Skapa mönsterdesign med dessa 11 tjänster och verktyg

Spread the love

Ett mönster betyder just en ”upprepad dekorativ design.”

Idag finns det en enorm variation av mönster på varje yta och produkt. Vare sig det är förpackningar, varumärkesbyggande utomhus, webbdesign, digital produkt, logotyp, varumärke, väggmålningar, typografi, affischer, illustrationer, 3D-design, mobilappar eller karaktärsdesign.

Som ett resultat styr design och mönster marknadsföringsarenan på alla möjliga sätt. Det spelar en avgörande roll i den direkta marknadsföringen och har makten att locka köpare med en enda blick.

Millennials och Gen-Zs är visuella konsumenter, vilket innebär att om de gillar en produkts design och förpackning kommer de med största sannolikhet att köpa den. Det är därför mönsterdesign är ett behov för tillfället. På grund av dessa skäl måste en grafisk och webbdesigner kämpa för denna konst för att fånga marknaden.

Vad är ett verktyg för mönstertillverkning?

Ett verktyg eller programvara för mönstertillverkning hjälper kreativa designers att skapa färdiga mönster och anpassa dem efter deras behov. En bra mönstertillverkare är utrustad med olika funktioner och verktyg som färger, texturer, gradienter, transformationer, texter och mönster som hjälper till att skapa unika mönsterdesigner.

För närvarande gör tekniken det ganska enkelt att göra denna mönsterframställningsprocess enklare. Innan vi går mot några värdefulla verktyg och tjänster, låt oss titta igenom några utmärkta användningsfall av upprepade mönster i design.

Vilka är användningsfallen för upprepade mönster i design?

Upprepning i mönsterdesign förstärker och gör en person bekant med varumärkets logotyp, budskap och slagord. Konsistens bibehålls genom upprepning med liknande former, typsnitt, färger och texturer. Ett varumärke använder praktiskt taget frasen ”trumma in i huvudet” genom upprepning.

Dynamit

Här är ett skivomslag till en känd BTS-låt som heter ”Dynamite”. Omslaget använder upprepning för att locka fansens uppmärksamhet och hjälpa dem att memorera namnet genom att upprepa texten ”Dynamit” i ett stort, färgstarkt typsnitt. Även om de inte har använt några bandmedlemmars bilder för att skapa hypen, kommer den repetitiva mönsterdesignen fortfarande att föra fram budskapet.

Hämmar

Denna design av korglådan använder ett mönster av upprepade former på varje sida av lådan. Denna minimala mönsterdesign skapar en ren estetik genom att använda vitt utrymme. Det låter ögonen vila och kräver inte för mycket uppmärksamhet. Här står varumärket i centrum och gör det möjligt för det att få fokus.

Design av målsida

Den här målsidans design använder vackra illustrationer. Den använder motiv som kuvert och flora som en repetitiv mönsterdesign. Användningen av ljusa, kontrasterande färger skapar balans. De rosa-tonade röda blommorna matchar färgen på ”Free Sign Up”-rutan för att skapa harmoni i en övergripande design.

Bokomslag

Detta bokomslag använder symmetrisk typografi tillsammans med repetitiva horisontella linjer. Bilden använder linjer och cirklar för att skapa en attraktiv geometrisk design. Denna mönsterdesign sammanfaller fint med bokens titel och använder böcker och texturer som repetitiva element.

Spiderman filmaffisch

Den här klassiska spiderman-filmaffischen använder ett spindelnätstema för att framhäva filmens tema. Upprepningen av lutande linjer och former skapar intressanta geometriska mönster, liksom färgschemat av blått, rött och vitt, balanseras genom hela affischen. Användningen av olika texturer har gjort affischens karaktär i fokus.

Så dessa var några av de bästa användningsfallen för mönsterdesigner som finns på marknaden.

Mönster är mycket mer än en dekoration. De är en viktig komponent i en grafisk designers verktygslåda. Därför är det viktigt att känna till de enklaste och bästa verktygen och tjänsterna en grafisk designer kan använda för att skapa en originell mönsterdesign.

Låt oss gå mot några populära tjänster och verktyg för att hjälpa dig med mönstertillverkning.

Fiverr

Fiverr är en marknadsplats som erbjuder de bästa mönsterdesigntjänsterna till konkurrenskraftiga priser. En person kan lägga ut projektet på entreprenad om deadline är nära. De kreativa frilansarna är erfarna och levererar högkvalitativa resultat under en given tid.

Gransknings- och betygssystemet på enskilda säljare säkerställer transparens i arbetsmoralen och kvaliteten. Förutom grafiska designers finns det även appdesigners, logotypskapare, illustratörer, flygblad och bannerdesigners. De kan skapa ursprungliga sömlösa mönster för köparna till olika priser.

Upwork

Upwork är en annan tjänsteleverantörsapp som erbjuder mönsterdesignspecialister. Den kopplar samman frilansande yrkesverksamma såväl som företag. De hjälper till att leverera en högkvalitativ produkt för kunder med högt värde. Upwork har tusentals grafiska formgivare och kreativa konstnärer som kan skapa illustrationer, logotyper, vektorsömlösa mönster, minimalistiska moderna illustrationer, karaktärsdesigner, tecknade serier och mer.

Många topprankade designers på Upwork har framgångsrikt levererat snabba och unika mönsterdesigner. Dessutom, med den avancerade sökfunktionen, kan man filtrera bort deras designers baserat på plats, timpris, jobbframgångsförhållande och många sådana parametrar.

Repper

Repper är en betalapp för personligt bruk. Den erbjuder två planer, nämligen Pro och Hobby. Om du planerar att använda mönstren för kommersiella ändamål som kundprojekt eller för att sälja digital design, kan du välja Pro-planen, prissatt till $9,99/månad. Tvärtom, om du planerar att använda mönstren för rent icke-kommersiella ändamål, kan du välja en Hobby-plan som kostar 4,99 USD/månad.

