Hur man fixar statusen ”Stalled” på qBittorrent för Windows

Spread the love

Visar qBittorrent-klienten statusen ”Stalled” för dina nedladdningar? Detta indikerar att ingen nedladdningsaktivitet äger rum via din torrentklient. När din torrentmjukvara visar denna status betyder det att den inte har lyckats upprätta en anslutning mellan seeders, personer som har den nedladdade torrentdatan och kamrater, personer som du, som laddar ner denna data. Men varför?

I den här artikeln kommer vi att utforska varför nedladdningsstatusen i qBittorrent-klienten har fastnat vid ”Stalled” och hur du kan återuppta nedladdningen.

Varför har qBittorrents nedladdningsstatus fastnat på ”Stalled”?

Flera faktorer kan göra att din nedladdning stannar i qBittorrent-klienten. Här är några av dem:

 • Som jämnårig har du mycket begränsad eller ingen tillgång till såmaskiner.
 • Seeders är tillgängliga, men din internetanslutning är inte tillräckligt stark för att hålla din anslutning till dem stabil.
 • Ditt antivirusprogram eller Windows Defender blockerar qBittorrent från att ladda ner.
 • Torrentfilen du använder för nedladdning är korrupt.
 • Felkonfigurerade torrentklientinställningar stör nedladdningsprocessen.
 • Du har inte tillräckligt med diskutrymme på enheten du laddar ner data till.
 • Din internetleverantör tillåter inte att du laddar ner torrentfiler.

Nu när du känner till orsakerna, tillämpa följande korrigeringar för att återuppta den avstannade nedladdningen.

1. Utför några preliminära kontroller

Utför först följande preliminära kontroller:

 • Avsluta alla qBittorrent-processer som körs i bakgrunden. För att göra detta, öppna Aktivitetshanteraren, leta reda på qBittorrent-processerna, högerklicka på var och en och tryck på Avsluta uppgift. Starta sedan din torrentklient igen från början.
 • Stäng alla program som körs i bakgrunden, inklusive qBittorrent, och ge din enhet en nystart.
 • Kör qBittorrent-klienten som administratör för att säkerställa att begränsningar från operativsystemet inte orsakar detta problem. För att göra detta, sök efter ”qBittorrent” i Windows Search, högerklicka på torrentklienten och välj Kör som administratör.
 • Är det tillåtet att använda torrentklienter i ditt land? Om inte, måste du aktivera VPN på din enhet för att komma runt geografiska begränsningar.
 • Avbryt andra nedladdningar och uppladdningar så att qBittorrent kan använda så mycket bandbredd som möjligt.
 • Har du flera nedladdningar som körs i din torrentklient samtidigt? Om så är fallet, avbryt andra nedladdningar utom den du vill ladda ner omgående.
 • Tvinga återuppta den avstannade nedladdningen. För att göra det, högerklicka på den stoppade nedladdningen och klicka på Force Resume.
 • Se till att enheten där du laddar ner data har tillräckligt med utrymme för att ta emot nya nedladdningar.
 • Ändra din DNS-server. Om du gör det hjälper dig att kringgå de begränsningar som din internetleverantör har satt upp.
  Hur man installerar ICC-profil på Windows 10

Om ovanstående preliminära kontroller inte fungerar och problemet kvarstår, tillämpa resten av korrigeringarna.

2. Kontrollera om det finns problem med backend

Kanske är det inte bara du, utan alla qBittorrent-användare kan ställas inför samma problem. Anledningen? På grund av ett problem med torrentklientens backend. Att utesluta denna möjlighet kommer därför att rädda dig från att kämpa för att lösa ett problem som ligger utanför din kapacitet.

För att göra det, öppna din webbläsare, ange ”är QBittorrent nere?” och tryck på Enter. Besök sedan ett par webbplatser som visar aktuell status för din torrentklient. Om du hittar många rapporter om detta problem på olika webbplatser ligger problemet i backend. Vänta därför ett par timmar och starta om nedladdningen när backend-problemen har lösts.

Men om du är den enda som upplever problemet bör du gå till nästa fix.

3. Åtgärda den instabila internetanslutningen

Att ladda ner filer, särskilt genom tredjepartsklienter, kräver en stabil anslutning. Om din internetanslutning inte är tillräckligt stark eller stabil kan nedladdningen avbrytas. Detta kan också vara orsaken till problemet du står inför, vilket innebär att qBittorrent inte har tillgång till en pålitlig internetanslutning.

Om anslutningen visar sig vara instabil, byt antingen till en annan internetanslutning eller kolla in vår guide om hur du fixar en instabil Wi-Fi-anslutning. Om anslutningen redan är stabil, gå vidare till nästa fix.

4. Konfigurera anslutningsinställningarna

Ändra porten som för närvarande används av din torrentklient för inkommande anslutningar. Om du gör det säkerställer du att din internetleverantör inte blockerar den aktuella torrentporten. Följ dessa steg för att göra detta:

  Hur man fixar PFN LIST CORRUPT i Windows 10 (BSOD)
 • Starta qBittorrent-klienten.
 • Gå till fliken Verktyg och klicka på Alternativ.
 • Klicka på fliken Anslutning i det vänstra sidofältet.
 • Se till att rutan ”Använd UPnP / NAT-PMP portvidarebefordran från min router” är markerad.
 • Ändra porten som används för inkommande anslutningar genom att klicka på rutan Slumpmässig och se om nedladdningen återupptas. Om inte, byt port några gånger och se om det gör någon skillnad.
 • Fortsätt till nästa fix om det inte hjälper att byta port.

