Topp 14 produktbeskrivning Generatorer för att öka din försäljning

Ta reda på de populära produktbeskrivningsgeneratorerna som låter dig skriva attraktiva produktbeskrivningskopior som ökar e-handelsförsäljningen av produkter och tjänster.

E-handelns ekosystem är ett mycket konkurrenskraftigt område. Här måste du se till att dina produkter eller tjänster är korrekt synliga. Annars kommer du att förlora försäljning, och dina konkurrenter kommer att fylla vakuumet.

Ett av de bästa sätten att visa dina produkter på vilken e-handelsplattform som helst är att använda detaljerade, SEO-optimerade och utan krusiduller produktbeskrivningar.

Det måste locka besökarnas ögonglober så att de klickar på produktlänken och engagerar sig mer med produktfunktionerna eller till och med lägger till i kundvagnen.

Men att skapa sådana högpresterande produktbeskrivningar är ingen lätt uppgift. Digitala företag betalar tusentals dollar till expertcopywriters.

Idag presenterar jag dig för några extrasmarta produktbeskrivningsgeneratorer som kan skriva bättre beskrivningar än de flesta mänskliga copywriters. Dessutom bryter dessa appar inte banken.

Varför är produktbeskrivningen viktig i e-handel?

Först och främst, verktyg för produktbeskrivningsgenerator låter dig skapa en produkt eller tjänst av god kvalitet när du har mycket att lista på din e-handelsbutik eller Amazon, Etsy, etc.

Du kan automatisera processen för konsumentvaror som säljs snabbt och spara dina interna copywriters för mycket personliga produkter som resepaket, förlovningsringar, bröllopspaket eller elfordon.

För det andra hjälper sådana verktyg dig att lägga till många sociala medier och e-handelstaggar på några sekunder. Allt du behöver göra är att utföra regelbunden marknadsundersökning för att hitta de bästsäljande taggarna och lägga till dem i en databas. Länka sedan helt enkelt beskrivningsgeneratorn för att använda taggarna för lämpliga produkter eller tjänster.

För det tredje hjälper dessa verktyg att optimera e-handelsprodukter eller -tjänster i enlighet med Googles senaste SEO-policyer för sökmotorer. SEO ger organisk trafik till dina produktwebbplatser på Shopify, Etsy, Amazon, eBay och mer.

Slutligen har de flesta av dessa verktyg inbyggda algoritmer som automatiskt formaterar produktkopieringstexten enligt e-handelsplattformar som Amazon, Shopify, eBay, etc.

Vad är en produktbeskrivningsgenerator?

En produktbeskrivningsgenerator är ett AI-baserat marknadsföringsverktyg för att generera kopior. Det skapar nästan perfekta visuella beskrivningar av produkter och tjänster. Verktyget kan automatiskt inkludera fördelarna, funktionerna och det nödvändiga innehållet som den bästa produktbeskrivningen behöver.

Du kan programmera sådana verktyg för att helt automatisera skrivprocessen för produktbeskrivningar med hjälp av API:er eller IFTTT-program, eller verktyg för automatisering av arbetsflöden.

De flesta av dessa verktyg kommer med inbyggda program och specifikationer för att skapa publiceringsfärdiga produktbeskrivningar för stora e-handelsplattformar som Amazon, Magento, Shopify, Wix, Etsy, eBay och många fler.

Fördelar med produktbeskrivningsgenerator framför manuellt skrivande

Nedan hittar du några fördelar som du kan njuta av genom att använda en produktbeskrivningsgenerator-app:

  • Skapa produkt- och tjänstebeskrivningar i bulk för produkter eller tjänster som säljs snabbt.
  • Kör en hjälpbyrå för e-handel och ta fram produktbeskrivningar för många kunder på ett organiserat sätt.
  • Minimera copywriting-belastningen på interna copywriters. Du kan använda dem för att redigera och anpassa maskingenererade texter.
  • Optimera beskrivningar med produkt- eller tjänstfunktioner, fördelar, SEO och taggar för sociala medier.
  • Skapa enkelt produktbeskrivningar enligt e-handelswebbplatsernas policyer.

Nu hittar du nedan några av de bästa produktbeskrivningsgeneratorerna som populära e-handelsföretag använder:

CopyMonkey

CopyMonkey hjälper dig att skapa ett automatiskt arbetsflöde för copywriting av produkter och tjänster till en överkomlig kostnad. Det låter dig skapa tusentals kopior av e-handelsproduktbeskrivningar från grunden genom att importera CSV- eller Excel-kalkylbladsfiler.

AI-kopieringsverktyget genererar flera texter för en produkt som ditt copywriting-team kan arbeta med och förbättra den slutliga produktionen. Verktyget erbjuder också inbyggda redigeringsfunktioner som textformatering, parafrasering, plagiatkontroll och HTML-markering.

