SERP-analys och rankningsspårning i realtid

Som småföretagare vet du förmodligen redan att du (ständigt) behöver förbättra ditt SEO-spel. Men tids- och budgetåtagandena kan vara avsevärda när man söker gör-det-själv- eller tredjepartslösningar. Gå in i Seobase, allt-i-ett SEO-verktyg som får dig igång inom några minuter.

Seobase utlovar ett strömlinjeformat användargränssnitt, kraftfull spårning, omfattande rapportering och enkel teamhantering till ett lågt pris. Om du tycker att allt låter för bra för att vara sant, så har vi dig. Nedan gräver vi i Seobases erbjudande och ser över vad det gör bra och var det faller till kort.

Vad Seobase kan göra för ditt företag

Innan vi går in i det snälla, låt oss ta en titt på Seobases elevatorpitch.

Seobase erbjuder det enklaste sättet att få en holistisk översikt över din webbplatss sökmotorprestanda. Medan många andra SEO-verktyg fokuserar på heltäckande till nackdel för användbarheten, är enkelhet nyckeln med Seobase. Filosofin här är att du kommer att göra de största prestandavinsterna med ett verktyg som är lätt att använda och lättillgängligt. Om spårningen är komplicerad och rapporteringen svårbegriplig, är det osannolikt att du kommer att skörda fördelarna med en dyr SEO-tjänst utan att anlita någon som tolkar allt åt dig.

Det betyder inte att Seobase är alltför förenklat; De strävar verkligen efter att ge din analys och ditt beslutsfattande kraft med sofistikerad spårning och rapportering. Deras intuitiva, tillgängliga webbapp gör det möjligt för ditt team att samordna ansträngningarna för att överdriva tävlingen – och låter dig ställa in behörigheter för att hantera ditt lag.

Det är gratis att prova utan att behöva kreditkort och billigt att prenumerera. På pappret är Seobase den silverkula som små och medelstora företag har letat efter när det gäller användbarhet, användbarhet och prisvärdhet.

Seobase nyckelfunktioner

Kärnan i Seobases erbjudande är några viktiga funktioner för att kickstarta och utöka din SEO-analys.

Rankspårning och nyckelordshantering

De två går hand i hand för att hjälpa dig att med ett ögonkast utvärdera det organiska resultatet för alla viktiga nyckelord som ditt företag bygger på. Det är här Seobases fokus på enkelhet verkligen lyser: det är superlätt att mata in nyckelord och nyckelordsfraser som du vill spåra under en given domän tack vare ett strömlinjeformat visuellt gränssnitt.

Betalda användare har fördelen av att spåra flera domäner (användbart för att spåra konkurrenter), men vem som helst kan lägga till eller ta bort sökord i farten utan att störa befintliga processer. Dessutom kan du spåra både stationär och mobil trafik antingen tillsammans eller separat efter behov. Seobase rensar automatiskt ut dubbletter av sökord för att hålla dina rapporter rena och lättläsliga.

Spårning sker i realtid som standard, men Seobase låter dig också välja datum i det förflutna för att få insikt i förändringar över olika tidsramar. Det finns många viktiga mätvärden som hjälper dig att tolka data som samlas in av Seobase, men vi kommer att täcka dem mer på djupet senare.

När dina listor växer kommer du att använda dig av färgkodade taggar. Skapa och tilldela taggar till specifika sökord efter behov, filtrera sedan dina listor för att se relevant statistik utan att manuellt behöva sortera igenom hundratals eller tusentals objekt.

Omfattande rapportering

Begränsad till de betalda nivåerna, rapportering är där gummit möter vägen med Seobase och ger ett stort incitament att uppgradera. Användare som har administratörsbehörighet kommer att kunna skapa en ny rapport för att spåra en viss domän (oavsett om det är stationärt eller mobilt), och sedan ställa in frekvensen till dagligen, veckovis eller månadsvis. Välj vem du vill skicka dessa rapporter och slappna av medan Seobase gör resten.

Detta är avgörande inte bara för att hålla ett öga på dina kritiska mätvärden, utan för att hålla teammedlemmarna informerade om de behöver veta. Du kan till och med dela rapporter med dina egna kunder för att tjäna som bevis på värdet.

Rapporter skickas ut direkt efter att de har skapats och förnyas automatiskt enligt din valda tidsram utan att ytterligare administratörsinmatning krävs. Naturligtvis är det lika enkelt att radera en rapport med ett knapptryck utan krångel.

