Spåra problem, förbättra samarbetet och driva resultat

Spread the love

Jira är ett användbart verktyg som fungerar i varje steg i projektlednings- och mjukvaruutvecklingscykeln, från planering, kodning och driftsättning till drift och samarbete.

Oavsett om du är en startup, ett växande företag eller ett företag, är Jira lämplig för alla lag från storlek 1-20k.

Den erbjuder fantastiska funktioner, integritet, säkerhet och värdefulla verktyg för att stödja din resa. Jira är också skalbar för att främja din tillväxt utan friktion.

Men levererar den verkligen vad den lovar?

I den här artikeln kommer jag att granska Jira och hjälpa dig att avgöra om det är värt att investera i.

Låt oss börja!

Jira Software: En översikt

Jira Software är ett av de bästa agila projekthanteringsverktygen som team använder för att planera, släppa, spåra, bygga och stödja mjukvarulösningar med större självförtroende. Det kan hjälpa dig att röra dig snabbare, utveckla bättre produkter och hålla dig i linje med dina mål.

Jira är betrodd av över 100 000+ organisationer och individer på grund av dess imponerande erbjudanden, flexibilitet och stöd som det ger till agila team. Den levereras med en färdig funktionsuppsättning samt bästa praxis så att team kan bygga och utveckla sina egna agila metoder.

Om du inte har en aning om var du ska börja kan du använda Jiras färdiga mallar och börja bygga dina produkter. Du kommer också att få en högre grad av anpassning med Jira, eftersom den snabbt kan anpassa sig till din arbetsstil. Den stöder också många integrationer så att du kan använda allt från en enda plats utan att byta verktyg.

Och det bästa är att Jira erbjuder en gratis plan tillsammans med olika betalplaner, som passar olika former och storlekar av företag. Den kostnadsfria nivån kommer med begränsade funktioner, medan de högre planerna kan tillgodose växande behov.

Varför behöver du Jira?

Konkurrensen är hög överallt och du måste komma med förstklassiga lösningar för att förbli relevant på marknaden.

Det är därför team nu går agila och letar efter verktyg, teknologier och metoder för att påskynda sin projektutvecklingsprocess och producera kvalitetslösningar.

Jira kan hjälpa dig där genom att ge dig de möjligheter och funktioner som ditt team behöver för att effektivisera ditt arbetsflöde och distribuera endast de bästa produkterna.

Jira Software är lämplig för alla smidiga metoder för projektledning och mjukvaruutveckling. Det erbjuder massor av värdefulla verktyg för att planera, spåra, mäta, uppskatta och rapportera arbetsflöden för agila team.

Nedan finns funktionerna i Jira som kan hjälpa dig att bygga och stödja din programvara och hantera allt effektivt.

Funktioner hos Jira

Jira Software är lämplig för alla smidiga metoder för projektledning och mjukvaruutveckling. Här är funktionerna nedan för Jira:

#1. Agila brädor

Jira låter dig hantera ditt arbetsflöde effektivt med kraftfulla Kanban och Scrum agila kort.

Kanban-kort: Med flexibla, lättanvända Kanban-kort kan du visualisera ditt arbetsflöde tydligt, maximera teamets effektivitet och begränsa pågående arbete. DevOps och agila team använder vanligtvis Kanban-kort för att påskynda kontinuerlig produktleverans och åstadkomma förbättringar.

  11 Deep Learning-programvara 2022

Scrum-brädor: Dessa brädor kan hjälpa dig att dela upp komplexa, stora projekt till mindre, lätthanterliga delar av arbete. Detta gör att ditt team som arbetar i sprints kan skicka produkter snabbare. Detta påskyndar det övergripande arbetsflödet.

#2. Färdkartor

Med färdplaner kan du hålla din organisation och ditt team synkroniserade med varandra. De ger också bättre insyn i ditt arbetsflöde så att teamen får hela sammanhanget om vad som händer. Den här informationen hjälper dig att fatta bättre beslut vid rätt tidpunkt samtidigt som du håller dina långsiktiga mål i linje.

#3. Insikter och rapporter

Genom att använda Jira Softwares färdiga instrumentpaneler och rapporter kan du få kritiska insikter i varje arbete tillsammans med sammanhanget. Detta gör det möjligt för team att hålla sig uppdaterade och sätta segel mot framgång.

