Reedy erbjuder smart snabbläsning online och offline [Chrome]

Det finns mycket informativt och underhållande innehåll tillgängligt på nätet och jag skulle älska att läsa allt, men det räcker inte med tid. Det jag oftast gör är att läsa alla möjliga intressanta saker som jag inte nödvändigtvis behöver läsa men vill, och sedan försöka hinna med saker som jag borde läsa. Reedy är ett Chrome-tillägg som kan hjälpa till att komma ikapp med läsning som behöver göras. Det är ett enkelt webbläsarverktyg som hjälper dig att läsa snabbare. Du väljer hastigheten för ord per minut och väljer texten du vill läsa, så tar den hand om resten. Den kommer med ett ljust och mörkt läsläge och ett mycket rent gränssnitt.

Du kan använda Reedy för att läsa innehåll online eller så kan du klistra in anpassad text och be Reedy att hjälpa dig att läsa den. Tillägget lägger till en knapp för panda-glasögon bredvid URL-fältet. Klicka på den för att öppna tilläggets meny. Om du vill snabbare läsa text från en fil, klicka på alternativet ”Klistra in anpassad text” och klistra in din text på nästa skärm. Klicka på Starta Reedy för att börja läsa den. För att läsa text från en webbsida, välj den, klicka på tilläggets knapp och välj Starta Reedy.

Klicka på uppspelningsknappen för att börja läsa, eller använd kontrollerna för att justera läshastighet och tema innan du börjar. Du kan öka teckenstorleken för att göra det bekvämare att läsa, och du kan få texten att visas som en överlagring på webbsidan som du läser från.

Så, vad gör Reedy så bra? Ta en titt på tilläggets inställningar så får du ditt svar. Reedy spelar upp text så att du kan läsa den ord för ord men den anpassar hastigheten så att den börjar långsamt och sedan ökar hastigheten. Den är programmerad att sakta ner när den når ett skiljetecken, och du kan få den att ändra sin fokuspunkt till början av ett ord när den spelar upp texten. Utöver de alternativ som finns för läsning kan Reedy dela upp långa ord i mindre avstavade ord, och den kan infoga en paus/mellanrum mellan meningar. På fliken Utseende i tilläggets inställningar kan du aktivera en timer som visar hur lång tid som är kvar tills texten tar slut bland annat.

Reedy kan aktiveras med en genväg; Alt+s men om du har reserverat den här genvägen för ett annat tillägg kan du gå till tilläggets inställningar och ändra det.

Installera Reedy från Chrome Web Store