Ett lättanvänt verktyg till din tjänst

Spread the love

Allt fler går över till onlinelösningar när det kommer till videoredigering.

Det betyder inte att datorprogramvara lever sina sista dagar, nej – tvärtom. Desktopprogramvara är praktisk när du behöver noggrann videobearbetning, främst för professionella ändamål. Men om du redigerar video online är chansen stor att du behöver få resultaten snabbt och utan större ansträngning.

Fastreel by Movavi gör just det. Granskningen visar varför denna onlinevideoredigerare är aktuell för jobbet, dess nackdelar och vad som skiljer den från andra verktyg på marknaden.

Gränssnitt och användning

Fastreel by Movavi har en tydlig layout i mörka färger istället för det vit-blå färgschemat på sajtens huvudsida. Varje verktyg öppnas i en ny flik som gör det mycket tydligt när du söker efter den funktion du behöver.

Vissa verktyg är automatiserade, vilket innebär att du bara behöver ladda upp filer och få resultaten. Detta gäller verktyg som videokomprimering, muting och reversering. Andra funktioner som att lägga till filter eller ändra storlek kommer att ta mer åtgärd från din sida. När du har laddat upp videor måste du justera inställningarna manuellt för att få önskat resultat. Och när du använder en mall eller startar en video från början kan du hantera ditt projekt med hjälp av praktiska dra-och-släpp-kontroller.

Importera

Fastreel låter dig ladda upp både video- och grafikfiler till ditt projekt. Du kan använda JPEG, PNG, GIF, MP4, MOV, MKV, AVI och WMV som indatafilformat. Observera att varje fil bör vara mindre än 500 MB. Du kan ladda upp foton och videor från din dator eller din Dropbox-lagring.

Funktioner

Låt oss nu prata om Fastreels möjligheter mer i detalj.

Mallar

Mallar är användbara när du behöver en temaspecifik video. Mallgalleriet innehåller 38 färdiga klipp och uppdateras regelbundet. Du kan hitta ett prov praktiskt taget för alla

  Vad betyder "GLHF" och hur använder du det?

tillfälle eller syfte: olika intros, reklamklipp, träningsvideor, filmtrailers, Instagram-berättelser och mer.

Du kan anpassa varje mall som du vill: ändra ordningen på bilderna, lägg till nya scener, infoga text och ändra dess teckensnitt, överlägg musik och justera bildförhållandet. Däremot har mallar inte olika färgscheman, så du kan bara arbeta med standardpaletten.

Verktyg

Fastreel ger dig en multifunktionell verktygslåda som du kan använda för att förbättra dina videofiler. Som nämnts tidigare behöver du inte mer än ett par klick för att beskära dina bilder, justera färger, ändra videohastigheten eller klippa video online.

Här är hela listan över vad du kan göra med Fastreel:

 • Komprimera videor. Det här verktyget minskar din filstorlek så att du kan ladda upp den till webbplatser eller bifoga den till e-postmeddelanden.
 • Klipp videor. Du kan trimma klämman från båda ändarna eller ta bort delar i mitten.
 • Beskär och ändra storlek på videor. Ändra videons bildförhållande till 1:1, 16:9, 9:16 eller anpassade parametrar.
 • Ändra videohastighet. Gör dina bilder upp till 4 gånger snabbare eller långsammare.