#4. Dra och släpp automatisering

Låt Jira automation göra allt annat medan du bara fokuserar på viktiga saker. Jira automation är inte bara ett kraftfullt verktyg utan också enkelt och roligt att använda. Du kommer att få hundratals automationsmallar för att spara tid och hoppa över att börja från början.

Med Jira automation kan du automatisera många uppgifter med några klick. Den här funktionen är tillgänglig för alla kunder hos Jira Cloud. Du behöver bara välja mallar och hålla fokus, spara tid och koppla ihop de olika verktygen du använder. En del automatisering inkluderar:

 • Publicera automatiskt recensioner efter incidenter (PIR) i ett anslutet Confluence-utrymme
 • Autotilldela problem
 • Synkronisera arbetet
 • Daglig Slack sammanfattning
 • Sammanfatta berättelsepunkter för en deluppgift till den överordnade uppgiften
 • Automation Playground, en säker sandlådemiljö, hjälper till att utforska hundratals automationsmallar interaktivt och se hur var och en av dem fungerar.

#5. Driftsättning och kodstatus

Tillåt dina utvecklare att fokusera på sin kod samtidigt som de visualiserar alla dina distributioner och kodstatus snabbt i Jira. Du kan se:

 • Repositories: Om du inkluderar en specifik problemnyckel i en kodbekräftelse, PR eller filialnamn, kommer den att uppdateras automatiskt i Jira Software.
 • Utvecklingsstatus: Du kan visualisera och skapa nya grenar, visa åtaganden och dra förfrågningar direkt i Jiras problemutvecklingspanel.
 • DevOps: Du kan se och mäta det övergripande projektets framsteg, ända från idé till planering och produktion.

#6. Öppna DevOps

För DevOps-team räcker det inte med en enda leverantör för att leverera allt de behöver för mjukvaruutveckling. Å andra sidan, om du involverar för många leverantörer och verktyg kan det bli rörigt.

Med Open DevOps som drivs av Jira behöver du inte kämpa med någon av situationerna. Du kan använda Jira som din DevOps-övnings enda källa till sanning. Detta kommer att hjälpa dig att utnyttja utbyggbarheten hos en mångsidig, öppen verktygskedja och förbättra samordningen.

Open DevOps integrerar automatiskt partnerverktyg och Atlassian. Du kan ta med de verktyg du använder eller byta ut deras verktyg med några få klick. Dess funktioner är:

 • Förenklad verktygskonfiguration
 • Utvecklarverktyg för integration

#7. Projektflexibilitet

Jira säkerställer projektflexibilitet med sin struktur och autonomi, anpassningsbara arbetsflöden och kraftfulla integrationer. Du kan välja mellan företagsledda eller teamprojekt, vad som än passar ditt arbetsflöde, och Jira kommer att anpassa sig därefter. Dessutom kan du skapa arbetsflöden och anpassa dem efter din arbetsstil.

#8. Integrationer

Jira är mycket utbyggbart, med mer än 3000 integrationer och appar. Om ditt team använder ett verktyg är det stor chans att du kan integrera det med Jira. Du kan lägga till verktygen du använder från Atlassian-marknadsplatsen och göra allt från en enda plats – Jira.

Bläddra bara igenom deras kategorisidor och lär dig om användbara applikationer som du kanske är ny på. Några av de mycket använda integrationerna är GitLab, Git, GitHub, Jenkins, JFrog, Miro for Confluence, Figma, Lucidchart, Freshdesk, Power BI, Slack, Teams, Sentry, Zephyr Squad, etc.

  Hur man utför Bethesda-kontoåterställning

#9. Säkerhet och integritet

Jira är designad för skalbarhet och säkerhet och utnyttjar moderna funktioner. Du kan använda Atlassian Access, ett abonnemang för hela din organisation som kommer att ansluta dina produkter i Atlassian Cloud (som Trello, Jira Software, Confluence, Bitbucket, etc.) till en identitetsleverantör (som GCP, Azure AD, Okta, OneLogin, etc.).

Med Atlassian Access får du förbättrad datastyrning och säkerhet för alla dina Atlassian Cloud-lösningar och produkter. Det kan ge organisationer av alla storlekar möjlighet att lägga till funktioner på företagsnivå för identitets- och åtkomsthantering (IAM ) direkt i din centraliserade administratörskonsol.