Laghantering

Såvida du inte är en enskild firma är det viktigt att kunna samordna din SEO-strategi över hela ditt team. Det finns tre användarroller du kan tilldela på inbjudningsbasis:

Admin – Full tillgång till allt inom Seobase, inklusive prenumerationer och fakturering, samt skapande och radering av användare.
Manager – Fullständiga rättigheter med avseende på användarhantering, åtkomst till instrumentpanelen och skapa/redigera/ta bort spårningar och nyckelord; men saknar möjligheten att skapa andra administratörskonton eller ändra prenumerationsinställningar.
Viewer – Den idealiska behörigheten för kunder och anställda på lägre nivå. Tillåter visning av Dashboard, spårningar och nyckelord, men saknar möjligheten att redigera vad som helst.

Antalet individuella användarroller du kan tilldela baseras på din prenumerationsnivå, men Seobase begränsar sig till generösa 30 användare vilket borde räcka för de allra flesta små och medelstora företags SEO-behov.

Använder Seobase

Nu när vi har en uppfattning om Seobases kapacitet, ska vi ta en titt på hur enkelt det är att använda sig av dess olika funktioner.

Komma igång

Seobases moderbolag Apilayer är välkänt för sitt lågtryckssyn på sina produkter. De erbjuder Seobase gratis för att få dina fötter blöta, med en imponerande mängd funktionalitet ur lådan.

Gå bara till deras hemsida och klicka på ”Prova seobas” uppe till höger för att komma igång. Fyll i din e-post, välj gratisnivån och vänta sedan på att din inkorg ska ”ding!” med bekräftelsemailet. När du har bekräftat ditt konto är du med.

Det finns ingen högtrycksförsäljningstaktik för att få dig att konvertera till deras tjänster, och Apilayer spammar aldrig ditt konto med kampanjer. Den här kanalen till din e-postkorg används uteslutande för kontoaktivitet, vilket är en uppfriskande taktförändring från de flesta företag som är alltför ivriga att besvära dig med merförsäljningar. Seobase kräver inte ens att du registrerar ett kreditkort.

Skapar din första spårning

Nu när ditt konto har skapats hamnar du i Seobase Dashboard. Det kommer inte att se mycket ut till att börja med, men det kommer att ändras snart nog! Klicka på ”Skapa spårning” uppe till höger för att tvinga fram en popup-ruta.

Ange om du vill att denna spårning ska övervaka mobil- eller datortrafik och skriv sedan in önskad domän. Lokalisera dina SEO-resultat baserat på plats, som du antingen kan välja från en rullgardinslista eller skriva in manuellt. Det finns bokstavligen tusentals länder, stater och städer tillgängliga från hela världen, så du kan verkligen bli så detaljerad som du vill.

Nästa, det som är bra: Nyckelord. Ditt gratiskonto begränsar dig till tre sökord eller sökordsfraser, men den gränsen blir mycket mer generös även i den grundläggande betalnivån. För nu, mata in tre nyckelord, tryck på Enter eller Tab efter varje. (Bara för skojs skull, försök att mata in samma nyckelord två gånger för att se hur snabbt och effektivt Seobase avvisar dubbletter.) Alternativt kan du importera listor med nyckelord från en textfil eller ett kalkylblad.

När det är gjort, bekräfta all data och se hur ett praktiskt spårningskort fylls på direkt på din instrumentpanel. Du kommer att se två flikar för Desktop och Mobile, som låter dig växla mellan datauppsättningar. Du kan också klona spårningen från den ena till den andra genom att klicka på en knapp, även om detta återigen är begränsat till betalda användare.

Spårningskortet visar SEO-platsen, antalet sökord som spåras, samt din domäns synlighetsindex. Om du behöver ta bort det här kortet, klicka helt enkelt på Kebab-menyn (tre punkter) till ”Radera spårning”.

Förstå spårningsöversikten

Efter att ha klickat på ett spårningskort för din domän, är den dominerande funktionen sökordslistan – även känd som nyckelordsrankningstabellen – till vänster. Du kommer att se varje sökord som du har lagt till hittills, tillsammans med en färgkod som anger vilka taggar de är associerade med. De återstående kolumnerna är:

Rank – Den senaste positionen på SERP för ett givet sökord.
Ändra – Spårar flödet av hur långt din ranking har stigit eller sjunkit i datumintervallet.
Genomsnittlig – Ditt sökords genomsnittliga rankning under datumintervallet.
Bäst – anger höjdpunkten för sökordets resultat.
Sök – Den totala sökvolymen för detta nyckelord under det senaste året.
EV – Seobases beräknade uppskattningar av hur många besök ditt sökord har fått vid sin nuvarande rankning för att hjälpa till att bestämma momentum.

