– Topp 14 mallar för försäljningstratt för att representera en kunds resa –

Spread the love

En försäljningstratt, byggd på analogin med en tratt, är ett av de mest effektiva verktygen för att kommunicera dina affärsstrategier och mål till ditt team. En försäljningstratt hjälper dig att visualisera att dina potentiella kunder omvandlas till kvalificerade potentiella kunder och så småningom gör ett köp i varje skede av deras köpresa.

Varför är det viktigt? Bättre visualisering leder till bättre identifiering av de bästa marknadsföringsstrategierna som verkar fungera. Dessutom får du chansen att förbättra vissa kampanjer för att förbättra konverteringsfrekvenser och försäljning över tid.

Vad är en försäljningstratt? Varför är det viktigt?

Dessutom hjälper en bra mall för försäljningstratt ditt team att uppleva kundresan visuellt. Alla försäljningstrattar börjar i toppstadiet, Awareness, där kunderna upptäcker din produkt eller tjänst. Strax efter kommer du att söka potentiella kunder som visar intresse. I det tredje steget kommer du in i beslutsstadiet, där du skickar förslag eller offerter.

I det fjärde steget kommer din kund och du in i åtgärdsstadiet, där de kommer att göra ett köp. Inte alla potentiella kunder kommer att förvandlas till ett köp. För att förstå hur man förbättrar det bättre och var de slutade, behöver du en försäljningstratt.

Fördelar med att använda en mall för försäljningstratt

Ska du skapa en försäljningstratt eller bara välja en mall? Vi föreslår att du använder en mall; här är varför:

  • Att inte behöva skapa en försäljningstratt från början hjälper dig att spara tid
  • En säljtratts huvuduppgift är att guida dig till att vårda leads, vilket du kan göra bättre när du kan ägna dina resurser till att analysera insikter
  • De flesta försäljningstrattar kommer med automatiska förloppsrapporter som minskar manuell arbetstid och ökar produktiviteten
  • Du kan komma igång utan färdigheter eller komma in i komplexiteten att göra en
  • Du kan arbeta med ditt team i realtid och testa dina marknadsföringskampanjer

Salesflare

Salesflares kostnadsfria mall för försäljningstratt, som finns tillgänglig som ett Excel-kalkylark och Google Sheets, hjälper till att hantera dina potentiella kunder sömlöst. Behöver du inte längre lägga tid på att göra manuellt benarbete i excel?

Med en enda mall för försäljningstratt kommer du att kunna konvertera potentiella kunder bättre, förutse dina intäkter och förbättra dina processer. Du kommer inte bara att kunna skapa en försäljningstratt som passar varje steg av din resa, utan du kommer också att registrera intäkter, omvandlingsfrekvenser och aktiva säljare.

Nu handlar den här mallen om en standardprocess. Du kan lägga till eller ta bort anpassade stadier och teammedlemmar, ställa in mål och lägga till annan data. Baserat på den data du lägger in uppdateras ditt Insiktsark automatiskt.

Hubspot

Om du letar efter en av de mest pålitliga mallarna på försäljningstratten, kan Hubspots gratis mall för försäljningstratten bara vara den.

Undrar du fortfarande varför? Denna mall för försäljningstratt från Hubspot hjälper dig inte bara att spåra affärer i pipelinen utan hjälper dig också att prioritera de viktiga. Faktum är att du också kommer att kunna prognostisera dina intäkter för att vägleda viktiga beslut och planera för framtiden.

  Vad är Minecraft Bedrock-versionen?

Med denna mall för försäljningstratt kommer du att kunna spara tid och pengar på dina försäljningsinsatser. Så att du kan fokusera på att utforma strategier som säkerställer fler konverteringar.

Gong

Gör dig redo att avsluta fler affärer med Gongs mall för försäljningstratt för Excel och Google Sheets. Om dina erbjudanden är mer av en miss än en hit för tillfället, bör du prova den här mallen för att spåra dina affärer, stänga dem, prognostisera intäkter och planera nästa steg.

Varför bygga en manuell försäljningstratt när du kan använda en färdig att använda mall som hjälper dig att hantera möjligheter från kvalificeringsstadiet till stängning? Spårningstrattstadiet med Gong ger dig möjlighet att spåra möjligheter på ett detaljerat sätt och förstå dina träffar och missar.

Du kommer att kunna mäta försäljningsprestanda mellan team och beräkna intäktsprognoser med färdiga data på några sekunder. För att använda mallen måste du anpassa och fylla i data och uppdatera varje möjlighet. Och intäktsprognosen kommer att genereras automatiskt.

Dessutom kan du se var dina leads släpps för att förbättra säljpresentationer och processer för framtida rundor.

