Skapa virtuella evenemang med dessa 9 fantastiska marknadsföringsverktyg

Spread the love

Virtuella evenemang är mycket lätta att genomföra i denna snabbväxande värld i den digitala eran.

Många företag står inför flera problem på grund av den globala covid-19-pandemin. Pandemin har fortsatt under lång tid, och saker och ting är fortfarande inte helt under kontroll. Det är därför företag letar efter nya sätt att arbeta och kommunicera.

Flera företag ber sina anställda att fortsätta arbeta hemifrån. Tidigare brukade kollegor ha personliga möten, men nu måste de gå över till onlineplattformen. Företag använder olika onlineplattformar som Zoom, Hangouts, Meet och Skype för videosamtal och möten. Å andra sidan används Slack och Microsoft Teams för att utbyta dokument och meddelanden.

Inte bara möten, utan företag ser också fram emot att organisera evenemang virtuellt. Företag får kontakt med publiken genom onlineevenemang. Eftersom världen var låst beslutade flera företag att fortsätta med virtuella produktlanseringar, mässor och mycket mer.

Det berömda Apple Inc. var värd för en virtuell produktlansering i september 2020. De tillkännagav olika Apple-produkter, inklusive två helt nya modeller av iPad och en Apple Watch. Publiken var angelägen om att veta om allt i detalj. Arrangörerna kunde beskriva allt för publiken utan ansträngning, även på onlineplattformen. Människor var uppmärksamma med samma entusiasm även i virtuella evenemang.

Om du funderar på att vara värd för ett event, låt mig berätta att det är möjligt. Många gör det, och du kan också med hjälp av rätt programvara. Och innan jag pratar om några av de bästa lösningarna för virtuella evenemang, låt mig dela med mig av några tips för att göra evenemangen framgångsrika.

Att välja rätt plattform

Det är nödvändigt att välja en plattform som passar ditt evenemangs budget, kriterier och typ. Att välja rätt plattform blir ganska enkelt för att göra evenemanget framgångsrikt.

Nybörjarplattformar

Om du letar efter en snabb lösning som inte kräver många resurser bör du använda sociala medieplattformar. De hjälper dig att live streama hela evenemanget på sociala medier.

Några av plattformarna är Facebook, YouTube och Instagram. Den största fördelen här är att du inte behöver spendera något för att vara värd för ett onlineevenemang på dessa plattformar. Du kan direkt dela länken till ditt event med målgruppen. Publiken är bekant med dessa plattformar eftersom de är ganska lätta att använda. Du kan dra nytta av verktyg för livestreaming.

Nackdelen med sociala medieplattformar är att evenemanget inte kommer att vara så interaktivt. Människor kan bara interagera genom kommentarer, men ingen annan typ av interaktion är möjlig. Vissa plattformar sätter också vissa begränsningar för att vara värd för en livesession. Till exempel behöver du 10 000 prenumeranter på din kanal för att vara värd för ett virtuellt liveevenemang på YouTube.

Mellanliggande plattformar

Du kan använda Zoom eller Google Meet för att förbättra interaktionsnivån med deltagarna. Det låter dig skapa teammöten och konferensrum för webbseminarier och onlineevenemang.

Du kan interagera med din publik och dela din skärm eller webbkamera för att göra det som ett personligt evenemang. Det är bra för en liten sammankomst.

Avancerade plattformar

Om du är orolig för publikinteraktion och behöver allt för att göra virtuella evenemang framgångsrika, behöver du avancerade verktyg som nämns nedan, som tar hand om kartläggning, pooling, frågesporter, rapporter efter evenemang, djupgående analyser och mycket mer.

Reklam för virtuella evenemang

Om du planerar att arrangera ett virtuellt evenemang måste du utveckla en solid marknadsföringsstrategi som är i linje med dina mål och arbete i onlinevärlden. Det finns många sätt att marknadsföra ditt företag eller evenemang. Av alla digitala marknadsföringsstrategier är två av de viktigaste att fokusera på:

  Hur man åtgärdar Mac-startproblem med återställningsläge

E-post och sociala medier är det bästa sättet att visa ditt evenemang inför folk. Du bör lägga tid på att skapa marknadsföringsmail för att locka människor till ditt virtuella evenemang. Händelsespecifika hashtags skulle ge ett enormt uppsving för evenemanget genom sociala medier. Du kan till och med närma dig inflytelserika följare på sociala medier för att marknadsföra ditt virtuella evenemang.

Återanvänd ditt videoinnehåll

Även om din virtuella händelse är över betyder det inte att ditt innehåll blir mindre värdefullt. Du kan redigera innehållet och lägga upp det i olika format på sociala medier och andra plattformar för att marknadsföra det.

  • Skapa en podcast genom att konvertera ditt videoinnehåll
  • Skriv en blogg genom att transkribera din video
  • Dela dem på sociala medier genom att skapa korta klipp och bilder med hjälp av verktyg som Canva.

Innehållet blir aldrig gammalt; du kan använda den igen för att marknadsföra ditt tidigare evenemang. Det skulle också hjälpa dig att få publikens uppmärksamhet för ditt nästa evenemang.

