Revolutionerande bildgenerering med AI

LimeWire AI Studio är ett paradis för innehållsskapare för att tjäna pengar på AI-genererat ljud, video och bilder. Men låt oss kolla in några fler ”viktiga” detaljer som jag inte kunde lägga i den här one-liner.

På gott och ont har generativ AI förändrat konstens domän för alltid. Det handlar inte om penseln längre; det handlar om uppmaningar, som är vanliga textkommandon (du ger generativa AI-verktyg för att skapa medieinnehåll). På samma sätt kan du enkelt sms:a dig ut ur musikproduktionen. Videor är inte heller annorlunda.

Så när vi kliver in i denna ”prompande” framtid finns det många sätt (dvs. verktyg) att gå tillväga.

En sådan gateway är LimeWire AI Studio.

Vad är LimeWire AI Studio?

Tidigare en fildelningsplattform, LimeWire AI Studio är nu en AI-baserad innehållspublikation och community-plattform. Det låter dig dra nytta av flera generativa AI-motorer från en enda instrumentpanel.

För närvarande fungerar LimeWire AI Studio för bilder, med ljud och video listade som kommer snart.

Även om det finns många sådana verktyg där ute, gör LimeWire det speciellt med NFTs, dess infödda token, intäktsfördelning och mer, som jag har diskuterat kort i följande avsnitt.

Här är min korta erfarenhet av denna AI-motor.

LimeWire AI Studio användargränssnitt

  • Du kan registrera dig med en kombination av e-post och lösenord eller använda sociala inloggningar. En lyckad registrering öppnar LimeWires instrumentpanel.

  • Utforska är inställd som standardvy. Detta visar det populära innehållet som är listat för offentlig visning, som du kan filtrera efter bilder, musik och videor.
  • Vi kan klicka på AI Studio, nedanför Utforska, för att skapa.

  • Detta ger tre alternativ, med endast en (bild) tillgänglig från och med nu. Ta en titt på dess bildskapande panel.

Det finns en hel del alternativ, vilket kan vara överväldigande för nybörjare. Du behöver dock bara vara uppmärksam på fyra (modell, prompt, negativ prompt och stil) för att börja.

Den första är modellen, som presenterar några (gratis och betalda) text-till-bild AI-motorer. Detta är den största fördelen med LimeWire: du får prova många sådana modeller och kan enkelt växla mellan dem.

Förutom produktionen förbrukar dessa modeller olika mängder krediter per prompt. Kudos till LimeWire; du får den uppskattade kreditförbränningen i förväg, även innan du klickar på Skapa bild längst ner.

Fältet Fråga är att skriva bildbeskrivningar. De kan vara detaljerade eller korta, enligt utgångsförväntningarna.

Nästa viktiga parameter är Negative Prompt, som helt enkelt betyder saker du inte vill se i den slutliga renderingen.

Slutligen bör man välja lämplig konststil. Du bör vara försiktig med detta, eftersom Style har en betydande inverkan på resultatet.

Detta var det absoluta minimum man behöver för att komma igång. Men det finns några fler saker att spela på den högra sidan av instrumentbrädan, som är specifika för den modell du väljer.

DALL-E 2 har till exempel möjlighet att välja den slutliga upplösningen och antalet bilder i utgången. Alla andra modeller, de stabila diffusionsmodellerna, tillåter ytterligare justering av resultaten med snabb vägledning, kvalitet och detaljer, CLIP Preset, etc.

Saken är att DALL-E 2 är en mycket enklare modell, medan Stable Diffusion tillåter större kontroll för professionella användare.

Bildskapande med LimeWire AI Studio

Om du är ny på att fråga, föreslår jag att du noga övervakar exemplen här och försöker googla för ytterligare vägledning. Om du till exempel söker efter Stable Diffusion 2.1-prompter får du en titt på hur den här AI-motorn reagerar på text. Denna korta övning hjälper dig att undvika att slösa bort dina LimeWire-krediter.

OK! Låt oss skapa några (AI) bilder.

ModelPromptNegative PromptStyleStable Diffusion 2.1a hem med rymdtema, arktiskt klimat, gammal arkitektur, 8k, hdrIngenIngen

Eftersom jag hade en testplan förbrukade jag snabbt kvoten på 10 krediter. Som du kanske har sett visar resultaten inte alltid uppmaningen, vilket är fallet med alla sådana verktyg jag har försökt hittills.