Dessutom kan den automatiskt läsa produktdata från många e-handelssidor som PrestaShop, Wix, Shopify, Etsy, Amazon och mer.

NeuralText

NeuralText använder naturligt språk och textbearbetning AI för att generera autentiska produkt- eller tjänstebeskrivningar. Dess AI-redigerings- och innehållsskapande verktyg är tillgängliga som AI-mallar i dess webbapp.

Du måste skapa ett projekt från NeuralText Dashboard. Guiden kommer att be dig välja en specifik AI-mall, som en produktbeskrivning. Den kostnadsfria utgåvan låter dig skapa en produktkopia per ingång. Det finns ingen automatiseringsfunktion i denna plan. För de bästa funktionerna och upplevelserna måste du få en av dess betalplaner.

Smart Copy

Smart Copy är en avancerad AI-copywriter från Unbounce. Om du gillar digitala affärer eller driver en digital marknadsföringsbyrå, måste du ge Smart Copy ett försök för generering av AI-innehåll, främst i marknadsföringssyfte.

Smart Copy erbjuder dig en produktbeskrivningsgenerator tillsammans med några andra viktiga verktyg för e-handelshandel som Google Das copywriter, landing Page text creator, Facebook Ads creator, Sales Email writer, etc.

Verktyget ber bara om några få initiala data som varumärkestyp, bransch, varumärke, varumärkesnyckelord, kort beskrivning, etc. Sedan skapar ”Write For Me”-modulen en första kopia som du kan anpassa ytterligare med dess ”Fine Tune” modul.

Etsy Description Generator

InsightFactory Etsy Description Generator är den dedikerade produktbeskrivningsgeneratorn för Etsys e-handelsmarknad. AI-verktyget är ganska enkelt att använda. Den kostnadsfria planen ger dig 15 gratis krediter som du kan använda på några få textkopior.

Men med en av de betalda planerna kan du skapa 100 produktkopior per dag och använda Etsy-verktyget för nyckelordsgenerering. Dessutom kan du kolla in vilka som är aktuella trendprodukter och analysera hur de trendar.

LongShot AI

LongShot AI erbjuder en produktrecensionsskribent tillsammans med en av de bästa produktbeskrivningsskribentens AI. I samma gränssnitt för kopieringsgenerator, genom att använda samma indata, kan du skapa både en recension och en beskrivning. Således flyter ditt marknadsföringsinnehåll för e-handelsprodukter bra.

Dessutom är dess AI copywriting steg ganska enkla. Du behöver bara ange några delar av information som produktnamn och nyckelfunktioner, förmåner, rabatter etc. För närvarande finns det inga kostnadsfria testversioner av denna AI-webbapp. Du måste registrera dig med en av de betalda planerna för att prova det.

Många små digitala företag och e-handelswebbplatser har använt produktbeskrivningsgeneratorn Quicktools från Picsart i många år för att skapa tilltalande, informativa och korrekta produktbeskrivningar.

Den använder ett proprietärt AI-program för att skapa autentiska, engagerande och SEO-optimerade produktkopior som fungerar bra för bulkprodukter som säljs snabbt och behöver mindre fokus.

Men du kan också använda verktyget för avancerade kopior av mer emotionella produkter som smycken, elfordon, smarta prylar, hushållsapparater och mer.

Quicktools är en gratis webbapp. Dessutom erbjuder verktyget produktcopywriting på flera språk som engelska, tyska, italienska, franska, etc. Dessutom kan du välja en innehållston från en lång lista som lyx, vänlig, kvick, djärv, etc.

Hypotenus AI

Hypotenuse AI är en produkt- eller tjänstebeskrivningsskribent och chef. Därför kan du använda verktyget för att skapa, lagra och distribuera smarta prylar i bulk som byrå eller e-handelsägare.

Dess AI-skrivare använder också produktbilder för att lära av produkten och injicera personalisering och lämplig ton i maskinskapade kopior.

Dessutom kan du optimera över konkurrenternas kopia genom att tillhandahålla innehållet från en konkurrents produkt och sedan skapa plagiatfritt innehåll med hjälp av Hypotenuse AI:s inbyggda parafraseringsfunktion.

Förenklat

Den populära AI-copywritern Simplified erbjuder och säkerställer felfria marknadsföringskopior från en avancerad AI-skribent som bearbetar naturligt språk eller produktbeskrivningsgenerator. Dessutom låter webbappen dig integrera appen med din befintliga Grammarly-prenumeration.

Således kan du enkelt kontrollera stavning, grundläggande grammatik, avancerad grammatik och skiljetecken när du skapar produktbeskrivningar med Simplified. Det säkerställer att du får original produktbeskrivningstext med dess plagiatkontrollmodul varje gång.

Om du skulle behöva det kan du också ge kredit till flera källor om du syndikerar textinnehåll online från en annan utgivare. Alternativt kan du bara parafrasera innehållet med dess AI Text Generator.

