dra den nedåt från toppen av skärmen
Tryck på den kugghjulsformade knappen i det övre högra hörnet av snabbåtgärdspanelen
Välj kategorin Säkerhet och sekretess
Växla omkopplaren för appar från okända källor till På-läget (den ska bli orange)
Besök Fire HD TotalAV nedladdningslänk för att hämta APK:n på din enhet
Öppna APK-filen för att påbörja installationsprocessen
Följ instruktionerna på skärmen

Här är ett litet trick: på Windows-datorer, om du använder testversionen av TotalAV och försöker avinstallera den, kommer du att få ett reklammeddelande där du antingen kan fortsätta med att avinstallera TotalAV eller ta emot alla PRO-funktioner gratis för 7 dagar.

Genom att klicka på knappen Bli skyddad aktiveras alla TotalAVs premiumfunktioner automatiskt i 7 dagar, och det bästa är att du inte behöver skapa ett konto eller ge din kreditkortsinformation för att dra nytta av detta erbjudande.

Kör automatisk första skanning

Även om vi har inkluderat systemkraven för alla system som stöds i vår recension och erbjudit några detaljer om installationen av TotalAV på ytterligare enheter, kommer vi från och med nu att fokusera på Windows-versionen av produkten.

Efter att installationsprocessen är över behöver du inte starta TotalAV, eftersom den redan kommer att köras vid denna tidpunkt och ber dig att antingen logga in på ditt konto eller fortsätta med en första skanning.

Den första skanningen pågår inte länge, men det kommer definitivt att irritera dig med alla dess intrång. Under skanningen kommer TotalAV att kasta alla möjliga popup-fönster till dig; några av dem kanske bara tjänar till att informera dig om programmets resultat, medan andra kan visa upp funktioner som du inte kan använda i den kostnadsfria testperioden.

Om du redan har köpt ett premiumabonnemang bör du inte få dessa avbrott. Men om du har använt vårt lilla knep för att få den 7-dagars fulla provperioden, kommer du fortfarande att få en och annan påminnelse om att dina PRO-funktioner kommer att upphöra snart, vilket inte borde ta lång tid att gå dig på nerverna.

Tja, om du har varit nyfiken på TotalAV:s hela utbud av funktioner, finns det ingen anledning till varför du inte skulle aktivera den 7-dagars fulla provperioden. I de följande avsnitten kommer vi att analysera och diskutera dem alla.

Skydd mot skadlig programvara

Avsnittet Skydd mot skadlig programvara är den viktigaste delen av TotalAV, eftersom den omfattar alla dess skydd mot skadlig programvara och detekteringsfunktioner i antiviruslösningen. Från det här avsnittet kan du se din skyddsstatus, köra skanningar på din dator och hantera filer i karantän.

Skyddsstatus

Ganska självförklarande, du kan använda den här funktionen för att kontrollera om det är något fel på din dator, eftersom den fullständiga versionen av TotalAV erbjuder skydd mot skadlig programvara i realtid. Observera att om du inte aktiverade den 7-dagars fulla provperioden eller köpte en premiumlicens, kommer du inte att kunna använda realtidsskydd.

Här kan du också kontrollera skanningsresultat och starta en ny skanning. Observera att du inte kommer att kunna anpassa några parametrar, eftersom ett tryck på knappen Starta ny skanning automatiskt initierar en smart skanning. Dessutom kommer du inte att kunna avbryta processen, så du måste vänta tills skanningen är klar.

Skadlig programvara

Den här funktionen gör precis vad den säger, eftersom du kan använda den för att utföra olika skanningar på ditt system, beroende på dina behov. Det finns två fördefinierade skanningsalternativ på huvudskärmen: Quick Scan och System Scan. Se dem som yt- och djupskanningar: de förra kommer att ta kortare tid att slutföra men kommer att upptäcka färre föremål, medan de senare kommer att hantera föremål som är svårare att upptäcka, men det kommer att ta längre tid.

Det finns ett tredje alternativ som du kan använda som heter Custom Scan, men vi rekommenderar att du bara använder det här om du är en avancerad användare och vet vad du gör. TotalAV Custom Scan låter dig lägga till specifika filer och mappar till processen, definiera filer och mappar som du vill utesluta, samt växla arkivskanning och exkludera undermappar från att analyseras.

Om du bestämmer dig för att använda det tredje alternativet måste du anpassa parametrarna för att starta det. När du är nöjd med parameteranpassningen kan du trycka på knappen Starta anpassad skanning och vänta tills den är klar.

Karantän

Återigen står vi inför en intuitiv TotalAV-funktion. Om du aldrig har använt en antiviruslösning tidigare, är karantänen dit ”sjuka” eller misstänkta filer skickas för att förhindra att de infekterar friska på din dator.

