Så här fixar du Edge eller Chrome som döljer Windows aktivitetsfält när det är maximerat

Som standard, när du maximerar ett Chrome- eller Edge-webbläsarfönster, är aktivitetsfältet synligt. Men i vissa fall, när du maximerar webbläsaren, täcker den aktivitetsfältet. Ett dolt aktivitetsfält hindrar din förmåga att interagera med andra applikationer, meddelanden och systemfältet.

Felet påverkar både Chrome- och Edge-webbläsarna och, oftare, på system med dubbla bildskärmar med olika hårdvarukonfigurationer. Så här kan du stoppa din webbläsare från att dölja aktivitetsfältet i maximeringsläget på Windows.

1. Vanliga felsökningssteg att prova

Här är några vanliga felsökningssteg som du kan prova för att lösa aktivitetsfältet som gömmer sig i maximeringslägets problem i Google Chrome och Microsoft Edge.

 • Utför en omstart: Om du inte redan har gjort det, försök att utföra en snabb omstart. En omstart kan hjälpa till med problem som uppstår på grund av tillfälliga fel.
 • Avsluta helskärmsläge: Aktivitetsfältet i Windows är inte synligt i helskärmsläge. Så se till att du inte råkar gå in i helskärmsläget och på så sätt dölja aktivitetsfältet. Tryck på F11 eller Fn + F11-tangenten för att gå in i och avsluta helskärmsläget i Google Chrome och Edge.
 • Om problemet kvarstår, här är några ytterligare felsökningssteg som du kan prova.

  2. Lås och lås upp skärmen med Win + L

  Ofta kan det här problemet åtgärdas genom att utföra ett snabbt skärmlås och upplåsning. Tryck på Win + L på ditt tangentbord för att låsa skärmen. Alternativt, om genvägen inte fungerar, klicka på Start och välj din profilbild. Välj alternativet Lås för att låsa skärmen. När du är låst, logga in på ditt konto för att se om problemet är löst.

  Om problemet kvarstår kanske det inte bara är ett tillfälligt fel, och du kan behöva titta på andra orsaker som kan göra att aktivitetsfältet försvinner.

  3. Starta om Windows Explorer-processen

  Att starta om Windows Explorer-processen kan hjälpa dig att åtgärda problem med det grafiska användargränssnittet, inklusive aktivitetsfältet. När du avslutar processen startar den om filhanteringskomponenten och återställer aktivitetsfältet.

  Så här startar du om Windows Explorer:

 • Tryck på Win + X för att öppna Power User-menyn.
 • Välj Aktivitetshanteraren från menyn.
 • Öppna fliken Processer i Aktivitetshanteraren och leta upp Utforskaren i Windows. I Windows 11 skriver du Windows Explorer i sökfältet Task Manager för att hitta processen.
 • Välj Windows Explorer-processen och välj Starta om.
 • Du kan tillfälligt se en tom skärm när Windows Explorer-processen startar om. Efter omstarten bör aktivitetsfältet förbli synligt även när webbläsaren Chrome eller Edge är maximerad.

  4. Kontrollera och inaktivera ”Auto-Hide Taskbar”-beteendet

  Du kan konfigurera och ställa in aktivitetsfältet så att det automatiskt döljs i både skrivbords- och surfplattaläge. När det är inaktiverat döljs aktivitetsfältet när du slutar interagera med det eller startar en app, till exempel en webbläsare. Så kontrollera din aktivitetsfältsinställning och inaktivera automatiskt dölj beteende om det är aktiverat.

  Så här inaktiverar du aktivitetsfältets automatiska döljbeteende:

 • Högerklicka på aktivitetsfältet och välj inställningar för aktivitetsfältet.
 • Klicka för att expandera avsnittet Aktivitetsfältets beteenden.
 • Välj alternativet Dölj aktivitetsfältet automatiskt för att aktivera det. Om den redan är markerad, avmarkera den.
 • Gå tillbaka till din webbläsare och se till att fönstret är maximerat.
 • Därefter, i appen Inställningar, avmarkera alternativet Dölj aktivitetsfältet automatiskt för att inaktivera det.
 • Detta kommer att klämma ihop webbläsarfönstret, visa aktivitetsfältet längst ner och förbli så utan ytterligare problem.