Hantera taggar

Under sökordsrankningstabellen finns en knapp för Hantera taggar som lätt kan missas. Om du klickar på den visas en sidofältsmeny, där du kan skapa taggar efter namn och färgkodning och sedan tilldela dem till lämpliga nyckelord eller till och med hela sökordslistor.

Det är en kritisk organisatorisk egenskap som förmodligen borde vara mer synlig i vår räkning.

Ändra tidsramar

Också lite iögonfallande instoppad i det övre högra hörnet på sidan för spårningsöversikt, hittar du en ruta som visar tidsramen genom vilken spårningsdata visas. Om du klickar på kalenderikonen (ingenting händer om du klickar på själva datumet) visas en kalender, tillsammans med alternativ för Idag, Senaste 7 dagarna, Senaste 30 dagarna, Senaste 90 dagarna och Hela historiken. Om du väljer någon av dessa ändras informationen som presenteras, så att du kan jämföra sökordsresultat över tid.

På vardera sidan av datumväljaren ser du din spårningsplats till vänster (som inte kan ändras, du måste skapa en ny spårning om du vill se resultat från andra håll i världen) också som en Lägg till nyckelord-knapp. Du har samma alternativ för att lägga till sökord som när du skapade spårningen första gången.

Visualisera spårningsdata

Nedan finns flera rutor som visualiserar ditt sökordsspårningsresultat. Det första är synlighetsindexet, poängsatt från 0-100 med en poäng på 100, vilket indikerar att sökorden i din spårning upptar den första positionen i SERP. Andra visualiseringar inkluderar de tidigare nämnda uppskattade besöken och sökordspositionsflödet. Slutligen kommer du att se sökordspositionsfördelning, som låter dig se dina sökordsvinnare och förlorare med en överblick.

När du väljer flera objekt från sökordsrankningstabellen kommer dessa rutor att ändras för att visa genomsnittliga mätvärden för alla valda sökord. Dessutom kommer en bubbla med genomsnittlig rankning att dyka upp längst ned i listan till vänster om knappen Hantera taggar, som visar – du gissade rätt – den genomsnittliga rankningen för sökordsvalet.

Analysera enskilda sökord

Här är en annan intuitiv-när-du-vet-det-är-funktion: Individuella sökordsvisualiseringar. Om du klickar på ett enskilt objekt i nyckelordsrankningstabellen ändras rutorna till höger för att visa relevant information:

Positionshistorik – Beroende på den valda tidsramen visar den här rutan rörelsen uppåt eller nedåt för ditt sökords position i SERP.
Ranking URLs – Absolut guld för en SEO; visar vilka webbadresser som bidrar till din domäns sökordsresultat, så att du kan lära dig vilken typ av innehåll som genererar resultat och sedan replikera det.
Sökvolymhistorik – Erbjuder sammanhang för dina andra mätvärden genom att visa volymen av sökningar för ett givet sökord.

Seobase prissättning

På varje nivå, Seobase-abonnemang erbjuda riklig funktionalitet för sina avsedda användare. Som sagt, det finns några betydande skillnader i nivåer, så var uppmärksam så att du exakt kan bedöma vilka som kommer att tillgodose dina behov.

Innan du fortsätter, kom ihåg att betalningar kan göras månadsvis till den nominella räntan eller årligen med 20 % rabatt. Du kan uppgradera, nedgradera eller avbryta när som helst i kontoinställningarna längst upp till höger på din Dashboard.

Vi har redan ganska mycket täckt den här, men för att sammanfatta:

Gratisnivån erbjuder full spårning för upp till tre sökord, även om detta är begränsat till en enda domän under en enda spårning. (Tråkigt nog innebär detta att du måste välja att spåra antingen stationär eller mobil, eftersom de kräver separata spårningar.) Du är också begränsad till en enskild användare, och användarhantering är därför inte öppen för dig. Rapportfunktionen saknas på samma sätt.

