Så här åtgärdar du tjänsten ”Connected Devices Platform User” som använder RAM-minne på Windows

Vid varje start av Windows laddar Connected Devices Platform User-tjänsten upp nödvändig data som anslutna enheter på din dator behöver. Det autentiserar och underlättar också kommunikationen mellan dem.

När det förbrukar för mycket RAM betyder det att något kan vara fel med processen eller dina anslutna enheter. Nedan visar vi hur du hindrar Connected Devices Platform User Service från att störa ditt fysiska minne.

1. Inaktivera Connected Devices Platform User Service

Det enklaste sättet att hindra Connected Devices Platform User Service från att använda för mycket RAM-minne är att inaktivera den. Detta kan dock orsaka oväntat beteende på din dator. Och om det händer kan du alltid aktivera det igen.

För att inaktivera Connected Devices Platform User Service, tryck på Win + R för att få upp Windows Run. Ange services.msc i textrutan och tryck sedan på Enter på tangentbordet.

Hitta Inaktivera Connected Devices Platform User Service i listan över tjänster och dubbelklicka på den. Klicka på rullgardinsmenyn Starttyp och välj Inaktiverad. Klicka sedan på Stopp under Servicestatus i samma fönster.

Kontrollera nu Aktivitetshanteraren för att se om tjänsten fortfarande förbrukar för mycket RAM.

2. Ta bort filen ActivitiesCache.db

Vissa användare har rapporterat att ta bort filen ActivitiesCache.db på deras dator har hjälpt till att lösa problemet. För att ta bort den, börja med att inaktivera Connected Devices Platform User Service, som diskuterats ovan. Tryck sedan på Win + R för att öppna Windows Kör, kopiera och klistra in %localappdata%\ConnectedDevicesPlatform\ i texten och tryck sedan på Enter-tangenten.

Detta öppnar mappen ConnectedDevicesPlatform. Du kommer att se flera filer och mappar där, så öppna var och en av mapparna och ta bort filen ActivitiesCache.db i dem alla.

När du har gjort det startar du om datorn och ser om Connected Devices Platform User Service fortfarande orsakar problem med RAM-förbrukningen.

3. Kontrollera om det finns problem med din dators hårdvara

Ibland kan problemet uppstå på grund av att en av dina anslutna enheter har problem. För att kontrollera om dina anslutna enheter fungerar korrekt, öppna Enhetshanteraren genom att trycka på Win + R, skriv in devmgmt.msc i textrutan och tryck sedan på Enter-tangenten på ditt tangentbord.

I Enhetshanteraren dubbelklickar du på enheten du misstänker orsakar problem. Detta öppnar dess egenskapsfönster.

På fliken Allmänt i fönstret Egenskaper, se till att det står Den här enheten fungerar korrekt under Enhetsstatus.

Om det inte gör det kommer du att se ett felmeddelande och en kod. Notera båda så att du kan börja felsöka problemet. Du kan börja med att använda en av felsökarna på Windows för att söka efter och åtgärda maskinvaruproblemet du ser.

Om alla steg ovan inte fungerar kan du behöva använda en systemåterställningspunkt som du skapade innan den började använda för mycket RAM. Och om det inte fungerar lika bra kan du behöva återställa din Windows-dator

Frigör ditt RAM-minne från anslutna enheter Platform User Service

Ingen process har rätt att förbruka för mycket RAM-minne på din dator. Och om du upptäcker att Connected Devices Platform User Service gör just det kan du inaktivera den, ta bort filen ActivitiesCache.db eller se om det är något fel på din hårdvara. Förhoppningsvis kommer en av dessa saker att hjälpa till att stoppa processen som stör RAM-minnet.