Vissa antiviruslösningar väljer helt enkelt att ta bort eller strimla (utöver radering) misstänkta filer från din PC, och lämnar inget åt slumpen. Men du kanske vet att vissa filer felaktigt upptäcks som skadliga på din PC, och du kanske vill att ditt antivirus ska skona dem.

Det är här karantänen kommer in i bilden; du kan hantera filer i karantän genom att antingen återställa dem till sin ursprungliga destination, eller så kan du radera dem från din dator och på så sätt se till att de inte kan skada några friska filer på ditt system.

internet säkerhet

Hittills har vi bara diskuterat den del av TotalAV som utformades för att skydda din PC:s interna struktur från attacker, såsom filer, mappar och undermappar som kan dölja skadliga kodfragment.

Du kommer att bli glad att veta att detta antivirus också har en rad ytterligare funktioner som kan skydda din dator mot externa skadliga källor, såsom e-postmeddelanden, skadliga webbplatser, annonser och andra liknande cyberhot.

Med det i åtanke, låt oss ta en titt på TotalAVs Internetskyddssvit av verktyg.

VPN

En VPN är för närvarande ett av de bästa sätten att gå obemärkt förbi på Internet. Med tanke på att din internetleverantör kan veta alla dina online-vistelser med en knapptryckning, kryptera din trafik, dirigera om din anslutning och dölja din online-identitet verkar inte vara en dålig idé.

Normalt skulle vi rekommendera dig att använda en fristående VPN-lösning, som NordVPN, men vi har testat TotalAVs VPN ett tag och det verkar göra ett ganska bra jobb. Vi har inte märkt några IP-, DNS- eller WebRTC-läckor, vår plats förblev dold och det fanns inga avbrott i anslutningen medan vi använde den.

Visst kan stresstester avslöja mer om den här tjänsten, men om du letar efter grundläggande integritetsskydd utan någon av huvudvärken förknippad med VPN-konfiguration, kan TotalAV vara mer än tillräckligt för att tillfredsställa dina behov.

Se bara till att aktivera den inbyggda VPN-brandväggen om du vill undvika IP- och DNS-läckor, välj det land du vill dirigera din trafik genom och klicka på den stora Anslut-knappen.

WebShield

Som namnet mycket antyder kan denna TotalAV-komponent hjälpa dig att skydda dig mot skadliga webbplatser genom att hindra dig från att komma åt dem. Du vet säkert hur ibland navigering på skissartade webbplatser kan leda till många popup-fönster och omdirigeringar.

WebShield kan hjälpa dig att undvika dessa webbplatser, till att börja med så att du inte behöver ta itu med de potentiella konsekvenserna senare. I WebShields huvudskärm kan du antingen komma åt inställningarna för denna funktion (där du även kan stänga av den om du vill) eller skicka in en misstänkt webbplats.

Ad-Block Pro

Om du spenderar mycket tid på Internet är chansen stor att du redan äger en annonsblockerare av något slag. Med största sannolikhet har du installerat ett tillägg på din nuvarande webbläsare och du använder det med dess standardinställningar, vilket vi alla vet inte är exakt effektivt, eftersom vissa annonser fortfarande lyckas glida igenom stolarna.

Även om du kanske tror att TotalAV kommer med sin egen annonsblockerare, eller åtminstone ger oss en systemomfattande lösning, är vad dess Ad-Block Pro-sektion gör att erbjuda dig snabba sätt att installera en proprietär annonsblockerare på dina webbläsare.

Dessutom är den här funktionen endast tillgänglig som ett tillägg som du behöver köpa utöver ett premiumpaket. Vårt råd? Hitta ett gratis annonsblockerande webbläsartillägg eller systemomfattande lösning och håll dig till det.

Som en sidoanteckning har NordVPN, VPN-lösningen vi nämnde ovan, en inbyggd annonsblockerare som också hindrar dig från att komma åt domäner med skadlig kod som kallas CyberSec.

Kontroll av dataintrång

Detta är ett ganska användbart verktyg som kommer att kontrollera om din e-postadress någonsin har varit i strid. Du behöver bara skriva in din e-postadress i det avsedda fältet och klicka på knappen Kontrollera nu.

TotalAV kommer sedan att öppna en ny flik i din standardwebbläsare där du kan se vilka intrång som din e-postadress ingick i, om några. Dessutom kan du lära dig mer om intrången, till exempel ytterligare detaljer som angripare kan ha om dig.

