Så här installerar du Googles väderapp på din Android-enhet

Googles Weather-app är inte tillgänglig i Play Butik, men du kan fortfarande installera den från Google-appen. Här är hur.

Viktiga takeaways

 • Googles Weather-app är dold i Google-appen, så se till att du har den installerad på din telefon först.
 • Sök efter ”väder” i Google-appen, tryck på de tre prickarna bredvid väderkortet och välj Lägg till på startskärmen.
 • För att avinstallera Weather-appen, tryck helt enkelt länge på ikonen och dra den till ikonen Ta bort. Det är lätt att ersätta med en annan väderapp om så önskas.

Du har massor av väderappar att välja mellan på Android. Men en av de bästa är Googles Weather-app. Konstigt nog hittar du det inte i Play Butik, men det finns en enkel lösning för att installera den. Låt oss ta en titt.

Så här får du den dolda Google Weather-appen

Om du någonsin har använt några av de bästa annonsfria väderwidgetarna på Android har du förmodligen stött på Googles väderwidget. Den har ett förenklat men ändå informativt användargränssnitt som också är lätt att navigera. Men det kan ta upp lite fastigheter på din startskärm.

Lyckligtvis erbjuder Google en app som en alternativ lösning. Du får samma upplevelse som Googles Weather-widget som är lätt för ögonen, med färgglada, livfulla animationer som poppar upp, allt utan att ta upp värdefullt skärmutrymme.

Googles Weather-app är dock dold i Google-appen snarare än att vara tillgänglig som ett fristående erbjudande i Play Butik (från och med november 2023). Så se till att du har det installerat på din telefon först.

Ladda ner: Google (Fri)

Följ nu dessa steg för att få Googles väderapp:

 • Öppna Google-appen och tryck på sökfältet.
 • Skriv ”väder” och tryck på sökknappen (eller Enter-tangenten) på ditt tangentbord.
 • Tryck på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet av väderkortet och välj Lägg till på startskärmen.
 • Välj Lägg till på startskärmen från popup-fönstret för att lägga till Googles Weather-app på din startskärm.
 • Hur man tar bort Googles väderapp

  Om du redan vet hur man avinstallerar appar på Android och du är van vid de vanliga metoderna, kan du tycka att det är lite förvirrande att avinstallera Googles Weather-app. Men att ta bort det är ganska enkelt. Här är vad du behöver göra:

 • Tryck länge på Weather-appikonen.
 • Dra ikonen för Weather-appen till ikonen Ta bort.
 • Googles Weather-app kommer nu att tas bort från din Android-enhet.

  Även om det skulle vara bekvämt om Googles Weather-app tog sig till Play Butik, är det fortfarande lätt att få det från Google-appen. Testa det om du funderar på att byta från din nuvarande väderapp eller ta bort Googles enorma väderwidget på din startskärm. Det kan bara bli din nya go-to väder-app!