  5. Ändra Torrent Queuing Settings

  qBittorrent-klienten tillåter användare att sätta en gräns för antalet aktiva nedladdningar, uppladdningar och torrents åt gången. Om en gräns sätts på aktiva nedladdningar i dina qBittorrent-inställningar, till exempel två samtidiga nedladdningar, kommer din torrentklient att stoppa den tredje nedladdningen och visa dess status som ”stoppad”.

  För att förhindra att detta inträffar bör du stänga av torrentköer, vilket tar bort eventuella tidigare inställda gränser. Så här kan du göra det:

 • Från Verktyg-menyn, välj Alternativ.
 • Navigera till BitTorrent-fliken i det vänstra sidofältet.
 • Avmarkera rutan bredvid Torrent Queuing för att ta bort eventuella gränser.
 • Klicka på Använd och tryck sedan på OK.
 • Efter det, gå till fliken Anslutning och ändra anslutningarna och platserna som listas under Anslutningsgränser. Alternativt kan du avmarkera alla dessa rutor för att ta bort de angivna gränserna. Detta kommer att tillåta torrentklienten att upprätta så många anslutningar eller ta så många platser som behövs, vilket förhindrar att nedladdningar stannar.

  6. Ta bort den partiella nedladdningen och starta om den

  Om att återuppta en nedladdning efter att ha pausat den i några timmar eller dagar gör att den stannar, kan den delvis nedladdade data från torrentfilen vara problemet. För att utesluta denna möjlighet, ta bort torrenten du för närvarande laddar ner, radera de nedladdade filerna från din hårddisk och starta torrentnedladdningen från början igen.

  Så här kan du göra det:

 • Högerklicka på den delvis nedladdade blockerade torrentfilen och välj Ta bort.
 • När popup-fönstret för borttagningsbekräftelse visas, markera rutan bredvid Radera också filerna permanent så att torrentklienten automatiskt kan ta bort tidigare nedladdade filer.
 • När du är klar lägger du till torrentfilen för att starta nedladdningsprocessen som du gjorde första gången.
 • 7. Återuppta nedladdningen vid ett senare tillfälle

  Om ingen av ovanstående korrigeringar har varit till hjälp kan det bero på att såmaskiner inte är tillgängliga alls. Seeders är användare som redan har torrentfilen du försöker ladda ner. Om varje seeder går offline kommer din torrentklient inte att kunna ladda ner filen. På grund av detta kan nedladdningen stanna. Så vänta ett par timmar och återuppta sedan nedladdningen.

    Fixa SoftThinks Agent Service Hög CPU-användning i Windows 10

  Alternativt kan du låta nedladdningen fortsätta i bakgrunden och regelbundet kontrollera dess framsteg. Om du ser att nedladdningen fortskrider, bekräftar det att det inte finns några andra problem, bara en brist på såmaskiner. Så du bör förvänta dig att nedladdningen kommer att ta ett tag, men var säker på att den kommer att vara klar.

  Vad ska du göra om nedladdningen förblir fast hela tiden?

  8. Kontrollera om det finns problem med Torrent Client eller Torrent File

  Upplever du det här problemet endast med specifika torrentfiler, eller händer det med varje nedladdning du utför? Om det förra är sant, hitta en annan torrentfil, så kommer problemet att lösas. I det senare fallet är problemet med din torrentklient. Så gör följande:

  • Vitlista qBittorrent-klienten på Windows Defender eller ditt antivirusprogram. Om du aldrig har gjort detta förut, följ instruktionerna från vår guide för att vitlista appar i Windows Defender.
  • Om det inte finns några brandväggsbegränsningar, avinstallera torrentklienten och ladda ner den igen.

  Vad händer om inget av alternativen fungerar? Installera sedan om torrentklienten eller byt till en annan torrentklient som en sista utväg.

  9. Installera om din Torrent-klient

  Om ingen av ovanstående korrigeringar löser problemet bör du installera om torrentklienten. Om du gör det elimineras eventuella problem med klienten som gör att nedladdningarna stannar. Avinstallera därför qBittorrent och installera om det. Om du inte är bekant med processen, kolla in vår guide om hur du avinstallerar programvara på Windows.

  10. Prova en annan Torrent-klient

  Om nedladdningen misslyckas trots alla dina ansträngningar, måste du byta till en annan torrentklient. Även om det finns många alternativ är uTorrent det mest pålitliga. Genom att byta din torrentklient kommer du att kunna återuppta fastnade nedladdningar. Det är inte nödvändigt att använda uTorrent; du kan byta till en annan av de bästa torrentklienterna.

  Återuppta dina låsta nedladdningar i qBittorrent

  Det kan vara frustrerande när dina nedladdningar stannar under en längre period. Med hjälp av korrigeringarna som beskrivs i artikeln kommer du att kunna starta om dina stoppade nedladdningar och åtgärda det primära problemet. Om du ofta använder torrentklienter, vidta alla försiktighetsåtgärder för att undvika att utsätta dig själv för risker.