Razer BlackWidow V4 Pro: Snabb och funktionsrik

Efter att ha använt Razer Huntsman V2 i flera år och blivit imponerad av den, tog jag chansen att testa Razers senaste tangentbord, Razer BlackWidow V4 Pro. Med allt jag älskade med Huntsman V2 inkluderat och den nya Razer Command-ratten och makrotangenterna är det verkligen ett steg i rätt riktning för alla som vill få ut mer av sin speluppsättning.

Razer BlackWidow V4 Pro har designats för att packa in mer på ditt tangentbord, och erbjuder fler programmerbara makron än något annat tidigare Razer-tangentbord som släppts.

Som en ivrig spelare, när det kommer till spelhårdvara, är jag övertygad om att mer är mer. Även om jag förstår att det finns några otroliga TKL-tangentbord där ute, särskilt för proffsspelare, som någon som undviker proffsspel, tenderar jag att vilja ha så mycket packat i mitt tangentbord som mänskligt möjligt. Och Razer BlackWidow V4 Pro levererar det på bästa möjliga sätt.

Razer BlackWidow V4 Pro

$219.99 $229.99 Spara $10

Razer BlackWidow V4 Pro är ett stilfullt speltangentbord fullt av funktioner som är perfekta inte bara för spel utan också för produktivitet och media också.

Märke Razer

Trådlöst nr

Bakgrundsbelysning Ja

Mediakontroller Ja

Numpad Ja

Switch Type Razer Green (Clicky), Razor Yellow (Tyst)

Mått ‎46,6×15,25×4,39 tum

Nyckelkapslar ABS

Handledsstöd Avtagbart

USB-genomföring Ja

Pollingfrekvens 8000Hz

Fördelar

 • Förbättrad RGB-belysning
 • Åtta programmerbara makrotangenter (inklusive tre på sidan)
 • Justerbar lutning
 • Bekvämt handledsstöd
 • Extremt låg latens

Nackdelar

 • ABS knappar (PBT är bättre)
 • Dyr

Design och byggkvalitet

Razer BlackWidow V4 Pro är ett tangentbord i full storlek fyllt med nya funktioner för både dina spel och arbete. Men eftersom det är ett ganska stort speltangentbord, 18,4 tum brett, tar det upp lite mer utrymme än Razer BlackWidow V3 Pro på 17,5 tum. Detta kan vara ett problem för alla med ett mindre skrivbord.

Med 2,63 lbs (1,2 kg) är den lite tyngre än Razer BlackWidow V3 Pro, som vägde in på 2,53 lbs (1,15 kg). Men med tanke på att det är ett speltangentbord i full storlek borde detta inte spela någon roll, eftersom det inte är avsett att användas på språng.

Den fysiska byggkvaliteten på Razer BlackWidow V4 Pro liknar vad du kan förvänta dig att se från ett high-end speltangentbord. Tangentbordets chassi är av plast medan toppplattan är av aluminium. Mediatangenterna och volymratten har uppgraderats från ABS till aluminium, vilket inte bara gör dem mer hållbara, utan de ser också bättre ut.

Den enda nackdelen med Razer BlackWidow V4 Pros design är ABS-plastnycklarna, som inte är lika hållbara som PBT-tangentkapslar. Den goda nyheten är att du kan köpa den Uppgraderingsset för Razer PBT-tangenter och byt ut dina ABS-knappar med PBT-knappar av högre kvalitet om det stör dig. Men till det här priset skulle jag ha förväntat mig att ett speltangentbord av denna kvalitet skulle ha kommit med PBT-tangentbord och inte behöva köpa dem separat.

Om du uppgraderar från Razer BlackWidow V3 Pro, en sak du kommer att märka är att handledsstödet känns mycket bättre på Razer BlackWidow V4 Pro. Det är fortfarande ett magnetiskt löstagbart handledsstöd, men det känns mycket lägre än det gamla handledsstödet, vilket ger en mycket bekvämare hållning när du skriver eller spelar spel.

En annan stor förändring från Razer BlackWidow V3 Pro är den endast trådbundna anslutningen, vilket är en fullständig förändring från Razers normala konventioner, där alla tidigare pro-modeller alltid är trådlösa.

Programmerbara makron, äntligen

Medan Razer BlackWidow V3 Pro utan tvekan är ett av de bästa trådlösa speltangentborden som finns, saknade den några programmerbara makrotangenter, vilket för hardcore-spelare kan vara ett stort problem. Tack och lov har Razer BlackWidow V4 Pro inkluderat åtta nya programmerbara makron, med fem av dem längst till vänster på tangentbordet och ytterligare tre under, på sidan av tangentbordet.

Alla åtta makronycklar kan programmeras om med Razer Synapse, vilket erbjuder nya sätt att förbättra ditt spelande eller till och med påskynda din arbetsproduktivitet. Du kan ändra makrotangenterna för att utföra någon av följande åtgärder:

 • Tangentbordsfunktioner
 • Musfunktioner
 • Inter-enhet
 • Byt profil
 • Ljusstyrka
 • Razer Hypershift
 • Starta programmet
 • Multimedia
 • Windows-genvägar

Du kan inte bara mappa om någon av makrotangenterna, utan du kan också använda Razer Synapse för att ändra funktionen för valfri tangent på Razer BlackWidow V4 Pro.