På plussidan krävs inget kreditkort för att ha ett gratis Seobase-konto. Även om kundtjänsten är något begränsad, kommer de fortfarande att svara på dina e-postmeddelanden; du har också deras enastående Hjälpcenter kunskapsbas att välja igenom som ska svara på de flesta frågor du kan ha.

Basic – $7/månad ($6 om betalas årligen)

Om gratisnivån visar dig dörren, inbjuder Basic-nivån dig att gå vidare. En blygsam investering ger dig spårning för 50 sökord, 5 domäner och tillgång till enhetsspecifik spårning av mobil och dator. Dessutom och kritiskt låser du upp rapporter på denna nivå och får även plats för en extra teammedlem. Det här är ett utmärkt val för en nystartad eller mom ’n pop med begränsad personal. Grundnivån är också där tagghantering blir en mer framträdande funktion när din sökordsrankningslista börjar fyllas.

Premium – $27/månad ($22 om betalas årligen)

Ungefär samma pris som Basic-nivån, men betydligt mer av det. Utöka din spårning till 50 webbplatser och 500 sökord, så att du kan hålla koll på både dina domäner och dina konkurrenters. Tagghantering och rapporter behåller samma funktionalitet, men är mycket mer användbara eftersom de tvistar om större datamängder. Och i takt med att ditt företag växer, låter Seobase dig skapa upp till 5 användarkonton att ta emot. Premiumsupport är nu tillgänglig, vilket innebär att serviceagenter i världsklass kommer att göra dina biljetter till en prioritet att lösa via det mest ändamålsenliga mediet.

Faktureras som prenumerationsnivån ”bästa värde”, är detta troligtvis det bästa stället för SMB-budgetar och -behov.

Professionell – $97/månad ($78 om betalas årligen)

Seobase visar sitt engagemang för att stödja ditt företags tillväxt med den professionella nivån. Nu har du utrymme att spåra 300 domäner och 3 000 sökord. Dessutom kan du ta emot seriös SEO-personal med upp till 30 tillgängliga användarkonton.

Normalt erbjuder Apilayer en obegränsad nivå med sina produkter, men detta saknas i Seobase. Vi misstänker dock att de skulle vara villiga att ta emot anpassade prenumerationsförfrågningar för verkligt massiva spårningskrav på företagsnivå.

Seobase recension – Dom

Enkelhet är nyckeln till Seobases erbjudande, och det syns. Registreringen är enkel och prissättningen är transparent, och de har gjort ett fantastiskt jobb med att visualisera den data du behöver för att få ett steg upp i ditt SEO-spel.

För vår smak är användargränssnittet kanske överdrivet strömlinjeformat så att det blir ogenomskinligt för absoluta nybörjare. Men efter att ha spenderat lite tid i gränssnittet och kollat ​​hjälpcentret kommer du att upptäcka Seobase sömlös att använda och faktiskt ganska intuitiv. Den är snabb, lyhörd, ren och minimalistisk – förgrunden den mest relevanta informationen med nästan noll visuellt brus för att distrahera eller desorientera.

Även om det kanske finns mer robusta SEO-verktyg där ute, fyller de till stor del en annan nisch. Seobase är vad vi skulle rekommendera för en SMB som inte har tid att bråka med avancerade inställningar, och som bara vill bli smutsig med sina sökordsdata utan att behöva hålla i handen. Dessutom är Seobase ett av de mest prisvärda erbjudandena på marknaden – även på den professionella nivån.

Seobase sticker ut med sitt taggningssystem, som blir ovärderligt när du skalar dina SEO-insatser. Vi fann att rapporterna var rena och gav tillsyn av siffrorna med lite annat som behövdes för att genomföra genomförbara analyser.

Under hela vår testfas för att skriva den här recensionen stötte vi aldrig på ett enda fall av driftstopp, och gränssnittet förblev som regel snabbt och laglöst. Även om detta inte är en empirisk analys av webbplatsens prestanda, kan vi med tillförsikt rekommendera Seobase till alla för vilka 24/7 drifttid är ett måste.

Slutsats

Sammantaget kommer du att vara hårt pressad att hitta mer valuta för pengarna i ett SEO-verktyg. Seobase är den allt-i-ett lösning för sökordsspårning du faktiskt kommer att använda, med bra användarvänlighet för nybörjaren och robust funktionalitet för veteranen SEO.

Har vår recension väckt ditt intresse för Seobase? Har du några rekommendationer för andra SEO-verktyg som du vill granska? Ljud av i en kommentar nedan!