Så här ändrar du ditt lösenord på en Chromebook

Det är bra att ändra ditt lösenord rutinmässigt. Detta gäller särskilt för Chromebooks eftersom du använder ditt Google-konto för att logga in. Lyckligtvis är det ganska enkelt att ändra ditt lösenord på en Chromebook.

Om du använder en Chromebook finns det en god chans att du använder Googles tjänster på dina andra enheter. Du kan till exempel skriva upp ett Google-dokument på Chromebook och sedan läsa tillbaka det senare på din iPad, mobiltelefon eller någon annan enhet. Allt detta sker via ditt Google-konto, och du kan komma till alla dina Google Drive-filer med bara det enda lösenordet.

Du använder ditt Google-konto för att logga in på Chromebook också, och om du ändrar lösenordet på Chromebook ändras det också för ditt Google-konto. Nästa gång du använder Googles tjänster på en annan enhet kommer du att uppmanas att logga in med ditt nya lösenord.

Så här ändrar du ditt lösenord på din Chromebook

Börja med att öppna ett nytt Chrome-webbläsarfönster.

Välj ditt profilfoto i det övre högra hörnet och välj sedan Google-konto.

Välj Inloggning och säkerhet.

Rulla ned tills du ser avsnittet Logga in på Google och välj sedan ”Lösenord”.

Skriv in ditt nuvarande lösenord.

Bekräfta med din tvåfaktorsautentiseringsmetod.

Ange och bekräfta ditt nya lösenord. Du vill se till att lösenordet är starkt, eller ännu bättre, genererat av en lösenordshanterare. Välj ”Ändra lösenord”.

En popup-skärm låter dig veta att du kommer att loggas ut från ditt Google-konto på andra enheter. Du förblir inloggad på din nuvarande Chromebook, och om du använder Google Prompt på din smartphone som din tvåfaktorsautentiseringsmetod kan du välja att förbli inloggad på den telefonen också. Välj ”OK”.

Det är allt! Du måste logga in med ditt nya lösenord på dina andra enheter; då kommer allt att fungera precis som förut!