Så här stänger du Chromebook-appar som inte svarar

Om en app inte svarar på din Chromebook kan du antingen vänta och se om den svarar eller stänga den med kraft med Chrome OS Task Manager. Här är vad du ska göra om du behöver döda en app som inte svarar.

Hur man stänger appar som inte svarar

Även om appar som inte svarar inte är så vanliga på Chrome OS i första hand, är operativsystemet inte immunt mot problemet. Och med fler typer av appar tillgängliga på Chrome OS än något annat operativsystem där ute – webbappar, Android-appar och Linux-appar – skapar det en större möjlighet för något att gå fel. Om du hamnar i den situationen, så här hanterar du det.

Starta Chrome, klicka på menyknappen och klicka sedan på Fler verktyg > Aktivitetshanteraren eller tryck på Sök+Esc var som helst när du använder din Chromebook.

När Aktivitetshanteraren öppnas ser du att alla appar, tillägg, flikar och processer som körs på din Chromebook är listade. Här kan du se en processs digitala fotavtryck och manuellt stänga allt på din Chromebook med ett enkelt klick på en knapp.

Leta upp processen som inte svarar, klicka på den och klicka sedan på ”Avsluta process”.

Detta dödar appen omedelbart utan några varningar, vilket tvingar processen att stoppa.

När du har avslutat processen kan du starta om appen, förhoppningsvis utan problem. Om det fortsätter att inte svara kan det finnas ett problem med appen, försök avinstallera och installera sedan om programmet från lämplig källa – Play Butik för Android-appar, Chrome Web Store för webbappar och så vidare.

Om du fortfarande upplever problem efter det, se till att du har den senaste versionen av Chrome OS installerad på din Chromebook. Ibland kan uppdatering till den senaste versionen fixa vissa buggar med andra appar. Annars kan det vara dags att börja leta efter ett annat verktyg för jobbet.