Pinecone får $100 miljoner och AssemblyAI för taligenkänning

Spread the love

Hallå! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Pinecone samlade in 100 miljoner dollar för att fortsätta driva LLMs

Pinecone är en startup för avancerad datalagring och organisationsinfrastruktur som framgångsrikt samlade in 100 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda ledd av Andreessen Horowitz och andra riskkapitalföretag, inklusive ICONIQ Growth, Menlo Ventures och Wing Venture Capital.

Enligt dess blogginlägg ökade kapitalet som samlades in i denna finansieringsrunda Pinecones marknadsvärde till 750 miljoner dollar.

  10 bästa Vim-fuskblad för utvecklare och sysadmin

Pinecone förser LLMs ingenjörer med den nödvändiga infrastrukturen för att effektivisera dataorganisationen så att den effektivt kan sökas och hämtas, vilket gör den till en viktig och integrerad del av AI-infrastrukturer.

Pinecones tjänster har blivit betydligt mer efterfrågade på grund av det ökande behovet av sofistikerade lösningar för artificiell intelligens som OpenAI:s ChatGPT och GPT-4, som är starkt beroende av stora språkmodeller (LLM).

Pinecones tjänster är betrodda av tusentals ingenjörsteam som bygger AI-applikationer, och några av de anmärkningsvärda företagen som använder dess tjänster är Shopify, Zapier, Expel, BambooHR, etc.

AssemblyAI är en avancerad AI-modell för taligenkänning, högtalardetektering, sammanfattning

AssemblyAI är en avancerad AI-modell för taligenkänning, högtalardetektering, sammanfattning och mer. Med hjälp av den senaste AI-forskningen skapar de produktionsklara AI-modeller som kan transkribera och förstå tal i dina produkter.

  Hur man avbryter en Google Kalender-händelse

Dess API tillhandahåller avancerad AI-teknik, inklusive taligenkänningsmodellen Conformer-1 som tränats på 650 000 timmars ljuddata för människoliknande prestanda på olika datamängder.

AssemblyAI drar fördel av banbrytande AI-teknik som har använts för att skapa framgångsrika AI-modeller som DALL-E 2, GPT-3 och Googles LaMDA-modell för att utveckla toppmoderna AI-modeller som är specialiserade på att transkribera, förstå och undersöker ljud- och videodata.

Enligt sin blogg har företaget samlat in 30 miljoner dollar i en serie B-insamlingsrunda ledd av den globala mjukvaruinvesteraren Insight Partners, vilket ger de totala insamlade pengarna till lite över 65 miljoner dollar.

AssemblyAI:s API används av företag av varierande skala, allt från tusentals startups till etablerade Fortune 500-företag som Spotify, DOW JONES, The WALL STREET JOURNAL, BBC, NBCUniversal, etc., för att driva sin dagliga verksamhet.

  12 fördelar med att använda en WordPress-vårdplan för din företagswebbplats

För fler uppdateringar, kolla in kategorin Senaste teknik.