Så här aktiverar du Google Meet-rutnätsvyn

Spread the love

Ett enda Google Meet-möte har kapacitet för 100 deltagare, gratis. Det är därför det ofta slår ut andra mötesverktyg online som Zoom som begränsar det maximala antalet deltagare och mötestiden.

Google Meet rutnätsvy

Google Meets stora deltagarkapacitet gör att det kan användas för möten som kommer att många personer kommer att gå med, men med fler deltagare blir det svårare att se vem som talar. För det finns rutnätsvy.

Rutnätsvy i Google Meet visar människors videor eller deras bild i en sida vid sida så att fler av dem kan synas samtidigt på skärmen. Det skapar en mer ”rumsliknande” känsla eftersom du kan se alla eller de flesta i mötet.

  Hur man tar bort dina Alexa-inspelningar med röst

Rutnätet rymmer 16-49 personer.

Aktivera rutnätsvy för Google Meet

Följ dessa steg för att aktivera Google Meet-rutnätsvyn.

Gå med i ett Google Meet-möte.
Klicka på knappen för fler alternativ/tre punkter på den nedre kontrollfältet.
Välj Ändra layout från menyn.
I menyn som öppnas väljer du ’Tiled’.
Använd skjutreglaget längst ned för att välja storlek på rutnätet.
Stäng menyn så visas mötesdeltagarna i rutnätet.

Andra Google Meet-layouter

För många användare fungerar rutnätslayouten bra för att skapa ett mer realistiskt möte. Tyvärr kan rutnätsvyn förvandlas till brus när den når 49 personer vilket gör den mindre effektiv. Det finns inte mycket du kan göra för att motverka detta, men det är en bra idé att utforska de andra layouterna som är tillgängliga och kontrollera om de fungerar bättre för dig.

  Sömlös integration med kontinuitet och handoff förklaras [OS X]

De andra Google Meet-layouterna kan nås från menyn Ändra layout. Dessa layouter är;

Auto: Google Meet justerar layouten baserat på antalet personer i mötet.
Spotlight: högtalaren är markerad och ingen annan visas.
Sidofält: Mötesdeltagare visas som miniatyrer i en sidofält.

Obs: om du väljer att fästa dig själv eller en annan talare i ett möte, det februari påverka rutnätet eller vilken layout det nu är du använder.

Slutsats

Ett rutnät för 49 personer februari verkar för tät men för klassrum eller bokklubbsmöten fungerar det. Google Meet kan användas för arbete men under det föregående året har det hittat alla möjliga användningsområden helt enkelt för att det är gratis att använda, enkelt att konfigurera och länkar för möten kan skapas i god tid för allt. Det gör det otroligt enkelt att schemalägga ett möte med vilken typ av verktyg som helst.

  Så här fixar du felet "BattlEye: Corrupted Data".