Observera dock att TotalAV inte kom med detta system för kontroll av intrång. Faktum är att vi tror att TotalAV använder Have I Been Pwned API för att ge dig information om dataintrång. Vi har testat och webbplatsen Have I Been Pwned ger samma intrångsresultat som TotalAVs verktyg för dataintrångskontroll gör.

Systemjustering

Känner du att ditt system har tappat sin glans och kanske behöver lite hjälp för att återgå till sin forna glans? Även om du kan bli lite smutsig och utföra en del manuellt underhållsarbete, kan det definitivt gå snabbare att använda automatiserade verktyg för jobbet.

Lyckligtvis har TotalAV också några sådana verktyg som kan hjälpa dig att blåsa nytt liv i din gamla PC utan att spendera för mycket tid eller ansträngning.

Skräptvätt

TotalAVs skräprensare kan hjälpa dig att bli av med onödiga filer från din dator och därmed öka mängden utrymme du kan fylla upp med riktigt viktiga dokument.

Windows sparar många loggar och temporära filer som bara är användbara under en kort tidsperiod, varefter de säkert kan kasseras. Windows blir dock inte av med dessa filer av sig själv, så du måste ta ut papperskorgen själv.

En skräprensare som TotalAVs kan hjälpa dig att påskynda processen. Om du använder det här verktyget kan du se en lista över filer sorterade efter kategori (dvs. cachade Windows-uppdateringar, papperskorgen, temporära filer), utföra en genomsökning efter nyligen tillgängliga skräpobjekt och ta bort valda objekt.

Om du vill se specifikt vilka filer som är på väg att raderas behöver du bara klicka på Filnumret bredvid varje kategori. När du är säker på att du vill ta bort dem klickar du bara på knappen Rensa valda för att fortsätta.

Duplicate File Finder

Om du använder din dator under långa perioder kan det leda till felaktig hantering av dokument och skapa dubbletter. Om du precis har säkerhetskopierat några filer utan att ändra deras namn är det okej, du kommer förmodligen att behöva dem senare, men det finns inget behov av att duplicera filer bara ligger runt din PC om de inte är för säkerhetskopiering och återställning.

TotalAVs dubblettfilsökare kan enkelt utföra en skanning på din PC och presentera en lista med alla dubbletter av dokument som den kan hitta. Vi rekommenderar att du kontrollerar listan så många gånger som behövs, för att säkerställa att du inte blir av med filer du kan behöva kort efter. När du är säker klickar du på knappen Ta bort markerade.

Application Uninstaller

Med det här verktyget kan du skanna alla appar du har installerat på din PC och ta bort dem utan större ansträngning. Om du är bekant med Windows programhanterare vet du förmodligen att du måste vänta i flera sekunder mellan flera avinstallationsförsök.

TotalAV gjorde det enklare för dig genom att låta dig välja flera applikationer samtidigt och avinstallera dem helt och hållet. Eftersom varje program har sin egen borttagningsguide, måste du förmodligen stanna kvar för bekräftelse, men åtminstone verktyget kommer automatiskt att börja avinstallera följande program när det aktuella har behandlats.

Startup Manager

Som du kanske vet kan vissa program på din dator ställas in för att köras vid uppstart, för att spara dig huvudvärken att starta dem manuellt. Vanligtvis är dessa program antingen systemverktyg som behöver utföra några automatiska kontroller eller så är de agenter som kan hjälpa dig att spara lite laddningstid när du använder dem med tillhörande applikationer.

Men för varje nytt program du lägger till i din startlista, kommer din PC:s uppstartstid att öka med bara en smula. Ett par program kommer inte att göra mycket skada, men om du är hänsynslös kan du oavsiktligt sakta ner din PC bara genom att lägga till startobjekt till mixen.

TotalAVs starthanterare låter dig utföra en skanning efter startobjekt och enkelt växla dem på eller av.

Webbläsar rensning

Att rensa upp din webbläsares cookies och webbhistorik kan hjälpa dig att undvika olika anslutningsproblem. Vi är säkra på att du har fått rådet att ”rensa dina cookies” innan du kan komma åt en specifik funktion på en webbplats eller komma åt en viss onlinetjänst.

Tja, det är specifikt vad TotalAVs webbläsarrensningsverktyg kan göra för dig. Efter att ha kommit åt det kommer det här verktyget att upptäcka tillgängliga webbläsare på ditt system och låter dig rensa deras historikobjekt och cookies med en snabb rörelse. Du kan kontrollera vilka data som raderas i processen genom att klicka på sifferknapparna för varje webbläsare.

Dessutom kan du få verktyget att utesluta en viss webbläsare. Om du till exempel bara vill rensa Edge-cookies och historikobjekt, avmarkera bara alla andra webbläsare och klicka på knappen Rensa valda.