 • Slå samman videor. Slå ihop flera klipp till en lång video.
 • Stäng av videor. Ta bort ljudet från dina bilder med ett klick.
 • Omvända videor. Få videosekvensen att gå bakåt.
 • Lägg till musik till en video. Välj en av de inbyggda atmosfäriska låtarna eller ladda upp ditt soundtrack.
 • Rotera och vänd videor.
 • Loop videor. Det här verktyget duplicerar din video flera gånger, vilket gör att den upprepas 2 till 10 gånger i rad.
 • Lägg till text i en video. Roliga eller förklarande bildtexter ökar attraktionsnivån och gör videor tydligare.
 • Gör en stop-motion-video. Detta avancerade verktyg kan få din video att se ut som en animation. Du behöver bara välja klipphastighet från 0,2 till 1,5 sekunder och njuta av resultatet.
 • Lägg till en vattenstämpel till en video. Vattenstämplar skyddar ditt ägande så att du kan lägga till din logotyp i hela videon.
 • Gör ett kollage med delad skärm. Visa flera videor eller foton på skärmen.
 • Lägg till undertexter. Bädda in undertexter till dina favoritprogram eller skapa en SRT-fil själv.
 • Lägg till filter. Ändra videons färgpalett till något mer sofistikerat som matchar din idé.
  Hur man lägger till och ordnar om appar i Apple TV

Filmskapande

Sist men inte minst kan du skapa en film eller ett bildspel från grunden. Fastreels funktionalitet låter dig ladda upp dina bilder och musik, lägga till snygga övergångar och eleganta bildtexter och sedan spara resultaten.

Exportera

När du är klar med redigeringen måste du spara ditt projekt. Fastreel har dock bara ett exportalternativ: MP4-formatet. Detta kan verka förvånande, eftersom andra videoredigerare föreslår ett mycket mer omfattande urval av utdataformat. Beslutet är dock ganska rimligt. MP4 är det mest populära och effektiva formatet för att arbeta med video, särskilt online. Dessutom kan du exportera din fil direkt till YouTube om du använder mallar.

Prissättning

Fastreel kan användas som en gratis videotillverkare om du inte har något emot vattenstämpeln. Du är inte begränsad i antalet gånger du kan bearbeta dina videor, inte heller i den totala tiden du använder redigeraren. Du kan dock välja en av de två premiumplanerna för att upptäcka Fastreels fulla potential.

Single Premium-planen låter dig spara en video utan vattenstämpel och välja 720p-upplösningen. Det betyder att du kan bearbeta videon med ett verktyg och spara den. Om du vill redigera samma video med ett annat verktyg måste du köpa Single Premium-planen en gång till.

Unlimited Premium ger dig tillgång till alla verktyg på en gång – du kan redigera och spara din video flera gånger utan vattenstämplar i 720p-upplösningen.

 • Pris: $19,95 per månad eller $119,40 faktureras årligen ($9,95 per månad)
  Vad är en arbetsorder? [+ 4 Templates]

Fördelar nackdelar

Fördelar

 • Fastreel är en videoredigeringstjänst online, så du behöver inte installera något på din dator. Du kan arbeta i vilken webbläsare som helst och logga in var som helst.
 • Det är lätt att använda och du kommer inte ha några problem att ta reda på vilken knapp som gör vad.
 • Du hittar sällan avancerade verktyg i andra onlineredigerare: reversering, looping, hastighetsändring och att lägga till undertexter i SRT-format.
 • Du kan logga in via ditt Google- eller Facebook-konto eller använda ditt Movavi-ID för att komma in i systemet.
 • Du är fri att skapa en video från grunden eller använda en färdig mall.

Nackdelar

 • Du behöver en stabil internetanslutning för att säkerställa att Fastreel fungerar korrekt.
 • Alternativet Single Premium-plan kan verka dyrt.
 • Den kostnadsfria versionen lägger över en vattenstämpel på utdatavideor.

Slutsats

Om du letar efter en verktygslåda som låter dig redigera videor praktiskt taget på språng, råder vi dig att kolla in Fastreel.

Vi tycker att det är väldigt användbart, eftersom det inte kräver särskilda färdigheter för att skapa en video. Den har alla grundläggande verktyg som att skära, beskära och rotera och avancerade funktioner som stop-motion och delad skärm. Gratisversionen gör sitt jobb med att introducera dig till verktygen, men med prenumerationen får du fördelen av att spara dina videor i högsta kvalitet och utan vattenstämpel.