Säkerhetsfunktioner:

 • Automatisera användarprovisioneringsprocessen (SCIM)
 • SAML SSO
 • Återkalla obehöriga API-tokens
 • Genomför 2-stegs autentisering
 • Övervaka användningen för att upptäcka misstänkt beteende, effektivisera användningen och hantera skugga IT
 • Granska revisionsloggar i hela organisationen

Mallar

Jira förser dig med dussintals vackra, förkonfigurerade mallar för olika kategorier, avdelningar och team. Dessa hjälper dig att komma igång snabbt och vägleder ditt team i projektet och uppnå framgång. Dessa mallar kommer att spara mycket tid eftersom du inte behöver göra allt från grunden.

Jira erbjuder mallar för:

 • Mjukvaruutveckling
 • Arbets-, produkt- och tjänsteledning
 • Marknadsföring
 • Finansiera
 • Personalavdelning
 • Design
 • Operationer
 • Försäljning
 • Rättslig
 • Personlig

Användningsfall av Jira

Jira är mycket mer än ett enkelt verktyg för att bygga och stödja mjukvarulösningar. Några av dess användningsfall är:

#1. Mjukvaruutveckling

Jira hjälper mjukvaruutvecklingsteam med hjälp av sina verktyg för att planera och skapa färdplaner, hantera budgetar, intressenter och funktionskrav, buggspårning, distribuera nya funktioner med mera. Det möjliggör också integration av olika verktyg för att underlätta arbetsflödet.

#2. Agil mjukvaruutveckling

Jiras resultatrapporter och tidsspårningsfunktioner gör det möjligt för agila team att spåra projekt och anställdas prestationer under en specifik tidsperiod. De använder det också för arbetsloggning, behörigheter på projektnivå och e-postmeddelanden.

#3. DevOps

DevOps hjälper till att automatisera och integrera processer mellan utvecklings- och driftteamen. Således kan de planera, skapa, testa och distribuera sin programvara snabbt och med tillförlitlighet.

Jira är ryggraden i Open DevOps av Atlassian. Det hjälper till att sömlöst integrera ett teams interna och externa eller tredjepartsverktyg under hela DevOps livscykel.

Det gör det med hjälp av verktyg som GitHub, GitLab, Confluence, Bitbucket, etc. Detta gör att du kan fokusera på bästa praxis som automatisering, kontinuerlig leverans, flaggning av funktioner, säkerhet och så vidare.

#4. Spåra buggar och fel

Om ditt system fångar en bugg kan Jira automatiskt allokera det och prioritera detta omedelbart. Detta gör det möjligt för projektledare att spåra buggen och korrigeringsprocessen. Det är också användbart vid buggspårning med problembacklogs, anpassningsbara arbetsflöden, projektregler, buglänkning, etc.

Projektet, uppgiften och produktledningen

Många team använder Jira för projektledning på grund av dess utmärkta konfigurationsmöjligheter och hur det tar emot projekt. Det ger många mallar för att komma igång snabbt och anpassa dem efter behoven. Jira hjälper till med:

 • Projektkonfiguration
 • Planera
 • Att välja ett lämpligt team och ge dem tillgång
 • Uppgifts- och framstegsspårning
 • Hantera projektslutförande
 • Lägga till datum, anteckningar, påminnelser etc. till uppgifter

Prissättning

Jira erbjuder olika prisplaner som är lämpliga för team av alla former och storlekar. Du är fri att välja mellan månads- och årsplaner baserat på ditt teams behov och tillväxt.

#1. Fri

Detta är en helt GRATIS plan som inte kostar dig en krona. Det är alltid gratis för upp till 10 användare och endast tillgängligt i ett månadsabonnemang. Denna plan är bäst för nystartade företag och småföretag.

  Fixa hög ping i League of Legends

Funktioner:

 • 2 GB lagringsutrymme
 • 1 webbplats
 • Insikter och rapportering
 • Grundläggande färdplaner och eftersläpning
 • Obegränsade projektbrädor
 • Gemenskapsstöd

#2. Standard

Det kostar $7,75 per användare. För att testa om det är fördelaktigt för dig kan du starta en gratis provperiod. Denna plan är mer lämpad för växande företag.

