Så här fixar du att Google Meet-rutnätsvyn inte fungerar

Spread the love

Google Meet är ett av de mest flexibla verktygen för webbkonferenser online som du kan använda gratis. Det är enkelt att ställa in, enkelt att gå med i ett möte och ett möte kan pågå i en timme med upp till 100 deltagare.

På många sätt slår Google Meet konkurrenterna helt enkelt för att dess möten kan vara längre och för att det är lätt att använda.

Åtgärda Google Meet-rutnätsvyn fungerar inte

Ett enda Google Meet-möte kan ha var som helst mellan 3-100 deltagare för gratisanvändare. Du kan använda den för små seminarier och utbildningar, såväl som måttliga möten i stadshusstil.

  Lägg till ljud till dina gifs

Google Meet har en rutnätsvy som låter användare se upp till 49 personer samtidigt i en rutnätslayout. Layouten kommer att innehålla användarens profilbilder om kameran är avstängd och deras kameraflöde om den är på.

Om du deltar i ett Google Meet-möte med ett stort antal deltagare, men rutnätsvyn inte visas, är det här vad du kan göra för att fixa det.

1. Aktivera rutnätsvy

Rutnätsvyn bör helst slå in när du har ett stort antal deltagare, men som standard bestämmer Google Meet åt dig när du vill visa ett rutnät och när inte. Det är möjligt att den inte tror att du behöver rutnätsvyn. Du kan enkelt tvinga Google Meet att använda rutnätsvy i det här fallet.

  Så här använder du Google Meet Whiteboard i ett möte

I ett Google Meet-möte;

Klicka på knappen för fler alternativ (tre punkter) på den nedre kontrollfältet.
Välj Ändra layout från menyn.
Välj layouten sida vid sida.
Rutnätsvyn kommer att aktiveras.

2. Lossa en deltagare

Google Meet tillåter användare att fästa vilken deltagare som helst. Detta kommer att göra det så att deras miniatyrbild/kameraflöde alltid är synlig för dig. Det februari stör rutnätsvyn om antalet deltagare inte summerar till ett antal som ger ett rutnät av rimlig storlek.

I ett Google Meet-möte;

Öppna deltagarlistan genom att klicka på ikonen längst ned.
Välj knappen för fler alternativ (tre punkter) bredvid medlemmen som du har fäst.
Välj alternativet lossa från menyn.

3. Använd ett Chrome-tillägg

Om allt annat misslyckas, och du fortfarande inte kan få rutnätsvyn i Google Meet, kan du tvinga den genom att använda webbläsaren Chrome och installera tillägget Google Meet Grid View.

  Streama musik från Dropbox, Google Drive och Box med CloudAmpz

Avsluta/lämna Google Meet-mötet.
Öppna Chrome och installera tillägget Google Meet Grid View från Chrome Web Store.
Gå med i Google Meet-mötet igen.
Använd tilläggets reglage för att aktivera rutnätsvy.

Slutsats

Rutnätsvyn är utmärkt för stora möten, men du kan också prova att använda sidofältsvyn för att se alla mötesdeltagare. Det är ett särskilt bra alternativ om du behöver fästa en eller två deltagare som februari stör rutnätsvyn.