De fem makrotangenterna längst till vänster är inaktiverade som standard, så du måste köra Razer Synapse och programmera dem innan de fungerar. Förutom att kunna mappa om makroknappar i Razer Synapse, kan du också lägga till och ta bort kommandovalslägen.

Efter att ha använt Razer Synapse i flera år, tycker jag att det är otroligt intuitivt för både nybörjare och avancerade användare. Mjukvaran är upplagd på ett enkelt sätt, vilket gör det enkelt att ändra inställningar på några sekunder.

RGB-belysning i överflöd

När de flesta tänker på ett spelupplägg, tänker de troligen på snygga RGB:er; stationära datorer och tillbehör fulla av färgglad belysning. Tack vare den extra belysningen runt tangentbordet känns Razer BlackWidow V4 Pro mycket ljusare och mer färgstark än sin föregångare.

Det löstagbara handledsstödet har också RGB-belysning som går igenom det nu, vilket ger dig komplett RGB över tangentbordet från alla vinklar. Som med alla Razer RGB-tangentbord finns det massor av färgalternativ och effekter att välja mellan i Razer Synapse, eller så kan du till och med ändra färgen på varje tangent individuellt.

Förutom att ställa in standardfärger eller -effekter kan du också ändra färgerna baserat på vilket spel du spelar. Om du länkar spel till individuella profiler kommer dina valda färger att slå in så snart du startar spelet som är länkat till den profilen.

Tack vare Chroma Workshop kan du till och med ladda ner massor av spelprofiler, som dynamiskt ändrar din belysning för att matcha spelets handling. De flesta av dessa profiler erbjuder coola effekter, som att blinka rött när du är nära att dö, eller att ändra färgerna på dina nycklar när en förmåga är redo att användas.

Prestanda

Razer BlackWidow V4 Pro kommer med ett urval av switchar; Razer gröna strömbrytare, eller gula. Om du letar efter den snabbaste skrivupplevelsen är det bättre att välja de gröna omkopplarna, men om du planerar att använda tangentbordet på kontoret kanske du vill överväga de linjära Razer gula omkopplarna.

Razorgula strömbrytare kanske inte känns lika snabba och flytande att skriva med, men de erbjuder en tystare skrivupplevelse, vilket kommer att spara dig timmar av att behöva be dina medarbetare om ursäkt för skrivmaskinens ljudnivå om du hade valt de gröna strömbrytarna.

Med två lutningsinställningar, inte inklusive att lägga tangentbordet platt, känns Razer BlackWidow V4 Pro bekväm att använda, även när man skriver eller spelar spel under långa perioder, och det avtagbara handledsstödet är plysch och bekvämt, vilket gör det till ett ergonomiskt vänligt tangentbord.

Tangentbordet har som standard en pollingfrekvens på 1 000 Hz, vilket är ganska standard för speltangentbord, men du kan ändra pollingen i stegvisa steg, så lågt som 125 Hz och hela vägen upp till hela 8 000 Hz. Även om det är värt att notera att högre pollingfrekvenser kan påverka din FPS, speciellt när du spelar CPU-intensiva spel.

Om du har bytt till Razer BlackWidow V4 Pro från ett tangentbord som inte har makron, kan skrivandet vara lite av en inlärningskurva. Personligen tenderar jag att trycka, samtidigt som jag sällan behöver titta på mitt tangentbord. Men sedan uppgraderingen till Razer BlackWidow V4 Pro har jag funnit att jag vid flera tillfällen vilat för långt till vänster, vilket resulterat i att jag tryckte på makrotangenter istället för CTRL eller Shift. Men, jag upptäckte också att jag snabbt vande mig vid detta, när jag kom ihåg att dessa nycklar inte längre är de längst bort till vänster.

Är Razer BlackWidow V4 Pro värt att spendera över $200 på?

Razer BlackWidow V4 Pro är en dyr investering, med en prislapp på över $200, kan det vara svårt för vissa människor att motivera att spendera så mycket på ett speltangentbord. Men medan det finns billigare alternativ där ute, som Corsair K100, ser Razer BlackWidow V4 Pro ut, känns och fungerar som ett förstklassigt premium-speltangentbord.

Razer BlackWidow V4 Pro är inte bara extremt lätt att mappa om, tack vare den imponerande Razer Synapse-mjukvaran, utan den ser också mycket mer premium ut än andra flaggskeppsspeltangentbord. Det mjuka handledsstödet erbjuder RGB-belysning från nästan alla vinklar, medan den nya kommandoratten erbjuder imponerande nya funktioner som är unika för detta tangentbord.

Om du inte bryr dig om programmerbara makron eller kommandoratten kanske Razer BlackWidow V4 Pro inte är värt det för dig, om du inte vill ha ett tangentbord som ser lika premium ut som det är dyrt. Men om du letar efter ett speltangentbord med makron, är Razer BlackWidow V4 Pro en av de bästa pengarna man kan köpa.