Så här byter du joysticks i din Nintendo Switch Joy-Con

Om du äger en Switch och du har gjort det ett tag, är chansen stor att du kommer att vara alltför bekant med Joy-Con drift. Vissa av oss kan inte låta bli att rysa när vi hör orden och kan nästan höra våra plånböcker börja gråta från djupet av våra fickor. Det är faktiskt ett så vanligt och frustrerande dilemma att det är värt att lära sig hur man fixar det själv.

Att byta ut dina egna joysticks är en enkel process, men det är också skrämmande, så vi har dokumenterat hela processen åt dig i den här guiden och kommer att leda dig genom varje steg på vägen.

Varför skulle jag behöva byta ut joysticks i My Joy-Con?

Komponenterna i Joy-Con är så kompakta att delarna slits ner i mycket snabbare takt än andra kontroller. Det finns heller inget rörelseutrymme för något av damm eller skräp som kan tränga in i din handkontroll över tiden.

När någon av dessa saker händer kommer din kontroller att börja driva. Drifting uppstår när din joystick känner av felaktig inmatning och börjar röra sig av sig själv, nästan som om ditt spel spelar sig själv. Tyvärr är den definitivt inte lika bra på det som du är.

När en Joy-Con väl har avvikit finns det lite du kan göra för att fixa det. Det finns dock flera knep du kan prova för att fixa Joy-Con-drift på din Nintendo Switch innan du öppnar den och tar saken i egna händer. Det första du bör prova när du märker avdrift i din Joy-Con är att kalibrera dem med hjälp av kalibreringsverktyget i switchens meny. Det kan hjälpa ett tag, men det är mer ett plåster och löser inte roten till problemet.

Du kan också skicka iväg din Joy-Con för en kostnadsfri reparation. Det här är en fantastisk tjänst, men du är inte garanterad att få samma Joy-Con tillbaka. Så om du skickar ett par i begränsad upplaga finns det en chans att du kan få tillbaka den klassiska röda och blåa Joy-Con. Vissa spelare är inte villiga att ta den risken.

När alla ovanstående metoder misslyckas, är det bästa alternativet att lära sig hur du byter ut dina felaktiga joysticks själv. Det är dock värt att notera att om du gör det ogiltigförklaras din garanti. Men om din garanti redan har tagit slut, och du hellre skulle fixa ditt par för runt $10,00 istället för att betala $79,99 för ett nytt set, har du egentligen inte mycket att förlora.

Vad behöver jag för att byta ut styrspakarna i min Nintendo Switch Joy-Con?

Det finns ett par verktyg du behöver för att slutföra uppgiften. Dessa kan alla köpas individuellt eller i set från webbplatser som eBay eller Amazon för bara ett par dollar vardera.

 • 1,5 mm skruvmejsel med tre vingar.
 • 2,0 mm stjärnskruvmejsel.
 • Nyfikande verktyg i plast.
 • Pincett med nålnäsa.
 • En ersättande joystick. Dessa är universella, så oroa dig inte för att behöva hitta en vänster eller höger.

Det är inte obligatoriskt för ersättningen, men du skulle också ha stor nytta av att använda en liten skål för att behålla alla dina lösa skruvar.

Så här byter du joysticks i din Nintendo Switch Joy-Con

Så du är utrustad med vart och ett av föremålen ovan, och du är redo att ge din Joy-Con den livräddande operationen som behövs för att eliminera den fruktade Joy-Con-driften. Denna process är relativt enkel, men det är mycket viktigt att du tar dig tid med den. Allt inuti din Joy-Con är extremt känsligt, och det sista du vill är att knäppa en bandkabel eller göra någon annan typ av skada på enheten.

Om du råkar skada något i din Joy-Con, försök att inte få panik. Du kommer inte att kunna skicka tillbaka den till Nintendo för reparation, men du kan hitta reservdelar för alla komponenter du kan ha skadat på Amazon eller eBay för ett relativt billigt pris.

 • Det första steget är att ta bort de fyra skruvarna på baksidan av Joy-Con. Detta kan göras med en 1,5 mm tri-wing skruvmejsel.
 • Kör försiktigt plastverktyget runt yttersömmen på din Joy-Con tills de två plastskalen går isär.
 • Använd plastverktyget för att försiktigt bända ut batteriet. Det kan vara lite svårt eftersom batteriet har fastnat med några klibbiga flikar, men det kommer att lossna så småningom. Om du inte har ett bändverktyg i plast går det bra, det räcker med fingret. Se bara till att du inte använder något metall för att bända ur batteriet.
 • Koppla ur batteriet genom att dra sladden rakt uppåt och placera den åt sidan.
 • Ta bort de tre skruvarna som håller ner mittplattan med en 2,0 mm Phillips-skruvmejsel. Du behöver bara ta bort skruvarna i övre vänstra, nedre högra och nedre högra hörnet.
 • Ta bort bandkabeln som håller mittplattan på genom att försiktigt lyfta fliken och dra ut den.
 • Koppla försiktigt bort den blå bandkabeln nära joysticken.
 • Koppla ur bandkabeln som går över toppen av joysticken.
 • Ta tag i din 2,0 mm stjärnskruvmejsel och ta bort de två skruvarna som håller styrspaken på plats. Vicka försiktigt joysticken tills den släpper och placera den åt sidan.
 • Ta din nya joystick och placera den på plats, sätt sedan tillbaka de två skruvarna du just tog bort med din 2,0 mm Phillips-skruvmejsel.
 • Börja koppla in bandkablarna igen genom att ta din pincett och försiktigt sätta tillbaka dem på plats. Dra flikarna nedåt över toppen för att låsa dem på plats.
 • Den svåraste bandkabeln att koppla tillbaka är den för mittplattan. Sätt plattan bredvid Joy-Con och lägg märke till den lätta kurvan som bandkabeln naturligtvis har. Försök inte att kämpa mot den här kurvan eller räta ut den, skjut bara tillbaka den på det sätt som den naturligt vill gå.
 • Sätt tillbaka mittplattan på plats och skruva tillbaka de tre skruvarna på plats med en 2,0 mm Phillips-skruvmejsel.
 • Sätt i batteriet igen genom att sätta upp kontakten och trycka ner den med ett plastverktyg.
 • Sätt på bakplattan och skruva tillbaka de fyra skruvarna med hjälp av en 1,5 mm trevingsskruvmejsel.
 • Din Joy-Con ska nu vara så bra som ny. Det sista steget är att använda joystickens kalibreringsverktyg för att se till att allt fungerar som det ska. Du hittar kalibreringsverktyget i switchens inställningar. Rulla ner till Styrenheter och sensorer, tryck på Kalibrera kontrollspakar och följ instruktionerna på skärmen för att kalibrera dina styrspakar.

  Så enkelt som att byta ut din joystick är det inte idealiskt att behöva upprepa processen ofta. Se till att regelbundet rengöra din Nintendo Switch och Joy-Con för att förhindra att damm byggs upp och förlänga livslängden på dina joysticks.

  Säg adjö till Joy-Con Drift Forever med den här guiden

  När du har följt den här guiden ett par gånger kommer du att byta ut joysticks till vänster, höger och mitt för dig själv och dina nära och kära som också kämpar med Joy-Con drift.

  Att dra nytta av Nintendos kostnadsfria reparationstjänst för att fixa din Joy-Con är definitivt det bästa alternativet om du inte är bekant med att ta isär elektronik, men om du har ett speciellt par Joy-Con och du inte vill förlora dem , det här är ett lysande sätt att höja din skicklighet och din Joy-Con på samma gång.