Men man kan alltid byta senare. Repper erbjuder också en 14-dagars provperiod. Fördelen med att använda en pro-plan är att en kreatör åtnjuter de kommersiella rättigheterna för mönstret de gör.

Patternico

Patternico skapar unika bakgrunder gratis. Det är en sömlös mönstergenerator och låter användaren välja vilken ikonbakgrund som helst eller ändra färgen på placeringarna för att skapa originalanpassade mönster. Dessutom är det det bästa verktyget för att skapa mönsterdesigner för webbplatser och UI/UX-projekt.

En användare kan antingen använda ikonpaket med öppen källkod eller enkelt ladda upp sin grafik eller ikoner för att skapa mönster. Bortsett från det är Emoji-mönster en av deras berömda mallar bland designers. Den här webbplatsen erbjuder också teckensnitt och linjeikoner som kan användas var som helst i design.

Patterninja

Patterninja är ett utmärkt mönstergenererande verktyg som drivs av Sergiy Yavorsky som ger användarna kontroll över varje element. Till exempel kan man skapa mönster av färdiga ikoner som kan roteras, placeras och skalas på alla möjliga sätt.

Skaparen kan också använda sina bilder som element och design. De kan göras inom några minuter och laddas ner och delas med andra. Dessutom skulle varje designer som har arbetat med Photoshop vara van vid att arbeta med lager. Så Patterninja erbjuder också lager som kan öka effektiviteten för kreatörer på plattformen.

Lazymau

Lazymau är en helt gratis plattform för att skapa sömlösa mönster inom några sekunder. Det är inte begränsat till de tillgängliga ikonpaketen med öppen källkod. Du kan till och med ladda upp dina egna ikoner och grafik för att enkelt skapa mönster enligt dina krav.

Lazymau hjälper kreatörer att skapa sömlösa mönster med hjälp av dess enkla och intuitiva gränssnitt.

Creative Cloud Adobe

Creative Cloud Adobe är en samling av över 20 videor, foto-, design-, UX-, webb- och sociala medier-appar. Dessutom erbjuder den integrerade väsentligheter som teckensnittsfamiljer och färgpaletter. Det ger också samarbetsmöjligheter.

Du kan skapa vackra och lockande mönster och mönster med Creative Cloud. Processen att skapa mönster är ganska enkel med det här verktyget, eftersom du bara måste flytta skalan för att justera alla befintliga mönster.

InDesign-appen är en mjukvara för siddesign som låter användare skapa vackra grafiska mönster med typografi. Genom att välja den här tjänsten kan du arbeta enkelt och sömlöst med andra Adobe-produkter som Adobe Photoshop, Adobe Illustrator och många fler.

Tabbied

Tabbied är en mönstergenererande webbplats. De syftar till att bygga enkla designverktyg för att skapa konst. Det är lätt att använda. Man måste plocka upp en design från källkonstverk, anpassa färger och välja inställningar för designen. Senare kan du äntligen ladda ner den skräddarsydda designen gratis.

En användare kan skapa vackert genererade mönster eller konstverk att använda för webbplatser, väggkonst och mer. Den bästa delen av sajten är exemplet att använda, där de ger några designexempel från vilka alla skapare kan hämta inspiration och skapa sin egen design.

Doodad

Doodad är ett verktyg för att göra webbplatser snabba, tillgängliga och uttrycksfulla. Det erbjuder ett gratis mönstergeneratorverktyg som hjälper en användare att skapa unika, sömlösa och royaltyfria mönster. Man kan välja en basstil och anpassa den med filter, färger och transformationer.

Du kan exportera dina mönster som SVG, PNG och CSS. Du kan också använda det skräddarsydda mönstret i alla kommersiella projekt. Dessutom, genom att använda shuffle-knappen, kan du välja valfri slumpmässig design och börja arbeta med den mallen.

Visiwig

Visiwig erbjuder gratis och premiummönster. Vector pattern generator erbjuder många gratis mönster att välja mellan som kan anpassas för att göra sömlösa mönster för en webbplats eller någon annan vektorprogramvara.

Det ger också 100 viktiga geometriska och minimalistiska mönster för $30. Dessa mönster är designade i en enda färg och är redo att placeras över solida färger, texturer, övertoningar eller andra mönster. Deras resurser med ikoner, mönster och texturer är också mycket användbara i alla projekt.

Picsart

Picsart är den största kreativa allt-i-ett-plattformen för video-, fotoredigerings- och designverktyg. Återuppliva vilken bakgrund som helst med dess mönstergeneratorverktyg. Picsart mönstergenerator låter dig ladda upp bilden och välja ut en helt ny bakgrund för den.

Efter det kan du anpassa den genom att lägga till text i olika typsnitt, lägga till klistermärken, ändra storlek på eller ändra bakgrundsfärgen eller till och med ta bort bakgrunden med hjälp av verktyget för borttagning av bakgrund. Möjligheterna är oändliga med denna. På grund av Android-versionen av Picsartstår den mycket mer över sina konkurrenter när det gäller tillgänglighet.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har mönster alltid funnits på marknaden, oavsett om det är på tyg, yta, tillbehör, förpackningar och produkter. För närvarande är dessa mönster en våg på de digitala plattformarna, eftersom man kan se dem på varje webbplats. De ovan nämnda verktygen och tjänsterna hjälper dig att skapa de perfekta mönstren enligt dina krav. Så du kan prova någon av dem för att skapa utmärkta mönster och design.

Du kan nu titta på några grafiska designerjobb.

  Hur kan du logga in på Depop