Låt oss titta på några av de fantastiska marknadsföringsverktygen för att skapa ett virtuellt evenemang.

Adobe Connect

Organisera ett virtuellt evenemang med Adobe Connect att använda den verkliga kraften i den virtuella plattformen. Du kan använda denna mångsidiga plattform för att leverera en underbar upplevelse för din mångsidiga publik. Du kan helt förändra sättet att interagera med din publik för att skapa en uppslukande upplevelse för dem. Det är en utmärkt plattform för webbseminarier, möten och konferenser på ett säkert sätt.

Anpassa scenen efter din publik och ta fullständig kontroll över plattformen för att driva engagemang och interaktioner samtidigt som du fortsätter med evenemanget. Din publik kan aldrig missa din session med interaktiva inspelningar som känns som faktiska sessioner.

Adobe Connect är en enda planeringslösning som levererar och spårar hela ditt virtuella evenemang. Plattformen registrerar alla dina arbetsflöden före och efter händelsen. Du kan få en djupgående analys av ditt virtuella evenemang med den här plattformen. Du behöver inte oroa dig för ditt företags och deltagares säkerhet eller data eftersom Adobe håller dig täckt när det kommer till säkerhet.

Evenemangskalendern

Evenemangskalendern börjar med att göra dina virtuella händelser schemaoptimerade för bättre sökupptäckt på Google.

Denna programvara för virtuella evenemang har också kraftfull integration med konferensverktyg som Zoom och Webex. Den genererar automatiskt möteslänkar och visar dem på WordPress-instrumentpanelen.

Dessutom kan du välja att visa livestreamlänkarna till deltagarna som köper en biljett eller gör OSA. Evenemangskalendern stöder även hybridevenemang genom att inkludera platser för alla sådana poster.

Detta gör det möjligt att kontrollera allt direkt från din WordPress-adminpanel, inklusive liveströmmen inbäddad för att hålla trafiken på din webbplats.

Det finns många fler fördelar med att använda The Event Calendar för virtuella och hybridevenemang. Prenumerationerna börjar från en enda webbplats till obegränsade webbplatser, vilket passar alla användningsfall.

Slutligen stöds varje köp av en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti utan frågor.

Hubilo

Hubilo har gjort sin plattform idealisk genom att ha flera företag och deras evenemang i åtanke. Det stöder djupa registreringsarbetsflöden genom att bygga en målsida. Hela processen med biljetter, fakturering och Hubilo hanterar integration med olika betalningsprocessorer.

Plattformen tillåter användare att engagera sig med ett fantastiskt evenemangsflöde. Engagemangsdiagrammet skulle öka exponentiellt på grund av händelseflödet. Den har förmågan att hantera hela den virtuella händelsen smidigt. Allt från sändningsstudion till engagemang sköts av Hubilo.

  Post Covid' Special Gratis Online

Det är inte bara en plattform för virtuella evenemang, utan du kommer också att märka dess analys- och varumärkesfunktioner. Du kan integrera flera affärsverktyg som Salesforce, HubSpot, Mailchimp, Intercom, Marketo och många fler för att hantera evenemangsarbetsflöden genom Hubilo.

Goldcast

Goldcast är en specialiserad plattform för eventmarknadsförare för att skapa ett event som känns som en Netflix-show. Du kan helt anpassa denna plattform enligt ditt varumärke för att säkerställa att den liknar ditt företags event. Det finns oändliga anpassningsalternativ tillgängliga för dig på Goldcast.

Goldcast låter dig mixa både live- och förinspelade videor tillsammans. Den inbyggda studion skapar en smidig och sömlös övergång mellan live och förinspelade videor. Nu skulle det inte bli några tystnader eller pauser på grund av videoövergångar. Goldcast är en idealisk plattform för att hålla olika virtuella evenemang som produktlanseringar, kundmöten, community-evenemang, årliga konferenser, workshops och många fler.

Vanligtvis blir virtuella händelser ensidiga presentationer utan möjlighet till peer-to-peer-interaktioner. Denna engagerande plattform låter dig diskutera ditt favoritämne i ett rundabordsrum. När du är klar med det virtuella evenemanget kommer Goldcast att presentera insamlad data från kunder och potentiella kunder tillsammans med praktiska insikter.

Airmeet

Airmeet har designats för att leverera minnesvärda evenemang som din publik skulle älska. Dina deltagare kan flytta från den ena virtuella sessionen till den andra, besöka några utställningsbås och besöka nätverkslounger för att interagera med andra deltagare. Du kan bygga en skräddarsydd reception för att underhålla scenen, loungen och montern.

Du kan snabbt skala upp ditt evenemang även om det finns 100 000 deltagare i ditt virtuella evenemang. Starta snabbt en livestream från YouTube och Facebook direkt via Airmeet. Händelsedata kunde samlas in och analyseras genom att integrera CRM via Zapier. Du kan streama sessionen från vilken livestudio som helst som OBS, WebEx, Zoom, etc.