Backlinko

Tillgänglig i Word, PDF och Google Docs, denna mall för försäljningstratt från Backlinko är den perfekta passformen för att få mer trafik, bygga förtroende och konvertera potentiella kunder.

Oavsett om du är ett gammalt företag eller om du precis har börjat, gör inte misstaget att förbise försäljningskanaler. De hjälper dig att förvandla kalla leads till köpare. Dessutom säger de mycket om intäktsprognoser och processer som behöver implementeras eller ändras.

I den här mallen hittar du tre viktiga steg med målet. Dessutom idéer för att skapa omvandlingspunkter och hur man får trafik i varje steg av försäljningen till kanal. Tänk dessutom på detta som din guidade plan för en framgångsrik försäljningstratt. Du behöver bara uppdatera data, lägga till eller ta bort kolumner, och du är igång!

SlideModel

Om du letar efter en mall för försäljningstratt som du kan visa eller presentera, är denna SlideModel-drivna mall för försäljningstratt precis grejen.

Deras mallar är färdiga att använda, nedladdningsbara och lätta att anpassa. Varje företag, oavsett om det är stort eller litet, har en distinkt affärsresa. Utan meningsfulla försäljningsmallar som kan hjälpa till att konvertera leads och hjälpa till att demonstrera för en större publik, kan mycket av din ansträngning gå till spillo.

Deras mallar kan användas på Windows såväl som Mac-enheter. De är också tillgängliga via PowerPoint, Keynote, Office365 och Google Slides.

Du hittar många detaljerade presentationsmallar för försäljningstratt. Av dessa är marknadsföringsmall för full tratt, trattmall för AARR-måttdiagram, PowerPoint-mall för sandler-tratt och designmall för marknadsföringstratt ganska populära och universella i användning.

Skapande

Att visualisera din försäljningstratt har aldrig varit enklare, tack vare Creately användbara mallar! Med Creately får du tillgång till många meningsfulla mallar som hjälper dig att prognostisera intäkter och generera potentiella kunder.

Dessutom har du bättre förutsättningar att visa din framtida tillväxtplan. Alla bra marknadsföringsteam förstår värdet av en bra försäljningstratt och ett bättre sätt att visa det.

Med Creately får du tillgång till Sales Funnel Template som du enkelt kan redigera och anpassa med deras onlinediagramredigerare. Det kan sparas i flera format: PPT, Word, PDF, Excel, JPEG, PNG och SVG.

Gör dig redo att generera användbara insikter om ditt kundbeteende och använd dem för att positivt påverka din tillväxthistoria.

  Det bättre CI-verktyget 2022?

Simvoly

Nu kan du skapa en försäljningstratt för en enskild produkt eller flera produkter med Simvolys trattmallar. Med 30+ alternativ att välja mellan, hjälper dessa mallar dig att visualisera och spåra dina möjligheter så fort som möjligt.

Helt anpassningsbar för att passa dina produkter och din tillväxtresa, Simovly har olika mallar för att passa olika ändamål.

Det finns en för digitala produkter, det finns en annan för medlems- och prenumerationsbaserade modeller.

Dessutom hittar du försäljningstrattar för att spåra fysiska och materiella produkter. Plus en direktbetalningssida och en universell sida som fungerar för alla!

Du Exec

Presentationsmallar för din Exec-säljtratt hjälper dig att visualisera, illustrera och implementera den digitala kundresan för din TG i framtiden.

Använd den för att presentera fyra grundläggande stadier av säljtrattens resa (medvetenhet, övervägande, beslut och retention) för att slutföra säljprocesserna du bör använda. En bra säljtrattspresentation som den av You Exec hjälper dig också att identifiera framtidsutsikter, kartlägga företagets behov – finansiella och tillväxtrelaterade.

Du kommer att kunna göra ett bra intryck på din publik genom att lista marknadsföringsinitiativ och kampanjer. Inte bara det, du kan använda bilderna för att illustrera handlingsplaner för att öka din försäljning och förbättra din retentionsgrad.

Skaffa WPFunnels

Varför ägna timmar åt att designa de perfekta mallar för försäljningstratt när du kan använda färdiga mallar från Get WPFunnels? Du kanske tycker att det är en utmaning att få nischspecifika mallar för försäljning till tratt. Get WPFunnels är här för att ändra dig!

Om du är redo att få försäljning nästan omedelbart, kanske du vill ta dessa mallar för en sväng. Faktum är att den här webbplatsen har mallar speciellt framtagna för Oxygen, Divi, Elementor och Gutenberg.

Du kan använda en mall för försäljningstratt på mindre än 5 minuter. Välj, anpassa och optimera din försäljning!

SmartDraw

SmartDraw mallar för försäljningstrattdiagram ger dig en chans att effektivisera analys och planering på några minuter. Du behöver ingen riterfarenhet för att prova dessa diagrammallar.

