Så här använder du Google Meet Whiteboard i ett möte

Whiteboards används ofta i möten, särskilt i brainstormingsessioner som ett sätt att visualisera vad som diskuteras och för att hålla reda på idéer. Whiteboards har blivit virtuella och de är ett utmärkt verktyg att använda i onlinemöten. Ritar på dem juli inte detsamma som att rita på en fysisk tavla men det får jobbet gjort.

Använder du Microsoft Teams? Den har också ett inbyggt whiteboardverktyg.

Google Meet Whiteboard

Google Meet har ett inbyggt whiteboardverktyg. Ännu viktigare är att det här verktyget är tillgängligt oavsett om du använder Google Meet gratis eller om du har en betald prenumeration på det.

Whiteboarden är inte tillgänglig för mobilanvändare. De kommer inte att kunna se whiteboardtavlan eller interagera med den under ett möte.

Använd Google Meet Whiteboard

Följ dessa steg för att använda Whiteboard i Google Meet.

Starta eller gå med i ett Google Meet-möte.
Klicka på aktivitetsknappen längst ner till höger.
Klicka på Whiteboard i panelen som öppnas.
Klicka på knappen Starta en ny whiteboard (varje möte får sin egen whiteboard).
Ett nytt fönster öppnas som du kan börja rita på.
En ritbräda förblir aktiv även efter mötets slut.

Dela Google Meet Whiteboard

Google Meet Whiteboard är i grunden Jamboard från Google. Det är en annan Google-produkt som är en virtuell whiteboard. I Google Meet visas den med namnet whiteboard men du använder Jamboard.

Whiteboarden som skapas kan delas. Varje whiteboard har sin egen unika länk. Det enklaste sättet att dela whiteboardtavlan är att kopiera länken och dela den via e-post eller chatt, men det tillåter bara användare att se den och inte redigera den.

För att dela säkrare klickar du på knappen Dela längst upp till höger på jamboarden. Lägg till e-postmeddelanden för de användare du vill dela tavlan med och klicka på Skicka. Om du någonsin har delat en mapp i Google Drive kommer det här användargränssnittet att se väldigt bekant ut.

Slutsats

När du skapar en whiteboardtavla kan alla i mötet se den. För att komma åt whiteboardtavlan måste andra användare också klicka på aktivitetsknappen i ett möte. Eftersom tavlan redan har skapats kommer den att visas i Whiteboard-panelen. Användare kan skapa flera whiteboardtavlor för ett enda möte och alla i ett möte kommer att kunna interagera med det. En länk för varje whiteboard som skapas inom ett möte visas i Whiteboard-panelen. Om ett möte avslutas och samma möte startas igen (samma länk) kommer inte de whiteboards som skapades under föregående session att listas.