Lösenordsvalv och familjedelning

Sist men inte minst, TotalAV packar två värdefulla funktioner som inte ingår i någon av kategorierna ovan. Lösenordsvalvet låter dig skapa ett säkert utrymme där du kan spara alla dina lösenord och komma åt dem genom att använda en enda huvudnyckel, även om din enhet blir stulen eller försvunnen.

Dessutom erbjuder TotalAVs lösenordsvalv sömlös integration med Firefox och Chrome genom att använda egna webbläsartillägg. Tyvärr är den här funktionen inte tillgänglig i Pro-versionen av TotalAV, eftersom du måste köpa ett tillägg för att använda den.

Om du behöver en lösenordshanterare kommer du att bli glad över att få reda på att det finns flera gratisalternativ som erbjuder samma (om inte bättre) skydd. TotalAVs lösenordshanterare hade fördelen av att samla ihop allt och låta dig komma åt alla dessa funktioner direkt från antivirusets sidomeny.

Alternativet Familjedelning låter dig erbjuda dina familjemedlemmar samma skyddsnivå som du får från TotalAV. Den här funktionen är endast tillgänglig för Pro-versionen och låter alla familjemedlemmar som du bjuder in skapa individuella inloggningsuppgifter utan extra kostnad.

Omfattande konfigurationsmeny

Som du kan förvänta dig av ett så mångsidigt verktyg kommer TotalAV med en omfattande konfigurationsmeny som låter dig anpassa olika parametrar för de flesta av verktygens inbyggda komponenter, enligt följande:

Allmän:

Kontrollera din prenumerationsplan och uppgradera den
Ändra gränssnittets språk
Logga in på ditt konto
Byt till gratisutgåvan av TotalAV
Byt kanal för uppdateringen

Antivirusskanningar:

Växla skanning av flyttbar enhet
Aktivera genomsökning i arkiv
Välj filtyper att inkludera i skanningar
Ändra schemalagd antivirusskanningsfrekvens
Välj den schemalagda skanningstypen
Växla schemalagda aktiva timmar för skanning
Ställ in schemalagd start- och sluttid för skanningen
Lägg till filer och mappar som ska uteslutas från skanning

Realtidsskydd:

Slå på och av realtidsskydd
Aktivera realtidsskydd vid systemstart automatiskt
Växla realtidsskanning i arkiv
Aktivera utförlig loggning (mer information om skanningsresultat)
Välj filtyper att skanna
Välj den standardåtgärd som ska utföras när ett virus upptäcks
Ändra virusdefinitionens uppdateringsfrekvens
Lägg till filer, mappar och processer som ska uteslutas från realtidsskanning

WebShield:

Aktivera eller inaktivera TotalAVs WebShield
Växla TotalAVs automatiska aktivering av WebShield vid systemstart
Blockera ”Low Trust”-webbplatser och/eller kryptominerande webbadresser
Vitlista domäner (uteslut dem från WebShield-blockering)
Skicka in misstänkta webbplatser

Lösenordsvalv:

Ställ in hur länge du kan vara inaktiv innan lösenordsvalvet låses automatiskt
Ändra standardåtgärden som ska utföras om det finns osparade ändringar när Auto-Lock startar
Installera tilläggen Chrome, Firefox och Edge

VPN:

Växla automatisk VPN-aktivering när du är ansluten till ett osäkert WiFi-nätverk
Välj standard VPN-protokoll
Välj standardbrandväggsläge

Dubbletter av skanningar:

Ange filer och mappar som ska uteslutas från dubbletter av skanningar

Aviseringsalternativ:

Aktivera aviseringar om start/slut av skanning
Växla WebShield-webbsideblockeringsmeddelanden
Aktivera meddelanden om automatisk låsning av lösenordsvalv
Växla meddelanden om VPN-anslutning/avbrott
Aktivera meddelanden om osäkra WiFi-nätverksanslutningar
Aktivera marknadsföringsmeddelanden
Växla tyst läge (inga aviseringar) medan du kör en app i helskärmsläge

TotalAV Review – Slutsats

Sammantaget, om du letade efter en antiviruslösning som också paketerar VPN, en annonsblockerare, ett lösenordsvalv och systemjusteringsverktyg, då är TotalAV ”helt” värt att kolla in.

Den erbjuder en uppsjö av alternativ till ett tillgängligt pris och låter dig använda nästan alla dess funktioner i upp till 7 dagar utan att betala en krona. TotalAV erbjuder också en gratis nivåtjänst, men du kan bara använda den för att utföra manuella skanningar på ditt system och ta bort identifierad skadlig programvara.