Allt du behöver göra är att lägga till din försäljningsinformation och tillämpa ett professionellt tema, så blir din presentation premium. Men om du letar efter mer än mallar för försäljningstrattdiagram, kan du också prova deras breda arkiv med planeringsdiagram, tankekartor och marknadsföringsdiagram.

Det bästa är att om du har tvivel kan du kontakta SmartDraws team för all support gratis! Detta är en av de bästa diagrammallarna du kan arbeta med tillsammans med ett team.

Du kan göra det på två sätt. Spara din fil i en delad SmartDraw-mapp eller använd delningsappar som Dropbox®, Google Drive™, Box® eller OneDrive®. Om det inte räckte kan du maila en länk till dina lagkamrater, så kan de arbeta tillsammans med dig.

Slide Hunter

Vill du skapa tankeväckande trattpresentationer om analys? Slide Hunters försäljningsmallar kan hjälpa.

Det är en 4-stegs presentation som kan redigeras och anpassas för att passa dina behov. Faktum är att du kan använda den här mallen för att enkelt anpassa dig till alla trattdesigner. Inte nog med det, Slide Hunters mall för försäljningstratt kan också vara mycket användbar för trattar för konverteringsoptimering.

Även om den är lätt tillgänglig som en .ppt-fil, kan du också använda den i valfri programvara för presentationsdesign – Keynote, OpenOffice eller Google Slides. Undrar du hur mallen fungerar?

Du kan redigera den efter dina behov. Du kommer att ha helt redigerbara textplatshållare där du kan inkludera din information. Använd den här mallen för att visualisera handlingen att hitta, engagera och konvertera potentiella kunder samtidigt som du behåller dem under en längre period.

  Så här använder du funktionen QUERY i Google Sheets

Visual Paradigm Online

Visual Paradigm Online-försäljningstrattmall är byggd på analogin med en tratt. Det beror på att flera kunder startar köpresan, medan endast ett fåtal konverterar.

För att på bästa sätt föreställa dig var dina kunder hoppar av, använd denna helt anpassningsbara mall för att bedöma ditt företags behov.

Dessutom, vägled din marknadsföring och försäljning i varje steg av resan med en dra-och-släpp-mall som förbättrar dina processer. Du kommer faktiskt också att kunna stödja distansarbete och onlinesamarbeten i realtid med den här mallen.

Dessutom har den layouthjälpmedel, enkel delningsförmåga, funktioner för att lägga till media och mer!

Monday.com

En perfekt CRM-mall, säljtrattmallarna på Monday.com ger produkt- och marknadsföringsteam möjlighet att effektivisera analysen.

Den kan användas för att analysera viktiga datamängder som kvalificerade potentiella kunder, annonsresultat och omvandlingsfrekvenser. Inte bara det, utan gör dig redo att visualisera ditt kundengagemang och dina ansträngningar för att behålla kunderna på ett enda ställe!

Du kan också integrera användbara verktyg som LinkedIn, Slack och Asana, bland många andra. Förutom att spåra och optimera dina ansträngningar, generera offerter och blixt på en minut! Stöd dessutom fjärrförsäljning via vår mobilapp.

Inte nog med det, börja med en gratis provperiod för att utforska hur du kan eliminera e-posttrassel, förstå affärens stadier och ta reda på vad du ska prioritera på ett ögonblick. Tid är pengar; spara båda med lättgenererade instrumentpaneler som speglar dina data automatiskt.

Moqups

Att visualisera din försäljningstratt har aldrig varit enklare. Prova denna mall för försäljningstrattdiagram från Moqups. Är du trött på att dina diagram och dina flödesscheman existerar isolerat? Varför inte göra dem användbara?

Moqups låter dig länka dem till andra användbara tillgångar som tankekartor, mockups och wireframes inom ett enda projekt. Du kommer att kunna samarbeta om prototyper i realtid.

Tillbaka till säljtrattmallens funktioner – dess gratis mall är lätt att starta. Och det kan få dig igång på 15 minuter! Varje block på mallen är anpassningsbart och du kan lägga till bilder, ikoner och kommentarer!

Dessutom kan du använda deras schabloner för att skapa alla saker du behöver på några sekunder (när du väl har hittat runt på webbplatsen).

Förbättra försäljningsprocesser med rätt mall för försäljningstratt

Om att generera fler leads och konvertera dem är ditt slutmål, bör din utgångspunkt vara en försäljningstratt. Med det menar vi inte vilken mall som helst för försäljningstratt. Använd en som hjälper dig att visualisera din köpare i olika skeden och som ger dig möjlighet att samla in insikter.

Ofta kommer rätt mallar för försäljningstratt med instrumentpaneler och lägesrapporter. Du kan använda insikterna från dessa för att konvertera mjuka leads till heta leads, MQLs och SQLs.