  5. Kontrollera dina skärminställningar för skalning

  Om du kör en konfiguration med flera bildskärmar, se till att Display DPI-skalningen för din primära och sekundära bildskärm matchar. Som standard kan Windows ställa in olika DPI-skalning för olika bildskärmar beroende på skärmstorlek och upplösning.

  Du kan ändra displayens DPI-skalning från appen Inställningar. I avsnittet Skala och layout kan du märka att en skärm är inställd på 125 % och en annan är inställd på 100 %. För att åtgärda problemet måste du konfigurera båda bildskärmarna för att använda en matchande DPI-skalning (100%).

  6. Registrera om Windows-apparna för alla konton

  Ett felaktigt aktivitetsfält kan försvinna när en app är maximerad. Omregistrering av de inbyggda Windows-apparna med Microsoft PowerShell kan hjälpa dig att åtgärda problem med aktivitetsfältet.

  Så här registrerar du om Windows-appar för alla användarkonton:

 • Tryck på Win + X för att öppna snabblänksmenyn.
 • Välj Terminal (Admin) för att starta Windows Terminal.
 • Kopiera och klistra sedan in följande kommando och tryck på Enter:
   Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} 
 • Vid körning kommer kommandot ovan att börja omregistrera alla Appx-paket som är associerade med Microsoft Store-apparna för alla användare på din dator. Ignorera eventuella fel och låt processen slutföras.
 • När du är klar kan du använda webbläsaren i maximeringsläge med aktivitetsfältet synligt.

  7. Kontrollera och installera alla väntande Windows-uppdateringar

  De senaste Windows-uppdateringarna ger buggfixar och prestandaförbättringar. Eftersom webbläsarna Chrome och Edge uppdateras automatiskt, kontrollera din dator efter eventuella väntande Windows-uppdateringar och installera dem för att se om det löser felet.

  Så här kontrollerar och installerar du Windows-uppdateringar:

 • Tryck på Win + I för att öppna Inställningar.
 • Öppna fliken Windows Update.
 • Som standard söker Windows regelbundet efter nya uppdateringar och visar dem på fliken Windows Update. Om ingen uppdatering finns i listan klickar du på Sök efter uppdatering. Windows börjar nu söka efter väntande uppdateringar.
 • Om en uppdatering hittas klickar du på Installera nu för att ladda ner och installera uppdateringarna.
 • När uppdateringen har installerats startar du om datorn för att tillämpa ändringarna och kontrollera om det finns några förbättringar.

  Som sagt, om inga nya uppdateringar är tillgängliga, kontrollera om en nyligen installerad uppdatering orsakar problemet. Ibland kan buggar i nya uppdateringar orsaka problem med vissa datorer och måste avinstalleras för att lösa problemet.

  Du kan avinstallera Windows 11-uppdateringar manuellt från appen Inställningar. När du har avinstallerat den, starta om datorn och kontrollera om det finns några förbättringar. Om du fastställer att en nyligen uppdaterad uppdatering har utlöst problemet, överväg att pausa automatiska Windows 11-uppdateringar. Du kan pausa uppdateringar i upp till 5 veckor och vänta på en patch för att fixa det senaste problemet.

  Alternativt kan du använda en systemåterställning för att ångra de senaste ändringarna som gjorts av en uppdatering eller app på din dator för att se om det hjälper till att lösa problemet.

  Visar aktivitetsfältet när Chrome eller Edge är i maximerat läge

  Aktivitetsfältet i Windows som inte visas när Chrome eller Edge är maximerat är ett knepigt problem. För att lösa problemet, försök att ändra aktivitetsfältets beteende för att stänga av auto-hide, starta om Windows Explorer-processen och till och med låsa och låsa upp enheten.