För LimeWire, särskilt för någon som använder modellen för stabil spridning, är nyckeln till att få bra resultat att ställa in kvaliteten på maximal och hålla den snabba vägledningen i intervallet 10-25. Däremot kan du experimentera med alla möjliga värderingar för att få det som gör dig lycklig.

NFT med LimeWire

När du googlar ”AI art generators” får du otaliga verktyg som kan konvertera text till bilder.

Även om LimeWire ännu inte har fört in AI-musik och video till handling, gör dess subtila funktioner att den sticker ut.

För det första hjälper blockchain-integration att göra ditt arbete till en permanent del av historien. Varje verk som en konstnär publicerar skapas också som en NFT på Algorand eller Polygon, baserat på valet av blockchain. Till sin natur ger detta evigt tillgångsägande åt innehållsskaparna, med litet beroende av LimeWire-servrar.

LimeWire erbjuder också flexibiliteten att sälja ditt arbete på en sekundär marknadsplats, som OpenSea.

LMWR

LMWR är LimeWires infödda token, som stöder LimeWires ekosystem, inklusive betalningar för inkomstdelning, rösträtter för samhället och mer. Det är en ERC-20-token som är listad på CoinMarketCap och tillgänglig på större kryptoutbytesplattformar, inklusive Kraken, ByBit, Uniswap, etc.

LMWR-innehavare belönas med tillgång till exklusiva LimeWire-evenemang, merchandise drops, rösträtter, % APR, etc., baserat på innehavsbeloppet.

LMWR-intäkter sparas på LimeWire-kontot, som en användare också kan överföra till valfri ERC-20 kryptoplånbok.

Intäktsfördelning

LimeWire stärker samhället med sin intressanta intäktsandel.

Man kan publicera skapelserna i LimeWire-flödet och locka följare att tjäna en royaltyandel för varje handel. Dessutom kan du låsa specifikt innehåll för prenumeranter och kan ta ut en månadsavgift från din lojala fanbas. Kreatörer får upp till 70 % av alla annonsintäkter som genereras från deras innehåll, som betalas månadsvis.

Dessutom ger varje återförsäljning på LimeWire-plattformen sin ursprungliga skapare 2,5 % royalty.

Prenumeranterna äger digitala kopior av ditt innehåll och får meddelande när du publicerar.

Det tillåter också fans att dela kreatörers arbete med andra community-medlemmar och därmed tjäna 10 % av annonsintäkterna.

Sammantaget belönas varje LimeWire-aktivitet, och det finns något för alla.

LimeWire-prenumeration

Den kostnadsfria planen tilldelar 10 poäng dagligen, vilket innebär 20 bilder om du använder Stable Diffusion 2.1 och 1.5. Dessutom begränsar testperioden dig till 50 Kvalitets- och Detaljerspoäng, som kan gå upp till 150 för proffs användare.

Dessutom är annonsintäktsfördelningen för användare med gratisplan fast till 50 %.

De betalda planer erbjuda fler krediter, högre bildgenereringshastighet, annonsfri upplevelse, lås upp premium AI-modeller och större annonsintäkter, bland andra fördelar.

Som visas på bilden börjar premiumprenumerationerna från $9,99 till $99,00 per månad.

Dessutom kan betalda användare komma åt alla sina historiska skapelser.

Slutgiltiga tankar

LimeWire AI är ett ambitiöst projekt som gör det möjligt för sina användare att generera fullständiga musikspår och iögonfallande videoinnehåll. För närvarande är det begränsat till att skapa AI-bilder, med en generös gratis plan för dem som är intresserade av att utforska dess möjligheter.

Sammanfattningsvis kan du utnyttja dess utmärkta användargränssnitt för att utnyttja kraften i branschledande AI-modeller, inklusive DALL-E 2 och Stable Diffusion. LimeWire arbetar också på sin egen proprietära generativa AI-motor, som man räknar med att lansera i år.

Det faktum att konst skapad med LimeWire inte kommer att gå förlorad på deras servrar och kommer att förbli vid liv genom blockchain-teknik är ett stort plus.

Slutligen är systemet för delning av annonsintäkter en win-win för alla. För att upprepa, kreatörer får inte bara betalt för sina skapelser utan tjänar också på deras återförsäljning.

Sammantaget är LimeWire AI Studio ett värdefullt tillägg till AI-artistgemenskapen som man definitivt borde prova.

Därefter kan du också utforska några bästa AI-bildgeneratorer för fantastiska bilder på några sekunder.