Ska du byta in din Mac med Apple eller en tredje part?

Viktiga takeaways

  • Apple Trade In är praktiskt om du planerar att köpa en ny Mac direkt från Apple Store, eftersom inbyteskrediten omedelbart tillämpas på ditt köp.
  • Tredjepartswebbplatser erbjuder bättre värde och kontantbetalningar, vilket gör dem till ett bra alternativ om du vill använda pengarna till något annat.
  • Cash For Your Mac är tredjepartsplattformen vi rekommenderar för att få det bästa värdet för din Mac, men det är värt att kolla flera webbplatser för offerter.

Apples och tredjepartswebbplatser erbjuder program som låter dig byta in din Mac mot kontantbetalning eller presentkort. Vi kommer att dela upp fördelarna med att handla in via Apple och tredjepartswebbplatser så att du kan fatta ett välgrundat beslut när det är dags att byta mot en ny Mac.

Fördelarna med att handla i din Mac med Apple

Det finns flera fördelar med att handla med din Mac via Apple. För det första är detta väldigt praktiskt om du planerar att köpa en ny MacBook direkt från Apple. Du behöver inte leta efter en annan webbplats eller vänta några dagar för att få pengar för att köpa din nya Mac.

Dessutom kan du byta in din MacBook eller stationära Mac i en återförsäljare av Apple Store. Att göra det kan vara bekvämare än att behöva posta det (om du bor nära en Apple Store), eftersom du slipper eventuella fraktproblem och får betalt för din Mac omedelbart. Du kan till och med kolla Apples inbytessida för att se hur mycket du får för din Mac, gå sedan till en butik för att byta den utan överraskningar.

Du kan också påskynda processen i butiken genom att säkerhetskopiera dina data och radera din dator i förväg, vilket är en av sakerna du bör göra innan du säljer din Mac.

Fördelarna med att handla i din Mac med en tredje part

Förmodligen är den största fördelen med att handla med din Mac genom en tredje part möjligheten att hitta det bästa värdet, eftersom det finns flera alternativ att välja mellan.

2023 kritiserades Apple (som rapporterats av MacRumors) för att erbjuda dåliga inbytesofferter för relativt nya Mac-datorer. MacRumors rapporterade också att Apple sänkte inbytespriserna för många av sina produkter i januari 2023. På grund av detta övergick många till att sälja sina Mac-datorer till tredjepartsplattformar i hopp om en bättre offert.

Förutom att eventuellt få ett bättre pris, tenderar tredjepartsalternativ att ge pengar för din Mac. Detta till skillnad från att Apple tillhandahåller ett presentkort som du bara kan använda för Apples produkter och tjänster. Därför är tredjepartstjänster bättre om du vill använda pengarna du får från att sälja din Mac till något annat. Några av de bästa webbplatserna för att sälja din begagnade Mac erbjuder också olika betalningsmetoder.

Till exempel, Kontanter för din Mac låter dig få pengar via ett Apple Store-presentkort, kontanter via PayPal omedelbar betalning (som inkluderar en avgift på 2,9 %) eller en företagscheck. Slutligen kan vissa tredjepartswebbplatser erbjuda en liten summa extra pengar om du byter in din enhet och köper en från dem.

Så om du vill spara lite pengar på en Mac men inte behöver det senaste och bästa, kan handel med din Mac för att köpa en begagnad från en tredje part vara ett bra alternativ.

Vilken tredjepartsplattform erbjuder maximalt värde för din MacBook?

Den första webbplatsen vi rekommenderar att du kollar in för det bästa inbytesvärdet för Mac är Kontanter för din Mac, som tidigare har erbjudit rimliga priser på en mängd olika Apple-enheter, inklusive Mac-datorer. Observera att varje webbplats kommer att tillhandahålla en annan offert för din Mac, så du vill kolla några webbplatser för att se vilken som är villig att betala mest.

För att ge dig ett exempel på hur det kan variera gick vi till några webbplatser för att få en offert på en bas 13-tums M2 MacBook Air i bästa möjliga skick, med laddaren men utan låda. Här är resultaten i skrivande stund:

Om din Mac är för gammal till den grad att inga tredjepartswebbplatser är villiga att erbjuda pengar, finns det några användbara sätt att återanvända en gammal Mac.

I slutändan beror vilken webbplats du använder för att handla med din Mac på två faktorer: var du får den bästa offerten och vad du planerar att använda pengarna till. Apples inbytesprogram är bättre om du vill ha en sömlös övergång till din nya Mac. Men om du vill ha bästa möjliga utbetalning eller behöver hårda kontanter, är tredjepartsplattformar svåra att motstå.