Funktioner:

 • Den erbjuder alla funktioner från den GRATIS planen plus dessa:
 • Upp till 35 000 användare
 • 1 webbplats
 • 250 GB lagringsutrymme
 • Användarroller och behörigheter
 • Revisionsloggar
 • Standard- eller kontorstidssupport

#3. Premie

Jira Software Premium är den högre planen för Jira Software, som kostar $15,25 per användare. Du kan ta en gratis provperiod för att kontrollera om det är värt att investera i. Det är mer lämpligt för medelstora företag.

Funktioner:

Den har alla funktioner från standardplanen plus dessa:

 • Obegränsad lagring
 • 1 webbplats
 • Upp till 35 000 användare
 • SLA:er för 90,9 % drifttid
 • Privacy Shield och GDPR för att hantera data med omsorg.
 • Premiumsupport dygnet runt

#4. Företag

Om du vill ange 801 användare eller fler kan du få denna plan. Det är endast tillgängligt som en årlig plan. Du kan kontakta försäljningen och förklara för dem dina behov för att få en offert för denna plan.

Funktioner:

Den har alla funktioner från Premium-planen plus dessa:

 • Obegränsade webbplatser
 • 99,95 % drifttid
 • Centraliserade säkerhetskontroller och användarprenumerationer
 • Support i företagsklass dygnet runt

Jira alternativ

Trots all godhet hos Jira, letar vissa användare fortfarande efter dess alternativa lösningar. Anledningen kan vara vad som helst, som bättre prissättning, användbarhet, funktioner som de specifikt behöver och så vidare. Så om du är en av dem, här är några Jira-alternativ för dig:

#1. Begrepp

Notion är ett utmärkt Jira-alternativ med sina fantastiska möjligheter och funktioner. Det är en uppkopplad arbetsyta där du kan arbeta bättre och snabbare. Du kan skapa och hantera dina projekt och dokument utan krångel, oavsett om du är nystartad eller företag.

Funktioner:

 • Produktfärdplan för att enkelt organisera och hantera dina projekt, uppgifter och produkter med deras tidslinjer.
 • Centralisera hela din kunskap som installationsguider, processer, etc.
 • Konsolidera alla verktyg till en enda plattform
 • Visualisera, filtrera och sortera uppgifter
 • Anpassa spårningsinformation
 • Få mallar för OKR, mötesanteckningar, semesterplanerare, vanespårare och redaktionella kalendrar

Prova Notion gratis.

#2. Asana

Asana är en av de bästa plattformarna för att utföra tvärfunktionellt arbete. Det hjälper dig att öka effektiviteten i hela ditt företag och är lätt för alla att använda och levererar bättre arbete snabbare.

Funktioner:

 • Hantera planeringen, innehållsutvecklingen och andra uppgifter effektivt med detaljer
 • Tilldela och organisera uppgifter med listvyn
 • Skapa tidslinjer och hantera uppgifter som är beroende, oplanerade eller överlappande
 • Fokusera mer på uppgifter med styrelser och prioritera arbetet
 • Automatisera och anpassa arbetsflöden
 • Stöder 200+ integrationer

Prova Asana gratis.

#3. Monday.com

Öka effektiviteten, produktiviteten och teamanpassningen med Monday.com, som hjälper dig att skapa och anpassa arbetsflöden efter dina behov. Du kan centralisera alla dina verktyg, arbete och processer i den och effektivisera allt.

Funktioner:

 • Lättanvänd automatisering
 • Aviseringar i realtid
 • Förbättrad insyn i varje uppgift med vyer och instrumentpaneler
 • Integration med många verktyg som Slack, Adobe, Dropbox, etc.

Slutsats: Är Jira värt det?

Jira är ett utmärkt verktyg som du kan använda för mjukvaruutveckling, projektledning, produkt- och uppgiftshantering, buggspårning och så vidare. Den har en stor uppsättning möjligheter och funktioner från grundläggande till avancerade nivåer. Och det bästa är att det är gratis för alltid.

Den kostnadsfria planen har dock begränsade funktioner. Så om du är ett växande företag eller ett företag, kan du prova dess betalda planer som kommer med avancerade funktioner till bra priser.

Med tanke på dess kapacitet och prissättning är Jira definitivt värt att testa. Men om du inte är nöjd med det kan du välja något av Jira-alternativen som nämns ovan.