Det är en mycket pålitlig och robust plattform för att hålla virtuella evenemang och har utmärkta integrationsmöjligheter för bättre upplevelser. Oavsett om du planerar för ett socialt webbseminarium eller en prisutdelning, en liveshow eller en mässa, behöver du inte oroa dig eftersom Airmeet kan hantera allt.

Hopin

Om du planerar att vara värd för ett virtuellt evenemang med deltagare från hela världen bör du titta på Hopin. Det kommer att vara fördelaktigt för att skapa ett engagerande virtuellt evenemang. Flera interagerande områden har optimerats för att dina deltagare ska kunna engagera sig och ansluta.

Du kommer inte att se någon skillnad mellan offline- och onlineevenemang på grund av den här plattformen. Det finns flera anpassningar tillgängliga för att göra det till en idealisk virtuell händelse. Oavsett om du planerar ett rekryteringsevenemang med 50 personer, ett praktiskt möte med 500 personer eller en årlig mässa med 50 000 personer, kan du gå vidare med Hopin.

Hopin låter dig hantera evenemanget från planerings- till analysfasen. Du kan sälja biljetter online eller till och med rekrytera sponsorer. Du kan till och med få fullständig analys av evenemanget och ladda ner data från alla deltagare. Varje deltagare kunde engagera sig snabbt, och det finns alternativ att arrangera 1-1 möten för bättre engagemang mellan deltagarna.

Ballong

Ballong är en onlineplattform där du kan utforska och virtuellt anordna evenemang utan ansträngning. Du kan planera en mässa, livescenhändelse, nätverksevenemang och mycket mer med hjälp av dess skalbara och säkra teknologier. Det finns ett obegränsat antal steg på denna plattform.

Ballong hjälper dig att skapa ett roligt och engagerande event istället för ett tråkigt event där deltagarna sitter och lyssnar. Här får människor en chans att få kontakt med likasinnade. Du kan antingen höra experterna prata eller gå med i en konversation och börja nätverka med människor.

  Fullständig kontroll per app över din enhets orientering

Du kan hantera allt från att skapa en händelse till att analysera händelserapporterna från en enda plattform. Du kan ordna små möten för dina anställda eller till och med ha ett en-till-en konsultationssamtal med en potentiell kund. Det finns ingen ände på antalet sätt du kan använda den här plattformen för att arrangera ett framgångsrikt virtuellt evenemang.

Undra

Undra är ett virtuellt utrymme för människor att prata och träffa och även arrangera onlinesamlingar för skojs skull. Plattformen har tagit fram ett innovativt sätt att veta vem som talar till vem. För att gå med i en konversation tar människor sin avatar närmare de andra. För att lämna någon konversation måste de helt enkelt flytta bort sin avatar.

Du kan enkelt sända innehållet genom video, skärmdelning eller något annat sätt. Det är möjligt att sända innehållet till ett visst område av människor eller alla gäster. Det skulle kännas som att förbereda en komplett fysisk lokal. Du får sätta upp olika områden i plattformen och tillhandahålla ämnen för varje område. Gästerna kan interagera med varandra baserat på hur du har definierat när du byggde just det området.

Det bästa med Wonder är att det fungerar på alla enheter. Det finns inget behov av att ladda ner eller installera någon programvara eftersom plattformen är kompatibel med webbläsare. Du kan vara värd för ett virtuellt evenemang för upp till 1500 gäster på Wonder. Wonder är mycket skyddande när det gäller säkerheten för deltagare, arrangörer och hela evenemanget. Värdar och arrangörer använder Wonder för virtuella evenemang som möten, mässor, konferenser, möten, nätverkande och mycket mer.

Bevy

Om du letar efter programvara på företagsnivå för att arrangera virtuella konferenser och andra evenemang, då Bevy är den perfekta för dig.

Oavsett om du planerar en liten konferens, möte för dina företagsanställda eller ett storskaligt globalt evenemang, hittar du alla resurser för att genomföra det med Bevy. Den kan integreras med din marknadsförings- och CRM-automatiseringsprogramvara för bättre hantering.

Du kan helt förstå din publiks data och använda den för att få bättre resultat. Att integrera all data tillbaka med dina kärnsystem är ganska enkelt. Det finns ingen mellanhand här när evenemangen arrangeras på Bevy. Deltagardata är bara din, och det skulle inte förekomma någon störning på grund av plattformen.

Bevy kan hantera virtuella och gemenskapsevenemang i vilken skala som helst med maximal effektivitet. Teamet av rådgivare finns alltid där för att ge dig sin support vid eventuella frågor eller problem med plattformen. Du kan trivas med ditt virtuella evenemang genom att planera det på Bevy.

Slutgiltiga tankar

På grund av pandemin sitter människor fast i sina hem och uttråkade. Det här är rätt tillfälle att skapa extraordinära virtuella evenemang för att hjälpa dig att växa ditt varumärke och din verksamhet. Med hjälp av lösningarna som nämns ovan kommer du att tycka att det är ganska enkelt att organisera och hantera ditt virtuella evenemang samtidigt som du gör det till en stor framgång.

Utforska sedan den bästa webinarmjukvaran för företagstillväxt.