Vilket ord som helst

Om du vill fokusera på produktmarknadsföring online och överlåta uppgiften att skapa produktbeskrivningar till en expert, kan du ge Anyword ett försök innan du väljer några alternativa källor.

Eftersom dess inbyggda AI lär sig av miljarder marknadsföringsexemplar, inklusive produktbeskrivningar för e-handel, skapar den unikt innehåll för din produkt eller tjänster genom att be om grundläggande information från dig och förbättra den tillhandahållna informationen.

Om du ser att några av dina konkurrenters produkter får bättre engagemang kan du använda dessa kopior och AI-verktyget för att optimera, parafrasera och skapa autentiska texter för dina produkter.

Writecream

Om du har att göra med en global kundbas med din e-handelsnärvaro kan du kolla in Writecream för alla dina produktbeskrivningsbehov. I skrivande stund stödde verktyget upp till 75 språk, inklusive engelska, finska, estniska, holländska, franska, kanadensiska franska, svenska, spanska och mer.

Du kan också välja mellan tre olika maskinskrivande tjänster, och dessa är professionell produktbeskrivningsskrivning, AI-baserat innehållsskapande och marknadsföring av copywriting.

Dessutom säkerställer en out-of-the-box plagiatkontroll att du inte skickar in något kopierat innehåll som produktbeskrivningar till Amazon eller Shopify.

Scalenut

Scalenuts out-of-the-box AI-innehållsgenerator hjälper dig att skapa SEO-optimerade produktbeskrivningar som ökar organisk rankningssannolikheter på Google SERP.

Förutom SEO-optimering guidar den dig också att skapa produktmarknadsföringskopior i linje med vägledningen från Amazon, Shopify och mer.

Således behöver du inte oroa dig för att e-handelsmarknadsadministratörer avvisar ditt produktförklaringsinnehåll. Scalenuts gratisplan erbjuder begränsade funktioner, så du måste få någon av de betalda planerna för att använda verktyget bekvämt.

Copysmith

Innan Copysmith satsade digitala marknadsföringsbyråer och e-handelsföretag veckor på att skapa marknadsföringskopior, leta efter trendiga nyckelord och optimera kopian med dessa sökord.

Sedan kommer uppgiften att ytterligare optimera innehållet för produktnamn, varumärke, specifikationer, fördelar, funktioner med mera.

Men med Copysmiths produktbeskrivningsgenerator kan ditt företag göra allt det ovanstående med ett klick, vilket sparar tid, pengar och tid till marknadsföring avsevärt.

AISEO

AISEO är till för enkel automatisering av produkt- och tjänstebeskrivningar för e-handelsplattformar. Det skapar texten i styckeformat snarare än punktlistor.

Om vissa riktlinjer för e-handelsprodukter säger att de bara skulle acceptera stycken, bör du prova AISEO nu.

Dessutom fungerar stycken vanligtvis bra ur SEO-synpunkt. Dessutom kan du lägga till dess tillägg till Google Chrome och skapa produktkopior direkt i webbläsaren Chrome.

Rytr

Vill du öka kundkonversationen och engagemanget kring din e-handel och onlineprodukter billigt och snabbt? Du kanske vill testa AI copywriter-appen Rytr.

I skrivande stund erbjöd Rytr-appen en gratis plan som inkluderar 10 000 AI-genererade karaktärer per månad tillsammans med andra digitala godsaker som mer än 40 AI-skrivanvändningsfall, 20+ marknadsföringscopywriting-toner, inbyggd plagiatkontroll, mer än 30 främmande språk och så vidare.

Författarens anteckning

Automatisering i allt och allt i en digital verksamhet är ett smart sätt att göra din verksamhet enkel. I e-handelsföretag kan du använda många automationsverktyg, inklusive produktbeskrivningsgeneratorerna som nämns ovan.

Även om alla ovanstående verktyg ger överlägsen prestanda, om det känns överväldigande, hjälper jag till. Du kan komma igång med verktyg som Quicktools av Picsart, Etsy Description Generator, CopyMonkey, Rytr, Smart Copy, etc.

Också ett råd, lita inte bara på verktygen. Verktygen kommer att vara lika bra som inmatningstexten. Så du måste övervaka innehållsinmatningen också. Så du kan använda din copywriting-erfarenhet för att korrekturläsa produktbeskrivningstexterna innan du lägger upp dem online.

Hittills har du gått igenom den ultimata listan över de bästa produktbeskrivningsgeneratorerna som du kan få för att öka produktutställningar på e-handelsplattformar och få ökad försäljning.

Du kan prova något av ovanstående verktyg genom att utvärdera deras funktioner för några riktiga produkter eller tjänster som du vill lägga ut på e-handelssidor som Shopify, Etsy, Amazon och så vidare.

Kolla sedan in online metabeskrivningsgeneratorer för marknadsförare.