Så här åtgärdar du VLC-felet Libvlc.dll saknas i Windows 10

Spread the love

VLC-spelare har funnits länge, länge. Det är en exceptionellt stabil app som fortsätter att lägga till funktioner, matchar och överträffar många betalda, och alla vanliga mediaspelare som du hittar för nästan alla stationära eller mobila operativsystem som finns.

Kort sagt, det är en app som är svår att konkurrera med. Till råga på allt stöder den även ett brett utbud av filformat och har stöd för tillägg och skal.

Det gick inte att ladda biblioteket Libvlc.dll

VLC-spelare kämpar sällan med en uppgift men appen är inte ogenomtränglig för infektioner, skadlig programvara eller allmän filkorruption. Om ditt system har kraschat nyligen, du har återställt ditt system, installerat en OS-uppdatering eller gjort andra betydande ändringar i operativsystemet, kan VLC-spelaren påverkas.

  Spåra tid som spenderas på applikationer och webbplatser [Windows]

Om du ser VLC-felet Libvlc.dll saknas fel på Windows 10, är ​​appen i princip korrupt. Korruptionen kan vara delvis, dvs du kan använda VLC-spelaren för att spela upp filer men du kan inte använda den för att bränna något från en DVD, eller så kan den vara full, dvs. du kan inte köra VLC-spelaren alls.

Åtgärda VLC-felet Libvlc.dll saknas i Windows 10

Så här kan du åtgärda problemet.

Avinstallera och installera om VLC-spelaren

Libvlc.dll-filen är inte en registreringsbar DLL, vilket betyder att det inte är ett alternativ att registrera den via kommandotolken. Du kan ladda ner DLL-filen från tredjepartskällor men det finns inget att säga om filen är säker eller inte. Det säkraste du kan göra är att manuellt avinstallera VLC och installera det igen.

  Hur man felsöker Bluetooth-problem på Windows

Öppna Kontrollpanelen.
Gå till Program>Avinstallera ett program.
Välj VLC-spelare från listan över appar.
Klicka på knappen Avinstallera längst upp.
VLC-spelaren kommer att avinstalleras.
Starta om systemet för god åtgärd.
Ladda ner VLC-spelare från den officiella webbplatsen.
Kör installationsprogrammet och installera VLC-spelaren.
Öppna VLC-spelaren och felet kommer att lösas.

Slutsats

VLC-spelare är en stabil app men dåligt utvecklade plugins eller problem med operativsystemet kan få den att krascha. Om du har haft problem med din Windows 10-installation i allmänhet, är VLC-felet troligen bara en annan offer för nämnda problem.

Om du installerar om VLC-spelaren åtgärdar du felet, men om du inte tar reda på vad som orsakade det och/eller åtgärdar problemet med Windows 10, kan felet dyka upp igen.

  Så här stoppar du Windows 10 från att öppna dina tidigare program efter att du har startat om din dator

Du kan installera om appen varje gång men det kommer att bli tråkigt och problemet löser sig inte på lång sikt om du inte fixar det.